Dodaj do ulubionych

LPR na pewno jest uczciwa

25.06.07, 04:33
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4249038.html
"Podobny zarzut ma dotyczyć także kilku innych czołowych działaczy LPR i
Młodzieży Wszechpolskiej. Pieczę nad śledztwem trzyma minister Zbigniew
Ziobro. Pod jego okiem warszawska prokuratura zebrała już mocny materiał
obciążający lidera LPR."

Czy to ci na któych głosował (w części) nasz Hasz?
No zobacz Pan.Kolejny raz GW odkrywa jakąś aferę...jak nie Rywin, to
Wierzejski.Dobrze,że są takie gazety, bo ND jakoś słabo przędzie na tym polu

A.
Obserwuj wątek
    • haszszachmat _________________Co ta manipulacja ma znaczyć? 25.06.07, 08:56
      ###########################################################

AG: Czy to ci na któych głosował (w części) nasz Hasz?

HASZ#######################################################:

Oddałem 2 na w Sejmie na PiS, 1 na PiS i 1 na LPR w Senacie.
      Czy jakiś wierzejski,a na którego nie oddawałem głosu bo go wtedy nie znałem -
      jest w senacie?

Czy nie bedzie sledztwa bo Ziobro zablokuje?
      Czy będzie wstrzymywał opublikowanie przez przeszło pół roku jego wyniku az
      dojdzie do wniosku, ze wierzejski nie zappłaci mu 1,7 mln $?

Czy nie wiesz, że nigdy nie czytam ND to po co przywołujesz?

2 razy na rok słucham RM kiedyś czytałem NP gdy ten opisywał szczegółowo
      SZCZEGÓŁOWO z zarzutami wobec winnych osób, wyliczeniami machlojek, strat,
      fingowanych upadłości, przekrętów likwidatorów...kwot strat, łapówek
      i kto skorzystał kto po cichu wywióżł nielegalnie maszyny, ile zostało w
      szufladzie kasy po zapłaceniu skarbowi państwa...to trwało kilkanaście lat
      po kilka stron.

Ja nie muszę czekać na szkło kontaktowe w TVN24 art. w GW
      by poznać "swoją" opinię... zupełnie niezgodną z faktami!

Co powyżej udowodniłem chyba, ze nie zrozumiesz jak zwykle
      i nazwiesz mnie znowu
      POPAPRAŃCEM albo nieudacznikiem lub w przypływie dobroci TYLKO
      SZALEŃCEM...a może nie przczytasz jak Wikul?

Wiesz, ze UNia Europejska to ja i Ty? i Polska również?
      I mówienie o WOJNIE Polski z Unią Europejską swiadczy o debiliźmie
      tych szkieł, TOKów i GWien?

A HISTORIA SIĘ NIE SKOŃCZYŁA - Gdy Niemcy walnęli pałką w Polsce
      ujęła się Litwa, Czesi, i Antanta z Holandią Francją i szczególnie Anglią.
      AWęgry, Słowacja, Włochy za Niemcami a Hiszpania to tak jakoś niby za 1 i 2.

PiS realizował w Brukseli DOKŁADNIE politykę PO - i sie starsznie przejechał w
      trakcie!
      NU Kak kapez-Vous Panimajesz Fersztejn?

• dachs Re: _________________Co ta manipulacja ma znaczyć 25.06.07, 09:09
        haszszachmat napisał:

> Oddałem 2 na w Sejmie na PiS, 1 na PiS i 1 na LPR w Senacie.
        > Czy jakiś wierzejski,a na którego nie oddawałem głosu bo go wtedy nie znałem -
        > jest w senacie?

To i Giertycha chyba wtedy nie znales. smile

> Czy nie bedzie sledztwa bo Ziobro zablokuje?
        > Czy będzie wstrzymywał opublikowanie przez przeszło pół roku jego wyniku az
        > dojdzie do wniosku, ze wierzejski nie zappłaci mu 1,7 mln $?

Ziobro bedzie prowadzil sledztwo dokladnie wg. harmonogramu okreslonego przez
        prezesa, a wynikajacego z aktualnych podskokow Giertycha: wyzsze podskoki -
        szybsze sledztwo, nizsze podskoki - wolniejsze sledztwo, brak podskokow -
        nieoczekiwany zwrot w ocenie materialow obciazajacycbh.

> Wiesz, ze UNia Europejska to ja i Ty? i Polska również?

Andrzej to wie od dawna. Ale witaj w klubie.

> PiS realizował w Brukseli DOKŁADNIE politykę PO - i sie starsznie przejechał w
        > trakcie!

Sformulujmy to inaczej: PiS chial osiagnac cele sformulowane przez PO,*) ale sie
        nie udalo, bo nie wystarczy chciec przejsc na druga strone ulicy po linie,
        trzeba jeszcze umiec.

*) Czy to nie ci zdrajcy intersow narodowych? smile
        • haszszachmat wiem wiem lina bez siatki to Steibach i Hupka a zd 25.06.07, 09:23
          rada PO to przypomnienie dziadka co nie chciał walczyć
          po stronie Unii.
          • haszszachmat Aha jeszcze ten Andrzej, Andrzej i Andrzej 25.06.07, 09:39
            > Wiesz, ze UNia Europejska to ja i Ty? i Polska również?

Andrzej to wie od dawna. Ale witaj w klubie.
            #:
            A stosuje się do ograniczeń, limitów, kwot, ograniczył już CO2,
            zastosował się do dyrektywy ramowej nr 89/391/EWG, która nakłada na
            pracodawców wszystkich sektorów (w tym przemysłowego i handlowego) obowiązek
            zapewnienia bezpieczeństwa i ochrony zdrowia pracowników, włącznie z
            zapobieganiem zagrożeniom związanym z wykonywaniem czynności służbowych,
            informowaniem i szkoleniem, dyrektywy dotyczącej szczegółowych zagadnień BHP
            ogólnie dla wszystkich sektorów (te szczegółowe zagadnienia to m.in. ochrona
            pracowników narażonych na działanie chlorku winylu, azbestu, ochrona przed
            hałasem, ryzykiem związanym z narażeniem pracowników na czynniki rakotwórcze
            oraz biologiczne, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia przy użytkowaniu przez
            pracowników sprzętu roboczego, ręczne przemieszczanie towarów.

cZY Urządzenia, KTÓRE zainstalował po 31 grudnia 2002 r. spełniają minimalne
            wymogi określone dyrektywami nr 89/655/EWG (w spr. min. wymagań w dziedzinie
            bezpieczeństwa i ochrony zdrowia przy użytkowaniu przez pracowników urządzeń
            produkcyjnych podczas pracy) oraz 89/656/EWG (w spr. min. wymagań dot. bhp
            pracowników korzystających z urządzeń ochronnych), natomiast wobec urządzeń
            zainstalowanych przed 31 grudnia 2002 r.

Czy pozbył się nie spełniających wymogów dyrektyw, stosowanych w okresi
            przejściowym (urządzenia te mogą być użytkowane do 31 grudnia 2005 r.)
            i czy ma kwity na utylizacje zgodnie z wymaganiami unijnymi?

Czy nie stosuje niezgodnych technologi, surowców niedopuszczonych normami
            unijnymi, nie łamie zasad konkurencji i przyznanych Polsce limitów i kwot?

O nieuregulowanych przez Mazowieckiego i Bartoszewskiego z Niemcami sprawach
            zmilczę...

• andrzejg Re: Aha jeszcze ten Andrzej, Andrzej i Andrzej 25.06.07, 12:11
              u mnie wszystko działa jak należy

Mam HAACAP
              Opalam gazem (w domu też) , a Ty?Jak u Ciebie z CO2?
              Maszyny maja certyfikaty i znak CE
              Odpadów pozbywam sie zgodnie z normami....

co tam jeszcze było?

A.
      • andrzejg oddałeś głos na LPR 25.06.07, 12:08
        fskt jest faktem i ciągle nawołujesz do poparcie jedynych sił mogacych
        umoralnić polską politykę.No to masz babo placek.Skoro GW , to g...no,
        z taka pewnościa będzie publikować nazwiska i kwity, to cos za tym musi
        być.Samobójcami nie są.

Ponadto przypominam,że tematem wątku jest afera wokół LPR.Jeszcze nie ma
        wyroku i może nie będzie, bo łapę na sprawie trzyma Ziobro, czyli prezes,
        a jak będzie potrzeba polityczna, to sprawie łeb sie ukręci, tak jak z
        tasmami Beger.

A.
    • pan.scan Z kim Kaczor "naprawia Polskę" 25.06.07, 09:27
      i "dokonuje odnowy moralnej" - z oszustami?
      Bo że z kryminalistami od Andrzeja Opalonego to już wiadomo.
      • haszszachmat "odgrzewasz stare kotlety" jak kaczor te 66 mln/n 25.06.07, 09:40
        • haszszachmat daj mu szansę tak jak innym czerwonym/n 25.06.07, 09:41
          • haszszachmat czemu Kwacha nie ruszałeś?/n 25.06.07, 09:41
          • dachs czerwonym na pohybel 25.06.07, 09:51
            nie po to Niesiolowski walczyl z komuna, zeby teraz znowu rzadzila czerowna zaraza
      • andrzejg Re: Z kim Kaczor "naprawia Polskę" 25.06.07, 11:34
        pan.scan napisał:

> i "dokonuje odnowy moralnej" - z oszustami?
        > Bo że z kryminalistami od Andrzeja Opalonego to już wiadomo.

ciekawe czy Jarosław przłknie tego slimaka
        Lepperino dał rady wytłumaczyc wyższa koniecznością budowania moralnego ładu
        w polityce.Tych pewnie wytłumaczy podobnie.

A.
    • oleg3 LPR na pewno jest uczciwa tak jak każda inna 25.06.07, 10:00
      partia polityczna. Jednak z powodu żenującego poziomu intelektualnego robi
      "operacje finansowe" na poziomie starszych klas szkoły podstawowej. Stąd te
      kłopoty. Wypłacić gotówką powyżej miliona to tak by nie zostawić śladów po
      prostu się nie da.
      • haszszachmat PO cosik tam czytałem ale jak to POpapraniec 25.06.07, 10:03
        niewiele zrozumiałem ot taki # nieudacznik czyta i nie rozumie

ALE TE UCZONE I ŚWIATŁE CO PO POpierają... nu...nie dziwota?
        • haszszachmat Olszewik godoł każdy 1 zł na swoją zamiast wyborów 25.06.07, 10:09
          nie taniej?
          I bez ryzyka przękrętów!

Policzyć ino do kupy bilans - kiej > niż 38 mln zł
          to za Ziobro.

A DEMO kreacja jak w Atenach najprawdziwsza
          skorupki dla swini zamiast do urny buszowanej. Tania jak barszcz.

• andrzejg PO to aferzyści i złodzieje 25.06.07, 11:32
          haszszachmat napisał:

> niewiele zrozumiałem ot taki # nieudacznik czyta i nie rozumie
          >
          > ALE TE UCZONE I ŚWIATŁE CO PO POpierają... nu...nie dziwota?

o tym wiadomo od dawna...sam bebnisz o tym na forum
          o tym ze popierający PO , to też aferzyści i złodzieje - wiadomo
          o tym ,ze jestem złodziejem wiedziałem już za komuny
          wtedy każdy prywaciarz był zlodziejem i ta mentalność została niektórym do dziś

ale LPR???
          moralność nad moralnościami?

I kogóż Ty popierasz?

A.

• hasz0 z Tobą nie gadam oskarżasz bez domniemania? 25.06.07, 11:34
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=64798765
            • andrzejg upał na głowę zadziałał? 25.06.07, 11:36
              daj link do mojej wypowiedzi, a nie Borsuka

A.
              • hasz0 A Ty dajesz link do swych oszczerstw? Ja Ci dawałe 25.06.07, 13:21
                m ale przestałem bo powtarzaszaz i powtarzasz aż coś przylepi.
                Cytowałem z gazet a gdzie w gazecie napisali, że to ja wyssałęm te informacje z
                palca
                jak Ty teraz?
                • hasz0 Upał działa bo zapomniałem ze nie gadam z Tobą/n 25.06.07, 13:22
                  • andrzejg ano działa 25.06.07, 13:25
                    a bananówka tez?

A.

P.S.
                    wyryj sobie nożem na monitorze - 'daje linki jak kogoś oskarżam'

• hasz0 nożem zarabiasz na ŻYCIE? :-((((( 25.06.07, 13:35
                      • andrzejg nożem też 25.06.07, 13:49
                        nożem szpatułą, łopatka kątową , piłeczką , nozykiem,
                        pacugą małą, pacugą dużą , skrobaczem i wygładzaczem

do prucia flaków nie mam

A.
            • dachs Ty niewdzieczniku 25.06.07, 14:29
              Haszu, daje Ci wreszcie jakis konkret do oskarzen PO, zebys juz nie musial
              nadwyrezac umyslu wymyslaniem nieistniejacych afer, a Ty tak mi sie odwdzieczasz?
              sad((
              Ja do Ciebie z sercem i milosierdziem, a Ty mnie oskarzasz o jakies niecne zamiary.
              • hasz0 Nie żartuj z aferą gó'wnianą Steinbach przyjmowana 25.06.07, 15:03
                przez szefa PO jak wielki POLITYK jaka gościówa goszczona, ugłaskana,
                wykreowana w Polsce na wybitną postać pozwala sobie w chórze "naszych" mediów
                wieszac psy na Polsce. Co Patriotyczne Media Niemieckie piszą o Merkel?

Co o Polakach? Co politycy, którzy nie zabali o interesy Polaków podczas 17 lat
                robili z tym rządem przed i w czasie negocjacji? Transmisję LPR przerwyają
                by nadawać złe opinie świata o Polsce. Oskarżają Wierzejskiego bo LPR chce
                rozliczyć aferę Orlenu. Czy Bartoszewski omdlały "nasz" Premier beknie za
                specjalny zapis
                otwierający furtkę do roszczeń bezprawnych niemieckich?

Urzędnicy niemieccy namawiali do pozwów Polski gdy wybierali wolność i dobrobyt
                zrzekali się obywatelstwa polskiego i otrzymywali rekompensatę w Niemczech
                dlaczego tego Niemcy nie chcą nazwać po imieniu nazywając to pozyczką a do
                oddania jej namawiają jak wyżej pozwem Polski dając gotowe druki?

Anglia nie pzowala na ekstardycję, załatwiła sobie u Niemców gwarancje
                zabezpieczyła swoich obywateli choc żyli w dobrobycie.

Polacy nie mieli szans opuścić kraju i zrzec sie obywatelstwa. Pracowałeś w
                mediach.
                Wyjaśnij kto w nich pracuje, że wychwalają zdrajców, pomagają Niemcom
                przekonując kłamstwami Polaków - przeciez nie pisali kompletnie
                o najważniejszych sprawach, które zdradziecko poprzednie rzady oddały
                jurysdyjcji niemieckiej.
                To oni jako najsilniejsi w Unii będa dyktowac swe prawa Polakom. Już robi się
                wodę z mózgu a granice Polski w ustawodawstwie niemieckicm z 1937 roku.
                Skandal! Skandal! Po to atakuje sie PiS i LPR. A wybiela PO SLD i cały postPZPR.

Przeczytaj Korwina podawałaem link o Merkel agentce Stasi.

Oskarżać nie
                • hasz0 Qrcze zapomniałem. Te pisiaki przebrzydłe te faszy 25.06.07, 15:14
                  sty i nazisty z LPR.

Takie dobre Niemcy i Europa dla Polaków a oni będa wspominać o wojnie.
                  Kto mordował kto z Hitlerem. Jak można!!!!!
                  Przecież to takie nieeleganckie, jakie nienowoczesne i niepolityczne.

Co to Europę teraz obchodzi? Merkel jest za młoda ona zresztą była w NRD.
                  Taki Schroeder umie z Putinem sie dogadać a te okropne prawdziwe Polaki tylko
                  skamlą, płączą, ciągną te kompleksy jacy biedni jak cierpieli.
                  Jak ich oszukano. Kto ich oszukał? Oci'pieli?
                  Jeśli nawet to im się należało!!!! Zbrodniarze! Sąsiadów mordowali żywcem.
                  Mieszkają w niemieckich i żydowskich domach, jedzą z ich misek ich łyzkami.
                  Kradną tylko auta bo nie umieją sami ani ich zrobić ano zarobić na nie.

O Pan Gieremek nam mówił, pan Szczypiorski, pan Reich, pan Michnik
                  jaki to wredny naród szmalcownikó i kapo. Chcieli koncentration lager
                  u siebie dla przeciwnikó politycznych. My znamy ich historię
                  Stalin wszystko opisał. Teraz PO i elity europjskie potwierdzają.
                  Co rusz muszą interweniować u naszych Komisarzy. Naziści, ksenofoni,
                  faszyści homofobi i niesłychane
                  ....antysemici. Won z Europy! Won!
                  Zaczitsja RAUS! RAUS! EAUS!
                • dachs Re: Nie żartuj z aferą gó'wnianą Steinbach przyjm 25.06.07, 20:16
                  hasz0 napisał:

> przez szefa PO jak wielki POLITYK jaka gościówa goszczona, ugłaskana,
                  > wykreowana w Polsce na wybitną postać pozwala sobie w chórze "naszych" mediów
                  > wieszac psy na Polsce.

Ciebie juz calkiem porabalo. Przyjal, porozmawial, przedstawil polskie
                  stanowisko w tej sprawie, ktore nie rozni sie od Twojego i wszystko. Ale
                  oczywiscie mogl sie zachowac jak cham, albo dosrac sra...i na sama mysl o rozmowie.

> Co Patriotyczne Media Niemieckie piszą o Merkel?

"Patriotyczne" Media Niemieckie pisza o Merkel bardzo zle. Ale za to calkiem
                  dobrze o Hitlerze.

> Transmisję LPR przerwyają by nadawać złe opinie świata o Polsce.

Skandal sad A co LPR transmitowalo. Znowu zamawiali piwo?

> Oskarżają Wierzejskiego bo LPR chce rozliczyć aferę Orlenu.

Tylko Wierzejski chce? Myslalem, ze Kaczory tez. I da Bog moze im sie uda, bo
                  sami nie wyprowadzali milionow z kasy. To takie proste - Haszu: chcesz lapaj
                  zlodziei to sam nie kradnij.
                  sie

> Czy Bartoszewski omdlały "nasz" Premier beknie za
                  > specjalny zapis
                  > otwierający furtkę do roszczeń bezprawnych niemieckich?

Jak Ty dojdziesz wladzy to juz znajdziesz na niego paragraf.

> Anglia nie pzowala na ekstardycję, załatwiła sobie u Niemców gwarancje
                  > zabezpieczyła swoich obywateli choc żyli w dobrobycie.

Moze dlatego tak duzo Polakow wyjezdza terraz do Anglii. Czuja sie normalniej.
                • dachs Dodatkowo, Haszu 25.06.07, 21:10
                  hasz0 napisał:
                  > Przeczytaj Korwina podawałaem link o Merkel agentce Stasi.

Czy to znaczy, ze Korwin oskarza Merkel o wspolprace ze Stasi?

Juz dawno mial odbicia, ale dotychczas na poziomie tylko lekkiego swira.
                  Widac mu sie szybko pogarsza.
                  Szkoda Korwina, bo to bardzo inteligentny czlowiek.
    • wikul Re: LPR na pewno jest uczciwa 25.06.07, 19:50
      Uczciwa inaczej, tak jak jej liderzy.
      • haszszachmat _________Rozmawawiać ze Steinbach to jak rozmawiać 26.06.07, 11:18
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=64831552&a=64861940
        z hoplitem wychylonym z wciągniętego do Gdańska Konia Trojańskiego.

Za ks. profesorem Bartnikiem:
        Wyprzedaż polskiej ziemi opisano już w kiążce:
        Tragedia narodowa. Autor tej książki (pod podwójnym pseudonimem Przemysław
        Krzemień i Włodzimierz Achmatowicz), pan Filip Adwent, Polak urodzony w
        Alzacji, był świadkiem tego, co Unia Europejska wywołała w tej części Francji,
        dopuszczając do wykupu francuskiej ziemi przez Niemców i odrodzenia się już
        wygasłej tam nienawiści. To samo będzie miało miejsce w Polsce, jeśli dopuścimy
        do wepchnięcia nas w łapy Niemców. Kilka milionów tzw. niemieckich
        przesiedleńców tylko na to czeka. Czekają też na ziemię słoweńską (na granicy z
        Austrią!), czekają na powrót na ziemie czeskie. Panią Ritę Steinbach i jej BdV
        nie interesują konsekwencje przegrania przez III Rzeszę agresywnej II wojny
        światowej wywołanej przez niemiecki narodowy socjalizm.

Niestety, niektórzy Polacy, tzw. przeciwnicy UE, zachowują się tak, jak gdyby
        istniały co najmniej dwie różne Europy i dwie różne Unie Europejskie, z których
        tylko jedna im odpowiada. Gdybyśmy umieli myśleć samodzielnie, każdy by
        spostrzegł ten nonsens... otwarta już nawet została publiczna dyskusja nad
        celowością dalszego istnienia Rzeczypospolitej Polskiej jako suwerennego
        państwa (Krzysztof Kłopotowski, Umówmy się z rządem, „Rzeczpospolita”, 29/30
        XII 2001, s. D3). Kontakty prozachodnie (prounijne, proniemieckie) rozpoczęto
        najwyraźniej przy „okrągłym stole”; pan Balcerowicz jeszcze jako członek PZPR
        podejmował m.in. delegację koncernu Kruppa w Polsce (10-12 XI 1989
        lubelski „Sztandar Ludu, organ PZPR, publikuje tezy deklaracji programowej
        przed XI Zjazdem PZPR. Wicepremier i minister finansów L. Balcerowicz przyjmuje
        przedstawicieli MFW. Helmut Kohl przybył do Polski. Powitanie na lotnisku
        Okęcie. Warto odnotować obecność przewodniczącego Rady Nadzorczej spółki
        Kruppa, Bertholda Beitza).

Wasalna polityka usłużności wobec Sowieckiej Rosji zastąpiona została przez
        tych samych ludzi i ich politycznych spadkobierców przez wasalną politykę w
        stosunku do UE, a szczególnie wobec Niemiec. Jest to nie do przyjęcia dla
        polskiego ruchu narodowego, jest to jawna zdrada Polski, sprzeniewierzenie się
        fundamentalnym wartościom polskiej kultury narodowej.

Nie może być zgody na sprzedaż obcym choćby piędzi polskiej ziemi. Polska
        ziemia to terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Sprzedaż polskiej ziemi obcym
        to sprzedaż państwa. Sprzedaż polskiej ziemi to tragedia narodowa, sprowokowana
        przez antypolską władzę.

Bismarcka nie interesowali Polacy, interesowała go polska ziemia. Tak mówił
        stale.
        Zdumiewają słowa, wypowiedziane na pasterce w dniu 24 grudnia 2001 r. w
        miejscowości Kraczewice:

„Ziemia nie jest najwyższą wartością” („GW”, 27 XII 2001).

„Tyle Polski, ile ziemi w polskich rękach” – znacznie wcześniej powiedział to
        Polak, Wincenty Witos.

Pomiędzy mocarstwowymi Niemcami i mocarstwem rosyjskim nie ostanie się
        żadne „prywatne państwo polskie” – zawładną nim obcy.

Nie może być zgody na tworzenie w Polsce „wspólnoty” polsko-niemieckiej (Europa
        jutra, Lublin 1994). Przejściowa wspólnota polsko-niemiecka doprowadzi do
        wytworzenia się społeczności niemieckiej (niemieckojęzycznej) na terenie
        Polski, takie są bowiem skutki istnienia wspólnot wielonarodowych: stają się
        jednonarodowymi i jednojęzycznymi.

Nie może być zgody na zastępowanie historycznie ukształtowanego narodu
        polskiego przez jakąś kosmopolityczną wspólnotę polsko-niemiecką. „Podstawowym
        zadaniem dla każdego narodu jest być narodem” – stwierdził islandzki filozof
        Thorsteinn Gudjonsson, ażeby – w odniesieniu do narodu polskiego – jego
        potomkowie byli Polakami (B. Jedynak, Ażeby potomkowie byli Polakami, Rozprawa
        habilitacyjna, Lublin 2001).

Zwracałem już w moich artykułach uwagę na fakt, że wszystkie ekipy rządowe w
        okresie po „okrągłym stole” prowadziły i prowadzą zgubną w skutkach dla Polski
        politykę neoliberalną; na temat niesłychanie niebezpiecznej polityki
        neoliberalnej wypowiadali się m.in. p. Bernard Margueritte („Tygodnik
        Solidarność”wink

Tak zwany okres przejściowy to czas faktycznego pozbywania się konkurencji ze
        strony polskiego handlu i przemysłu. Liberalni politycy eufemistycznie nazwali
        te niszczycielskie przemiany restrukturyzacją. Dwaj niemieccy autorzy napisali,
        że restrukturyzacja to „pozbycie się konkurencji” (Pułapka globalizacji. Atak
        na demokrację i dobrobyt, Wrocław 2000). Od czasu związania się z UE, Polska
        straciła miliardy złotych na rzecz UE, a Niemcy, jak pisze „Polityka”, „już nie
        wiedzą, co mają robić z nadmiarem pieniędzy!” Niemcy wiedzą – mają wykupić całą
        Europę, wszystkie kraje, a przede wszystkim ościenną Polskę, Francję, Austrię
        itd., po kolei, umieszczając Niemców i proniemieckich polityków (albo ich
        doradców) o niemieckich korzeniach na kluczowych stanowiskach w państwach „UE”.

Fatalnym plonem całego okresu przygotowawczego jest m.in. bezrobocie,
        przybierające już rozmiary cywilnego ludobójstwa w majestacie ultraliberalnego
        prawa; zlikwidowanie 2 milionów miejsc pracy w Polsce; likwidacja całych gałęzi
        przemysłu i innych działów gospodarki (flota, lotnictwo, energetyka, koleje);
        zapowiedź likwidacji pozostałych jeszcze nielicznych sektorów gospodarki w
        polskich rękach; propozycja sprzedaży części terytorium Polski w zamian za
        długi (pierwsza taka propozycja dotyczyła sprzedaży wyspy Wolin) w zamian za
        anulowanie długów Polski (H. Popiołek, Wybór pism, Lublin 2001).

• haszszachmat Paniczna i hucpiarska krytyka RM a teraz Kaczorów 26.06.07, 11:29
          Wypędzanie Polaków do pracy za granicę (to samo robił car, to samo robili
          Sowieci i hitlerowcy);

dziś robi to wasalna, antypolska władza. Służba zdrowia wydaje
          się „nieopłacalna” w Polsce, więc lekarzy i pielęgniarki rząd wyrzuca do pracy
          za granicami Polski.

Gdzie rząd powyrzuca inne grupy zawodowe – do których krajów?

A może by wyrzucić – np. na Madagaskar, tylko autorów takich planów?

Usłużni architekci biorą pieniądze za plany budowy slumsów wokół Warszawy i
          innych miast w celu przyjęcia ludności wiejskiej wyrzuconej z gospodarstw.

Antyrodzinna polityka socjalna w sytuacji, gdy sąsiednie Niemcy mają zapis w
          konstytucji odnośnie do funkcjonowania Niemiec jako państwa prowadzącego
          politykę socjalną, ukierunkowaną na zaspokajanie potrzeb społeczeństwa.

TO SAMO WYWALCZYŁ SOBIE Sarkozy u Merkel jeszcze więcej Blair
          Portugalia, Hispzania Włochy a nawet Grecja odskoczyli juz od nas dawno...

Nie dosyć, że wasale, to jeszcze źli wasale, bo nawet nie biorą przykładu z
          Niemiec tam, gdzie się da go brać. (mowa o SLD, UW, PO,..)

Upadek nauki, oświaty i wychowania, kultury i sztuki; kryminalizacja życia w
          społeczeństwie i państwie.

( Atak na Zero rozpoczety przez Millera i kontymuowany przez PO)

Forsowanie judaizacji naszego tradycyjnego Kościoła rzymskokatolickiego w
          Polsce.
          Do prawdziwego kataklizmu może dojść, jeśli Polska przystąpi do UE; podatek
          katastralny obniży wartość nieruchomości, ich cena dramatycznie spadnie, obcy
          nabywcy wykupią za bezcen wszystko, co zechcą („Syntezy”, Lasne-Ohain [Belgia]
          1999).

Do tego celu jest filia Deutsche Bank w każdym większym polskim mieście.

Formularze do narodowego spisu powszechnego drukowane są w Niemczech (koncern
          Bertelsmanna). Polska nie ma widocznie nawet drukarni...

Tuż przed wepchnięciem do UE, planuje się zdewaluować złotego. Kataster i
          dewaluacja spowodują z kolei upadek setek tysięcy najmniejszych prywatnych firm
          w Polsce.

(Już banki swoja polityką kredytową trzy-czterokrotnie podniosły ceny mieszkań
          i nieruchomości (czy ilość idzie w ilość czy CENĘ ilu więcej młodych z Londynu
          dostanie mieszkanie?) - TERA ZWYSTARCZY OBALIC KACZKI I KATRACJA NARDOU Z ICH
          DOMÓW
          - po co tanki Tygryssy, bombowce i Messerschmitty?)

Według Konstytucji Niemiec (Grundgesetz, Artikel 116), Niemcy istnieją w
          granicach z 1937 r. Instytucja UE – niemieckiego pomysłu – ma być koniem
          trojańskim, dzięki któremu Niemcy zawładną całą Europą, a przede wszystkim
          krajami ościennymi, zgodnie z odwieczną niemiecką polityką podboju – dzisiaj
          pokojowo osiągają to, co ongiś zdobywali drogą wojny.

• haszszachmat ___no i będę "porąbany" jak większość Polaków.cbdo 26.06.07, 11:30
          • haszszachmat __Pracujcie uporczywie na to by mnie i Was porąbać 26.06.07, 11:36
            po kolei, umieszczając Niemców i proniemieckich polityków (albo ich
            doradców) o niemieckich korzeniach na kluczowych stanowiskach w państwach „UE”.
            • andrzejg Re: __Pracujcie uporczywie na to by mnie i Was po 26.06.07, 11:48
              tacy pracowali kiedys na rozbiory Polski
              skłócić się ze wszystkimi sąsiadami, ze wszystkimi walczyc,
              a jankesom pchac się w tyłek i to bez wazeliny
              • hasz0 # Yankesom? A może Ty komuś włazisz bez wazeliny? 26.06.07, 12:59
                Nie walcz i nie strzelaj inwektywami w #-a.

Ja spełniam tu w tym dziwnym klubie rolę błazna Stańczyka.

"Narody, które traca pamięć tracą życie" - powiedziała pani prezydent
                koleżanka Suchockiej, która była przyjaciółką ze studiów Kohla.
                Niemcy miały program eliminowania życia nie wartego życia (lebensunwerten
                Lebens). Dzisiejsza eugenika, ot chociażby prawo do zabicia chorego dziecka w
                łonie matki, na co pozwala też polskie prawo.
                Thomas Robert Malthus głosił, że ludność przyrasta geometrycznie a produkcja
                arytmetycznie (maltuzjanizm) przez co powstaje głód, trzeba więc coś z tym
                zrobić. W roku 1952 J.D Rockefeller założył „Population Council” z zadaniem
                szerzenia na skalę światową idei redukcji ludności. Rozwinęło się to w cały
                program szerzenia aborcji, sterylizacji i antykoncepcji jako warunek pomocy
                gospodarczej dla różnych krajów. Dziś tą akcję wspierają obfitymi dotacjami też
                nowi bogacze tacy jak Ted Turner czy Bill Gates (Catholic World Report lipiec
                1998). W roku 1972 Klub Rzymski, prywatne grono przed nikim nie
                odpowiedzialnych „autorytetów moralnych”, w swoim słynnym raporcie Granice
                wzrostu ostrzegał, że surowce się kończą i wszystkiego zabraknie. Podobnych
                katastroficznych ostrzeżeń jest wiele - wszystkie nieprawdziwe. Żadne prognozy
                się nie sprawdzają. Rewolucja zielona wykazała, że jesteśmy w stanie wyżywić
                każdą liczbę ludzi, a rolnikom trzeba płacić by nie produkowali za dużo.
                Nadal jednak promuje się ograniczanie ludności na różne sposoby. Czemu? Bo to
                nie brak czegokolwiek jest przyczyną programu zabijania, ale zabijanie jest
                programem, a wyszukuje się dla niego coraz to nowych uzasadnień.

W stanie Georgia w USA, na północ od Elberton znajduje się zbudowany w 1980
                roku granitowy pomnik ważący przeszło 100 ton zbudowany przez grupę określającą
                się mianem „Wiek rozumu” (Age of Reason). Na pomniku jest następujący
                napis: „Utrzymać ludzkość poniżej 500 mln w stałej równowadze z Naturą;
                kierować rozrodczością mądrze zwiększając przystosowanie i różnorodność;
                połączyć ludzkość nowym żywym językiem; rządzić namiętnością, wiarą, tradycją i
                wszystkim innym umiarkowanym rozumem; chronić ludzi i narody sprawiedliwymi
                prawami i sądami; niech wszystkie narody rządzą się wewnętrznie a załatwiają
                konflikty zewnętrzne w Sądzie Światowym; unikać drobnych praw i zbędnych
                urzędników; utrzymać równowagę między prawami osobistymi a obowiązkami
                społecznymi; cenić prawdę, piękno, miłość, szukanie harmonii z
                nieskończonością; nie bądź rakiem Ziemi, ustąp miejsca Naturze, ustąp miejsca
                Naturze” (Catholic, Australia, styczeń-luty 1998).

Bliżej Europy - Przewodnik (bez daty, z maja 1998) J. Kułakowski, negocjator
                warunków wejścia Polski do Unii Europejskiej kwestię naszych ustępstw „traktuje
                na równi z tajemnicą państwową - opatrzoną dopiskiem: najwyższej wagi... Mamy
                najpierw dostosować się do wymagań Piętnastki, później dopiero można negocjować
                pewne ustępstwa dotyczące okresu ochronnego. Stanowisko polskiego negocjatora w
                tej sprawie okryte jest tajemnicą”. Wg tej gazety korzyści to: podróżowanie bez
                kontroli granicznych, możliwość sprzedania używanego samochodu w każdym
                państwie (już wiozę swego grata do Portugalii!), możliwość otrzymania własnej
                emerytury w innym kraju itp.
                Utratę suwerenności ma zrekompensować „współudział w procesach decyzyjnych
                unii”. Co oferowano Polsce już wiesz!
                Sekretarz Komitetu Integracji Europejskiej, Maria Karasińska-Fendler
                powiedziała, że „Ważne jest nie mówienie, że będziemy bronić interesu
                narodowego” (Gazeta Wyborcza 30.VII.98). Jej poprzednik, Ryszard Czarnecki z
                ZChN i AWS, naiwnie sądził, że będzie mu wolno walczyć o interes Polaków, więc
                się go pozbyto.

W dniu Bożego Ciała 11.VI.98r. nastąpiło następne spotkanie premiera Polski i
                kanclerza Niemiec w Krzyżowej (Dziennik TVP1 20.30). Tym razem honory
                gospodarza pełniła hrabina von Moltke witająca dostojnych gości chlebem i solą.
                Sensem spotkania było pojednanie. Tylko czemu w Krzyżowej? Czemu nie np. na
                Starym Rynku w polskim Wrocławiu, albo w Szczecinie? Dlaczego Krzyżowa ma dla
                nas być miejscem symbolem. Tam w posiadłości rodziny von Moltke gromadzili się
                przeciwnicy Hitlera, „dobrzy Niemcy”, katolicy, ci co sprzeciwiali się
                hitlerowskim barbarzyństwom, obozom koncentracyjnym i holocaustowi. Nawet
                zorganizowali oni zamach na Hitlera (w Kętrzynie) gdy ten zaczął wojnę
                przegrywać. Prowadzili tajne negocjacje z państwami zachodnimi w sprawie
                zakończenia wojny na zasadzie wszelkich ustępstw na Zachodzie przy równoczesnym
                zatrzymaniu przez państwo niemieckie zdobyczy na wschodzie - aż po granicę
                Wartegau i GG. To nie był program pro-polski. Czy się nie sprawdziło na
                szczycie?
                W kontekście korzyści Sarkozyego i Braila?

W latach 1939-1945 prowadziliśmy wojnę z Niemcami, z państwem niemieckim, a nie
                z partią nazistowską czy z hitleryzmem. Wewnątrzniemieckie spory polityczne nie
                dotyczyły ich stosunku do Polski - solidarnie pragnęli okrojenia Polski i nadal
                pragną, co najmniej do granicy z 1937 r, co figuruje w zapisie obecnej
                Konstytucji RFN. Wierzysz w przyjaźń niemiecką choć nie chcą się oficjalnie
                wyrzeknąć jakichkolwiek pretensji terytorialnych wobec Polski, nie przyznają
                się do winy wobec nas i nie spłacacili odszkodowania za wyrządzone nam krzywdy
                na tym poziomie na jakim zapłacili już dawno Francuzom, Anglikom, Belgom i
                Żydom. A wręcz przeciwnie! Rozpętali HISTERIĘ na całą Europę...

Premier Buzek raczył w Krzyżowej powiedzieć: „ Nie byłoby dziś wolnej Polski
                bez zjednoczonych Niemiec”. Coś się premierowi pomyliły daty. To Polska
                uzyskując wolność od ZSRR stworzyła parawan, za którym zjednoczyły się Niemcy.
                Natomiast kanclerz Kohl powiedział, że „przyszłość musimy budować w oparciu o
                doświadczenia Kręgu Krzyżowa” (Biuletyn KAI 16.VI.98). Przynajmniej był szczery.
                Kohl też był szczery: - 5.VIII.1990 r. powiedział: „... wypędzenie Niemców z
                ich odwiecznych ziem ojczystych było wielką krzywdą. Nie ma dla niej
                usprawiedliwienia ani prawnego, ani moralnego. Nikt nie może od nas Niemców
                oczekiwać, że po upływie dziesięcioleci oświadczymy, że to wypędzenie było
                zgodne z prawem” (Rzeczpospolita 19.V.98).

I to daje prawo kanclerz Merkel - wypędzić Polskę gdy nie zgadza się na dyktat.
                Sarkozy i Blair świadomi reperkusji nie zachowali się jak Prodi. Są cwańsi!
                Jak Suchocka. Jak Waltz i jak Tusk.

Gdy biskupi słowaccy przeprosili Żydów za wyrządzone im krzywdy. Kierownik
                kancelarii Centralnego Związku Religijnego Gmin Żydowskich, J. Weiss określił
                to jako „krok we właściwym kierunku” (Biuletyn KAI 7.IV.98). Może warto spytać
                Żydów czego się spodziewają od chrześcijan na końcu drogi w tym kierunku.

Dziś nie budujemy Muzeum Historii Polaków by przypomniec Europie
                pani Merkel, Prodiemu co nam zrobili i do czego dążyli a i Sarkozyemi i
                Blairowi też wypada przypomnieć co nam są winni!

Na posiedzeniu klubu Bilderberg

w Turnbury Hotelu w Szkocji odbyło się tajne spotkanie klubu
                Bilderberg. Jest to faktyczny zakulisowy rząd światowy. Udział biorą tylko
                zaproszeni - nie ma delegowanych. Jak podaje The Spotlight (1.VI.98 - cytuję za
                New Age Bulletin nr 7(10), z 26.VI.98) na zebraniu tym ustalono, że powstanie
                Sąd Światowy, nadrzędny wobec wszystkich sądów krajowych, że Anglia ma zgodzić
                się na unię walutową (euro) oraz, że podatnik amerykański ma zapłacić bankom
                prywatnym 18 mld USD za nieudane pożyczki dla niewiarygodnych krajów.

W spotkaniu tym uczestniczyło 124 osób. Wśród nich ponownie z Polski
                Andrzej Olechowski a ponadto po raz pierwszy Hanna Suchocka. Był też po raz
                pierwszy Anatolij Czubajs z Rosji (Dziennik Polski i Dziennik Żołnierza, Londyn
                20.VI.98; Centre Europeen d’Information 14.VI.98).
                • hasz0 __________Mółbyś mi się wytłumaczyć dlaczego? 26.06.07, 13:05
                  Czubajs jest członkiem Rady naukowej Centrum Analiz-Społeczno
                  Ekonomicznych „CASE” założonego i kierowanego przez Leszka Balcerowicza a
                  sponsorowanego przez Fundację im. Stefana Batorego, finansowaną przez Georga
                  Sorosa (NIE 51-52, 1997).

Polak ewangelik

Książka pt. „Ewangelicy w Polsce” ukazuje jak „niesprawiedliwy jest
                  stereotyp: Polak-katolik” skoro tak wielu wybitnych Polaków było ewangelikami,
                  wśród nich Józef Piłsudski i Stefan Starzyński, którzy przeszli na
                  protestantyzm by się ożenić z rozwódkami. (Biuletyn KAI 2. IV.98). ###

Popatrz na Otwarcie Muzeum Historii Żydów.
                  I hasło jak Duch żydowski stworzy potege Życia!

A Ty uczestniczysz w zabijaniu Ducha polskiego - po co?
                  Na co? i Komu to potrzebne? Dziś walczy się nie czołgami i Kałasznikowem
                  ale MYŚLĄ! Dlaczego inwektywą, szyderstwem i kpiną nie pozwalasz myśleć INACZEJ
                  przecież trzeba wszystko rozważyć - jesli inni to robią czemi nam sie nie
                  pozwala?

Nie walcz ----> myśl!
                  • andrzejg toz myslę 26.06.07, 13:10
                    i jak widze inaczej od Ciebie,czego nie możesz ścierpieć ...chyba

A.
                • andrzejg Re: # Yankesom? A może Ty komuś włazisz bez wazel 26.06.07, 13:09
                  hasz0 napisał:

> Nie walcz i nie strzelaj inwektywami w #-a.
                  >

nie pisałem o Tobie, bo wiem żes przeciwny wojnie w Iraku i Afganistanie
                  To Twój rząd włazi jankesom, tam gdzie najcimniej - poprzednie zresztą też

A.
                  • hasz0 Poprzednie zresztą T_____E_____Ż? A cóż to za porz 26.06.07, 14:04
                    ądek myślenia?

Gdy Ty nawarzysz piwa. Większość pokojowych i uczynnych Europejczyków
                    się na mnie obrazi....

Ja powiem, będąc honorowym (nie tak jak Hiszpania co nas ostro krytykowała
                    u Merkel) też nawarzyłem?

Czy odwrotnie Ty nawarzyłes a ja spijam gorycz i musze troszkę jeszcze powarzyć
                    bo mnie mocniejszy dobije na oczach uprzedzonych do mnie?

A gdy jeszcze moi domownicy będą mnie linczować?
                    Taka jest to sytuacja a nie "oni też"....

Oni "nie też" lecz my najwyżej "też"
                    a ONI TE SQURCZYBYLI NAWARZYŁY PIWA I NIE CHĄ SPIJAC
                    a zmusiły nas do picia z Lepperem i Giertychem

co to jego dziadek narodwiec strzelał do dziadka Kuronia w obronie
                    swego "świętego prawa własności" które Ty respektujesz bez wyjątków
                    a dziadek Kuroń miał w niskim poważaniu podobnie jak wnuk.

Terraz Ty bronisz Kuronia co nie dopuścił do stołu nie tylko narodowców
                    ale nawet Solidarność Walczącą (bo Kiszczak tam tylko nie umieścił swoich
                    agentów) qrcze na miejscu kartofla

odznaczył bym nie Jaruelskiego Oredrem Orła Białego ale Kornela Morawieckiego,
                    którego to pan generał nie zwyciężył.

A Ty wolisz ordery dla Kuronia a na #-u psy wieszasz.

Zważ kto krada bogatych bo im zazdrości a kto bogatym przysyła
                    dary podczas powodzi....

Myśl....Ty trochę!

• andrzejg Re: Poprzednie zresztą T_____E_____Ż? A cóż to za 26.06.07, 14:32
                      Oczywiście,ze wolę Kuronia od tych wszystkich faszystów, przstępców i bolszewii

A piwo nawarzyli poprzednicy, ale misja w Iraku kończyła się w 2005 roku
                      i prezydent Lech nie musiał przedłużac misji.

Mysl trochę.

I jak widze ostro bronisz przestępców - to taka moralna nowość IV RP?

A.
                      • hasz0 Re: Poprzednie zresztą T_____E_____Ż? A cóż to za 26.06.07, 18:36
                        O Kuroniu Giertych:
                        "zdradził ideały" co nieprawda? w kontekscie kapitalizmu i komunizmu?

A na układy nie ma rady.
                        Czy nie wiesz, kim są obecni sędziowe? Jeden wielki układ obrony przywilejów
                        nabytych przez określone grupy w wyniku porozumień Okrągłego Stołu i patologii
                        III RP. Dopóki tego układu się nie rozbije, nie ma sensu w ogóle
                        komentowac "wyroków" o "zdradzie" ideałów....

To samo z "leniem" Leppera o Kwaśniewskim....

A z s...m debilem Bolka o to juz co innego

a Wachowski toż wręcz nietykalny

...jak mnie rozumiesz w rodzimym języku?

• wikul Re: LPR na pewno jest uczciwa 30.06.07, 22:37
      Oczywiście ! A to to oczywiste czepialstwo.

Nakryli Giertycha 2007-06-30
      Najwyższa Izba Kontroli badając wykonanie budżetu za rok 2006 r. przez
      Ministerstwo Edukacji Narodowej uznała, że w podległym ministrowi Romanowi
      Giertychowi Centralnym Ośrodku Doskonalenia Nauczycieli forsę podatników
      wydawano nad wyraz lekką ręką, pisze "Trybuna".

Chodzi aż o milion złotych. Według NIK, w CODN dokonano nielegalnie 16 zamówień
      publicznych. Zamiast rozpisywać przetargi stosowano praktykę tzw. zapytania o
      cenę, bez zawarcia pisemnej umowy z wykonawcą. Złamano w ten sposób ustawę
      Prawo zamówień publicznych. W języku buchalterów nazywa się to
      naruszeniem "dyscypliny finansów publicznych", podkreśla gazeta.

Z ustaleń kontrolerów wynika też, że jednemu z pracowników CODN przyznano
      bezprawnie tzw. dodatek funkcyjny. W efekcie ów pracownik zarobił dodatkowo
      prawie 10 tys. zł.

Z raportem zapoznała się już sejmowa Komisja Edukacji, Nauki i Młodzieży.
      Odpowiedzialność za sytuację w CODN ponosi jego dyrektorka, nominowana przez
      ministra Giertycha katechetka - Teresa Łęcka.

www.wprost.pl/ar/?O=109319

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka