duch_zenona 17.11.06, 17:10 Solorz ubeckim kapusiem! Polsat ubecką telewizją! ww6.tvp.pl/120,20061116422256.strona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiat_lux Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 17:13 nie zdajemy. oswiec nas Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 17:59 fiat_lux napisał: > nie zdajemy. oswiec nas ------------- Jednym z podstawowych kryteriów mówiących czy w danym kraju panuje demokracja są wolne media. Czy uważasz, że media sterowane przes esbeków są wolne? Czy społeczeństwo ma szansę dokonać demokratycznego wyboru, jeżeli jest manipulowane i okłamywane przez esbeckie media? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 18:12 a sa sterowane przez sbekow? jaka jest definicja sbeka? Odpowiedz Link Zgłoś
waldek58 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 18:21 Minister tzw. IV RP Selin był pracownikiem Polsatu, a Walendziak czlonek PiS-u nawet szefem tej stacji. Taki obciach dla PiS-U Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 18:29 To dziennikarze telewizyjni, którzy byli zwolennikami prawicy mieli iść na kuroniówkę? A jaką mieli alternatywę? TVN-WSI i prywatne ranczo tow. Kwiatkowskiego czyli TVP? Wkrótce poznamy 40-osobową listę ubeckich dziennikarzy. Walendziaka czy Selina na niej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek58 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 18:37 Jakoś tak dziwnie się składa że Solorz nie zatrudniał lewicowych dziennikarzy. A oto następni sympatycy PiS-u a może i członkowie którzy pracowali w Polsacie: Markiewicz i Cejrowski. Markiewicz pracuje do dziś. To on był największym oredownikiem przyznania koncesji Polsatowi. Był wtedy przewodniczącym KRRiT Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 19:20 To jest tylko dowód na olbrzymie wpływy kręgów esbecko-komunistycznych na życie polityczne w Polsce. Chyba nie sądzisz, że wówczas ktoś z prawicy wiedział o esbeckich powiązaniach Solorza? Mafijne macki dawnych esbeków mają przerażająco duży wpływ na życie Polaków. Nadużyciem jest też wymienienie 2-3 osób z kręgów prawicy z redakcji Polsatu i próba wykazywania czegoś tam. Jaki procent czasu antenowego zajmują ci panowie? Ile osób tam pracuje? Tu jest obiektywny, aczkolwiek stary artykuł o KRRiTV opisujący także igraszki towarzyszy Czarzastego i Kwiatkowskiego. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030310/publicystyka/publicystyka_a_5.html Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 19:27 duch_zenona napisał: > To jest tylko dowód na olbrzymie wpływy kręgów esbecko-komunistycznych na życie > polityczne w Polsce. Chyba nie sądzisz, że wówczas ktoś z prawicy wiedział o > esbeckich powiązaniach Solorza? to jest rownie prawdopodobne jak to ze dzisiejsi politycy pisu ktorzy wtedy pracowali dla solorza, ktory jak twierdzisz byl agentem SB. a wiec to jest dowod na to ze PIS to agenci SB > Mafijne macki dawnych esbeków mają przerażająco > duży wpływ na życie Polaków. tak szczegolnie ze przesiakniety sb pis dostal sie do wladzy i kontroluje urzad prezydenta, premiera i parlament > > Nadużyciem jest też wymienienie 2-3 osób z kręgów prawicy z redakcji Polsatu i > próba wykazywania czegoś tam. Jaki procent czasu antenowego zajmują ci panowie? > Ile osób tam pracuje? te jak to nazywasz 2-3 osoby to dowód na olbrzymie wpływy kręgów esbecko-komunistycznych na życie polityczne w Polsce, poprzez wladze pisu > > Tu jest obiektywny, aczkolwiek stary artykuł o KRRiTV opisujący także igraszki > towarzyszy Czarzastego i Kwiatkowskiego. a co to ma do solorza i jego agentow w pisie? > > <a href="www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030310/publicystyka/publicystyka_a_5.html" target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030310/publicystyka/publicystyka_a_5.html</a> > Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 19:33 Selin, walendziak, Wildstein, Kwieciński... nazwisk jest bardzo sporo. Spora część PISurowych pismaków to oosby które pracowały u Solorza. Czyzby realizowali oni zalecenia ukłądu:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 18:52 duch_zenona napisał: > To dziennikarze telewizyjni, którzy byli zwolennikami prawicy mieli iść na > kuroniówkę? A jaką mieli alternatywę? nie - woleli pracowac dla ubeka jak sam go juz nazwales > > TVN-WSI i prywatne ranczo tow. Kwiatkowskiego czyli TVP? > > Wkrótce poznamy 40-osobową listę ubeckich dziennikarzy. Walendziaka czy Selina > na niej nie będzie. ale pracowali dla jak go nazywasz ubeka. to to samo (przyjmujac twoje kryteria myslenia) chyba ze w swojej hipokryzji dzielisz ubekow na dobrych - czyli tych ktorzy sa dzis w pis, lpr i samoobronie, oraz zlych ktorzy sa wszedzie indziej poza tym: doczekam sie odpowiedzi na swoje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 19:38 fiat_lux napisał: > nie - woleli pracowac dla ubeka jak sam go juz nazwales ------------- To ty wiedziałeś, że Solorz to kapuś i nikomu nie powiedziałeś??? Oj, nieładnie fiacie, że kryłeś kapusia. > > > chyba ze w swojej hipokryzji dzielisz ubekow na dobrych - czyli tych ktorzy sa > dzis w pis, lpr i samoobronie, oraz zlych ktorzy sa wszedzie indziej > > poza tym: doczekam sie odpowiedzi na swoje pytanie? ------------------------- To ty fiacie jesteś gorszy niż ci ubeccy kapusie!!! Dlaczego ich kryjesz??? Proszę o ujawnienie nazwisk ubeków, którzy są dziś w PiS!!! A może jesteś kłamcą i to sobie tylko tak wymyśliłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 19:42 duch_zenona napisał: > fiat_lux napisał: > > > > nie - woleli pracowac dla ubeka jak sam go juz nazwales > ------------- > To ty wiedziałeś, że Solorz to kapuś i nikomu nie powiedziałeś??? > Oj, nieładnie fiacie, że kryłeś kapusia. > > > > > > > chyba ze w swojej hipokryzji dzielisz ubekow na dobrych - czyli tych ktor > zy sa > > dzis w pis, lpr i samoobronie, oraz zlych ktorzy sa wszedzie indziej > > > > poza tym: doczekam sie odpowiedzi na swoje pytanie? > ------------------------- > > To ty fiacie jesteś gorszy niż ci ubeccy kapusie!!! Dlaczego ich kryjesz??? > > Proszę o ujawnienie nazwisk ubeków, którzy są dziś w PiS!!! > > A może jesteś kłamcą i to sobie tylko tak wymyśliłeś? > ty twierdzisz ze solorz byl ubekiem a fakty sa takie ze politycy pis pracowali dla solorza przez wiele lat reszta sam sobie dopisz - jestes w tym dobry Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 21:04 duch_zenona napisał: > To dziennikarze telewizyjni, którzy byli zwolennikami prawicy mieli iść na > kuroniówkę? A jaką mieli alternatywę? > > TVN-WSI i prywatne ranczo tow. Kwiatkowskiego czyli TVP? > > Wkrótce poznamy 40-osobową listę ubeckich dziennikarzy. Walendziaka czy Selina > na niej nie będzie. > A jak pięknie się motasz?? I zmieniasz zdanie, przecież ci dziennikarze to ubeki pierdo.... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 21:03 duch_zenona napisał: > fiat_lux napisał: > > > nie zdajemy. oswiec nas > ------------- > Jednym z podstawowych kryteriów mówiących czy w danym kraju panuje demokracja s > ą > wolne media. > > Czy uważasz, że media sterowane przes esbeków są wolne? Czy społeczeństwo ma > szansę dokonać demokratycznego wyboru, jeżeli jest manipulowane i okłamywane > przez esbeckie media? > A Ty wiesz, że w tych esbeckich mediach pracował niejaki Wildstein Bronisław. Czy Wildstein Bronisław jest dziecko ubekiem?????? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux no i jak tam z ta ranga skandalu? 17.11.06, 19:17 nadal wysoka czy jak juz sobie wyjasnilismy ze polsat jest blizszy pisowi niz komukolwiek innemu to juz ranga jest nieistotna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: no i jak tam z ta ranga skandalu? IP: *.stnet.pl 17.11.06, 19:30 na szczescie Solorz może nmiec w du...PiSowskie lustracje. dziwie sie dlaczego daje sie wciagnac w ten chocholi taniec i sie tłumaczy. Nawiedzeni niech sie wycinaja nawzajem , Solorz jest niestety poza ich zasiegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: no i jak tam z ta ranga skandalu? 17.11.06, 19:31 Ranga skandalu jest nadal wysoka a jeżeli sądzisz, że jakiekolwiek komuchowsko-esbeckie działania i manipulacje są przeprowadzane by sprzyjać PiSowi to zastanów się co piszesz. Polsat wcale nie sprzyja PiSowi, ale wręcz przeciwnie - realizuje ciemne interesy antyprawicowych grup mafijno-esbeckich. O genezie TVN sobie poczytaj w artykule przeze mnie przytoczonym. W TVP wciąż większość kadr starannie została dobrana przez towarzyszy Kwiatkowskiego czy Czarzastego. Polska cierpi na brak wolnych niekomunistycznych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: no i jak tam z ta ranga skandalu? 17.11.06, 19:39 duch_zenona napisał: > Ranga skandalu jest nadal wysoka a jeżeli sądzisz, że jakiekolwiek > komuchowsko-esbeckie działania i manipulacje są przeprowadzane by sprzyjać > PiSowi to zastanów się co piszesz. dlaczego mam sie zastanowic. to jasne - pis oskarza wszystkich innych o wspolprace z SB, aby odciagnac opinie publicznej od obecnosci agentow solorza pracujacego dla SB w swojej partii masz cos do sprostowania? a moze zaprzeczysz ze sellin czy walendziak pracowal w polsacie kierowanej przez solorza? > > Polsat wcale nie sprzyja PiSowi, ale wręcz przeciwnie - realizuje ciemne > interesy antyprawicowych grup mafijno-esbeckich. to o walendziaku i sellinie piszesz? > O genezie TVN sobie poczytaj w > artykule przeze mnie przytoczonym. solorz nie pracuje w tvp. solorz placil i zatrudnial dzisiejszych politykow pis > > W TVP wciąż większość kadr starannie została dobrana przez towarzyszy > Kwiatkowskiego czy Czarzastego. a co to ma do polsatu i do solorza? > > Polska cierpi na brak wolnych niekomunistycznych mediów. > to za co konkretnie bronek ma placone kupe kasy z TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: no i jak tam z ta ranga skandalu? 17.11.06, 19:43 fiat_lux napisał: > nadal wysoka czy jak juz sobie wyjasnilismy ze polsat jest blizszy pisowi niz > komukolwiek innemu to juz ranga jest nieistotna? ---------------------- Tak, wyjaśniliśmy. Jak każda TV zakulisowo sterowana przez ubeków sprzyja starym komuchowsko-mafijnym układom i jest przeciw PiS, chociaż stara się stwarzać inne pozory. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: no i jak tam z ta ranga skandalu? 17.11.06, 19:45 duch_zenona napisał: > fiat_lux napisał: > > > nadal wysoka czy jak juz sobie wyjasnilismy ze polsat jest blizszy pisowi > niz > > komukolwiek innemu to juz ranga jest nieistotna? > ---------------------- > Tak, wyjaśniliśmy. Jak każda TV zakulisowo sterowana przez ubeków sprzyja stary > m > komuchowsko-mafijnym układom i jest przeciw PiS, chociaż stara się stwarzać inn > e > pozory. czyli twierdzisz ze politycy pis sellin i walendziak to uklad "komuchowsko-mafijny" przeciwny pis. rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Wildstein był na liście płac Solorza 17.11.06, 19:58 Wildstein był na liscie płac Solorza. Stosując tok myślenia zenusia to Wildstein jest tajnym współparcownikiem układu:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Wildstein był na liście płac Solorza 17.11.06, 20:04 alex.4 napisał: > Wildstein był na liscie płac Solorza. Stosując tok myślenia zenusia to Wildstei > n jest tajnym współparcownikiem układu:):):) --------------------- Wot aleksiej marzyciel. Chciałby stosować mój tok myślenia. Póki co nadal myśli po swojemu i wyciąga swoje debilne nielogiczne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Wildstein był na liście płac Solorza 17.11.06, 20:07 duch_zenona napisał: > alex.4 napisał: > > > Wildstein był na liscie płac Solorza. Stosując tok myślenia zenusia to Wi > ldstei > > n jest tajnym współparcownikiem układu:):):) > --------------------- > Wot aleksiej marzyciel. Chciałby stosować mój tok myślenia. > > Póki co nadal myśli po swojemu i wyciąga swoje debilne nielogiczne wnioski. > ty masz logiczne wnioski. solorz = ub = polskie media ubeckie = pis u wladzy ale rece ma zwiazane biedaki. ale coz sie spodziewac od premiera ktory zyje z mamusia. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Wildstein był na liście płac Solorza 17.11.06, 20:04 alex.4 napisał: > Wildstein był na liscie płac Solorza. Stosując tok myślenia zenusia to Wildstei > n jest tajnym współparcownikiem układu:):):) no prosze. i jeszcze pisza ze maleszka byl jego bliskim przyjacielem. kolo sie zamyka pl.wikipedia.org/wiki/Bronis%C5%82aw_Wildstein SB po tylu latach w koncu, z pomoca Pisu opanowalo media. biedny zenus Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Wildstein był na liście płac Solorza 17.11.06, 20:07 Ja się temu nie dziwie. Wiadomo że J. Kaczyńska to TW ALBINA.... jak PIS móglby być nie podatny na wspólprace z UB:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: no i jak tam z ta ranga skandalu? IP: *.csk.pl 17.11.06, 21:48 A ja mysle, ze nawet uklad sloneczny jest w ukladzie... esbeckim oczywiscie. Mysle, Duchu - Komuchu, ze najwyzsza pora na porzadna terapie, a jesli to nie pomoze to przynajmniej dozywotni zakaz uzywania internetu, bo to szkodzi polskiej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona [...] 17.11.06, 19:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux [...] 17.11.06, 19:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: 17.11.06, 19:56 Zenuś prezentuje taki poziom jaki prezentuje. To bardzo zakompleksiony oosbnik, przy którym Kononowicz byłby intelektualna gwiazdą:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: 17.11.06, 20:09 ja tylko dostosowałem się do stylu i poziomu poprzedniego postu aleksieja. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: 17.11.06, 20:20 Gilowka figuruje w aktach SB jako TW Beata. Jak byś sledził jej proces lustarcyjny wynik jego był niejednoznaczny. Wedle nowej ustwy lustracyjnej będzie uznana za OZI. J. kaczyńśka figuruje jako TW ALbina na liscie Wildsteina. Dane jej pasują do tej J. kaczyńskiej. Wszystklo się w moim poiście zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 19:37 A jakieś dowody, że donosił masz? Kolejna prowokacja PiSu, która ma skompromitować stacje i dziennikarzy, którzy są im nieprzychylni. Rząd garściami czerpie z dorobku SB. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 19:44 nekroskop88 napisał: > A jakieś dowody, że donosił masz? Kolejna prowokacja PiSu, która ma > skompromitować stacje i dziennikarzy, którzy są im nieprzychylni. Rząd > garściami czerpie z dorobku SB. zenek pisze o ub przeciez (2 razy) nieistniejacej od 1956 roku. ta sprawa sie ciagnie przez pol wieku (oczywiscie wg zenka) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 19:59 Zapewne UB zakonspiroiwało się i działało jako tajna masoneria w tym czasie. Dla zenusia każdy brak logiki jest logiczny:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 20:08 Zbrodniarze z UB sobie na to zasłużyli i dlatego jeszcze długo w języku potocznym tak będą esbecy też nazywani. Nie ja jeden tak ich nazywam a pojęcie "ubekistan" przechodzi już do klasyki języka. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 20:09 a jak nazwać osobe której matka była agentem SB, ojciec wykłądowcą marksizmu-leninizmu a on sam w swojej pracy doktorskiej cytował Lenina i Marksa????? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 20:18 alex.4 napisał: > a jak nazwać osobe której matka była agentem SB, ojciec wykłądowcą marksizmu-le > ninizmu a on sam w swojej pracy doktorskiej cytował Lenina i Marksa????? ------------ Robert Suski? Może najpierw weźmy się za esbeckich kapusi. Ujawnijmy nich wreszcie. Później ewentualnie jak będą chętni to niech sobie grzebią w życiorysach rodziców polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 20:21 fiat_lux napisał: > chyba ze w swojej hipokryzji dzielisz ubekow na dobrych - czyli tych ktorzy sa > dzis w pis, lpr i samoobronie, oraz zlych ktorzy sa wszedzie indziej ---------------- a ja wciąż czekam aż fiat ujawni nazwiska ubeków którzy są dziś w PiSie. czyżby fiat krył ubeków, skoro nie chce tych nazwisk ujawnić? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 20:23 Gilowska, jasiński... pierwse dwa z brzęgu przykłady:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 17.11.06, 20:22 Odpowiedz jest prosta. Powiem, że jest to jedna z wdóch najwazniejszych osób w pańśtwie. Matka Kaczyńskich była TW. Może zaczniemy ogłaszać agentów od niej? A może od pana jasińskiego albo Gilowskiej? Albo może weźniemy się za PRLowskich prokuratorów takich jak Wassermann, albo sędziów którzy skazywlai w procesach politycznych jak Kryże???? Odpowiedz Link Zgłoś
justusz to zaden skandal... 17.11.06, 20:29 Rozpetana przez PiS paranoiczna walka na teczki zatacza coraz szersze kregi. A na pytanie czy zdaje sobie sprawe z rangi skandalu odpowiem wprost ..dla mnie to zaden skandal. Na szczescie Solorz pewnie ma gdzies lustrację i Pisuary nawet gdyby bardzo chciały moga mu co najwyzej poujadac u kostek. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: to zaden skandal... 17.11.06, 20:31 Jest skandal. Z tym, że polega on na chamskich wypowiedziach ducha_zenona. łamie on zasady nietykiety. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: to zaden skandal... 17.11.06, 21:59 To dlaczego ja jestem za lustracją a wy ciągle chcecie udowodnić, że nie warto? I jeszcze jedno. W aktach są inwigilowani i kapusie. Warto nauczyć się odróżniać te pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: to zaden skandal... IP: *.csk.pl 17.11.06, 22:03 Ja nie tylko jestem za lustracja ale jeszcze za utylizacja takich jak ty. Nawet na kompost sie nie nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: putin Re: to zaden skandal... IP: *.tver.ru 18.11.06, 09:31 strasznie ci cuchnie podwozie zgnilymi rybami stara ruro niedomyta Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: to zaden skandal... 18.11.06, 10:36 Ja wiem, czemu pan Putin jest tak za zenonem, bo Zenek chciałby w Polsce realizację scenariusza rosyjskiego. Nie ma okrągłego stołu, impuls do zmian daje nie opozycja, ale ktoś z szeregów partii, nomenklatura otrzymuje kilka kolejnych lat na uwłaszczanie majątku a Jaruzelski jest prezydentem dwie kadencje;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: to zaden skandal... IP: *.csk.pl 18.11.06, 11:03 A jak ostatnio lizales to nie chciales, zeby cie stamtad wypuszczac tak ci dobrze bylo. Czyzby lepszy byl row Zenka? Hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: to zaden skandal... 17.11.06, 23:01 duch_zenona napisał: > To dlaczego ja jestem za lustracją a wy ciągle chcecie udowodnić, że nie warto? > ja jestem absolutnie za lustracja moje ale takie ze to co bylo do tej pory i to co proponuje sie nie jest skuteczne i za razem sprawiedliwie > I jeszcze jedno. W aktach są inwigilowani i kapusie. Warto nauczyć się odróżnia > ć > te pojęcia. > tak juz nam tu na forum pokazales. ci co w koalicji to inwigilowanie, cala reszta to kapusie. slyszelismy juz to Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: to zaden skandal... 18.11.06, 10:33 duch_zenona napisał: > To dlaczego ja jestem za lustracją a wy ciągle chcecie udowodnić, że nie warto? > > I jeszcze jedno. W aktach są inwigilowani i kapusie. Warto nauczyć się odróżnia > ć > te pojęcia. > Jak zwykle nie wiesz co piszesz. My jesteśmy za lustracją, ale jak lustrować to wszystkich, a odnosimy wrażenie, że PiS ma ochotę lustrować przeciwników, a swoich nie. Wynik lustracji nie może być również powodem do ustawowego nakazu zwolnienia z pracy. Obecna ustawa zawiera błędy, utrudnia oskarżonym obronę, a prawo do obrony jest fundamentem demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: to zaden skandal... 18.11.06, 11:48 PIS nie jest za powszechna lustracją (co byłoby cyrkiem i skompromitowałoby lustratorów na amen) - np. jest przeciw lustracji duchowieństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 18.11.06, 09:00 Dlaczego zmieniasz temat, tamten był bardzo ciekawy???:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 18.11.06, 08:58 JA ogólnie podziwiam wiarę Zenona w byłych komunistów. Jego przekonanie, że po rozpadzie systemu, stanowią oni zwartą grupę, trzymają się razem. Ich nadrzędnym celem jest tworzenie układów, do których nie chcę przyjąć Zenona, stąd ta jego frustracja:). Ze człowiek, który popełnił w życiu błąd i dwa lata figurował na liście kapusiów, przez całe życie będzie działał w imię jedynej słusznej ideologii:) Trzy pytania do Zenona, natury ogólnej 1. Czy człowiek złamany, siłą bądź groźbą zmuszony do współpracy jest katem, czy ofiarą. 2. Proszę podaj mi przykład kraju, gdzie po upadku komuny wygoniono "wszystkich" komunistów??? Tylko proszę nie mów mi o Rumunii bo tam jednego komucha zastąpił drugi:( 3. Zachowując zasady historycyzmu podaj mi przykład rozwiązania lepszego niż okrągły stół, które zapewniłoby lepsze wyjście??? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 18.11.06, 11:51 co więcej przyjać schemat myślenia zenusia to wszyscy którzy żyli za PRL są winni. Przecież wszyscy w jakimś stopniu partycypowali w tamtym ustroju. Jak ktoś chodził na demontracje pierwszomajowe lub głosował w wyborach to przecież brał udział w teatrze politycznym, który miał pokazać legitymizację władzy komunistów. Jesli się patrzy z tej perspektywy to wszystko jest jasne., Zenuś to komunistyczny kapuś Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Może taka alternatywa 18.11.06, 11:53 Przytaczam mój post do "putina" Ja wiem, czemu pan Putin jest tak za zenonem, bo Zenek chciałby w Polsce realizację scenariusza rosyjskiego. Nie ma okrągłego stołu, impuls do zmian daje nie opozycja, ale ktoś z szeregów partii, nomenklatura otrzymuje kilka kolejnych lat na uwłaszczanie majątku a Jaruzelski jest prezydentem dwie kadencje;( Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.a Solarz wciska ciemnoty publice ... 18.11.06, 22:03 ... ze owszem - podpisal, ale nie kapowal. To proba robienia durniow z UBekow. UBecja nie byla taka glupia dac komus cos podpisac - nie pewnemu. Kiedy w Zabrzu zglosilem sie "na wspolprace" w Komendzie (moj cel: wkrecic sie w struktory UB, rozpracowac) - poslano mnie do diabla, znajac moja przeszlosc. Wiedzieli, ze ze mnie bedzie UBek, jak z koziej d... traba. Tak wiec "Panie" Solarz. Musialo byc cos, za cos. A reszta - dla naiwnych. PS. Zenek, trzymaj sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Solarz wciska ciemnoty publice ... 19.11.06, 18:27 Ciesz, ze Cię nie wzięli bo dzisiaj różne Zenony opublikowałyby listę kapusiów z twoim nazwiskiem, nie dając Ci żadnego prawa do obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.a Re: Solarz wciska ciemnoty publice ... 19.11.06, 19:36 kamilar napisał: > Ciesz, ze Cię nie wzięli bo dzisiaj różne Zenony opublikowałyby listę kapusiów > z > twoim nazwiskiem, nie dając Ci żadnego prawa do obrony. Tu kamilar - jestes pokretny jak WASZ Oleksy. Palisz glupa (jakbys nie rozumial po polsku, co napisalem). Nie chodzi ci o mnie, lecz o Zenka. Lewactwo - przez was reprezentowane, jest zwyczajnie o h i i i dne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Solarz wciska ciemnoty publice ... 19.11.06, 21:50 Mój tak dalej, może ktoś w twoje chore wypociny uwierzy. Ciekawe, jakbyś się czuł na liście esbeków, bez prawa żadnej obrony:) Jeżeli nie rozumiesz o czym piszę proponuje, powrót do podstawówki, potem jakiejś innej szkoły ponadpodstawowej, może wówczas nauczysz się odpowiadać argumentami nie epitetami. Ale widać masz świetnego nauczyciela_Dupę Zenona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? IP: *.elpos.net 18.11.06, 22:24 Alex.4. napisał: Jak ktoś chodził na demontracje pierwszomajowe lub głosował w wyborach to przecież brał udział w teatrze politycznym, który miał pokazać legitymizację władzy komunistów. Jesli się patrzy z tej perspektywy... ________________ Chcesz Alex.4. wmówić ludziom, że uczestniczenie w demonstracjach pierwszomajowych nie było wyrazem poparcia dla ekipy PZPR? Z tonu tej wypowiedzi wnioskuję, że brałeś w nich udział i teraz próbujesz nadać temu znaczenie mało ważnego epizodziku. A może nosiłeś transparenty z antyreżimowymi hasłami? Z chęcią się dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 19.11.06, 12:21 Przeciwieństwie do ciebie nie brałem udziału w demonstracjach 1 majowych. Zresztą nei zrozumiałęś mojego postu. Ja cjciałem pokazać, że prawie wszyscy którzy byli dorosli w PRKL partycypowali w tworzeniu legitymizacji tamtego ustroju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? IP: *.elpos.net 19.11.06, 19:30 Jeżeli w przeciwieństwie do mnie, to brałeś w nich udział. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 18.11.06, 22:46 kamilar napisał: > Trzy pytania do Zenona, natury ogólnej > 1. Czy człowiek złamany, siłą bądź groźbą zmuszony do współpracy jest katem, cz > y > ofiarą. ----------------- Jest kapusiem a więc swoimi donosami krzywdził innych ludzi. A takie bajki, że esbecja zadała sobie wiele trudu by kogoś pozyskać a on później nie donosił, to można dzieciom opowiadać. > 2. Proszę podaj mi przykład kraju, gdzie po upadku komuny wygoniono "wszystkich > " > komunistów??? Tylko proszę nie mów mi o Rumunii bo tam jednego komucha zastąpił > drugi:( ---------------- Typowe lewackie manipulowanie prawdą. Aly przyciągnąć na swoją stronę byłych szeregowych członków PZPR, straszą ich złą prawicą, która będzie ich wszystkich wtrącać do więzienia albo z kraju wyganiać. To jest LEWACKIE PROPAGANDOWE KŁAMSTWO! Ustawa dekomunizacyjna dotyczyć ma TYLKO etatowych komuchów i partyjnych funkcjonariuszy wyższego szczebla. Nikt nie zamierza nawet ich wsadzać do więzienia, ale nie mogliby oni pełnić niektórych funkcji wymagających zaufania społecznego. Ja zaś właśnie tych chętnie widziałbym w swoim rezerwacie. > 3. Zachowując zasady historycyzmu podaj mi przykład rozwiązania lepszego niż > okrągły stół, które zapewniłoby lepsze wyjście??? ---------- Okrągły stół, w którym opozycja byłaby w pełni reprezentatywna a nie tylko z częścią opozycji zarekomendowaną przez esbeków. Można by długo wymieniać nazwiska. Ja wspomnę tylko o matce Solidarności, osobie o wielkim autorytecie - Annie Walentynowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 19.11.06, 12:27 Zenus jeśli ktpoś rozpowszechnia kłamstwa to jest gorszy niż mapuś. A ty tak robisz. jesteś po prostu kims gorszym niż najgorsze ścierwo. Jesteś kimś gorszym niż każdy agent. jesteś moralnym dnem. złodziejem, kłamca. Matka Kaczyńskich która była kapusiem i ich ojciec który był wykładowcą marksizmu po stokrić byli bardziej moralni niż ty 2 Serdelku zenusiu dekomunziacja jest zabiegiem magicznym, bo osoby które pełniły wysokie funkcje podczas PRL dziś praktycznie są już na emeryturze. Głosząc dekomunizacje takie palanty jak robią ludziom wodę z mózgu 3 A. Walentynowisz jeszcze w 1980 znalazła się na marginesie solidarnoiści. Solidarność to był Wałęsa, Celiński, Borusewicz, Frasyniuk, Bujak, Kuroń, Michnik, Pałubicki, Modzelewski, Boni, i wielu innych. Bez okrągłego stołu nie byłoby upadku komunizmu. Nawet takie komunistyczne ścierwo jhak ty powinien w końcu to zrzozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
nadobny1 Re: Czy zdajecie sobie sprawę z rangi skandalu? 19.11.06, 19:34 ....ja nie rozumiem, dlaczego wszyscy z uporem maniaka uzywaja okreslen ..ubek...,kiedy przeciez tu az sie prosi calkiem inna nazwa dla tych panow agentow...jaka?... powiem wam ,jesli wy odpowiecie mi na pytanie ...dlaczego oni w przewazajacej wiekszosci obnosza sie z takim niechlujnym zarostem, czy to jakis znak rozpoznawczy, a jesli tak , to czyj....?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sromotnik bezwstyd Ilość kościelnych kapusiów UB jest porażająca ! IP: 83.168.124.* 19.11.06, 19:39 I nie uda się wszystkich skryć pod sutanną! A fundusze Imperium Rydzykowego Radyjomaryjum ,skąd pochodzą??? A Solorz,Solorz zadziałał zgodnie z układem GRUBEJ KRESKI z Magdalenki ! Teraz IV Nienawistna może Mu nadmuchać! Odpowiedz Link Zgłoś