Dodaj do ulubionych

ostentacyjna gra Pana Mazura

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 11:40
Kilka dni temu na forum ukazał się wątek dotyczący gimnazjum w Zagwiździu, w
którym autor bardzo negatywnie opisał szkołę i dyrekcje. Skrytykował
także "mało waleczność" wójta gminy. Nawiązała się burzliwa dyskusja w której
padło wiele gorzkich słów wymierzonych anonimowemu autorowi tekstu.

W piątek w dodatku opolskim Gazety Wyborczej ukazał się artykuł, w którym ta
sama osoba uważa się za ofiare całej tej afery, tym samym wyjaśnia się sprawa
autora bluźnierczego postu. Sprowokował osoby udzielające się w dyskusji i
teraz wykorzystuje to, kierując sprawe na policje, aby społeczeństwo uznało
go osobę wielce nieszczęśliwą i pokrzywdzoną. Ubarwiając swoje historie liczy
chyba na to, że sprawa ta skończy się dla niego pomyślnie.

Wracając jednak do jego "opisu pewnego gimnazjum w powiecie opolskim" to są
to informacje albo zmyślone albo niesamowicie przebarwione. Dyrektor nie
terroryzuje uczniów ani nauczycieli. U uczniów ma spory autorytet i świetny
kontakt. Z nauczycielami dogaduje się zawsze i chętnie przychyla się do ich
propozycji. Co do ucznia z ADHD to ma on indywidualne nauczanie, pracuje z
pedagogiem szkolnym i dwa razy w miesiącu spotyka się w szkole z
psychologiem. Szkoła się rozwija i panuje w niej przyjazna atmosfera.

Niestety żadne z oskarżeń nie znajduje odzwierciedlenia w rzeczywistości. W
arykule z piątku pisze, że od miesiąca przeżywa koszmar i musiał napisać taką
informacje. Pytanie nasuwa się samo. Dlaczego informacje te muszą być
nieprawdziwe? Jeżeli tak źle się dzieje to dlaczego nie podaje powodów dla
których cierpi taką katorgę, tylko na siłe wymyśla bzdury pod adresem
dyrekcji szkoły. Czyżby chciał pod koniec swojej "błyskotliwej kariery"
jeszcze jej zaszkodzić, w międzyczasie popsuć świąteczny nastrój...

Z nieoficjalnych źródeł wiem, że osbnik ten powiedział, iż "panią dyrektor
załatwi, tak jak załatwił (...)". Nie mogę tego niestety potwierdzić, ale
brzmi jak groźba. Ona wiedząc o tym nie dzwoni na policję ani nie wzywa
dziennikarzy...

Michał
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator-fizyk Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:16
      Biedny Pan Mazur. Nikt go nie rozumie. No ale czego tu wymagać od takich
      nie-krakowskich (sic) ciał pedagogicznych. Przecież on wzoruje się na tak
      wielkim i powszechnie akceptowanym autorytecie Kalego. Skandalem jest, że ktoś
      śmiał bronić przed jego pomówieniami (tzn jak Kali sprawić komuś przykrość to
      dobry uczynek i nie ma co się żołądkować), a jeszcze większym skandalem jest, że
      w odwecie nie zostawiono na nim suchej nitki (jak Kalemu sprawić przykrość to
      bardzo niedobra - trzeba podnieść larum).

Poza tym dziwie się, że tak światły umysł, jak Pan Mazur, zajmujący się
      badaniami naukowymi nad bąkiem (ale takim wirującym bardziej w jedną stronę, niż
      w drugą), uczący w renomowanej krakowskiej placówce, biegły "kalizof", zaszczyca
      swoją obecnością jakieś tam sterroryzowane - jak twierdzi - "gimnazjum w
      powiecie opolskim". Powinien jak najszybciej spakować się i zająć się rzeczami
      wyższej wagi, i do których ma predyspozycje - przykładowo wspomnianym powyżej
      puszczaniem bąków.
    • Gość: Yupi Wierzę Mazurowi IP: *.chello.pl 10.04.07, 00:46
      Wierzę nauczycielowi.
      • Gość: nieproszony Re: Wierzę Mazurowi IP: *.eranet.pl 12.04.07, 18:38
        wiem ze w tym momęcie pogarszam swoją sytuacie a marnie stoje ale nie zycze
        sobie aby kto kolwiem uzywal w tym forum moje imie i nazwisko wiem ze wiecie
        kim jestem troche zaluje tego co napisalem zostalem skrytykowany ale co teraz
        poradze? w pierwszym poscie jak zaczolem obrazac to nie wiedzialem ze to
        nauczyciel p.s sorry za moje błędy ale taki sie urodzilem...... poprostu nie
        dopatrzenie.......
        • lesbijka_wroclaw Re: Wierzę Mazurowi 21.04.07, 20:17
          jak to- "taki sie urodziles"? Popracuj nad ortografia! Jestes w gimnazjum a
          piszesz ja pierwszak z podstawowki! wiesz, jakby ci sie chcialo zrobic w miare
          dobre wrazenie na ludziach w internecie wystarczy "dopatrzyc" taki program zwany
          Word- wychwyci wszystkie bledy. Naprawde trzeba byc niewychowanym, zeby od razu
          komus znanemu badz nieznanemu na podstawie jednego postu zyczyc smierci.
    • Gość: Yupi Stoję murem za Mazurem! IP: *.chello.pl 11.04.07, 00:05
      Jestem z Panem, Panie Jerzy!
    • Gość: Yupi Ostentacyjna gra Michała IP: *.chello.pl 11.04.07, 00:24
      Co chcesz zyskać Michale swoim paplaniem - awans zawodowy, premię, nagrodę?
      Jesteś nieszczerym pochlebcą, nijakim nauczycielem i zwyczajnym lizusem. Zżera
      ciebie zawiść, że wypadasz szaro na tle nauczyciela Jerzego Mazura i dlatego
      pomawiasz go o grę! Tymczasem sam nieuczciwie grasz, żeby wyłudzić dla siebie
      korzyści w szkole. Lepiej zabierz się za poprawienie poziomu własnych lekcji,
      aby twoi uczniowie nie mieli braków w szkole średniej!
    • Gość: Jerzy Mazur Jerzy Mazur = Obrona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:03
      mieszkamy w cywilizowanym kraju i jako obywatel mam niezbywalne prawo do obrony!

1.fragment mojego pisma do Kuratora:
      "Dn.2007.04.04 na stronach internetowych forum opolskiego portalu gazety
      Wyborczej: forum.gazeta.pl ukazały się posty uczniów oraz nauczycieli PG
      Zagwiździe nawołujące do zlinczowania mojej osoby, naruszające moje prawa jako
      obywatela i nauczyciela. Sprawę zgłosiłem na policji, która zabezpieczyła wątek
      internetowy wraz z IP osób w nim uczestniczących. Jeden z uczestników tego forum
      podpisuje się z imienia i nazwiska znanego mi ucznia II klasy o osobowości
      pasującej do wyrażanych tam gróźb:

„• Re: Opis gimnazjum w powiecie opolskim IP: *.eranet.pl
      Gość: bartek waroch 04.04.07, 15:46 + odpowiedz
      ty tempy kretynie wiesz ze ja ciebie dorwe to ciebie zabije? jak ty morzesz
      takie zeczy pisac na tą szkole? popieprzylo ciebie zupelnie jak jestes taki
      mądry to na[pisz coś omnie o warochu to pogadamy

Jest to jeden z jego postów o podobnej treści. A to post najprawdopodobniej jego
      rodzica:

• Re: Opis gimnazjum w powiecie opolskim IP: *.eranet.pl
      Gość: rodzic ucznia kl.2 04.04.07, 21:58 + odpowiedz
      CO za idiota napisał taki tekst ,musiał być chyba w stanie wskazującym.Mój syn
      chodził do szkoły w Opolu ale to dopiero w tej szkole czuje się
      dowartościowany.Mam dobry kontakt z nauczycielami, a pani dyrektor to
      najbardziej kompetentna osoba na tym stanowisku.Nie mam zastrzeżeń do tej
      szkoły ,jest to szkoła na odpowiednim poziomie i oby wszystkie takie były ,toby
      było super.Takie pierdoły mógł napisać tylko nauczyciel,który nie potrafi
      pracować z uczniami ,jest niedouczony.DOUCZ SIĘ SŁONIU!~!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post pedagoga szkolnego PG Zagwiździe, w którym dziękuje temu uczniowi i jego
      rodzicowi:
      • Re: autor tego postu to lekki cymbal IP: *.chello.pl
      Gość: ofiara losu 04.04.07, 18:45 + odpowiedz
      Jeszcze raz pozdrowienia dla uczniów, bartolini na tobie można polegać zawsze
      to wiedziałem. Jesteś ok. Tak trzymać. Pozdrowienia dla rodziców.

Inne z postów tego Pedagoga, w którym m.in. nawołuje do zlinczowania mojej osoby:

• Re: Opis gimnazjum w powiecie opolskim IP: *.chello.pl
      Gość: ofiara losu 04.04.07, 18:34 + odpowiedz
      Ten tekst to wstyd i chańba, nie ma pan za nic honoru. Meżczyzna tak nie
      postępuje. Chyba, ze pan nim nie jest w co nie wątpie. Tak szykanować kobietę
      poprostu nie wypada. Tym bardziej że to wszystko pomówienia wyssane z palca
      (chyba u nogi), bo wyrażnie panu zaszkodziło. W naszej szkole pan szanowny jet
      spalony. Wracaj skąd przyjechałeś dziadu. Zresztą tak mawia również nasz
      prezydent. Więc bez obrazy panie Słon. Ksywa w sam raz dla pana. Uczniowie ją
      wymyślili dla pana -są poprostu genjalni. Pozdrowienia dla wszystkich uczniów z
      naszej szkoły i ich rodziców, którzy bronią naszej wspaniałej pani dyrektor i
      naszej szkoły oczywiście. Betony naszej szkoły łączcie sie. A mam nadzieję że
      się ładnie, oczywiście kulturalnie odwdzięczycie panu słoniątkowi, może pora na
      wyjazd do zoo p. słoń."

2. opisane przeze mnie nieprawidłowości w badanym przez policje wątku potrafię
      bez trudu udowodnić!

3. tych nieprawidłowości jest dużo więcej!

4. "zorganizowana" debata w dn.2007.04.04 na forum internetowym uwidoczniła
      ogrom patologii dręczący od dłuższego czasu tę szkole poprzez uczestnictwo
      większości grona w nawoływaniu do zlinczowania kogoś, kto śmiał skrytykować bez
      emocji i nazwisk nieprawidłowości zaobserwowane!

5. wyczerpałem wcześniej drogę odwoławczą i pozostało mi ujawnienie możliwie bez
      emocji w internecie - co mi się udało i watek zamarł i był traktowany jak żart
      primaaprilisowy do dnia „debaty”.

6. można było zamiast robić nagonkę w internecie załatwić to w szkole...

7. emocje ujawnione na forum publicznym przez nauczycieli i uczniów wręcz
      nakazują rozwiązanie jak najszybsze tego konfliktu - nic takiego się przez
      tydzień nie wydarzyło!
      Dzisiaj szkoła „normalnie” pracuje, zapowiadana na jutro Rada Pedagogiczna
      złożona w większości z uczestników konfliktu niczego nie może rozwiązać.
      Konflikt powinien rozwiązać organ nadzorujący szkołę z wyłączeniem osób
      pozostających w konflikcie.

8. na forum nikt z nauczycieli nawet nie zwrócił uwagi uczniowi, który w sposób
      haniebny i karalny wyraża się o nauczycielu, grożąc mu śmiercią - pomijam iż
      brak reakcji nauczycieli tam się wypowiadających stworzył wrażenie normalności
      takich "relacji" nauczyciel-uczeń w tej szkole! Stwierdzam tu, że nie jest to
      prawda. Uczniowie potrafią poprawnie pisać i wypowiadać się! Uczniowie jakimś
      cudem w większości nie dali się zdemoralizować i potrafią poprawnie i
      kulturalnie się odnosić i odnoszą do siebie i nauczycieli. To raczej nauczyciele
      tę formę kontaktu, jak widać, stracili lub zatracili!

9. obawiałem się i niestety się to stało, ze w końcu ktoś z nauczycieli innych
      szkół zareaguje ze szkodą dla uczniów. Musiało to nastąpić, chociażby po to, aby
      przerwać tą publiczną "nagonkę" i odsłanianie patologii na forum publicznym!
      Uczniowie trzecich klas nie mogą jednak ponosić winy za emocje swojego grona
      pedagogicznego! Uczyłem tam na tyle długo, aby zapewnić nauczycieli, nawet
      najlepszych szkół średnich w Opolu, że jeżeli zamkną się "administracyjnie” na
      przyjęcie uczniów tej szkoły, to zrobią błąd! Istnieją tam talenty, które nawet
      w tak niesprzyjających warunkach potrafiły się obronić. Uczyłem w najlepszym
      wówczas liceum w kraju (krakowskie liceum)i mam porównanie! Część z tych uczniów
      znakomicie by sobie nie tylko poradziło w tym liceum, ale jeszcze wyróżniłoby
      się - byłoby olimpijczykami. Miałem olimpijczyków i finalistów, wiec wiem, co
      piszę. Oczywiście, aby talent mógł się rozwinąć trzeba mu stworzyć warunki, co
      krakowskie liceum robiło najlepiej w kraju!

9...

Apeluję o spokojne i szybkie decyzje władz, aby konflikt jak najszybciej i
      definitywnie rozwiązać! Działania muszą być szybkie, stanowcze i sprawiedliwe,
      aby uczniowie PG Zagwizdzie nie musieli ponosić dalszych strat!
      • Gość: enough Re: Jerzy Mazur = Obrona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 13:06
        p. Mazur, niech Pan sobie juz da spokoj i po prostu odejdzie z zagwizdzia. ma
        Pan prawo do obrony, owszem, ale bronic nalezy prawdy... nie znalazlam zadnego
        postu potwierdzajacego Pana ''wymysly'', jedynie jakis smieszny yupi wstawia
        sie za Panem. dziecko dostalo pewnie u Pana 6., tak? ... znam srodowisko,
        szkole, uczacych i uczniow - nmie widze w Pana postach ani odrobiny prawdy -
        naprawde, niech Pan juz lepiej wyjedzie...
        • Gość: adm Re: Jerzy Mazur = Obrona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 23:09
          enough nadaje z IP komputera PG Zagwizdzie
          • Gość: enough Re: Jerzy Mazur = Obrona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:33
            do adm - nie, niestety panie adminie, nie udalo sie 'losowanie': ani z
            gimnazjum, ani z domu Pani Dyrektor, ani z jej wlasnego komputera (hmm, a moze
            jestem nia sama?...) niezla zabawe tu masz. jak wybierasz miejsca, z
            ktorych 'niby' nadaja goscie? masz wypisana liste 'najblizej Pani Dyrektor'? a
            pozniej sobie skreslasz krzyzykami, tak?...
            • Gość: lekarz Re: Jerzy Mazur = Obrona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 20:29
              chyba ktos dostaje swira!!!
        • Gość: Iza Re: Jerzy Mazur = Obrona! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:05
          Mimo, iż Yuppi przedstawia się jako 16 latek, ma bardzo mądre spojrzenie na
          problem, niestety to lizusostwo "nauczycieli" względem dyrekcji i kliki
          szkolnych "pedagogów" jest nagminne, spotykane w co drugiej szkole. To
          spostrzeżenie nie dzieciaka lecz rodzica już dwojga studentów, który przez tę
          fazę "nauczania" i nierozumienia problemu ucznia przeszedł, problemy i to
          osobowościowe mają przede wszystkim rozhisteryzowane, niedouczone i
          niezauważające roli jaką mają pełnić "nauczycielki".
      • Gość: Jerzy Mazur Re: Jerzy Mazur = Obrona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 15:44
        dalszy fragment mojego pisma do Kuratora:
        "Przeraził mnie wynikający z tego obraz: Pedagog szkolny zamiast skarcić ucznia
        skandalicznie się wypowiadającego na forum publicznym, dziękuje mu za tę
        wypowiedź i stwierdza „ Jesteś ok. Pozdrowienia dla rodziców”. I nieźle bawi się
        sytuacją, co zdradzają podpisy postów „ofiara losu”, „filip z konopi”, ”uczeń”,
        ”uczeń gimnazjum. Pomijam skandaliczną ilość błędów w tych postach. Wyłania się
        tutaj również przerażający obraz pedagoga, który zamiast wychowywać,
        demoralizuje i to za przyzwoleniem rodziców.
        Podobnie wypowiadają się prawie wszyscy nauczyciele PG Zagwiździe łącznie z
        Dyrektor. Wszystko dzieje się na publicznym forum internetowym. W postach jestem
        poniżany na wszelkie sposoby. Nikt z nauczycieli nie zwraca uwagi na
        skandaliczny ton postów ucznia Warocha, lecz jeszcze mu za nie dziękują.
        Przyzwolenie na to, aby uczeń w taki sposób groził nauczycielowi jest
        przyzwoleniem na deprawację i ma znamiona kryminogenne."
        to nie koniec tego pisma.
      • Gość: kobieta Re: Jerzy Mazur = Obrona! IP: *.zaodrze.punkt.pl 12.04.07, 08:58
        w swojej placówce ma podobną do Pan nauczycielkę - jest biedna szykanowana a
        nie przeszkadza jej to gnoić innych manipulować uczniami i rodzicami aby
        pokazać się jako WYJĄTKOWY pedagogiem!!! Zniszczyła atmosferę, opinię i kilku
        ludzi!!! Ona nie była taka "inteligentna" żeby niszczyć placówkę w internecie
        nie ona zaczęła pisać donosy do urzędów wszystkich i nasłała na szkołę z 6
        kontroli a czemu to robiła zapyta pan??? BO CHCIAŁA ZOSTAĆ DYREKTORKĄ
        • Gość: baba Re: Jerzy Mazur = Obrona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 01:44
          ale w tym przypadku to dyrektorka robi polowanie z nagonka w internecie na
          biednego szaraczka. Pewnie dlatego ze nie chce porzucic pracy wiec chce mu to
          ulatwic.
        • Gość: Iza Re: Jerzy Mazur = Obrona! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:08
          Jak zwykle trzepiąca jęzorem "nauczycielka". Pewnie studia za punkty, co?
      • takze1 Dyrektorka z nauczycielami wykorzystuje 20.04.07, 22:29
        w pełni nowe technologie! z wykorzystaniem uczniów, z którymi inne szkoły mają
        kłopoty! Czarno widzę powrót celu do pracy! c.d.n.
        • takze1 na poważnie to nie życzę Panu powrotu do tego 21.04.07, 08:44
          gimnazjum! Skandaliczne niedopełnienie obowiązków przez kuratora - Ja bym na
          Pana miejscu podał tego Pana do Sądu!
      • lesbijka_wroclaw Re: Jerzy Mazur = Obrona! 21.04.07, 20:22
        Trzymam pana stronę! Powodzenia w walce z chorą administracją szkoły!
    • Gość: adm Re: Cyniczny fizyk-obserwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 23:11
      fizyk-oberwator nadaje z IP komputera pracownika naukowo-technicznego Instytutu
      Fizyki Uniwersytetu Opolskiego
      • Gość: obserwator-fizyk Re: Cyniczny fizyk-obserwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 19:34
        "adm" - to chyba ma znaczyć, że administrator. Tylko dlaczego administrator
        łączy się z serwisem przez modem neostardy ... ;)
    • Gość: adm Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 23:19
      wiekszosc postow watku "Opis pewnego gimnazjum..." z dn.4.04.po poludniu ma IP
      komputerow PG Zagwizdzie!
      • Gość: Jerzy Mazur do "adm"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:39
        moglbys nawiazac ze mna kontakt mailowy, prosze! moj mail jest na mojej stronie:
        www.oswirus.krakow.pl/cat_14/gyroscope/
        Bardzo Prosze - gwarantuje dyskrecje!
        Jerzy Mazur
    • Gość: a Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:02
      link do artykulu:
      miasta.gazeta.pl/opole/1,35091,4042352.html
    • Gość: Iza Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:38
      A czy ty pisząc ten elaborat zastanowiłeś/łaś się czy my rodzice nie odbieramy
      tego inaczej i zgadzamy się z tym nauczycielem, przecież to nie jest tajemnicą
      że Jaśnie panujący dyrektorzy szkół mają tzw mądrych i zawsze sprzyjających
      pseudo pedagogów. Mała wpadka lizusie.
    • Gość: kopista Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 10:04
      Dwa z postów nauczycielskich z wątku z dn.4.04.2007 Opis gimnazjum w powiecie
      opolskim. Pierwszy post podspisany teacher23 napisała dyrektorka co wynika z
      fragmentu:
      „Bardzo dobrze mi się tutaj pracuje i myślę, że większości moich współpracowników
      również. „

•• Re: Opis gimnazjum w powiecie opolskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: teacher 23 04.04.07, 19:59 + odpowiedz

Witam! Jestem nauczycielką w tym gimnazjum. Jak Pan może pisać takie bzdury o
      naszej szkole, Pani Dyrektor oraz koleżankach i kolegach.
      Nie jestem „tyranką”, a uczniowie nie drżą ze strachu na mój widok, ani na moich
      lekcjach.
      Bardzo staram się zainteresować uczniów przedmiotem (nie jest pan jedyny).
      Oceny niedostateczne otrzymują uczniowie, którzy pomimo mojego wysiłku nie
      próbują (nie chcą) opanować nawet minimum podstawy programowej.
      W szkole odbywają się zajęcia wyrównawcze, kółka zainteresowań oraz dodatkowe
      lekcje przygotowujące uczniów klas trzecich do egzaminu gimnazjalnego – która
      szkoła ma takie?
      Szkoła jest dość dobrze (jak na nasze warunki) wyposażona w pomoce dydaktyczne,
      co pozwala nam uatrakcyjniać lekcje. Jeżeli tylko fundusze na to pozwalają to
      zawsze możemy liczyć na sfinansowanie pomocy dydaktycznej, którą potrzebujemy.
      Nie czuję się przez nikogo zastraszana ani faworyzowana!
      Bardzo dobrze mi się tutaj pracuje i myślę, że większości moich współpracowników
      również.
      Problemy wychowawcze występują – jak w każdej szkole!
      Staramy się je rozwiązywać wspólnie z Panią Dyrektor.
      Wszystko, co napisał Pan J. M. to bzdury!
      Bardzo proszę, aby osoby, które nie znają sytuacji (zwłaszcza: realista 14,
      polak i Top 9) nie wypowiadały się na forum i nie pisały bzdur!
      Proszę zapytać uczniów i nauczycieli o opinie na temat szkoły i Pani Dyrektor!
      A Pan J. M. jeżeli oczernia szkołę i Panią Dyrektor powinien mieć cywilną odwagę
      podać swoje imię i nazwisko! Czyżby bał się sprawy w sądzie o pomówienie?

• Re: Opis gimnazjum w powiecie opolskim IP: *.centertel.pl
      Gość: ZN 04.04.07, 22:09 + odpowiedz

Pracuję w tym gimnazjum od 2001r. To co przeczytałam w tych postach sprawiło,
      że "zjerzyły mi się włosy na głowie". W czasie pracy nigdy nie zauważyłam, że
      nauczyciele, uczniowie i rodzice są zastraszami przez dyrektora szkoły. To
      kompletne brednie. Sama nieraz występowałam z odmiennym zdaniem niż Pani
      dyrektor - zawsze zostałam przez nią wysłuchana. I choć po takiej dyskusji
      nadal czasami miałyśmy odmienne zdania, nigdy z tego powodu nie spotakało mnie
      z jej strony coś przykrego. Zawsze gdy potrzebowałam pomocy - nigdy mi jej nie
      odmówiła. Nidgy też nie zauważyłam aby któregoś nauczyciela
      traktowała "inaczej" - każdy musi solidnie odwalić swoją robotę.
      Mam również zajęcia z uczniem z ADHD oraz z opisywaną klasą. Zajęcia z nimi są
      zajęciami normalnymi, tylko wymagającymi ode mnie większego przygotowania. Ale
      nie jest mi to obce, bo pracowałam w szkole podstawowej z podobną klasą.
      Uważam, że tak utworzone klasy mają swoje plusy.
      Jest mi bardzo przykro czytać takie oszczerstwa o szkole w której uczę.
      Wszystkich uczniów zapewniam, że jeśli są molestowani (jeśli to jest prawdą),
      to zawsze mogą liczyć na moją pomoc lub pedagoga szkolnego.
      Pomimo wszystko - Wesołych Świąt

• Gość: ZN - ale nie dyr. Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.centertel.pl 14.04.07, 23:29
        Ha ha ha – ale numer – dobrze, że ta sprawa zaczyna zmieniać się w żart …
        Post który podpisałam – „Gość: ZN 04.04.07, 22:09” pisała wg kopisty dyrektorka
        … koń by się uśmiał….
        Jeśli ktoś pracuje w gimnazjum lub jest uczniem tej szkoły – to wie dokładnie
        kim jest nauczyciel ZN, - czyli ja – osoba, która w dodatku wciąż wścieka się,
        że tpsa nie chce mi założyć linii telefonicznej do domu i muszę korzystać z
        modemu orange (dawniej idea, gdyby szacowny/a kopista nie wiedział/a) – stąd
        jak widać szanowny panie/pani kopisto „IP: *.centertel.pl”.
        No, naprawdę dobre to było! A najbardziej to mój mąż się uśmiał !!!!!
        • Gość: kopista Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:00
          napisalem:"Pierwszy post podspisany teacher23 napisała dyrektorka "!!!Twoj post
          jest drugi oraz podpisany ZN!
          dziekuje za potwierdzenie swoja nerwowa reakcja, ze teacher23 to dyrektorka oraz
          zdradzenie kim jestes. Macie jako nauczyciele "chore" poczucie
          humoru!Udowodnilas, ze Dyrekcja ze "sfora" zrobila sobie na forum publicznym
          polowanie z nagonka!Udowodnilas, ze to dla Was jest zabawne!I pomyslec ze
          powodem do calej tej "wyprawy krzyzowej" byla tylko krytyka dyrektorki!
          • Gość: ZN Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.centertel.pl 15.04.07, 20:03
            Tym razem na poważnie. Faktycznie w treści Twojego postu jest napisane, że
            pierwszy pisała p. Dyrektor. Natomiast list zaczyna się o słów „Dwa z postów
            nauczycielskich z wątku …” – które wprowadzają w błąd – bo po co cytować moją
            odpowiedź, skoro nie napisano w czym są do mnie zarzuty – a może co Ci się w
            mojej odpowiedzi podobało.
            Natomiast co do „nerwowej reakcji” – gdzie w niej są nerwy? Raczej Twój post
            jest nerwową reakcją – pisałeś tak szybko, że pogubiłeś „ogonki” w polskich
            literach.
            „Chore” poczucie humoru nauczycieli – to za daleko wyciągnięte wnioski.
            Przedstawiony wyżej post był MOIM postem, a nie innych nauczycieli. Więc ta
            uwaga powinna być skierowana tylko do mnie – bez uogólniania. A prawdę
            powiedziawszy nie zrozumiałeś moich uwag – śmieszne było dla mnie to, że mój
            post – jak początkowo sądziłam – traktowałeś jako wpis p. Dyrektor. I to
            właśnie było dla mnie śmieszne, a NIE SPRAWA JAKO TAKA! Tym, bardziej, że wiem
            też, kto napisał cytowany przez Ciebie pierwszy post. I wie to też wiele innych
            osób, które znają sprawę bezpośrednio, „od wewnątrz”.
            Jeszcze raz zaznaczam, że moja wypowiedź to moje zdanie, napisana w odpowiedzi
            nie jak piszesz z powodu „tylko krytyki dyrektorki”, ale z szerszego kontekstu
            przedstawionych WSZYSTKICH zarzutów przez teacher18.
            Niestety, ponieważ większość wpisów na tym forum od tzw. osób postronnych ma
            tylko jeden punkt widzenia (tj. kto się skarży na dyrektora, ten na pewno ma
            rację, a kto broni dyrektora to albo lizus, albo jest „inspirowany” przez
            dyrektora) i nie dopuszcza innych poglądów, nie widzę sensu dalszej dyskusji w
            tym wątku. Tak więc jest to mój ostatni wpis tutaj.
            Natomiast co do poczucia humoru – tym razem śmieszne jest dla mnie
            to: „dziekuje za … zdradzenie kim jestes” – ale wpadka. Gdyby jednak był Pan
            uważny, to już czytając mój pierwszy post, gdzie podpisałam się ZN i
            przyznałam, że uczę w tej szkole, mógłby Pan łatwo wyciągnąć wnioski, kim
            jestem.
            Serdecznie pozdrawiam, Panie kopista.
            • Gość: kopista Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 21:38
              znowu cos udowodnilas - dzieki!(ogonki w polskich znakach nie pisze specjalnie -
              przyzwyczajenie mailowe):"Tym, bardziej, że wiem
              też, kto napisał cytowany przez Ciebie pierwszy post. I wie to też wiele innych
              osób, które znają sprawę bezpośrednio, „od wewnątrz”."
              czyli ISTNIEJE grupa osob jak napisalas "od wewnatrz", ktora wie kto pisal jako
              kto i co tzn. dzialaliscie razem w porozumieniu - latwo sie domyslec mozna kto
              dowodzil "atakiem"! Zwroc uwage, ze zamiast zalatwic sprawe "wewnatrz" swiadomie
              i zbiorowo zadzialaliscie na "zewnatrz" i to jest wlasnie skandaliczne i
              karygodne! Czasy zbiorowego polowania na czarownice minely pare wiekow temu...
              pora sie dostosowac!
            • Gość: obserwator Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 07:38
              a jednak to różnica czy w poście jako nick napisano ZN, czy w treści postu
              napisano o tym, że to inicjały nauczycielki! Na stronie internetowej tego gimnazjum:
              znawrot.republika.pl/
              widnieje nauczycielka matematyki i informatyki o tych inicjałach administrująca
              zresztą tą stroną gimnazjum.
              • Gość: kopista Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 08:29
                slusznie prawisz obserwatorze! Ciekawy jest tez ten post:
                • Re: Opis gimnazjum w powiecie opolskim IP: *.chello.pl
                Gość: ofiara losu 04.04.07, 18:58 + odpowiedz

pozdrowienia dla modliszki i spółki.

z tego co napisano juz w tym watku napisal to Pedagog Szkolny tegoz gimnazjum -
                ciekawe kogo okresla "modliszka" chyba nie Dyrektorke bo w innych jego postach
                strasznie jej "slodzi"... wiec do jakiejs kolezanki nauczycielki pewnie biologii
                i stad ta modliszka! ale najwazniejsze ze napisal wyraznie o dzialajacej
                nauczycielskiej "spolce" internetowo "uwalajacej" kolege nauczyciela!Patologia!!!
                • Gość: obserwator Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 08:56
                  niechybnie ten pedagog szkolny to "wazeliniarz" więc pisząc:"modliszki i spółki"
                  zwracał się do najmniej trzech nauczycieli z wyłączeniem dyrektorki!Czyli
                  "spółka" to dyrektorka, pedagog szkolny,nauczycielka ZN, oraz jeszcze najmniej
                  dwoje nauczycieli w tym najprawdopodobniej nauczycielka biologii...
                  • Gość: Jerzy Mazur Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 21:15
                    jezeli macie racje co do nauczycielki ZN i biologii to przyznaje, ze jestem
                    zaskoczony...
                  • Gość: ciekawski Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: 212.203.138.* 18.04.07, 18:01
                    wiemy, kto jest w "spółce". co w takim razie wywołało tak ostrą reakcję "spółki"?
                    • Gość: ASA Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 08:32
                      JAKIEJ SPÓŁKI ?
                    • Gość: ktoś Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 09:57
                      histeryczny atak internetowy mogło wywołać to co w krytyce dyrekcji było
                      najbardziej szokujące!!! Ten najbardziej szokujący kawałek musi być prawdziwy bo
                      inaczej dyrekcja z resztą nauczycieli rozwiązali by to wewnątrz szkoły, a nie
                      robili raban w internecie. Jeżeli ktoś ma skopiowany ten fragment z krytyką
                      ukrytego wątku to mógłby tu wkleić!
                      • Gość: ktoś Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 10:20
                        i jeszcze jedno: dlaczego tak bardzo dyrekcja chce usunąć tak dobrego
                        nauczyciela jaki jej się cudem trafił? to musi być związane z tym fragmentem
                        krytyki!
                      • Gość: obserwator Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 07:38
                        nie mam kopii ale czytałem ten wątek i najbardziej mnie poruszyło rozwiązywanie
                        przez dyrekcję problemu niżu demograficznego poprzez " produkcję" drugorocznych
                        uczniów - do tego pasuje zwalczanie dobrego nauczyciela.
                        • Gość: ciekawski Re: ostentacyjna gra Pana Mazura IP: 212.203.138.* 22.04.07, 19:28
                          właśnie, mnie również bardzo zaskoczył fragment o rozwiązywaniu problemu niżu
                          demograficznego "produkcją" drugorocznych. zgadzam się z przedmówcą
                      • Gość: kopista skopiowane posty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 15:19
                        Opis gimnazjum w powiecie opolskim
                        teacher18 30.03.07, 17:40 + odpowiedz
                        w powiecie opolskim istnieje gimnazjum zarządzane przez Dyrektora
                        zastraszającego: uczniów, nauczycieli, rodziców! Dyrektor rządzi żelazna ręką
                        i ma w nosie jakieś rady pedagogiczne, uczniów, kuratorium... Utworzyła w
                        gimnazjum klasę oczywiście bez jakiejkolwiek kogokolwiek zgody zbierajac w
                        jednej klasie wszystkich uczniów słabych i z problemami np. ADHD - pełną klasę
                        tzn. nie ma w niej żadnego ucznia na którym mogliby się pozostali motywować,
                        wzorować... Klasa ta dodatkowo cierpi na przerwach chociażby z docinków innych
                        uczniów typu: wariaci,... Dyrekcja wybiera nauczycieli, których foruje takich,
                        którzy dostarczają odpowiednią ilość drugorocznych tzn. dają olbrzymia ilość
                        jedynek... Po co? Dyrekcja w ten sposób rozwiązuje problem niżu
                        demograficznego! Nauczycieli walczących o poziom nauczania i zainteresowanie
                        uczniów przedmiotem tępi i usuwa! Uczniowie zasięgają opinii przed wybraniem
                        gimnazjum i unikają tego gimnazjum jak ognia co skutkuje większa ilością
                        drugo(trzecio)rocznych bo "niż" się pogłębia. To nie wszystko o tym gimnazjum
                        ale myślę, że warto zadać już pytanie jak to może się dziać na oczach
                        chociażby kuratorium, nauczycieli, rodziców... Ponoć jesteśmy cywilizowani i
                        nawet w Unii Europejskiej!
                        • Re: Opis gimnazjum w powiecie opolskim
                        teacher18 30.03.07, 18:08 + odpowiedz
                        w tym gimnazjum jest uczeń pierwszej klasy terroryzujący uczniów i nauczycieli
                        (ma ADHD)kradnie,wali głową w metalowe szafki raniąc się,molestuje
                        dziewczyny,bije sie, klnie... zagraża sobie i innym np. zrzucił z okna na drugim
                        pietrze metalowe drzwiczki i o mało nie zabił woźnej! I nic! Ma nawet dobre
                        oceny! Inny przykład: uczeń trzeciej klasy (ostatniej)mówi do nauczyciela, że
                        nie będzie nic robił bo Dyrekcja mu powiedziała, że skończy szkołę! Inny
                        obrazek: uczennice trzeciej klasy mówiące z płaczem, jak maja się dostać do
                        dobrej szkoły średniej skoro na sprawdzianach mają 95 procent ocen
                        niedostatecznych - i to dobre uczennice! Wierzyc sie nie chce ale zapewniam, że
                        to tylko preludium prawdy o tym gimnazjum. Oczywiście nie zastraszeni rodzice
                        czasem biorą dziecko i przenosza do innego gimnazjum ale to koszty dodatkowe i
                        szkody już kiełkujące w psychice młodego ucznia... Podpowiem gimnazjum jest
                        wiejskie (jedyne w gminie) i w powiecie opolskim.
                        • Re: Opis gimnazjum w powiecie opolskim
                        teacher18 31.03.07, 10:35 + odpowiedz
                        oczywiście, że wójt oraz kuratorium muszą o tych działaniach wiedzieć! A jak sie
                        to dzieje np. w przyszłym tygodniu jest wizytacja i wizytator wie o tym, iż w
                        gimnazjum nie będzie młodzieży - rekolekcje oraz nauczycieli innych niż
                        "zorganizowanych" przez Dyrektor! Doskonałe warunki aby wizytacja niż nie
                        stwierdziła. Uczniowie są zastraszani bo jak upomną się o swoje prawa to będą
                        powtarzać co bardzo łatwo Dyrekcja osiąga niezależnie od zdolności i pracy ucznia.
                        Wójt o wszystkim wie ale nic z tym nie robi bo to nie jest wójt "waleczny"
                        delikatnie to ujmując. tragiczne jest to, że to wszystko jest właśnie widoczne i
                        trwa od długiego czasu i tylko co jakiś czas ktoś samotnie usiłuje to zmienić!
                        Pytanie: gdzie są instytucje nadzorujące i jak długo jeszcze to będzie
                        narastało? I gdzie osławione hasła typu "zero tolerancji"? Zastraszanie
                        zastraszaniem ale jak nauczyciele tego gimnazjum mogą tolerować takie
                        "pedagogiczne" niszczenie uczniów - sa w końcu pedagogami!
                        • Gość: abc Totalna wpadka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 13:53
                          w tej krytyce nie ma nawet nazwy tego gimnazjum! Reakcja dyrekcji z
                          nauczycielami dopiero tą krytykę uwiarygodniła. Pewnie jeszcze robiono to z tego
                          gimnazjum bo w takich małych miejscowościach nie ma za dużo internetu...
                          Dlaczego nic nowego o tym nie ma w gazetach, mediach... Czyżby w opolskim można
                          było bezkarnie wyprawiać takie "cuda" - wystarczy być tylko malutkim dyrektorem
                          wiejskiego gimnazjum! Jak mieszkańcy mogą się godzić na takie "uwalania" swoich
                          dzieci?
      • Gość: obserwator Ostentacyjna gra Pani Dyrektor! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 14:13
        ten fragment postu teacher23 tez zaswiadcza o tym, ze Pani Dyrektor to teacher23:
        "Nie jestem „tyranką”, a uczniowie nie drżą ze strachu na mój widok, ani na moich
        lekcjach. "
    • tusku Re: ostentacyjna gra Pana Mazura 14.04.07, 15:04
      Ktoś tu gra w kulki!
    • Gość: zdziwiony inny watek o tym samym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:24
      link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=60329356
    • Gość: zdziwiony o tym samym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:26
      link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=60373332
    • Gość: zdziwiony o tym samym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:27
      link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=60329915
    • Gość: zdziwiony Dlaczego kurator milczy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:29
      czyzby dla Kuratora nic sie nie stalo?
      • Gość: aaa Re: Dlaczego kurator milczy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 16:15
        w tym watku odpowiedzial juz na to pytanie Yupi:
        "Kuratoria
        skrzętnie skrywają głębokie szamba, jakie są w wielu szkołach. Urzędasy będą
        mścić się na Panu za ujawnienie prawdy o szkole. Obnażył Pan w ten sposób
        nieudolność nadzoru oświatowego, który woli swojskie gó.. niż obce złoto. "
      • Gość: aaa Re: Dlaczego kurator milczy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 16:17
        wcale bym sie nie zdziwil jakby nawet tego ucznia nie ukarano!Po prostu bezprawie...
      • Gość: ktoś Re: Dlaczego kurator milczy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:07
        tylko prokurator moze tu pomoc!
      • Gość: Jerzy Mazur Re: Dlaczego kurator milczy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 21:20
        faktycznie milczy - nie znam wyniku rady pedagogicznej z czwartku. Mialem
        nadzieje, ze po niej cos sie zdarzy pozytywnego... Na razie jestem na zwolnieniu
        lekarskim bo przyznaje, ze mi psychika siadla zwlaszcza wobec faktu, ze tego
        feralnego 4 kwietnia rozmawialem z dyrektorka i wydawalo mi sie, ze w koncu
        bedzie dobrze! Yupi chyba duzo lepiej ode mnie zna opolskie...
      • Gość: co sie dzieje Kurator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 20:53
        podobne milczenie kuratora i nastepne tego skutki:
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4077932.html
      • 1tadeusz Re: Dlaczego kurator milczy!!! 12.05.07, 12:16
        Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> czyzby dla Kuratora nic sie nie stalo?

może nic nie ma do powiedzenia!!!
    • Gość: bam podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 01:05
      Zakładając ten wątek obiecałem sobie, że nie będę się w nim udzielał. Niestety
      obietnicę złamałem i mój nick po raz kolejny widnieje na tym forum. Jego
      tematem przewodnim nie mały być kolejne oskarżenia lub pogróżki wobec Pana
      Mazura czy osób broniących placówkę. Ukazują się jednak posty niespójne i
      niedorzeczne. Nie będę ich komentował bo nie o to mi chodzi. Internet oferuje
      sporą anonimowość i "każdy" może się w jakiś sposób wypowiedzieć. Wydaje mi się
      jednak, że dochodzenie do autora postu po kilku wyrwanych z kontekstu wyrazów
      jest trochę nie na miejscu. Jeżeli ktoś się nie podpisuje, to ma prawo pozostać
      incognito, a za ewentualne ustalenie tożsamości autora odpowiedzialna powinna
      być policja. Nie widzę sensu dogrzebywania sie takich informacji w celach
      czysto rozrywkowych, bo po co one komu... Nie widze również specjalnej różnicy
      czy ten tekst napisał taki, siaki czy owaki. Chyba, że to kolejny element "gry".

Moim i nie tylko moim zdaniem sprawa ta nie powinna być załatwiana "na
      zewnątrz" tylko jak najbardziej "wewnątrz" z uwzględnieniem organów
      kontrolujących pracę szkoły. Nie będę przypominał kto pierwszy rzucił
      kamieniem. Czy nie można wystosować pisma do kuratorium bez
      wcześniejszego "przyprawienia" jego treści? Dobry pomysł... zorganizować
      kontrowersyjny wątek na którym zawsze padną negatywne odpowiedzi, może nawet
      groźby. Okręcić kota ogonem i już skandal gwarantowany. Mam więc chyba prawo
      twierdzić, że to taka malutka gierka. Czy słusznie? Zobaczymy...

Nie można rozstrzygać sprawy znając wersję tylko jednej ze stron konfliktu. To
      się tyczy zarówno osób broniących jak i krytykujących Pana Mazura. Jednak osoby
      wstawaiające się za nauczycielem albo tej drugiej nie znają albo nie chcą znać.

Co do Yupi'ego... Swoim paplaniem chcialbym aby ktoś zauważył moje zdolności
      perfekcyjnego wymawiania głoski "Y" i z litości sprezentował mi oryginalne
      SHELBY GT500 z 76 roku. Jeżeli zauważyłem, że szaro wypadam na tle nauczyciela
      Jerzego Mazura to według Ciebie powinienem przestać bronić prawdy wobec
      pomawianej szkoły, a co za tym idzie zostać nieszczerym pochlebcą i zwyczajnym
      lizusem Pana Mazura... Chyba kpisz...

Na koniec taki mały rodzynek. Napisałeś post o następującej treści:

• Dzicz z Wygwizdowa IP: *.chello.pl
      Gość: Yupi 11.04.07, 00:07 + odpowiedz
      Michał obyś się skichał!

Z tego wynika, że raczej nie życzysz mi dobrze... Pójdę dalej... Życzysz mi
      jakiejś paskudnej wenerycznej choroby.... Boję się...

Znam taką osobę, która sprawę zgłosiłaby na policję...

Pozdrawiam,

Michał
      • Gość: Jerzy Mazur Re: podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 07:36
        przedstawię tylko Michała - to młody chłopak po szkole średniej odbywający staż
        w sekretariacie gimnazjum. Panie Michale, skoro dyrekcja czuje się przeze mnie
        skrzywdzona to niech w końcu poda mnie do sądu - marzę o tym! Ja ją już podałem
        na policję i do Sądu Pracy !
    • Gość: Jerzy Mazur małe sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 07:29
      nie autoryzowałem tekstu tego krótkiego artykułu:
      miasta.gazeta.pl/opole/1,35091,4042352.html
      i zakradły się błędy. Pracowałem w najlepszym liceum krakowskim a nie gimnazjum
      jak napisano, zresztą to liceum było wtedy w rankingach na pierwszym miejscu w
      kraju (dostałem wyróżniającą ocenę pracy i nagrodę Augustusa - uczniowie
      wybierają nauczyciela najlepszego - do tego liceum chodziło wówczas około 1800
      uczniów!Nie tylko próbowałem rozmawiać z dyrektorką, wójtem i kuratorium ale
      pisałem od paru miesięcy do nich podania - mam je potwierdzone, a nawet
      założyłem sprawę w Sądzie Pracy. Faktycznie jak napisano w artykule "bez efektu,
      a sytuacja stała się nie do wytrzymania". Nauczyciel nie podejrzewa kto to
      napisał bo wie i wie o tym całe gimnazjum... ten uczeń publicznie się do
      autorstwa przyznaje - uważa, że zrobił dobrze przecież bronił szkołę. Utwierdza
      go w tym dyrektorka bo na moje pytania: czy ma zamiar go ukarać usłyszałem m.in.
      po co lub dopiero jak policja ustali, że to on pisał!Nie używam słowa łomot więc
      w tekscie jest nieścisłość. W wersji gazetowej artykuł był
      dłuższy:"...niewybredne posty, stanowiące groźby karalne zagrożone karą do dwóch
      lat więzienia". Dodatkowo uściślę, że zgłosiłem sprawę na policję o popełnieniu
      przestępstwa przez dyrektorkę, pedagoga szkolnego oraz inspirowanego przez nich
      ucznia!
      • Gość: zdziwiony Re: małe sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:55
        Szanowny Panie Jerzy Mazur.Czegoś tu nie rozumiem. Jeżeli był Pan takim
        dobrym ,wyróżniającym się i odbierającym nagrody nauczycielem, to do jasnej
        ciasnej dlaczego Pan nie został w tym najlepszym liceum krakowskim? A może też
        chciał Pan wygryźć dyrektora tegoż liceum? Po prostu żal mi Pana, ze teraz musi
        Pan uczyć w takim tylko Zagwiździu...
        • Gość: Jerzy Mazur Re: małe sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 07:27
          zająłem się badaniami naukowymi bo miałem bystrych uczniów i chcieli wiedzieć
          czy doświadczalnie wirnik kręci się tak samo obracając się w prawo (zgodnie ze
          wskazówkami zegara) lub odwrotnie. Wyniki były niezgodne z oczekiwaniami
          teoretyków a zgodne z moimi i uczniów oczekiwaniami więć należało je powtorzyć
          na lepszej aparaturze i zbadać naukowo... stą moja praca na UJ. Potem trzeba
          było to opublikować. Poświęciłem na to ponad 5 lat ale warto było chociażby
          dlatego, że chociażby jako nauczyciel wiem o tym dużo więcej!
          A skąd moja obecność w okolicy Zagwiździa - rodzice mieszkali w sąsiedniej
          gminie i nie chciałem aby dom rodzinny poszedł w obce ręce... powody rodzinne -
          rodzinnie jesteśmy związani z opolskim województwem. Uczniowie w Zagwiździu nie
          różnią się od uczniów w liceach krakowskich tylko mają od nich dużo gorsze
          warunki kształcenia. Mogę porównać bo uczyłem i w Krakowie, i w Zagwiździu. Tacy
          sami uczniowie tylko kompletnie inne warunki kształcenia i pedagogiczne wzorce!
        • Gość: zdziwiony ten pierwszy zdziwiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 08:24
          Ja jestem ten "zdziwiony" od wklejonych linków a nie ten drugi, pod którego
          postem sie podpisuje! Linki wkleiłem bo są tam interesujące posty np. Michał-bam
          dziękuje temu uczniowi, który napisał te haniebne posty... oraz są posty
          rozsądne typu post podpisany 321:
          "oj bam czy nie widzisz roznicy miedzy krytyką a groźbą ???? wlasnie uczniowie
          wystawili laurkę swojej szkole... mozna sie nie zgadzac z nauczycielem ale nie
          mozna w taki sposob sie wypowiadac będąc już w pewnym prawie doroslym
          wieku!!!... czy u was w gimnazjum są sami tacy uczniowie???"
          • Gość: zdziwiony Re: ten trzeci zdziwiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 17:44
            faktycznie ciekawe:
            • Re: Usuwamy słonia ze szkoły zbieramy podpisy. IP: 213.17.145.*
            Gość: 321 05.04.07, 20:05 + odpowiedz

proponuję odrobinkę zmienić : zlikwidować gimnazjum, które ma takich nauczycieli
            i uczniów... co za styl, co za forma.... bleee

• Re: Usuwamy słonia ze szkoły zbieramy podpisy. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com
            Gość: ajajaj! 14.04.07, 00:09 + odpowiedz

wysoce nieprofesjonalne zachowanie. Problemy kadrowe to sprawa wewnetrzna i nie
            wylewa sie ich na publiczne forum. konieckropka.

• ciekawe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: pedagog 14.04.07, 08:27 + odpowiedz

to gleboka patologia zarzadzania szkola i patologia opolskiego zarzadzania
            oswiata! a nie jakies wewnetrzne problemy kadrowe!
            To dyrektor dala rozkaz do swoich superpedagogow do ataku internetowego z
            uzyciem najgorszych uczniow; atak przeprowadzono i problem sie pojawil jak
            atakowany zglosil sprawe na policji oraz mediom; jak mozna przeczytac odbyla sie
            rada pedagogiczna w czwartek w tym gimnazjum - pewnie na radzie dyrekcja
            "sciagnela" cugle swoim super -pedagogom i jak jeden maz staneli za nia oraz
            wyparli sie udzialu w intermetowym watku... taki efekt zaakceptuje kuratorium!
            Plan idioty! Trzeba uwzgledniac takie szczegoly jak uczniowie, rodzice, media,
            policja... i to ze Pan Mazur mial osiagniecia w bardzo dobrym liceum krakowskim
            i cos odkryl, badal, pracowal na UJ... czyli nie jest biednym, wystraszonym
            czlowiekiem! W koncu tylko On sie potrafil podpisac i przyznac do swojego
            udzialu w postach!
    • Gość: Jerzy Mazur Do kuratora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 08:01
      uściślę, rozmawiałem z kuratorem w zeszłym tygodniu tzn. ja do niego zadzwoniłem
      i zechciał ze mną rozmawiać! Usłyszałem, że kurator nie wiele może uczynić w tej
      sprawie! Otóż Panie Kuratorze prawnie nie tylko Pan może ale nawet ma obowiązek!
      Ma Pan prawników to może Pan sprawdzić! Podpowiem, istnieje cała procedura
      prawna rozwiązywania konfliktu w oświacie pomiędzy nauczycielem i dyrekcją -
      zaistniała sytuacja wymaga działań natychmiastowych także prawnie
      uregulowanych!Zaniechanie tych działań jest przestępstwem!
    • Gość: Jerzy Mazur Do "spólki" i kuratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 08:24
      opisane przeze mnie nieprawidłowości zaobserwowane w szkole mie są niestety
      przejaskrawione! Poworzę i udowodnię parę z nich.
      1. Klasa utworzona tylko z uczniów z problemami oraz drugorocznymi istnieje w
      gimnazjum. Jest to klasa pełna tzn. nie ma tam uczniów na których mogliby się
      pozostali wzorować - nie jest to więc klasa integracyjna! Na istnienie klasy
      integracyjnej już wymagane jest od szkoły uzyskanie zgody z poradni,
      kuratorium... nic takiego dyrektor nie miała jak klasę tworzyła; taka
      klasa-eksperyment wymaga odpowiednich nauczycieli-specjalistów!Utworzenie takiej
      klasy jest tworzeniem getta w szkole i jest nioludzkim potraktowaniem tych
      uczniów! Nadzor kuratorium zadawala się stwierdzeniem dyrektorki, ze "przejeła
      taką klasę z podstawówki w Murowie". Jest to jawne kłamstwo chociażby dlatego,
      że tylko około 1/3 uczniów jest z Murowa, reszta jest z drugiej podstawówki i z
      dugorocznych gimnazjum. Co to za tłumaczenie i dlaczego to wystarcza kuratorium?
      2. Uczeń z ADHD jest nie "przejęty" z Murowa i oficjalnie należy do tej klasy.
      Tłumaczenie, że problem z nim się rozwiązał bo ma nauczanie indywidualne jest
      kłamstwem - dowód: zrzucił metalowe drzwiczki z drugiego piętra już będąc na tym
      indywidualnym nauczaniu. Cała szkoła widzi, że on kradnie, łapie dziewczyny za
      miejsca intymne, bije się,... i gimnazjum nie potrafi to od 7 miesięcy
      rozwiązać! Uczniowie mają prawo do obrony przed kimś takim!
      3. Uczeń, który wypisał w internecie grożby, że mnie nauczyciela zabije,
      wyzywający nauczyciela na wszelkie sposoby powinien być natychmiast ukarany.
      Cała szkoła obserwuje coś wręcz odwrotnego! Uczniowie zauważają i dostają
      wyraźny sygnał: w obronie dyrekcji ci wszystko wolno!
      4. Uczniowie obserwują jeszcze jedno zjawisko: nauczyciel, który skrytykuje
      dyrekcję jest "skreślony" i dyrekcja organizuje na niego internetową nagonkę z
      ujawnianiem danych osobowych, inwektywami... i nikt mu nie pomaga a czas mija!
      Jak ktoś mi powie, że to jest pedagogiczne. to stwierdzę, żę mnie innej
      pedagogiki uczono i widocznie nie nadaję się na takiego "pedagoga"!
      Na zakończenie - pewnie tą pracę stracę ale sprawy nie zostawię i bęę sie
      odwoływał i sądził do skutku... nie zgadzam się na współudział w tolerowaniu
      takiego zarządzania szkołą!
    • Gość: pi pi Co jest z tym Jerzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 10:50
      Niech ktoś mi wyjaśni: czy to jest (imię i nazwisko) Jerzy Mazur czy też
      zaplątał się tu jakiś Jerzy z Mazur, i wskutek nieszczęśliwego zbiegu
      okoliczności, jak sam zaznacza, nabawił się początków choroby psychicznej.
    • Gość: Yupi Michał zazdrośnik IP: *.chello.pl 17.04.07, 15:05
      Michale, zaczynając ten wątek rozpętałeś burzę przeciwko człowiekowi, który
      jest dobrym nauczycielem fizyki i sprzeciwia się ignoranctwu swojej dyrektor z
      Wygwizdowa. Wypowiedzi "obserwatora-fizyka" są nawet dla mnie smarkacza, który
      przy 186 cm podobno nie odrasta od ziemi :), dowodem na zawiść. Zazdrośni
      nauczyciele z Wygwizdowa popełnili kardynalny błąd. Dzięki pracy Mazura mogło
      być o nich głośno ale w pozytywnym sensie. Ich podła zawiść doprowadziła do
      tego, że stali się śmieszni nawet w oczach tych, którzy dopiero wchodzą w
      życie. Tak samo opolskie kuratorium. Widzę, że nie warto przykładać się do
      pracy, bo wokół narasta pełno wrogów. Michale, nie wiem dlaczego poruszyłeś
      temat choroby wenerycznej? Czy może dlatego, że wywołuje ona u potomków osób na
      nią cierpiących deficyty rozwojowe z upośledzeniem umysłowym włącznie? Z twoich
      wypowiedzi widzę, że masz kompleksy, ale chyba nie jest z tobą aż tak źle,
      skoro zauważyłeś, że Mazur jest dobrym nauczycielem, wartym obgadywania w
      internecie. Zajmij się swoją pracą, a sukcesy same przyjdą. Niszcząc Mazura
      zniszczysz przede wszystkim siebie. Wiesz, że w fizyce jest wszystko ze sobą
      powiązane. O efekcie motyla chyba słyszałeś? Nie wywołuj chaosu i dodatkowych
      spustoszeń w Zagwiździu, gdzie są na pewno uczniowie warci nauki Pana Mazura.
      Szkoła powinna przeprosić Pana Jerzego i zażegnać konflikt, który nikomu nie
      służy, a najmniej młodzieży, no i nauce fizyki oczywiście. :)
      • Gość: Mieszkaniec Gminy Sygnały nieprawidłowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:21
        Tak ! Sama Gmina Murów jest bardzo ciekawa ,gdyż pracują tam ludzie jeszcze z
        czasów PRL-u i takie również prezentują poglądy. No może słowo "poglądy" jest
        za mocne, należałoby raczej powiedzieć ,że w podejmowaniu decyzji w dużej
        mierze biorą w górę ich naleciałości wyniesione z tej właśnie “epoki”
        W Murowskich placówkach oświatowych pracują nauczyciele którzy już dawno
        powinna być na emeryturze ,ale dalej siedzą na swoich stanowiskach kurczowo się
        ich trzymając, terroryzuje personel oraz swoich podwładnych .No cóż na takiej
        właśnie zasadzie funkcjonował poprzedni ustrój , więc się nie ma co dziwić.
        Wystarczy porozmawiać z nauczycielami młodymi i z tymi z dużym stażem i.....
        już wszystko jasne !
        Wójt Gminy jako pracodawca powinien odpowiednio reagować na negatywne sygnały
        związane z pracą dyrekcji szkół i przedszkoli .
        Szczególne biorąc pod uwagę przedszkola i szkoły podstawowe bo właśnie w nich
        jest kształtowana delikatna psychika dziecka, którą tak łatwo skrzywić .
        Sparwę Pana Mazura nie należy traktować z góry jako wymysł chorego
        człowieka ,lecz jako sygnał jakiś nieprawidłowości ,które trzeba sprawdzić i
        odpowiednio zweryfikować.
        • Gość: papai Re: Sygnały nieprawidłowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 08:45
          Wójt ma zareagować ? Przecież jego edukacja ugrzęzła na szkole zawodowej. Co
          prawda prowadził jakiś sklepik ,ale splajtował. Więc czego można oczekiwać po
          takim intelekcie ?
    • Gość: enough do wszystkich, ktorzy oskarzaja szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 10:43
      jedna rada: najpierw poznajcie PRAWDE, a nie oskarzajcie bezpodstawnie. az
      smiesznie sie robi, gdy czytam te wszystkie 'dochodzenia', pytania,
      insynuacje... odnajdzcie prawdziwe oblicze szkoly. nie osadzajcie pedagogow i
      uczniow. gimnazjum istnieje juz pare lat, dlaczego ani nauczyciele, ani
      uczniowie do tej pory nie zglaszali zadnych skarg? dlaczego uczniowie chodza do
      szkoly z usmiechem? dlaczego nie bylo ani jednego doniesienia na zachowanie
      Pani Dyrektor? kilka falszywych oskarzen pana mazura wystarczylo, by wszyscy
      mieli zle zdanie na temat tak przyjaznego gimnazjum...
      • Gość: ktoś Uderz w stół a nożyce się odezwą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:24
        nikt nie oskarża szkołę tylko dyrektorkę i jej klikę za to, że "rozwiązuje"
        swoje problemy atakiem w internecie! Bardzo przyjazne działanie zwłaszcza wobec
        jakby nie było podwładnego!To się nazywa mobbing! Dlaczego nie ukarano uczniów
        skandalicznie się wypowiadających o nauczycielu? Czyżby byli do tego zadania
        wynajęci?
        • Gość: ada Re: Uderz w stół a nożyce się odezwą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:16
          Ciekawa jestem jak by ich ukarano ? Obniżono zachowanie ? Przecież to smieszna
          kara .
        • Gość: enough Re: Uderz w stół a nożyce się odezwą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:21
          to nie Pani Dyrektor rozwiazuje 'swoje problemy', jak to okresliles, za pomoca
          internetu, tylko smieszny pan mazur nie potrafi sie przyznac do bledow w swoim
          niby-nauczaniu. a nauczcyciele nie atakuja, lecz bronia szkoly, w ktorej ucza.
          naprawde dziwne wydaje mi sie, ze przez tyle lat jakos niekt NIE PROTESTOWAL! a
          uczniowie - tez bronia gimnazjum. nie dziwcie sie - dziwcie 13-, 14-letnie jako
          jedyna forme obrony znaja atak, najlepiej mocnymi slowami. oj, ludzie, zmiencie
          swoje nastawienie i popatrzcie na cala sytuacje realistycznie...
          • takze1 Re: Uderz w stół a nożyce się odezwą! 30.04.07, 22:27
            Gość portalu: enough napisał(a):
            > to nie Pani Dyrektor rozwiazuje 'swoje problemy', jak to okresliles, za pomoca
            > internetu, tylko smieszny pan mazur nie potrafi sie przyznac do bledow w swoim
            > niby-nauczaniu. a nauczcyciele nie atakuja, lecz bronia szkoly, w ktorej ucza.
            > naprawde dziwne wydaje mi sie, ze przez tyle lat jakos niekt NIE PROTESTOWAL!
            >a uczniowie - tez bronia gimnazjum. nie dziwcie sie - dziwcie 13-, 14-letnie
            >jako jedyna forme obrony znaja atak, najlepiej mocnymi slowami. oj, ludzie,
            >zmiencie swoje nastawienie i popatrzcie na cala sytuacje realistycznie...

czyli jednak nauczyciele "bronią szkoły" w internecie i to bez zgody
            dyrekcji...(wniosek - dyrekcja nie panuje nad swoimi pracownikami!). Mnie jakoś
            nie dziwi to, że "nikt NIE PROTESTOWAL!" przez tyle lat - miesiąc temu ktoś
            zaprotestował i został "zmiażdżony" atakiem w internecie i jakoś żadne siły
            opolskie przez ten miesiąc niczego złego w tym nie zauważyły - np. to, iż takie
            grono nauczycielskie powinno być odizolowane od nauczania bo ma poważne kłopoty
            z klasyfikacją czynów własnych... Realistycznie to patrząc na skomasowany atak
            na jednego nauczyciela, który przez miesiąc musi sam się bronić bez wsparcia
            kuratora, policji,prokuratury... to aż się wierzyć nie chce, że opolskie to
            województwo i nawet w unii europejskiej!Realistycznie to jakiś relikt chyba?
            skansen?...
    • Gość: obywatel Niech ktoś w końcu zacznie coś robić i zrobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 08:22
      porządek! Panie kuratorze, wójcie... zaniechanie działania to przyzwolenie na
      przestępstwo i samo jest przestępstwem !
    • Gość: Jerzy Mazur zaniechanie nadzoru przez kuratora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:56
      otrzymałem odpowiedź od kuratora:"Odpowiadając na Pana pismo z dnia 11.04.2007
      r. informuję, że Opolski Kurator Oświaty nie jest organem właściwym do
      rozpatrywania sporów ze stosunku pracy. Roszczeń swych dochodzić może Pan na
      drodze sądowej".
      To cała odpowiedź podpisana przez wicekuratora Leszka Darowskiego! Fragmenty
      mojego pisma do którego jest ta odpowiedź można znaleźć w tym wątku.
      Informowałem o patologicznej współpracy dyrekcji, pedagoga szkolnego z
      najgorszymi uczniami podczas internetowego ataku na mnie! Poczekam na odpowiedź
      na moje pismo z dn. 2.04.2007 i jeżeli będzie równie na temat podam kuratora do
      prokuratory za "rażące zaniechanie działania i kompletny brak nadzoru nad
      gimnazjum!!!
      • Gość: Jerzy Mazur Re: zaniechanie nadzoru przez kuratora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 07:16
        jeszcze jeden fragment mojego pisma do kuratora:
        "Faktem jest, że „debata” na forum publicznym w dniu 04.04.2007 odbyła się z
        udziałem uczniów, a ponadto odsłoniła ogromne pokłady tłumionych dotąd,
        negatywnych emocji nauczycieli, co musieli zauważyć uczniowie. Konflikt stał się
        jawny i zaistniał z pełną mocą.
        Reasumując, ten wątek odsłania głęboką patologię, jaką dotknięta jest PG
        Zagwiździe pod rządami Pani Dyrektor i nie wyobrażam sobie, abym mógł wykonywać
        pracę nauczyciela w tej szkole po tym, co Dyrekcja i nauczyciele zaprezentowali
        na forum publicznym. Myślę, że kuratorium ma prawny obowiązek przywrócenia
        normalności w tej szkole, o co wnosiłem już kilkukrotnie, a ostatnio
        powiadamiałem kuratorium pismem z dn.2007.04.02, kierowanym na ręce Pana Kuratora.
        Zastanawia mnie jak można było tego w kuratorium nie zauważyć podczas chociażby
        ostatniej wizytacji dn.2007.04.02 w PG Zagwiździe. Może spowodowane to było
        faktem, iż w szkole nie było podczas wizytacji uczniów (rekolekcje) oraz
        nauczycieli innych niż „zaufani” Pani Dyrektor."
        jak widać odpowiedź kuratora jest wybitnie nie na temat!
      • Gość: nie-Yupi czyli Yupi mail racje jak na razie!Jasnowidz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 09:24
        fragment usuniętego (przez kogo?) postu Yupiego: "O krzywdzie należy krzyczeć i
        dobrze Pan zrobił opisując patologię w
        swojej szkole. Kolejnym etapem jest odejście z toksycznego miejsca. Kuratoria
        skrzętnie skrywają głębokie szamba, jakie są w wielu szkołach. Urzędasy będą
        mścić się na Panu za ujawnienie prawdy o szkole. Obnażył Pan w ten sposób
        nieudolność nadzoru oświatowego..."Yupi albo jest jasnowidzem albo ma znakomite
        rozeznanie w temacie!
      • Gość: czytelnikGW Re: zaniechanie nadzoru przez kuratora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 18:20
        wyniki zeszłoroczne:
        serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,3474422.html
        i z tego fragment:""Wynik 73,5 proc. jest daleko niesatysfakcjonujący. To
        najgorszy wynik w sali kraju. Od jutra zaczniemy analizy przyczyn tego stanu
        rzeczy" - zapowiedział opolski kurator oświaty, Leszek Zając. Dodał, że
        obniżenie wyników opolskich uczniów następuje po zakończeniu nauki w szkole
        podstawowej. "Uczniowie szóstych klas zdali swój test na drugim miejscu w kraju.
        Egzamin gimnazjalny to już trzecie od końca miejsce w Polsce, a matura to
        niechlubne ostatnie miejsce w kraju" - zaznaczył."
        jak widać to w gimnazjach tkwi problem i w kuratorze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka