Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:26
Co myślicie na temat samej firmy i tej inwestycji proszę o obszerne info :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ROBI Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:43
      BEZNADZIEJA:(
      • Gość: marek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 12:12
        nie orientuję się za bardzo ale proszę o więcej informacji dlaczego beznadzieja?
    • Gość: iwonap Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 82.160.57.* 20.09.06, 13:30
      okropna lokalizacja i jeszcze brzydszy blok
      • Gość: marek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 07:58
        Jak ten uważasz za brzydki to jak to nazwać????
        www.neodom.pl/aktualnosci/apartamenty_polodnie/
        • Gość: iwonap Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 82.160.249.* 22.09.06, 15:13
          Masz rację. Jeszcze brzydszy.Ale nie mozna powiedziec eby teb na bochenka byl
          ładny.
        • Gość: dfw Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 11:42
          A mi się podob. To ładna nowoczesna architektura. Więkrzoś bloków w krakowie
          jest znacznie brzydsza.
          • Gość: lili Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.lastnet.pl 08.10.06, 14:20
            Witam :)
            Blok blokiem, może najpiękniejszy nie jest, ale widziałam sporo brzydszych.
            Bardziej interesuje mnie sama inwestycja i deweloper. Czy ktoś ma jakieś
            negatywne doświadczenia z Bryksy? Podnoszą ceny, zrywają umowy?
            Chcę kupić tam mieszkanie, a poneważ mam ostatnio bardzo negatywne
            doświadczenia z firmami deweloperskimi sądzę, że dobrze już na początku poznać
            paru przyszłych sąsiadów i mieć całą sprawę na oku:)
            Pozdrawiam!
    • Gość: BEA Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 19:17
      Lokalizacja jak lokalizacja, ale developer beznadziejny. Mieszkania oddaje z
      niewielkim poslizgiem, ale masa usterek, których usunięcia nie można
      wyegzekwować. W dodatku UWAGA narzuca swoją administarcję w pierwszym roku
      (kiedy jest gwarancja)TBS Małopolska, która jest nie dość że nieudolna, to
      jeszcze bardzo droga i działa na niekorzyść lokatorów. Uwolnić się potem od
      nich trudno, bo ukrywają, że wypowiedzenie im zarządu jest z terminem 6
      miesięcznym, co jest ewenementem.
      • Gość: marek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 15:26
        czyli radzisz żeby złożyć wypowiedzenie umowy po pół roku obowiązywania zarządu
        TBS Małopolska A nie można było przed odbiorem mieszkania poprosić o usunięcie
        usterek? Czy wychodzą one w trakcie użytkowania
      • Gość: gosc11 Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 09.10.06, 15:42
        hej, chce tutaj jedynie obiektywnie nadmienic ze chyba nie istnieje developer
        ktory by nie narzucal swojej administracji w 1 roku, jesli jest - prosze o jego
        wskazanie.

> wyegzekwować. W dodatku UWAGA narzuca swoją administarcję w pierwszym roku
        > (kiedy jest gwarancja)TBS Małopolska, która jest nie dość że nieudolna, to
        • Gość: Paweł Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 10.10.06, 18:56
          ta lokalizacja to porażka. Przecież za rogiem jest oczyszczalnia ścieków z
          całego krakowa. miły przyjemny smród gwarantowany całą dobe
          • Gość: jola Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 09:18
            Co ty człowieku opowiadasz. Jaka oczyszczalnia sprawdz może najpierw mapę zanim
            coś napiszesz....
      • Gość: gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 212.177.63.* 17.10.06, 10:13
        Na Kobierzynskiej oddali mieszkania w terminie a gotowe byly wlasciwie dwa
        miesiace przed....narzuca "swoja" administracje TYLKO na rok a nie jak inne
        firmy (np. INTERBUD) na zawsze. Nawiasem mowiac jest to pozytywne - na poczatku
        ludzie sa zajeci wykanczaniem mieszkan a nie spotykaniem ze wspolnota zeby
        wybrac administracje......nim ludzie sie poznaja i "uspokoja" mija akurat rok i
        dopiero wtedy maja czas zeby sie zajmowac sprawami administracji.
    • Gość: lewak Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 12.10.06, 00:26
      A wiece cos na temat okolicznyc szkieletorow, kominow czy to zniknie?
      Bylem tam i widzialem wiele niedokonczonych budynkow i gruzowiska.
      • Gość: mela Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 18:45
        te działki wykupili inni inwestorzy i tam tez coś się bedzie budować
        • Gość: Gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 17.10.06, 20:03
          a wiesz moze jacy deweloperzy i co maja w planach tam wybudowac?
          • Gość: lili Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 80.51.176.* 17.10.06, 20:34
            Jeśli chodzi o dokumenty to na początek banki proszą o umowę przedwstępną,odpis
            z KRS (nie starszy niż 3 miesiące), odpis z księgi wieczystej gruntów (w
            przypadku, gdy jest obciążony hipoteką to lepiej od razu mieć oświadczenie
            dewelopera o bezobciążeniowym wydzieleniu lokalu), oświadczenie z zakładu pracy
            o zarobkach na formularzu banku, oświadczenie inwestora zastępczego na
            formularzu banku no i oczywiście pozwolenie na budowę. Niestety w praktyce
            najczęściej deweloper nie jest w stanie dostarczyć tych wszystkich dokumentów
            więc trzeba pertraktować z pracownikiem banku
            • Gość: Gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.motorola.com 18.10.06, 09:01
              dzieki za info :)
              Pozdrawiam
    • Gość: anty_leg Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 15.10.06, 20:02
      Czy wiecie moze czy bedzie widac z ostatnich pietra
      elektrocieplownie w Legu? Ciarki mnie przechodza jak pomysle ze moge miec taki
      widok z okna...
      • Gość: ala Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.motorola.com 16.10.06, 13:07
        dobre pytanie... sprawdzil ktos?
      • Gość: zocha Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:16
        Na pewno nie zobaczysz bo Ci Kozłówek dalsze widoki zasłoni :)do Łęgu okiem nie
        sięgniesz
        • Gość: Gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 16.10.06, 19:12
          Nie dokonca.. kominy bedzie widac.
          • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 09:11
            zależy na którą stronę będziesz miał okna
            • Gość: Szeryf Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 12.10.08, 09:59
              Gorsze jest to ze widac kominu Huty , nie wiem jak to przezyje
              ojejku i widac jeszcze drzewa i trwawe ... haha '-)
    • Gość: gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 15.10.06, 23:51
      Sa tu jacys przyszli lokatorzy tej inwestycji?
      • Gość: marek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:39
        Sa a co Ty też przyszły lokator? Wiesz może kiedy będą mieć pozwolenie na
        budowę?
        • Gość: Gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 16.10.06, 19:11
          Ponoc maja juz pozwolenia ale nieprawomocne.
          • lili131 Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka 16.10.06, 23:31
            Z tego co wiem to pozwolenie nieprawomocne jest tyle tylko, że wydane na TBS
            Małopolska. Teraz podobno trwa przepisywanie części dziełki na Bryksy (chodzi
            oczywiście o mieszkania hipoteczne bo jak zapewne wiecie mają tam powstać dwa
            bloki: TBS reazizowany przez TBS Małopolska i blok z mieszkaniami hipotecznymi
            realizowany przez Bryksy).
            Mam jeszcze pytanko: jakie dokumenty dostaliście przy podpisywaniu umowy
            przedwstępnej???
            • Gość: marek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 07:53
              umowe + plan mieszkania i zagospodarowania terenu A Ty masz jakieś inne?
              • Gość: lili Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 195.33.69.* 17.10.06, 10:16
                Nie. Ja mam nawet mniej:umowę i plan mieszkania. A niestety do tego, aby bank w
                ogóle spojrzał na wniosek kredytowy przydałby się odpis z księgi wieczystej
                gruntów i w takiej sytuacji jak tutaj umowa sprzedaży części działki zawarta
                pomiędzy Bryksy, a TBS Małopolska. No i oczywiście kopia tego nieprawomocnego
                pozwolenia. No chyba, że znacie banki, które tego nie wymagają...

Pozdrawiam
                • Gość: marek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:53
                  bo ja prosiłem o plan zagospodarowania ale teraz też musze się wybrać i
                  poprosić o KRS i inne dokumenty....
                  • Gość: Gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 17.10.06, 20:02
                    a mozecie podac jakie wszystkie dokumenty sa potrzebne, ktore moge uzyskac w
                    siedzibie firmy? Jeszcze jestem przed zakupem mieszkania.
                • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 23.10.06, 12:08
                  Witam,Właśnie sie zastanawiam nad mieszkaniem...Chociaz ceny juz znacznie
                  podskoczyły od tych co sa prezentowane w necie...
                  Ciekawe czy warto??? Sam nie wiem...ale za chwile moze juz nie byc wolnych mieszkan.
                  Pozdarwiam
                  • Gość: marek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 12:29
                    Możesz napisac jak podskoczyły? Interesuje mnie to ogromnie bo jeżeli patzrysz
                    na ceny ze strony firmowej to do nich nie były doliczone ceny garaży. Ja się
                    też zastanawiałem ale po dokładnym przestudiowaniu innych krakowskich
                    inwestycji, deweloperów i lokalizacji stwierdziłem że ta bije inne na głowe pod
                    wzgledem cenowym a i lokalizacyjnie też mi bardzo odpowiada.
                    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 23.10.06, 13:16
                      Dzisiaj bede u nich w biurze sprzedazy wiec napisze dokladniej. W kazdym razie
                      Pani przez telefon poinformowala mnie ze ceny z e strony nie sa juz aktualne!!!
                      Do zobaczenia wieczorem
                      • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 23.10.06, 18:01
                        Witam ponownie...otoz cennik wyglada tak:
                        parter: 287 657 zł (z miejscem postojowym)-60m2
                        pietro 3: 278 722 zł z miejscem postojowym - 53 m2
                        pietro 8: 289 000 zł z miejscem postojowym - 50 m2

Ja zdecydowałe sie na mieszkanie na parterze.
                        Przy mnie zostały zarezerwowane kolejne dwa mieszkania...ida jak swieze buleczki.
                        Pozdrawiam
                        ps.maja strasznie drogie miejsce parkingowe!!!I nie mozna zrezygnowac
                  • Gość: Gosc Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 23.10.06, 22:35
                    Mam nadzieje ze nie podskoczyly ceny dla tych ktorzy juz maja rezerwacje a
                    jeszcze nie podpisali umowy... bo to bylo by bardzo nieuczciwe.
    • Gość: zyta Pozwolenie na budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 11:22
      i co wiecie coś więcej w tej materii? Kiedy będzie ? Przecież od tego jest
      uzależniona wpłata 2 raty więc trzeba wszystko w banku załatwiać
      • Gość: ja Re: Pozwolenie na budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 22:55
        powiedziano mi że będzie pod koniec listopada bo teraz jest przepisywane z TBS
        na spółkę
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 23.10.06, 17:27
      Witam ponownie...otoz cennik wyglada tak:
      parter: 287 657 zł (z miejscem postojowym)-60m2
      pietro 3: 278 722 zł z miejscem postojowym - 53 m2
      pietro 8: 289 000 zł z miejscem postojowym - 50 m2

Ja zdecydowałe sie na mieszkanie na parterze.
      Przy mnie zostały zarezerwowane kolejne dwa mieszkania...ida jak swieze buleczki.
      Pozdrawiam
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 23.10.06, 21:43
      Przyszli mieszkańcy...
      Powiedzcie mi jakie bedzie ogrzewanie w tym bloku (MPEC?) i czy ciepla woda tez
      bedzie stamtad.
      Czy umowa ktora podpisywaliscie byla wporzadku, czy zawierala jakies
      niekorzystne zapisy?
      No i te koszmarnie drogie garaze (bez mozliwosci rezygnowania) wrrr
      • Gość: marek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 07:45
        Ogrzewanie: A więc tak: MPEC, ciepła woda prawdopodobnie tez bo nie ma gazu.
        Administrowanie budynkiem przez rok, niestety miałem ten sam problem z garażem
        ale jak mus to mus. Z umową wszystko było ok. Tylko moim zdaniem trochę drogo
        liczą miesięczne opłaty 50 za miejsce w garażu i 300 mieszkanie. Pozdrawiam
        przyszłego sąsiada :))
    • Gość: Gosc podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.motorola.com 24.10.06, 16:37
      Witam

Czy wiecie moze od kiedy podwyzszyli cene lokali?
      Czy ktos z Was podpisywal umowe miedzy w pazdzierniku, az do 20 pazdziernika?
      Czy obowiazywala cena z publicznie znanego cennika czy nowego z szuflady?
      • Gość: willow Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:00
        nie podwyższyli tylko na stronie nie były uwzględnione ceny garaży, które do
        mieszkań przynależały
        • Gość: Gosc Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.motorola.com 25.10.06, 13:21
          Nie... ceny garazy pozostaly niezmienione... a poszly o 5% ceny mieszkan
          niewykupionych.
          • Gość: willow Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:15
            ooo.... tego nie wiedziałam,... jak miło że się człowiek wcześniej
            zdecydował.... mam nadzieję że nie podwyższą tym co maja już umowy
            • Gość: PawMig Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.autocom.pl 25.10.06, 15:27
              Jade dzis z nimi podpisac umowe na mieszkanko...mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
              Zreszta...zobaczymy jak to bedzie..
              • Gość: marek Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:20
                rzeczywiście podrożały trochę mieszkania bo te 60m na parterze kosztowało 276
                tys wcześniej....
                • Gość: PawMig Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.autocom.pl 25.10.06, 18:33
                  No dobra...zarezerwowane...Czy są już tutaj jacys nowi lokatorzy?
                  Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
                  • Gość: marek Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 07:51
                    Są lokatorzy, są ale zarezerwowałeś czy podpisałeś przedwstępną??
                  • Gość: aniagstan Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:49
                    Hej
                    Właśnie mamy zamiar podpisać umowę, pozdrawamy nowych sąsiadów
                    • Gość: PawMig Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.autocom.pl 30.01.07, 21:55
                      aniagstan...witam w naszym doborowym towarzystwie...
                      Które mieszkanko dla was?
                      I jakie sa wasze wrazenia odnosnie inwestycji?
            • Gość: Gosc Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.net.autocom.pl 25.10.06, 20:03
              szczesciarz...
              Ja dzisiaj podpisalem. Pozdrawiam przyszlych sasiadow!
              • Gość: PawMig Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.autocom.pl 26.10.06, 20:12
                To znaczy podpisałem przedswtepna...
                I teraz trzeba wpalcic do 7 dni...
                Ale z tego co wiem to mozna wynegocjowac inny termin.Bo mnie pasuje 14 dni.I mam
                nadzieje,że taki bedzie ok.
                • Gość: lili Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: 80.51.176.* 26.10.06, 21:14
                  Witam przyszłych sąsiadów:)

A wiecie coś może na temat pozwolenia na budowe bo od tego zalezy przecież
                  wpłata kolejnych 20%. W umowie mamy 7 dni plus dalsze 30 z odsetkami karnymi.
                  Chciałam ruszyć coś z kredytem, ale niestety bez pozwolenia banki, przynajmniej
                  te w których pytałam, nawet nie chcą rozpocząć procedury.

Pozdrawiam
                  • Gość: marek Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 08:37
                    pozwolenie jest przepisywane na Bryksy Księgi wieczyste są teraz u sędziego pod
                    koniec listopada powinniśmy coś wiedzieć. Mam nadzieję tylko że nie będzie
                    żadnych problemów z przepisaniem pozwolenia...
                    • Gość: PawMig Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.autocom.pl 30.10.06, 16:40
                      Hej, sasiedzi.Jakie mieszkania kupiliscie?
                      I czy pierwsze 10% wplaciliscie od razu do 7 dni.
                      I czy nie boicie sie tego wszystkiego.
                      Pozdrawia sasiad z parteru (3 pokoje) ;o)
                      • Gość: lili Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: 80.51.176.* 30.10.06, 17:23
                        Witam sąsiada

Ja kupiłam mieszkanko dwupokojowe na ostatnim piętrze. Jesli chodzi o pierwszą
                        rate to udało mi się ją wpłacić w terminie, ale jak już wspominałam niepokoi
                        mnie troche sprawa pozwolenia i drugiej raty.
                        Być może jestem odrobine przewrażliwiona, ale na początku września inny
                        deweloper wypowiedział mi umowe właśnie z powodu niewpłacenia 2 raty w terminie
                        po czym sprzedał mieszkanie 30% drożej. Boje sie, aby przy obecnej sytuacji na
                        rynku mieszkaniowym nie stało się to popularną praktyką.

Pozdrawiam
                        • xawler Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych 30.10.06, 20:47
                          A ja pozdrawiam jako sasiad z 7 pietra :-)
                      • Gość: marek Re: podwyzszyli ceny... dla rezerwujacych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:02
                        Cześć kochani my jesteśmy szczęśliwymi (?) nabywcami M3 przy czym zadłużamy się
                        na całe życie i wnuki jeszcze będą raty płacić :))
                        Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów
                        • asiaaiuto sąsiadka z 1 piętra 02.11.06, 19:27
                          witam i ja. podpisałam umowę na 2 pokoje na 1 piętrze. "wtajemniczony" doradca
                          kredytowy powiedział mi, że prawomocne pozwolenie, przepisane na Bryksy,
                          uwzględniające dobudowę 2 pięter będzie najwcześniej w lutym lub marcu... nie
                          wiem skąd ma takie wieści, ale ...
                          • Gość: PawMig Re: sąsiadka z 1 piętra IP: *.qubushotel.com 03.11.06, 06:06
                            Witaj serdecznie...ale to chyba nie bedzie mialo zadnego wplywu na przepisanie
                            i udostepnienie prawomocnego pozwolenia na budowe ktore mialo byc wydane pod
                            koniec listopada.
                            I powiedz czy korzystasz z jakies firmy doradczej czy prywatny doradca?
                            • asiaaiuto Re: sąsiadka z 1 piętra 03.11.06, 14:10
                              nie znam się na tym niestety... ale ze względu na moją sytuację rodzinną,
                              wolałabym żeby to do marca się przesunęło ;-)
                              no nic, na razie ciągle brakuje jakiś dokumentów i nie możemy ruszyć z
                              kredytem. Korzystam z trans-kredyt.pl taka mała firma doradcza. pozdr.
                              • Gość: PawMig Re: sąsiadka z 1 piętra IP: *.autocom.pl 03.11.06, 14:36
                                Z całym szacunkiem do Ciebie sąsiadko,ale mam nadzieje ze to wszystko ruszy jak
                                najszybciej!!!
                                Chce swoje mieszkanie w 2008 r.
                                • Gość: asiaaiuto Re: sąsiadka z 1 piętra IP: *.netcontrol.pl 04.11.06, 08:57
                                  ;-) hehehehe ja też chcę mieszkanie w 2008 ;-) powinni zdążyć ;-)
                                  a swoją drogą - co zrobią z tymi ruinami szpitala? będą burzyć, grodzić? czy
                                  ktoś coś wie??
                                  • xawler Re: sąsiadka z 1 piętra 04.11.06, 09:03
                                    A czy ktos z Was wie co z "chyba" socjalkami w barakach po drugiej stronie ul.
                                    Bochenka?
                                    • Gość: retil Re: sąsiadka z 1 piętra IP: *.chello.pl 05.11.06, 12:05
                                      Dla sąsiadów co nie są zorientowani w okolicy , zapraszam:

www.google.com/maps?ie=UTF8&z=16&ll=50.012124,19.9775&spn=0.007763,0.017209&t=k&om=1
                            • leewek Tak ogólnie o Bochenka 27.09.09, 20:50
                              Cześć tu Sebastian (piszę z konta żony)
                              Wróciłem właśnie z Bochenka i mimo że jeszcze sie nie wprowadziłem już zaczynam
                              żałować że kupiłem mieszkanie w tym właśnie bloku ale do rzeczy:
                              1) Już zaczyna się robić syf na klatkach, poobijane ściany, poplamione jakimiś
                              płynami podłogi, porysowana winda... Ludzie ten blok to nasza kasa, może by tak
                              troszkę zacząć patrzeć na to jak na SWOJE!!!
                              2)Gnojki drące się po zmroku na placu zabaw... może by tak zacząć reagować. Ja
                              raz wydarłem się na nich z balkonu i się wynieśli, może czas też o tym pomyśleć
                              zanim się zadomowią(można dzwonić na policję, straż miejską) a nie siedzieć w
                              domu i udawać że nic sie nie dzieje. Moim zdaniem PIERWSZĄ uchwałą naszej
                              wspólnoty powinno być ogrodzenie terenu, innej opcji żeby mieszkać spokojnie
                              niestety nie ma w tym kraju.
                              3)Nie kumam dlaczego nie świecą latarnie na parkingu i przed blokiem(tam nawet
                              nie ma kloszy)czy ktoś wie dlaczego? Powoduje to że jest ciemno jak w ... i te
                              gnojki tym bardziej czują się bezradnie pod osłoną nocy a i wypatrzeć ich ciężko..

Moje rozgoryczenie wynika z tego że kupiłem to mieszkanie min żeby odciąć się od
                              chamstwa i patologi z jaką miałem styczność mieszając na "starym ruczaju" gdzie
                              np ludzie "wyrzucali resztki po obiedzie przez okno żeby psy sobie zjadły".
                              Miałem nadzieję że jak kupie mieszkanie własnościowe to ja i sąsiedzi będziemy
                              dbali o SWOJĄ skądinąd własność ale coraz bardziej wydaje mi się że się
                              przeliczyłem i za kilka lat ten blok to będzie zwykła rudera gdzie strach po
                              nocy chodzić...

Pozdrawiam
                              Seba
                            • Gość: sebastian Działka naszego bloku-ważne! IP: *.chello.pl 26.04.10, 19:41
                              Witam,
                              Dostałem właśnie pocztą pismo z Urzędu Miasta z którego wynika (po przebiciu się
                              przez paragrafy i numery działek) że nasza działka należała kiedyś do osób
                              prywatnych które musiały ją oddać/sprzedać na rzecz budowy "Szpitala XXX -lecia
                              PRL". Teraz te osoby wymagają aby oddać im część tych działek (lub zapewne
                              kasy). Jeśli dobrze rozumiem postępowanie z tego tytułu zaczęło się w 2005 roku
                              więc Bryksy raczej o nim wiedziały zaczynając budowę.... Nie mam pojęcia jak
                              teraz mamy się zachować jako wspólnota-wynająć prawnika czy jak? Chyba to UM i
                              Bryksy powinni za to odpowiadać, orientujecie się może jaka jest nasza rola w
                              tej sytuacji??

Szczerze zdziwiony
                              Sebastian
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 05.11.06, 18:45
      Wogóle zastanawia mnie jak ten teren bedzie wygladał jak juz sie budowa
      skonczy.Czy ta droga zostanie naprawiona itp...No ale pozyjemy zobaczymy
      Mam nadzieje ze szybko dostana to pozwolenie na budowe.
      Chociaz na zime juz chyba nie rusza z ta budowa.Amoze sie na tym nie znam.
      • Gość: marek Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 09:07
        szpital ma być ukończony więc nie będzie straszył a poza tym nam go i tak
        zasłoni TBS Ja mam nadzieję że pozwolenie dostaną jeszcze w tym roku :))
        • Gość: marek Pozwolenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:40
          Dzwoniłem dziś w sprawie pozwolenia: Pani powiedziała że to potrwa tak z
          mięsiąc do półtora jeszcze napewno :)) Nie pocieszyła mnie tym :(
          • Gość: PawMig Re: Pozwolenie IP: *.autocom.pl 06.11.06, 12:15
            Czyli już zaczynaja przesuwac terminy...nieladnie,oj nieladnie!!!
    • Gość: zzz Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 08.11.06, 15:34
      up...
    • Gość: willow Pozwolenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:45
      i dowiadywał się ktoś jeszcze o to pozwolenie bo ja trafiłam na niezbyt
      zorientowana pania w temacie :))
      A dostaliście już faktury za wpłaconą pierwszą ratę?
      • Gość: lili Re: Pozwolenie IP: *.lastnet.pl 10.11.06, 08:48
        Tak, fakture za pierwszą rate dostałam. A co do pozwolenia to również niedawno
        się kontaktowałam z biurem sprzedazy, ale nie dowiedziałam się żadnych
        konkretów.

Pozdrawiam
        • Gość: willow Re: Pozwolenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:21
          super. Ja już czekam na fakturę prawie 1,5 mca :)))
          • Gość: PawMig Re: Pozwolenie IP: *.autocom.pl 10.11.06, 15:49
            To nie czekaj...tylko zadzwon do nich i sie upominaj!!!
            Wiem ze jest to ich psi obowiazek ale przynajmniej jednak z tych kobiet w biurze
            to jakas taka oczadziała jest ;o)

pozdrawiam
            • Gość: retil Re: Pozwolenie IP: *.chello.pl 10.11.06, 21:17
              Witam,
              Faktury wysyłane są zwykłym listem dlatego jesli ktos do tej pory nie dostał to
              pewnie już nie dostanie oczywiście mogą wysłać duplikat ale też bez gwarancji
              że dojdzie. Najlepiej chyba osobiście podjechac na Bagrową do biura po
              duplikat, ja tak zrobiłem.

Pozdrawiam sąsiadów.
              • Gość: PawMig Re: Pozwolenie IP: *.qubushotel.com 11.11.06, 05:31
                Mowisz na Bagrową...A kto tam siedzi? Bo ja wszystko zalatwiałem na Dąbrowskiej.
                zy jest tam ktos kompetentniejszy?
                Pozdrawiam
                • Gość: retil Re: Pozwolenie IP: *.chello.pl 12.11.06, 20:35
                  Witam,
                  Cos wycieło moją poprzedania odpowiedz więc napsze jeszce raz.
                  Na ulicy Bagrowej 17 są biura Byrksy, jest też tam księgowośc gdzie mozna się dowiedzieć czy wpłata jeszcze nie wpłyeneła czy tylko faktura zagineła.
                  Faktury są wysyłane zwykłym listem dlatego chyba lepiej podjechac osobiście po duplikat, ja przynajmnije tak zrobiłem.
                  Pozdrawiam
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 12.11.06, 17:00
      Wiem ze nawet pozwolenia jescze nie ma...ale czy nie czulibyscie sie bezpiecznje
      gdyby te nasze dwa bloki ogrodzic i wjazd zeby byl przez jakas zdalnie sterowana
      brame albo szlaban.Inne osiedla tak robia a bylo by to dosc ciekawe i bezpieczne
      rozwiazanie.
      • Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 12.11.06, 20:45
        Witam,
        Jest parking podziemny który będzie zamykany (chyba) więc po co stawiać dodatkowe szlabany?
        Zreszta lepiej poczekajmy jak wybuduja te bloki.
      • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:15
        myślę że grodzenie jest bez sensu tym bardziej że to będą dwa bloki ja nie chce
        mieszkać w więzieniu a przecież ma być jeszcze pawilon handlowy. Ciekawe jakby
        klienci do niego mieli się dostać jakby to wszystko było ogrodzone :))
        • Gość: Xawler Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 13.11.06, 17:06
          mozesz napisać gdzie bedzie ten pawilon handlowy?
          • Gość: willow pawilon handlowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 07:41
            będzie przystawał ścianą do TBSu nie od strony ulicy tylko od wewnątrz działki
            zresztą na ich wizualizacji na stronce na tym drugim "zdjęciu" można spomiędzy
            drzew dach pawilonu zauważyć :))
    • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:51
      Właśnie dzwoniła do mnie miła Pani Kasia :))Faktura przyjdzie pocztą, która
      najprawdopodobniej musiała zgubić poprzednią :)) Pismo w sprawie przeniesienia
      pozwolenia na budowę zostało złożone prawie 2 tyg temu, i do miesiąca powinno
      już być. Mam nadzieję że tak będzie niech tam się w końcu coś ruszy :))
    • Gość: Xawler Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 13.11.06, 17:08
      A czy ktos z Was wie co to za budynki "chyba" socjalki w barakach po drugiej
      stronie ul. Bochenka?
      • Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 13.11.06, 21:44
        Witam,
        Niezapominajmy że ludzie w tamtej okolicy juz mieszkają, a to my się tam wprowadzimy więc nie narzekajmy na okolice.

Z tego widziałem baraczki/kontenery są na terenie firmy PolBau
        company.yellowpages.pl/Polska/malopolskie/Krakow/31178/index.html
        Pozdrawiam.
        • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.qubushotel.com 15.11.06, 02:08
          A powiedzcie...jak u was wyglada kwestia finansowa.Firma każe płacić 20% do 7
          dni od uprawomocnienia sie pozwolenia.Ale przeciez jak sie chce wziasc kredyt
          to jednak potrzeba wiecej czasu...Akurat ciezko mi bedzie zdobyc 60 tys. w
          kilka dni.(co oczywiscie nie jest niemozliwe ;o)
          Pozdrawiam i czekam na wasz reply.
          • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:51
            z tego co wiem Bryksy elastycznie chyba podejdą do tej kwestii bo przecież
            chyba zdają sobie sprawę że bank żeby wypłacić kase potzrebuje ich pozwolenie
            na budowę co musi i tak zostać sprawdzone tak więc jak myślę że to jest do
            przeskoczenia :)
        • Gość: Xawler Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.motorola.com 15.11.06, 09:55
          i tu masz racje z tym marudzeniem. Pytałem bo będąc tam kiedyś zastanowiły mnie
          te baraki.

Pozdrawiam!
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 23.11.06, 16:29
      Czy coś już słychać na temat pozwolenia???
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 23.11.06, 16:30
      czy cos juz slychac na temat pozwolenia na budowe?
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 24.11.06, 21:26
      JAJA SOBIE ROBIA czy co?
      termin realizacji przesuneli na grudzien 2008 rok.
      PARANOJA
      • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 18:10
        chyba żartujesz gdzie to znalazłeś?
      • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 18:14
        rzeczywiście jest info na stronce a co ciekawsze jest nagle ok 20 wolnych
        mieszkan te co były rezerwacje zrobiły się wolne Co jest grane nie wierzę żeby
        tak wszyscy nagle porezygnowali może warto zadzwonic do biura i zapytać co się
        dzieje?
        • Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:29
          W końcu na giełde mieszkań trzeba coś mieć w ofercie ;). Jak ktoś bedzie jutro na giełdzie to może zapytac co z tym terminem oddania (Bryksy stanowisko 28).
          Pozdrawiam
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 26.11.06, 16:51
      I był ktoś na targach? Wie ktoś coś?
      Podobno te wolne mieszkania znów są droższe...ale za to opuścili cene miejsca
      postojowego.
      • Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 26.11.06, 18:20
        Na dominium jest aktualna oferta niestety bez cen mieszkań, cena metra 4550-5805. Cena miejsca 29900 - jakaś promocja ;).
        • Gość: ja Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:24
          Byłam na targach i pytałam co z pozwoleniem i terminem. Pozwolenia nie ma i
          oczywiście powinno niedługo być... A termin to koniec 2008, bo uciekają od nich
          pracownicy!! I co ciekawe chcą nam dołożyć do już ustalonych cen w umowach 22%
          VATu - w formie aneksu do umowy! To są żarty, powoli szukam innego mieszkania.
          Pozdrawiam Was Wszystkich.
          • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:21
            Chyba żartujesz!!!
            Trzeba tam zadzwonić i spytać co się dzieje przecież nie mogą nam tak narzucić
            22% Vat bo im się tak podoba jaja se robią czy co????
          • Gość: xawler Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 217.147.104.* 27.11.06, 10:03
            Niestety jest to prawda.

Termin realizacji został przesunięty o pół roku (do końca 2008).
            Co do VATu raty będą 22% w 2008 roku. Można albo spłacić wszystko w 2007 albo o
            22% więcej z pozostałej niespłaconej części w 2008.
            • Gość: willow Grudzień 2008 !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:51
              Dzwoniłam do biura, rzeczywiście ma być ukończona budowa i oddanie grudzień
              2006r. Podobnież dlatego że nie mogli znaleźć wykonawcy, ze względu na duży
              ruch w branży. czy to prawda nie wiadomo. Podobnież mają być wysyłane do nas
              aneksy do umowy ze zmianą terminu oddania i możemy sie na to zgodzić lub nie :((
              jestem torba bo o najważniejsze nie spytałam czyli o kasę tzn. czy cena ulega
              zmianie.. Może ktoś inny zainteresuje się tematem i dowie się czegoś więcej to
              się z nami podzieli....
              Aha pozwolenie ma być w połowie grudnia
            • Gość: tom Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 213.17.223.* 30.01.07, 21:21
              niby dlaczego 22% więcej? przecież jeszcze żadnego ustawodawstwa w tej kwestii
              nie było...Jest projekt ustawy o budownictwie społecznym, że mieszkania o
              metrażu do 120m2 będą objęte 7% VAT'em, więc nie weim o co ten krzyk.
            • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:59
              dziura w ziemi się powiększa :) może rzeczywiście to basen będzie :)
          • Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 10.02.09, 20:17
            Witam przyszłych sąsiadów,
            Mam nietypową prośbę, ponieważ przenoszę kredyt jeden z wymogów banku to zdjęcia
            z mieszkania. Ponieważ nie odebrałem jeszcze swojego mieszkania potrzebuję
            zdjęcia z każdego pomieszczenia (w stanie surowym), mieszkanie to nr 22 (47.98
            m2). Jeśli ktoś z Was dysponuje zdjęciami z takiego mieszkania (bank nie wymaga
            konkretnie mojego) to byłbym wdzięczny za przesłanie na adres
            efcia2002@interia.pl , z góry dziękuję

Pozdrawiam
            Sebastian
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 27.11.06, 17:24
      Co do VATu 22% to cos tu jest nie tak.Otoz, prawda jest ze 7% VAT bedzie tylko
      do konca 2007 r.(Wynika to z Traktatu Akcesyjnego UE).natomiast projekt
      Ministerstwa mówi wyraźnie,że od 2008 r. 7-proc. stawka VAT ma obejmować
      mieszkania o powierzchni do 120 metrów kwadratowych. Jeśli powierzchnia
      mieszkania przekroczy 120 metrów, 22 proc. VAT zapłacimy za każdy metr powyżej
      tej granicy.
      Wiec nie bardzo rozumiem w jakiej kwestii Bryksy chce podniesc VAT do 22%.
      czy to moze mi ktos wytlumaczyc?Moze sami nie wiedza co mowia?
      • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:09
        z tego co się orientuję wcześniejsza definicja zakładała iż podatkiem 22% objęte
        zostaną mieszkania powyżej 50 m Uważam że póki nie ma konkretnej ustawy lub
        nawet jej projektu na papierze to nie ma się co tym niestety emocjonować bo z
        mojego doświadczenia wynika że jeżeli nie ma nawet projektu, to te ustalenia
        prawdopodobnie jeszcze nieraz ulegną zmianie :)) To by było na tyle w tej kwestii :(
        • Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 27.11.06, 21:46
          Zgadzam sie, nie ma sie poco emocjonować narazie.
          Zobaczymy co dostaniemy w aneksach.
          • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 27.11.06, 22:43
            Mam prośbe. Jak macie maila to napiszcie do mnie wszyscy przyszli
            lokatorzy.(pawmig@poczta.fm)
            zawsze dobrze mieć kogoś znajomego.Pozdrawiam
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 28.11.06, 19:31
      Dostałem oficjalną odpowiedź od BRYKSY nt. opóźnienia
      inwestycji.Zainteresowanych zapraszam do napisania maila pawmig@poczta.fm
      • Gość: Xaw Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 28.11.06, 22:44
        A mógłbyś wkleić tutaj na forum?
      • akudela Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka 29.11.06, 10:54
        Witam wszystkich,
        Jestem również szczęśliwą nabywczynią mieszkania przy Bochenka. I dla informacji
        pierwszy raz weszłam na forum i szczerze jestem w szoku!
        Nie ciekawie to wszystko wygląda, najgorsza ta zmiana VAT-u....i ten zmieniony
        termin oddania! Nic mi nikt o tym nie powiedział, chociaż dzwoniłam do Bryksów
        kilka razy ostatnimi czasy zapytać o Pozwolenie na budowę..., którego ciągle nie
        ma!!!!!!!! - a ponoć opłaty kredytowe rosną od stycznia!Czyli pasowałoby te
        formalności załatwić jeszcze w grudniu.....
        Czy ktoś może wie, to pozwolenie bedzie napewno w grudniu???
        Pozdrawiam wszystkich!
        • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 29.11.06, 20:43
          Miało byc pod koniec listopada...teraz jest polowa grudnia...jak bedzie w
          styczniu to bedzie dobrze.
          A tak poza tym to kredyt rozpatrzenie trwa ok.2 - 4 tyg. wiec raczej w grudniu
          nie zdazysz :o)
          • akudela Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka 30.11.06, 10:36
            Dzięki za informację!
            Właśnie gadałam z Bryksami! I faktycznie pozwolenie może....może ....bedzie w
            grudniu! I termin oddania inwestycji przesuniety na grudzień 2008 r - i będa dwa
            rodzaje harmonogramu spłat - jeden do końca 2007 r. a drugi wariant do końca
            2008 r. - wybór bedzie należał do nas! Sama nie wiem co o tym myśleć...i jaki
            wariant wybrać.....
            Co Wy na to ???
            Pozdr.
            PS. A tak z innej beczki to odnośnie inwestycji "Wiśniowy Sad" na Ku..nowie -
            termin oddania przesuniety z grudnia na koniec lutego.....czyli pewnie marzec
            albo kwiecień! Nie ma dalej podłączonych mediow i ponoć to opóźnia!poprostu
            dramat !
            • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:46
              nie dramatyzuj bo prawie każdemu deweloperowi zdarzyła się obsuwa...
              A z tymi wariantami... przypuszczam że bardzo dużo zależy od banku....
              • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 30.11.06, 12:49
                najważniejsze,żeby mieszkania były super i żeby wkońcu w przyjemności
                zamieszkać.A przeboje w trakcie budowy...no cóż...prawie każdy deweloper coś
                przyrządza dla swoich klientów.Więc wszystko będzie dobrze...a teraz sobie
                chociaż trochę możemy ponarzekac ;o)
                • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:59
                  popieram, no i najważniejsze, żeby ceny nie uległy zmianie bo patrząc na to
                  wariactwo co się teraz dzieje to mi się słabo robi.....
    • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 07:48
      Podobno powiedzieli im w UM że pozwolenie będzie pod koniec grudnia - tak
      usłyszłam jak wczoraj tam dzwoniłam. Mam nadzieję że to prawda, niech już w
      końu zaczną coś robić :)
      • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 12.12.06, 10:10
        Czyli nici z prezentu na gwiazdke :o(
        I nawet przepadnie ulga odsetkowa... No coz
        • Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:40
          z tego co wiem i tak by nas nie objęła bo akt notarialny musi być do końca
          czerwca 2008 żeby można z niej było skorzystać :((
          • Gość: kukocz Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 57.66.197.* 12.12.06, 18:05
            mozesz napisac skad wytrzasnales te date? pierwszy raz o tym czytam - wydawalo
            mi sie ze warunki sa 2: umowa kredytowa w tym roku i zakonczenie inwestycji w
            ciagu 3 lat.
            • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 12.12.06, 18:18
              Zgazdam sie z przedmówcą.najważniejsze jest podpisanie umowy kredytowej.No ale w
              naszym przypadku to jest nierealne.
              • Gość: Ewka Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 13.12.06, 21:54
                dzień dobry przyszłym sąsiadom! Czy ktoś ma może jakieś wieści dotyczące wpisu
                bryksów do hipoteki? (od tego zależy podpisanie umowy kredytowej z bankiem;/)
                • Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 14.12.06, 07:02
                  Wypisu z KW obecnie nie ma z tego co wiem to czekaja ne ten odpis, obecnie
                  wyglada na to że pozwolenie na budowe bedzie wcześniej. Mam tylko nadzieje ze
                  nie będą chcieli wtedy, żeby wpłacać kase ;).
    • Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 20.12.06, 11:36
      Właśnie dzis dostalem list od BRYKSY o zaproszeniu do podpisania aneksu, na
      temat przedłużenia okresu oddania mieszkania...wrrr
      • Gość: my Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.crowley.pl 29.01.07, 21:53
        hej my również dostaliśmy podobne życzenia świąteczne-daj znać nasz adres
        guernica6@wp.pl-pozdrawiamy
        • Gość: Ares Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 16:47
          jest pozwolenie na Bochenka!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka