Dodaj do ulubionych

Cristal Garden House - Bemowo

IP: *.acn.waw.pl 25.04.07, 22:00
Czy ktoś kupił tam mieszkanie ??
Obserwuj wątek
    • Gość: eik Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 212.244.249.* 14.05.07, 18:42
      tak, my kupiliśmy
      • Gość: Tadam Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.spray.net.pl 14.05.07, 20:35
        Witam Sasiadow :)

Ja tez kupilem - podobno za kilka dni beda dawali klucze do pierwszych mieszkan.
      • Gość: ? Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 83.238.11.* 15.05.07, 09:25
        ;) witam i ja sąsiadów. Widzę, że na temat tej inwestycji jest to pierwszy
        chyba wpis na forum. Mało ludzi sie wypowiada. Co do oddania kluczy to robią
        już to od stycznia.
    • Gość: greece Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:05
      a co to za deweloper, pierwszy raz o nim słyszę, w którym miejscu na Bemowie
      budują??
      • Gość: hmm Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.spray.net.pl 19.05.07, 12:05
        Wszystkie informacje znajdziesz na stronach

www.promex-polska.pl/krys/index.php
        Dodatkowo mam pytanie - ile teraz jest tam wart metr kwadratowy mieszkania?
        Czy sadzicie ze rewitalizacja Parku Gorczewska oraz nowy budynek obok wplyna
        pozytywnie na wycene naszej nieruchomosci?
        • Gość: ? Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 83.238.11.* 21.05.07, 09:15
          ciekawe co z naszym Patio..., chyba kroś o tym zapomniał ...
          • Gość: df Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 152.62.109.* 21.05.07, 14:00
            jakim Patio? Chodzi ci o ten ogrodek wewnatrz?
    • Gość: ? Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 83.238.11.* 16.05.07, 10:08
      Co sąsiedzi sądzicie o ogrodzeniu. Mysle, że dobrze żeby było. Co wy na to ??
      Chociaz od strony ulicy a później jak skończy się budowa obok nas to może by
      połaczyc tak ogrodzenie by z tej czwartej strony tez było zagrodzone. Szkoda że
      Developer nam tego nie zapewnia, kiepsko że nie- zwłaszcza ,że ta budowa to
      ich wizytówka .
      • Gość: eik Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 212.244.249.* 16.05.07, 11:56
        ja popieram.
        zrobic od frontu ( dociągnać do ogrodzenia budowy GHD obok ), a pozniej połączyc
        z ich ogrodzeniem.
        pytanie czy takie polaczenie bedzie mozliwe pod wzgledem formalnym, technicznym
        i czy zgodza się lokatorzy ? co jezeli nie pozwola się nam "dokleić" do ich
        ogrodzenia
        wizytówka ...hmmm ;-), czerwony pleksy lub jakiś inny MDF ma scianach na klatce
        wewnatrz i balkonach zamiast ładnego gresu - ale to moze kwestia gustu
        • Gość: hm Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 84.225.4.* 17.05.07, 19:05
          popieram plot - powinnismy sie dogatac z sasiadami z tylu oraz z boku.

Co do tego czerwonego 'obicia' to faktycznie troche katastrofa... trzeba sie
          zastanowic co z tym zrobic ;)
    • Gość: ... Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 16.05.07, 22:16
      MAsz racje, miało byc co innego a jest .... coś innego. Ciekwe czym nas jeszcze
      zaskoczą ...
      • Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 10.06.07, 20:30
        Cześć Wszystkim.Czekam na mieszkanie na 3 pietrze. MDF lipa, ogrodzenie trzeba
        bedzie zrobic, jestem takze za zrobieniem monitoringu lub nawet goscia z
        jakiejs firmy ochroniarskiej.GHD bedzie monitorowany, budynek obok przy
        Muszlowej od niedawna ma kamery.Nie chcialbym sie przekonac, ze zlodzieje beda
        zwiedzac w pierwszej kolejnosci nasze garaze. Tak jest czesto w nowych
        budynkach.Co myslicie? W przyszlym tygodniu mam nadzieje miec termin odbioru
        kluczy,trwa to juz zbyt dlugo. Jak bede mial konkret, dam Wam cynk.
        • Gość: ecc Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.spray.net.pl 10.06.07, 22:55
          Monitoring musi byc. tez jestem przekonany ze na powitanie okoliczni zlodzieje
          sprawdza co trzymamy w garazu...
          • Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 11.06.07, 23:50
            To mamy 2 mieszkania za monitoringiem. To nie musi być drogie-kilkadziesiąt
            złotych miesięcznie to niewiele przy wartości mieszkań i samochodu. Najlepszym
            rozwiązaniem byłoby jednak nie robić ogrodzenia pomiędzy Cristal a GHD - oni
            będą mieli ochronę - i podpiąć oba budynki pod jedną firmę. Jak nie będą
            chcieli, trudno, spróbujemy sami. Byle tylko nasi nie żałowali kasy i zgodzili
            się na ochronę!!! Odbierzmy wpierw klucze, wyjdzmy od natariusza i możemy
            działać.Trzeba będzie zrobić meeting w garażu i do przodu.
          • Gość: eik Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 212.244.249.* 13.06.07, 16:22
            głos za monitoringiem. mamy 3
            • Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:22
              LUX. To jeszcze 29 mieszkan. Mysle, ze ludzie sie zgodza. Nowe mieszkania, nowe
              sprzety, lepiej miec spokoj za kilkadziesiat zlotych niz ryzykowac. Tym
              bardziej, ze Bemowo wcale nie jest najbezpieczniejsza dzielnica. W przyszlym
              tygodniu postaram sie odebrac klucze, jezeli wszystkie katy, piony i jakosc
              podlog bedzie OK. Odebraliscie juz klucze? Ciekawe, kiedy akty i ostatnie
              platnosci?
    • lovable8 Re: Cristal Garden House - Bemowo 12.06.07, 12:34
      Z czystej ciekawości (również kupiliśmy mieszkanie na Bemowie kilka
      m-cy temu) - ile placiliście za m2 w Waszej inwestycji? Umknęla ona naszej
      uwadze...
      • Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:18
        PLN 5.775 za metr plus PLN 27.000 za miejsce garazowe.
    • Gość: eik Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.centertel.pl 21.06.07, 20:07
      Witam przyszłych mieszkańców,
      Z tego co mam zapisane w umowie przedwstępnej, po obu stronach leży zobowiązanie
      zawarcia przyrzeczonej umowy sprzedaży w terminie do 20 czerwca 2007.
      Równocześnie mam zapisane w umowie kary za opóźnienie niedotrzymania powyższego
      terminu. Ponieważ termin minął a od developera cisza, czy podjęliście już jakieś
      kroki w kwestii egzekwowania od developera kar/odsetek ustawowych.
      • Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 21.06.07, 21:36
        Czesc.Dostaniesz list do domu-dostalem dzisiaj mailem-przepraszaja za
        opoznienie,przeniesienie wlasnosci bedzie do okolo 15.07.Szczerze nie zalezy mi
        na walce o te 15 dni,mimo ze musze zmienic decyzje banku o pobraniu ostatniej
        raty kredytu z czerwca na lipiec...co kosztuje czas i znowu kase na
        aneks.Kontrolnie trzeba jednak pomeczyc.Patrzylem dzisiaj-obciachowa jest
        skrzynka (chyba elektryczna) tuz przed frontem budynku.Pochylone drzewo przy
        wyjezdzie z garazu-liscie beda spadac na podjazd,bedzie slisko,plus ryzyko
        zlamania drzewa w przyszlosci.Trzeba bedzie zalatwiac zgode na wyciecie.Fajne
        sa lampki wkopane wokol budynku-bez ochrony i plotu moze ich szybko nie
        byc...Ciagle czekam na odbior mieszkania,cos jeszcze mecza wewnatrz.
        • Gość: Aron Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:33
          Ja też jestem przyszłym lokatorem, jestem za aby zrobić ogrodzenie i to jak
          najszybciej.Mam nadzieję, że jak wszyscy odbierzemy mieswzaknia to zrobi się
          jakieś zebranie lokatorów i porozmawiamy na ten temat.
          • Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 17.07.07, 23:13
            Super.Chyba większość będzie chciała i ogrodzenia, i jakiejś formy ochrony.Mój
            znajomy mieszka obok, przy Muszlowej - w ciągu kilku lat mieli podobno około 20
            włamań do mieszkań.Lepsze samochody też musieli wyprowadzać na parking
            strzeżony przy pobliskim kościele.Aż mieli dość, załatwili ogrodzenie,
            monitoring kamer i pewnie będzie spokój.Nasze garaże będą najłatwiejszym celem
            w trakcie pierwszego roku, dlatego nie ma co oszczędzać na ochronie i
            ogrodzeniu.A w mieszkaniach też przecież będą nowe sprzęty, których warto
            przypilnować, chyba że ubezpieczenie wystarczy.Ciekawe, czy zarządca będzie
            sensowny. Jeszcze kilka miesięcy i będzie jasne. Czekamy na notarialne.
            • Gość: Aron Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:37
              Zgadzam się zupełnie z tobą. Ja już wpłaciłem ostatnią transzę za mieszkanie
              (60%). W umowie jest zapis, że na 3 lub 4 dni przed aktem notarialnym trzeba
              wpłacić kasę więc na dniach powinni nas wzywać do podpisania umowy.
            • Gość: Gość Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 21.07.07, 23:26
              Witam, co do ogrodzenia i ochrony jestem ZA.

Jednak zanim do tego dojdziemy jest jeszcze przed nami podpisanie umowy... A to
              możemy podpisać po odbiorze przez PINB - jeszcze nie złożyli do nich wymaganych
              dokumentów, także nie wiem czy wpłata 60% jest teraz na miejscu? Sezon
              urlopowy, żeby Prezes nie pojechał sobie na dłuuugie wakacje ;)
              Chociaz nie ma co przesadzać blok juz stoi ;)
              Jak nie zmieszczą sie w terminie do 15 to czeka nas kolejny aneks i koszty w
              banku (ktoś już o tym pisał) bieganie pisanie itd.
              Nie wiem czemu dają tak krótkie terminy w tych pismach, nie moga podać od razu
              bardziej odległej daty.
              Mam nadzieje ze juz niedługo bede miał tą umowe w ręku ;)
              • Gość: Aron Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 09:23
                Czy ktoś wpłacił ostatnią transzę (60%)?
                • Gość: Gość Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 62.233.165.* 24.07.07, 13:20
                  Niestety dałem już zlecenie do banku :(
                  • Gość: Gość Cristal Garden House - Bemowo IP: 62.233.165.* 24.07.07, 13:29
                    Mam pytanie czy ktoś z mieszkańców ma mokre ściany w mieszkaniu!!!!!!!!!!
                    Jeśli tak to proszę o info.
                    • Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.chello.pl 24.07.07, 20:19
                      Mam mieszkanie na 3 piętrze - mokry kawałek ściany w narożnym pokoju.Skuli
                      tynk, teraz wysycha.Podobno kiedyś źle zamontowali tymczasowe rynny i ciekło po
                      ścianie zewnętrznej.Za późno się zorientowali...

W ogóle jest sporo niedoróbek.Uczą się na tej budowie.Nadzór jest znikomy.

Na akty nie liczcie teraz.Dyrektorka firmy idzie na urlop w pierwszej połowie
                      sierpnia.Akty dopiero później.Dostałem mail, że kierownik projektu Filipek nie
                      pracuje.Nie powinno być strachu-dyrektorka dewelopera ma także mieszkanie w tym
                      budynku,robotnicy je wykańczają.To powinno znaczyć o spokoju.
                      • Gość: Gość Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: 62.233.165.* 25.07.07, 11:02
                        Ja mam mokre ściany w dwóch pokojach informuję ich o tym i nic z tym nie robią
                        zaczynam tracić cierpliwość :[

To chyba każdemu przekazują inne informacje.
                        Mi powiedzieli, że Prezes i Dyrektorka idą na urlop od 15 sierpnia, także nie
                        wiem czy kombinują czy sekretarka nie wie co mówi???
                        • Gość: elo Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.spray.net.pl 25.07.07, 23:37
                          Czy ktos zaplacil juz za calosc mieszkania?

Jedno mnie jeszcze zastanawia - przed blokiem jest gora ziemi i zastawiony
                          wyjazd z garazu... dlaczego tego nie posprzatali jeszcze?
                          • Gość: Gość Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:29
                            Tak, ja zapłaciłem za całość.
                            • Gość: olo Cristal Garden House - Architekt Wnetrz? IP: *.spray.net.pl 05.08.07, 23:22
                              Witam,

Czy ktoś z sąsiadów pracuje może z jakimś dobrym architektem wnętrz?
                              Szukam kogoś ale ciężko idzie...
                              • Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House IP: 195.85.249.* 08.08.07, 12:39
                                Ktos ma konkret, kiedy beda akty notarialne? Odebraliscie
                                mieszkania? U mnie ciagle schnie mokra sciana. Nowy tynk pewnie
                                dopiero w ciagu dwoch tygodni. Wtedy zobacze, czy moc innych usterek
                                zostala wreszcie usunieta.Ciekawe, czy maja juz pozwolenie na
                                uzytkowanie.Wjezdzacie do garazu? Tansza robocizna, jak wykonawca
                                moze transportowac materialy winda z garazu niz wnosic przez glowne
                                wejscie. Chyba ze winda jeszcze nie jest uruchomiona.
                                • Gość: gość Re: Cristal Garden House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 10:10
                                  Akty notarialne prawdopodpbie będą na początku września, bo Pani
                                  dyrektor od 15 idzie na urlop.
                                  • Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House IP: 195.85.249.* 09.08.07, 11:08
                                    Mam nadzieje odebrac chate pod koniec sierpnia, z wreszcie
                                    usunietymi usterkami... Czy Wasi wykonawcy wjezdzaja do garazu? Na
                                    wjezdzie ciagle stoja palety kostki brukowej.Wyjazd jest wolny, ale
                                    nie wiem, czy piloty sa juz podpiete pod bramy.
                                    • Gość: gość Re: Cristal Garden House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 12:31
                                      DUCKY Ty jesze nie odebrałeś mieszkania, czy Ci chodzi o akt
                                      notarialny?
                                      • Gość: gość Re: Cristal Garden House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 12:33
                                        Mnie tylko zastanawia dlaczego oni nic nie robią przed blokiem, czy
                                        to ma tak już zostać i my sami mamy tą ziemię rozgrzebać i trawę
                                        zasiać.
                                        • Gość: olo Re: Cristal Garden House IP: 152.62.109.* 12.08.07, 12:55
                                          Tez mnie zastanawia dlaczego nic nie robia przed blokiem...
                                          Podobno maja wszystko posprzatac - ja tylko nie mam pojecia kiedy to planuja.
                                      • Gość: DUCKY Re: Cristal Garden House IP: 195.85.249.* 09.08.07, 15:50
                                        Dla zgodnosci z umowa odebralem mieszkanie ale z protokolem
                                        usterek.Teraz czekam na ich usuniecie.Jest ich sporo, bo sprawdzilem
                                        dokladnie.Dodatkowo - schnie kawal zamoknietej sciany.Zerwali tynk,
                                        po osuszeniu poloza nowy tynk.Do konca sierpnia ma byc OK.Oby te
                                        akty byly we wrzesniu.Srodkow przymusu nie mamy.Ucza sie na tej
                                        inwestycji.
                                        • Gość: Olo Re: Cristal Garden House IP: *.spray.net.pl 17.10.07, 22:13
                                          Podpisaliscie juz akty?
    • Gość: PIK Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 10:24
      Czy ktoś wie . co z aktami notarialnymi - kiedy będą? Dokąnd mamy
      czekać, chce już szykować mieszkanie.
      • Gość: mlody Re: Cristal Garden House - Bemowo IP: *.cst.tpsa.pl 02.09.07, 21:09
        Witam,
        sąsiedzi czy macie dużo usterek w Waszych mieszkaniach poza
        problemammi z mokrymi ścianami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka