aaa202 14.04.07, 21:23 wystawiają dają Wam rachunki, czeki kasowe, czy jak tam zwał, w zamian za (nieraz grube) pieniądze, jakie od Was biorą? Mówimy oczywiście o prywatnych gabinetach z obsadą 1-2 dentystów, 2 asystentów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nakole Re: Czy Wasi dentyści 14.04.07, 21:26 ...sami nie kwapią się do tego...trzeba się upominać ]:-\ Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja nawet nie widziałam sprzętu do drukowania 14.04.07, 21:31 czegoś takiego. Miałam dziś "przyjemność" wyłożyć za czyjeś dwie plomby, a przed nami jeszcze dziewczynina zapłaciła 640 (!) za coś tam (uj wie co tyle kosztuje) i wszystko obyło się bez najmniejszego świstka. Kiedy płacę mało, to jest mi wszystko jedno, ale te gabinety obracają przecież olbrzymią kasą. I to idzie tak... boczkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Ja nawet nie widziałam sprzętu do drukowania 14.04.07, 21:40 ...a pewnie, że boczkiem. Do wystawienia FV czy Rach wystarczy długopis, druczek i pieczątka, ale na to chyba dentystów nie stać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ja nawet nie widziałam sprzętu do drukowania 14.04.07, 21:43 Z pewnością. Oni wszyscy są na dorobku;) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ale mimo wizji grubej kiesy (lecz lewej!) 14.04.07, 21:49 nie potrafię zazdrościć. Niektórzy ludzie mają taką obórkę w ustach, że za 10 tys. za godzinę bym tego nie tknęła. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka kasy fiskalne!!! 14.04.07, 21:49 założyc im! niech odprowadzają podatki! i szewcom! i krawcom! i paniom maniukirzystkom! będzie po równo. jak w państwie prawa byc powinno! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka niekoniecznie muszą... 14.04.07, 21:55 choć nie znam aż tak prawa podatkowego... ps. znacie moze dentyste dobrego, u którego się lezy?? bo mi wyraźnie lepiej jak leżę niz siedzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Mnie się wydaje, że znam dobrego, 14.04.07, 22:02 ale kwitków on nie daje. Ona raczej. Dr Śmielak, adiunkcina zresztą z UM. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka a prywatnie podejmuje 14.04.07, 22:03 pacjentów? czy jakos w instytucie?? noi najwazniejsze: czy się lezy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Się leży. Prywatnie. 14.04.07, 22:05 Nietania chyba. Wymiana plomby 90 zł. Znieczulenie lub jego brak ceny nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Się leży. Prywatnie. 14.04.07, 22:06 a brutalna jest? no i czy ma dobre wiertła? ostre, zeby nie borować długo... ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Pod tym względem jest genialnie 14.04.07, 22:14 (moim zdaniem). Nie jest brutalna, ale jest zdecydowana, nie zagaduje, nie pitoli się, rentgen na miejscu, jeśli potrzeba. Wydaje mi się, że działa błyskawicznie. Ciągle się szkoli i szkoli innych, ma całą ścianę dyplomów, kwitów i glejtów. Uwaga: koleżanki które poszły do niej pod wpływem mojej zachęty uznały, że jest oschła i czuły się niedopieszczone. Od znieczulenia daje znieczulenie - smaruje dziąsło żelem znieczulającym i dopiero w to wkłuwa. Mam jej plomby 5 lat. Są idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Poszło. Miłego leżenia:) 15.04.07, 22:50 To ja też poprosze na priv namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Czy Wasi dentyści 14.04.07, 22:06 Moi dentyści wemigrowali rok temu. Od tego czasu zęby mi się nie psują. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Czy Wasi dentyści 14.04.07, 22:19 Jeśli chodzi o uzębienie to chciałbym mieć ząbki rekina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Tak, własnie jest u wszystkich rekinów :-) 14.04.07, 22:24 ...i dentyści zbędni :-D Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A rekin na Struga klapnął. 14.04.07, 22:29 potem znowu go podpompowali, ale dziś wieczorem znów wisiał smętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: A rekin na Struga klapnął. 14.04.07, 22:34 ...widać Łodź nie dla rekinów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Tak, własnie jest u wszystkich rekinów :-) 14.04.07, 22:33 Ale w życiu są czasem takie okoliczności, że trzeba się ugryźć w język, a z takimi zębami, to chyba ryzykowne conieco. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Tak, własnie jest u wszystkich rekinów :-) 14.04.07, 22:36 ...zawsze znajdzie się jakis smakosz ozorka w sosie własnym ;) Ps. kręcisz jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Tak, własnie jest u wszystkich rekinów :-) 14.04.07, 22:38 Nie kręcę, zarobiony jestem (jak widać;). Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Tak, własnie jest u wszystkich rekinów :-) 14.04.07, 22:42 ...zdecydowanie przykręć, bo idzie zima ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Czy Wasi dentyści 14.04.07, 22:42 Tyle kosztuje mostek z koroną, chociaz przyznam bez bicia, ze ja zapłaciłam raz 2500 i nei pytaj co to było:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: O, zaintrygowałaś mnie. Mów! :) 15.04.07, 08:28 implant:) Ostatnio dowiedziałam sie, ze jak za implant to cąłkiem tanio - no w kazdym razie jesli ktoś chce się odchudzić , a ma do zrobienia przypadkiem jakiś ząb, to proponuję implant - przez około 3 tygodnie jada sie raczej papkowato i niemowlęco:) Ale moejgo dentystę wręcz kocham - tyle tylko, ze ceny ma jak prom kosmiczny. Odpowiedz Link Zgłoś