Gość: jol IP: *.acn.waw.pl 25.04.07, 22:00 Czy ktoś kupił tam mieszkanie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eik Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 212.244.249.* 14.05.07, 18:42 tak, my kupiliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadam Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.spray.net.pl 14.05.07, 20:35 Witam Sasiadow :) Ja tez kupilem - podobno za kilka dni beda dawali klucze do pierwszych mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 83.238.11.* 15.05.07, 09:25 ;) witam i ja sąsiadów. Widzę, że na temat tej inwestycji jest to pierwszy chyba wpis na forum. Mało ludzi sie wypowiada. Co do oddania kluczy to robią już to od stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greece Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:05 a co to za deweloper, pierwszy raz o nim słyszę, w którym miejscu na Bemowie budują?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.spray.net.pl 19.05.07, 12:05 Wszystkie informacje znajdziesz na stronach www.promex-polska.pl/krys/index.php Dodatkowo mam pytanie - ile teraz jest tam wart metr kwadratowy mieszkania? Czy sadzicie ze rewitalizacja Parku Gorczewska oraz nowy budynek obok wplyna pozytywnie na wycene naszej nieruchomosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 83.238.11.* 21.05.07, 09:15 ciekawe co z naszym Patio..., chyba kroś o tym zapomniał ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 152.62.109.* 21.05.07, 14:00 jakim Patio? Chodzi ci o ten ogrodek wewnatrz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 83.238.11.* 16.05.07, 10:08 Co sąsiedzi sądzicie o ogrodzeniu. Mysle, że dobrze żeby było. Co wy na to ?? Chociaz od strony ulicy a później jak skończy się budowa obok nas to może by połaczyc tak ogrodzenie by z tej czwartej strony tez było zagrodzone. Szkoda że Developer nam tego nie zapewnia, kiepsko że nie- zwłaszcza ,że ta budowa to ich wizytówka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eik Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 212.244.249.* 16.05.07, 11:56 ja popieram. zrobic od frontu ( dociągnać do ogrodzenia budowy GHD obok ), a pozniej połączyc z ich ogrodzeniem. pytanie czy takie polaczenie bedzie mozliwe pod wzgledem formalnym, technicznym i czy zgodza się lokatorzy ? co jezeli nie pozwola się nam "dokleić" do ich ogrodzenia wizytówka ...hmmm ;-), czerwony pleksy lub jakiś inny MDF ma scianach na klatce wewnatrz i balkonach zamiast ładnego gresu - ale to moze kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 84.225.4.* 17.05.07, 19:05 popieram plot - powinnismy sie dogatac z sasiadami z tylu oraz z boku. Co do tego czerwonego 'obicia' to faktycznie troche katastrofa... trzeba sie zastanowic co z tym zrobic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 16.05.07, 22:16 MAsz racje, miało byc co innego a jest .... coś innego. Ciekwe czym nas jeszcze zaskoczą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 10.06.07, 20:30 Cześć Wszystkim.Czekam na mieszkanie na 3 pietrze. MDF lipa, ogrodzenie trzeba bedzie zrobic, jestem takze za zrobieniem monitoringu lub nawet goscia z jakiejs firmy ochroniarskiej.GHD bedzie monitorowany, budynek obok przy Muszlowej od niedawna ma kamery.Nie chcialbym sie przekonac, ze zlodzieje beda zwiedzac w pierwszej kolejnosci nasze garaze. Tak jest czesto w nowych budynkach.Co myslicie? W przyszlym tygodniu mam nadzieje miec termin odbioru kluczy,trwa to juz zbyt dlugo. Jak bede mial konkret, dam Wam cynk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecc Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.spray.net.pl 10.06.07, 22:55 Monitoring musi byc. tez jestem przekonany ze na powitanie okoliczni zlodzieje sprawdza co trzymamy w garazu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 11.06.07, 23:50 To mamy 2 mieszkania za monitoringiem. To nie musi być drogie-kilkadziesiąt złotych miesięcznie to niewiele przy wartości mieszkań i samochodu. Najlepszym rozwiązaniem byłoby jednak nie robić ogrodzenia pomiędzy Cristal a GHD - oni będą mieli ochronę - i podpiąć oba budynki pod jedną firmę. Jak nie będą chcieli, trudno, spróbujemy sami. Byle tylko nasi nie żałowali kasy i zgodzili się na ochronę!!! Odbierzmy wpierw klucze, wyjdzmy od natariusza i możemy działać.Trzeba będzie zrobić meeting w garażu i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eik Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 212.244.249.* 13.06.07, 16:22 głos za monitoringiem. mamy 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:22 LUX. To jeszcze 29 mieszkan. Mysle, ze ludzie sie zgodza. Nowe mieszkania, nowe sprzety, lepiej miec spokoj za kilkadziesiat zlotych niz ryzykowac. Tym bardziej, ze Bemowo wcale nie jest najbezpieczniejsza dzielnica. W przyszlym tygodniu postaram sie odebrac klucze, jezeli wszystkie katy, piony i jakosc podlog bedzie OK. Odebraliscie juz klucze? Ciekawe, kiedy akty i ostatnie platnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
lovable8 Re: Cristal Garden House - Bemowo 12.06.07, 12:34 Z czystej ciekawości (również kupiliśmy mieszkanie na Bemowie kilka m-cy temu) - ile placiliście za m2 w Waszej inwestycji? Umknęla ona naszej uwadze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:18 PLN 5.775 za metr plus PLN 27.000 za miejsce garazowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eik Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.centertel.pl 21.06.07, 20:07 Witam przyszłych mieszkańców, Z tego co mam zapisane w umowie przedwstępnej, po obu stronach leży zobowiązanie zawarcia przyrzeczonej umowy sprzedaży w terminie do 20 czerwca 2007. Równocześnie mam zapisane w umowie kary za opóźnienie niedotrzymania powyższego terminu. Ponieważ termin minął a od developera cisza, czy podjęliście już jakieś kroki w kwestii egzekwowania od developera kar/odsetek ustawowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 21.06.07, 21:36 Czesc.Dostaniesz list do domu-dostalem dzisiaj mailem-przepraszaja za opoznienie,przeniesienie wlasnosci bedzie do okolo 15.07.Szczerze nie zalezy mi na walce o te 15 dni,mimo ze musze zmienic decyzje banku o pobraniu ostatniej raty kredytu z czerwca na lipiec...co kosztuje czas i znowu kase na aneks.Kontrolnie trzeba jednak pomeczyc.Patrzylem dzisiaj-obciachowa jest skrzynka (chyba elektryczna) tuz przed frontem budynku.Pochylone drzewo przy wyjezdzie z garazu-liscie beda spadac na podjazd,bedzie slisko,plus ryzyko zlamania drzewa w przyszlosci.Trzeba bedzie zalatwiac zgode na wyciecie.Fajne sa lampki wkopane wokol budynku-bez ochrony i plotu moze ich szybko nie byc...Ciagle czekam na odbior mieszkania,cos jeszcze mecza wewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aron Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:33 Ja też jestem przyszłym lokatorem, jestem za aby zrobić ogrodzenie i to jak najszybciej.Mam nadzieję, że jak wszyscy odbierzemy mieswzaknia to zrobi się jakieś zebranie lokatorów i porozmawiamy na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 17.07.07, 23:13 Super.Chyba większość będzie chciała i ogrodzenia, i jakiejś formy ochrony.Mój znajomy mieszka obok, przy Muszlowej - w ciągu kilku lat mieli podobno około 20 włamań do mieszkań.Lepsze samochody też musieli wyprowadzać na parking strzeżony przy pobliskim kościele.Aż mieli dość, załatwili ogrodzenie, monitoring kamer i pewnie będzie spokój.Nasze garaże będą najłatwiejszym celem w trakcie pierwszego roku, dlatego nie ma co oszczędzać na ochronie i ogrodzeniu.A w mieszkaniach też przecież będą nowe sprzęty, których warto przypilnować, chyba że ubezpieczenie wystarczy.Ciekawe, czy zarządca będzie sensowny. Jeszcze kilka miesięcy i będzie jasne. Czekamy na notarialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aron Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:37 Zgadzam się zupełnie z tobą. Ja już wpłaciłem ostatnią transzę za mieszkanie (60%). W umowie jest zapis, że na 3 lub 4 dni przed aktem notarialnym trzeba wpłacić kasę więc na dniach powinni nas wzywać do podpisania umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 21.07.07, 23:26 Witam, co do ogrodzenia i ochrony jestem ZA. Jednak zanim do tego dojdziemy jest jeszcze przed nami podpisanie umowy... A to możemy podpisać po odbiorze przez PINB - jeszcze nie złożyli do nich wymaganych dokumentów, także nie wiem czy wpłata 60% jest teraz na miejscu? Sezon urlopowy, żeby Prezes nie pojechał sobie na dłuuugie wakacje ;) Chociaz nie ma co przesadzać blok juz stoi ;) Jak nie zmieszczą sie w terminie do 15 to czeka nas kolejny aneks i koszty w banku (ktoś już o tym pisał) bieganie pisanie itd. Nie wiem czemu dają tak krótkie terminy w tych pismach, nie moga podać od razu bardziej odległej daty. Mam nadzieje ze juz niedługo bede miał tą umowe w ręku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aron Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 09:23 Czy ktoś wpłacił ostatnią transzę (60%)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 62.233.165.* 24.07.07, 13:20 Niestety dałem już zlecenie do banku :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Cristal Garden House - Bemowo IP: 62.233.165.* 24.07.07, 13:29 Mam pytanie czy ktoś z mieszkańców ma mokre ściany w mieszkaniu!!!!!!!!!! Jeśli tak to proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 24.07.07, 20:19 Mam mieszkanie na 3 piętrze - mokry kawałek ściany w narożnym pokoju.Skuli tynk, teraz wysycha.Podobno kiedyś źle zamontowali tymczasowe rynny i ciekło po ścianie zewnętrznej.Za późno się zorientowali... W ogóle jest sporo niedoróbek.Uczą się na tej budowie.Nadzór jest znikomy. Na akty nie liczcie teraz.Dyrektorka firmy idzie na urlop w pierwszej połowie sierpnia.Akty dopiero później.Dostałem mail, że kierownik projektu Filipek nie pracuje.Nie powinno być strachu-dyrektorka dewelopera ma także mieszkanie w tym budynku,robotnicy je wykańczają.To powinno znaczyć o spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 62.233.165.* 25.07.07, 11:02 Ja mam mokre ściany w dwóch pokojach informuję ich o tym i nic z tym nie robią zaczynam tracić cierpliwość :[ To chyba każdemu przekazują inne informacje. Mi powiedzieli, że Prezes i Dyrektorka idą na urlop od 15 sierpnia, także nie wiem czy kombinują czy sekretarka nie wie co mówi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.spray.net.pl 25.07.07, 23:37 Czy ktos zaplacil juz za calosc mieszkania? Jedno mnie jeszcze zastanawia - przed blokiem jest gora ziemi i zastawiony wyjazd z garazu... dlaczego tego nie posprzatali jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:29 Tak, ja zapłaciłem za całość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Cristal Garden House - Architekt Wnetrz? IP: *.spray.net.pl 05.08.07, 23:22 Witam, Czy ktoś z sąsiadów pracuje może z jakimś dobrym architektem wnętrz? Szukam kogoś ale ciężko idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House IP: 195.85.249.* 08.08.07, 12:39 Ktos ma konkret, kiedy beda akty notarialne? Odebraliscie mieszkania? U mnie ciagle schnie mokra sciana. Nowy tynk pewnie dopiero w ciagu dwoch tygodni. Wtedy zobacze, czy moc innych usterek zostala wreszcie usunieta.Ciekawe, czy maja juz pozwolenie na uzytkowanie.Wjezdzacie do garazu? Tansza robocizna, jak wykonawca moze transportowac materialy winda z garazu niz wnosic przez glowne wejscie. Chyba ze winda jeszcze nie jest uruchomiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cristal Garden House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 10:10 Akty notarialne prawdopodpbie będą na początku września, bo Pani dyrektor od 15 idzie na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House IP: 195.85.249.* 09.08.07, 11:08 Mam nadzieje odebrac chate pod koniec sierpnia, z wreszcie usunietymi usterkami... Czy Wasi wykonawcy wjezdzaja do garazu? Na wjezdzie ciagle stoja palety kostki brukowej.Wyjazd jest wolny, ale nie wiem, czy piloty sa juz podpiete pod bramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cristal Garden House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 12:31 DUCKY Ty jesze nie odebrałeś mieszkania, czy Ci chodzi o akt notarialny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cristal Garden House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 12:33 Mnie tylko zastanawia dlaczego oni nic nie robią przed blokiem, czy to ma tak już zostać i my sami mamy tą ziemię rozgrzebać i trawę zasiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Cristal Garden House IP: 152.62.109.* 12.08.07, 12:55 Tez mnie zastanawia dlaczego nic nie robia przed blokiem... Podobno maja wszystko posprzatac - ja tylko nie mam pojecia kiedy to planuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House IP: 195.85.249.* 09.08.07, 15:50 Dla zgodnosci z umowa odebralem mieszkanie ale z protokolem usterek.Teraz czekam na ich usuniecie.Jest ich sporo, bo sprawdzilem dokladnie.Dodatkowo - schnie kawal zamoknietej sciany.Zerwali tynk, po osuszeniu poloza nowy tynk.Do konca sierpnia ma byc OK.Oby te akty byly we wrzesniu.Srodkow przymusu nie mamy.Ucza sie na tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Cristal Garden House IP: *.spray.net.pl 17.10.07, 22:13 Podpisaliscie juz akty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIK Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 10:24 Czy ktoś wie . co z aktami notarialnymi - kiedy będą? Dokąnd mamy czekać, chce już szykować mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.cst.tpsa.pl 02.09.07, 21:09 Witam, sąsiedzi czy macie dużo usterek w Waszych mieszkaniach poza problemammi z mokrymi ścianami? Odpowiedz Link Zgłoś