Gość: MaciekS Od kiedy to karalne? IP: *.mad.east.verizon.net 28.06.03, 02:12 Jesli polskie prawo zamierza karac za brak tabletek wyliczonych przez kogos z Polakow na statku obcego kraju to piernicze takie polskie prawo. Spieprzajcie stamtad jak sie da, ludzie! Coraz wiecej idiotow legnie sie w Polsce. Od kiedy polskie prawo traktuje jako przestwo brak tabletek, ktore komus policzyli urzednicy? One sa od tego zeby uzywac. Ich brak nie jest dowodem na to co z nimi zrobiono. Dla glupkowatego prokuratora powiedzialbym ze spadly do morza przy gwaltownym przechyle. Pozdrawiam wszystkich Polakow ze zdrowym rozsadkiem, M. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Od NIGDY. A gdy sprobuja ukarac, to polska anty- 28.06.03, 02:34 aborcja ujrzy Trybunal w Strasburgu - o co pyta mnie end. Jasne, ze nie staje tam ustawa, ale osoby skrzywdzone przez prawo narodowe. Nie pamietam z czym wystapily tam Irlandki - przegraly, bo panstwo im zapewnialo domy i srodki na godziwe zycie z tymi niechcianymi dziecmi. Ale Polska tego nie zapewnia. Niemniej to ukaranie przez polskie prawo za zazycie pigulek poronnych na wodach miedzynarodowych, gdzie to prawo nie dziala, to byloby to, co NAPEWNO wygraloby w Strasburgu. I naglosnilo polski prymitywizm tej ustawy nie tylko antyaborcyjnej, ale nawet ANTYKONCEPCYJNEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Gabi, szczegoly prosimy! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 03:10 Mowisz o wielu rzeczach, ale czasami bezpodstawnie. Ja zadalem tutaj kilka pytan, na ktore nie ma odpowiedzi. Tlumaczysz sie brakiem kontaktu z serwerem GW, co jest juz naprawde niepokojace. Powolujesz sie na opinie prasy zachodniej o takich pierdkach jak poslowie lpr i ich nie potrafisz przytoczyc. Smutne toto, no ale licze na Ciebie bo szanuje Twoja osobe. I mam nadzieje, ze w zwiazku z tym postem to ja nie bede mial "braku kontaktu" z serwerem GW, jak mi to sie juz nie raz zdarzalo. Pozdrawiam Gabi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Nie, od nigdy! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 03:44 gabrielacasey napisała: > aborcja ujrzy Trybunal w Strasburgu - o co pyta mnie end. Jasne, ze nie staje > tam ustawa, --------------------------------------- A dlaczego nie, przeciez mowilas w jednym z postow, ze ustawa jest niedemokratyczna, czy sie z tego juz Gabi wycofalas, bo nie wiem jeszcze? %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% ale osoby skrzywdzone przez prawo narodowe. Nie pamietam z czym > wystapily tam Irlandki - przegraly, bo panstwo im zapewnialo domy i srodki na > godziwe zycie z tymi niechcianymi dziecmi. ------------------------------------ Tez end szukal o tych Irlandkach i nie znalazl. Moze Gabi jakies szczegoly? %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%5 Ale Polska tego nie zapewnia. > Niemniej to ukaranie przez polskie prawo za zazycie pigulek poronnych na wodach > > miedzynarodowych, gdzie to prawo nie dziala, to byloby to, co NAPEWNO wygraloby > > w Strasburgu. I naglosnilo polski prymitywizm tej ustawy nie tylko > antyaborcyjnej, ale nawet ANTYKONCEPCYJNEJ!!! ----------------------------------------------------- A to Gabi jest zupelnie co innego niz twoje insynuacje w postach wczesniejszych. I tutaj, ale tylko tutaj masz troche racji i nie wprowadasz uczestnikow dyskusji w blad. No coz, end zyczy troche pokory i dystansu do tego co sie pisze i dla kogo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka END - mam cos dla ciebie - choc to nie dane IP: *.ifn-magdeburg.de 28.06.03, 10:26 Ale logika biologa. Mam nadzieje ze wejdziesz na serwer- bo widze ze juz was usuwaja. Pozdrawiam- moze mnie nie byc na dluzej w najblizszym czasie bo moje uzaleznienie ostatnie od dyskusji nad kwestiami moralnymi na forum musze teraz odkupic praca- pozdrawiam ------------------------------------------------------ Jestem przeciwniczka domagania sie zmiany ustawy w tym momencie. Dla tych dla ktorych kwestie etyki sa tak jasne i nie maja zadnych watpliwosci etycznych pozostawiam pare wnioskow logicznych: Gasienica JEST motylem -poniewaz wybicie populacji gasienic jest rownoznaczne z wybiciem populacji motyli i vice versa- wybicie populacji motyli jest rownoznaczne z wybiciem populacji gasienic.. Krotko mowiac to ten sam gatunek. Prawo nakazujace wybijanie wszystkich zygot ludzkich doprowadziloby ani chybi do wybicia wszystkich ludzi. Z plemnikami jest troszke inaczej bo prawo nakazujace ich usuwanie pozostawiloby przy zyciu zaplodnione jaja - a wiec zygoty. Dla wielu wiec zygota JEST jednak czlowiekiem a z cala pewnoscia zyciem - zarodek nie jest tez zlepkiem jednolitych komorek - ani ´gabka´ do ktorej sie go porownuje - nawet jesli rozwoj jego ukladu nerwowego nie jest jeszcze zaawansowany. Przerwanie ciazy jest wiec ingerencja w zycie a dla wielu w zycie czlowieka. Krotko mowiac jezeli jestesmy zwolennikami aborcji blizsze prawdy jest twierdzenie ze na wlasne zyczenie i dla wlasnej wygody usuwamy zycie czlowieka we wczesnym etapie rozwoju. NIe polecam wiec uzywania argumentow biologicznych i logicznych na poparcie potepienia dla tych ktorzy jednak maja watpliwosci etyczne i sa pro-live. Wszystkich biologow, w tym genetykow, etykow i tych ktorzy maja te watpliwosci pozdrawiam i przepraszam za brak refleksu, ktorym wykazalam sie wczesniej. PS - dodam tylko ze populacja np takich Myszy - vel.LOnger moze byc czlowiekiem ale nie musi - bo w przypadku jej braku pozostana inni plodni mezczyzni - wiec jest to juz kwestia swobodnej interpretacji i niech tak zostanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Witam ANie z zielonego wzgorza?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 13:25 A macie tam jakies takie chociaz nie duze? Cos tu wspominalas o prawdziwym Bonobo, znasz go? Bo prawdziwy jest jeden i ma numer 44, ale sa i jakies wroclawskie podroby, ale bez numeru. Ps. Ja teraz mam troche roboty, takze nie bede przeszkadzal naszej oswieconej Gabi w edukacji ludow pierwotnych Europy srodkowej. Pozniej cos pewnie dopisze, ale jest juz nastepny watek o stateczku. Odyseja trwa dalej, Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalezny Re:Dosc juz tej koscielnej dyktatury IP: *.dial.tor1.sprint-canada.net 28.06.03, 04:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalezny Re:5miliardow nowonarodzonych niema co zrec IP: *.dial.tor1.sprint-canada.net 28.06.03, 04:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NIektorych obchodzi - choc nie wiem czy moralnych IP: *.ifn-magdeburg.de 28.06.03, 11:25 W kazdym razie Gabrielo ja nie mam pewnosci czy ten zamet teraz jest taki korzystny. Ze prokuratura nie - zgadzam sie z cala pewnoscia... Ale ja sie obawiam ze tym niektorym niezadowolonym do ktorych i Pani sie zalicza wcisnie sie to ustawe jako ten ´ochlap´ o ktorym Tomcat pisal a przy okazji znow utrzyma przy papu wlasciwych Panow dalej bedzie sie oszukiwac w kwestii podatkow itd...Na prawde nie znam sie na tym ale tak to mi wyglada.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEL Re: CHYBA SIE TROCHE OSMIESZAMY!!! IP: *.dp.arna.kz 28.06.03, 07:40 Obserwuje ten "cyrk" z daleka od Polski. Czytam o nim wylacznie w serwisach internetowych. Zaznaczam, ze nie popieram aborcji, ale nie popieram tez naszego restrykcyjnego prawa, bo jest ono chore!!! Jakim sposobem grupa palantow z Sejmu kilka lat temu mogla zadecydowac o tym, kiedy i w jakich sytuacjach mozna albo nie mozna usunac ciazy!!!??? Uwazam, ze jest to decyzja tylko i wylacznie kobiety i jej partnera i to ona pozniej bedzie za to moralnie odpowiadac. Oczywiscie lepiej zakazac aborcji w Polsce, niech Polki jezdza do Niemiec, Czech (wariant optymistyczny, po ktorym byc moze nie bedzie komplikacji), albo pojada na Ukraine lub Bialorus, bo taniej (za to sama kobieta moze tam nawet zycie stracic, bo albo sie wykrwawi, albo przyplacze sie jakies zakazenie). Mozna tez pewnie skorzystac z jednego z ogloszen w naszej prasie, ktorych pelno i pojechac do jakiejs podwarszawskiej wsi i w jakims zaimprowizowanym gabinecie w piwnicy zrobic "TO" przy pomocy jakiegos znachora albo babki-felczerki. Czy te wszystkie warianty odpowiadaja wam sejmowe tepaki poprzedniej kadencji??? Jesli o to chodzi, to wygraliscie na calej linii. Kosciol tez krzyczy, ze to morderstwo, ale niestety nie okazuje kobietom gotowym na taki krok zadnej pomocy, tylko dawac im kase, a oni sie tylko rozpasaja, kupuja super limuzyny, buduja piekne plebanie, a kosciol obok albo bedzie wybudowany za kilka lat, albo istniejacy niedlugo sie zawali. Niektorzy zafunduja sobie tez dziecko, na ktore my placimy i to sa pewnie jedyne przypadki, kiedy taz zwany kosciol pomaga kobietom. I jeszcze jeden watek: jesli nawet ten stateczek (ktory wedlug prawa miedzynarodowego jest terytorium Holandii) wyplynal z portu z Polkami na pokladzie, to udal sie na rowniez na teren miedzynarodowy, jakim sa wody eksterytorialne. Panie prokuratorze! To nie jest terytorium Polski, a tam niestety mozna robic, co sie chce. Nie osmieszaj sie czlowieku, moze te kobiety i zrobily "TO", ale nie bardzo mozna to udowodnic, a moze zaloga statku zdjela plomby i wyrzucila tabletki za burte??? A moze zafundujecie tym kobietom, jak przystalo na tak zwane panstwo demokratyczne, aresztowanie, przesluchanie, badanie ginekologiczne, ponizycie je, upodlicie, zeby tylko mlotek - oszolom Giertych z grupka swoich fanow miieli satysfakcje, a wy bedziecie pewni na sto procent, ze "TO" sie stalo??? Nie na tym polega demokracja. Niedlugo dojdzie do tego, ze zaczniecie scigac lekarzy niemieckich, francuskich, holenderskich, wloskich za to, ze byc moze tam za granica Polski pomogli zrobic "TO" jakiejs Polce!!! Smiech na sali. Polska swiatowym pogromca aborcji, niezaleznie od miejsca jej dokonania, w dowolnym punkcie swiata. A moze lepiej nie wracac do tego kraju w centrum Europy, bo na lotnisku przedstawiciele bojowek antyaborcyjnych zrobia mi rewizje "bardzo osobista", zeby sprawdzic, czy w tylnej czesci ciala nie przewoze zabronionych tabletek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka TAk - osmieszamy sie IP: *.ifn-magdeburg.de 28.06.03, 10:32 Ale jest to w tej chwili manipulacja... Kwestie etyki jak Pan sam zauwazyl nie sa tak jednoznaczne.. Nakazywac moralnosci nie mozna - liberalne ustawy sa najwyzszym dobrem tam gdzie jest dojrzale spoleczenstwo. Niechze Pan to odniesie do kar za przestepstwa takie jak morderstwo czy gwalt. To nie takie proste... Cokolwiek myslimy o tej ustawie zmiana jej w tej chwili Z CALA PEWNOSCIA nie jest wazniejsza od kwestii ekonomicznych - a od nich odwraca sie uwage. Kwestie ekonomiczne maja natomiast znaczacy wplyw na dostepnosc srodkow antykoncepcyjnych dla przecietnego czlowieka, na poprawe sytuacji tych biednych kobiet ktore za pewne ma Pan na mysli? Jezeli warto o cos krzyczec to o powszechna edukacje w zakresie antykoncepcji o jej wysoki poziom itd..... POzdrawiam serdecznie- zachod tez ma swoje media i rozne sprawy w roznym swietle przedstawia. Na zachodzie sa tez organizacje popierajace zycie - ktore dla niektorych w roznych momentach bywaja niewygodne.. Niech Pan to tez wezmie pod uwage... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Aniu,ta Ustawa i te tluki zakazaly i ANTYKONCEPCJI 28.06.03, 11:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To cos nowego - jakies linki- paragrafy? IP: *.ifn-magdeburg.de 28.06.03, 11:27 Bo wynika z tego ze od lat lamie prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Brak promocji tych srodkow jest USTAWOWY. 28.06.03, 11:55 O ile to pamietam z czasow wprowadzania tej Ustawy - bylam niezmiennie przeciw, ale to juz ponad 10 lat. I mniej wiecej tyle samo mego zamieszkiwania - z przerwami- poza Polska. A to pierwszy krok do ich niestosowania, bo i tu wszystko ciagle szybko sie zmienia (a plastry hormonalne etc. GDZIE to w Polsce jest i KTO o tym wie?). I tak w swiadomosci ludu istnieje tylko prezerwatywa, ktorej uzycie i reklame koscielni laskawie dopuscili. Nie wiem tez, co z pastylkami typu PO - nastolatki zaczynaja wczesnie i glupio, czy sie to nam podoba, czy nie, a wiec w.w. w wersji dla nastolatek. Ta pastylka jest tez DUZO lepsza w przypadku gwaltu, nizli dopuszczenie do aborcji - w UK podaje sie ja ofiarom JUZ NA POSTERUNKU POLICJI. Nb. po procesie sadowym, bo wczesniej wreczano ofiarom tylko bezplatne na nia recepty - jakas zszokowana dziewczyna zapomniala, zaszla w ciaze, usunela i panstwo wybulilo dziewczynie za jej niepotrzebne przejscia psychiczne z w.w. zwiazane. Duzo - dziewczyna mogla sie za to ustawic w zyciu. I dobrze, choc w REPRESYJNEJ Polsce jest to niewyobrazalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Plastry hormonalne sa latwo dostepne IP: *.ifn-magdeburg.de 28.06.03, 12:09 Gabrielo - np dla kobiet po menopauzie - moja mama taki stosowala.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Zapomnialam tylko dodac ze drogie/nt IP: *.ifn-magdeburg.de 28.06.03, 12:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A czy w kwestii gwaltu IP: *.ifn-magdeburg.de 28.06.03, 12:33 nie mozna np doprowadzic do zezwolenia sprowadzania tych tabletek - jak postinor - te kwestie akurat popieram a chyba nie wymaga zmiany obowiazujacej ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ja nie wiem co z tym postinorem w IIIRP. I jesli 28.06.03, 12:47 o mnie chodzi, to jego dopuszczenie do obrotu, ba - rozdawanie za darmo w pewnych przypadkach - mogloby wogole wyeliminowac ABORCJE. Vide: ten moj przyklad z ta zgwalcona Angielka i wyrokiem sadowym - nawet dla ofiar gwaltu, ktore maja pelne prawo nienawidziec swej ciazy, aborcja jest szokiem nawet tam, gdzie prawo na nia w pelni zezwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: way Re: Mniej tabletek wczesnoporonnych na 'Langenorc IP: *.nitronet.pl 28.06.03, 07:49 Widoczne skutki falszywej edukacji. Niedlugo zamiast dzieci zostana w mieszkaniach psy i koty. Tak prawie takjak w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Mniej tabletek wczesnoporonnych na 'Langenorc IP: *.ifn-magdeburg.de 28.06.03, 10:40 Gość portalu: way napisał(a): > Widoczne skutki falszywej edukacji. Niedlugo zamiast dzieci zostana w > mieszkaniach psy i koty. Tak prawie takjak w UE. A czy nie moga byc i koty i psy i dzieci i troche odpowiedzialnosci? Ale ma Pan racje - to EDUKACJA a to co ja zwalcza to manipulacja..pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Mniej tabletek wczesnoporonnych na 'Langenorc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 11:12 Kazdy z nas moglby byc "usunietym plodem" - zabitym czlowiekiem. Niech zwolennicy aborcji pomysla, co by bylo, gdyby ich Rodzice postapili z nimi tak, jak teraz zwolennicy aborcji propaguja. Zapewne sie oburza, ale dlaczego? My mamy to szczescie, ze pozowlono nam zyc. Inni tego szczescia nie mieli... Myśl, że moi Rodzice mogliby mnie "przerwać" nie mieści mi się w głowie i nie wierzę, że ktokolwiek myśli inaczej. Więc dlaczego zgadzamy się na naganne postępowanie w stosunku do innych? Kali zabić komuś krowę - dobrze. Kalemu zabić jego krowę - źle. Czy rodzice oczekujacy potomstwa maja watpliwosci co do jego czlowieczenstwa? Nie sadze. Czasem nawet już na samym początku zastanawiają się nad imieniem, planują przyszłość. Czy tak traktuje się uniwersalne komórki? Co takiego wydarza się w trakcie rozwoju plodowego, ze po tym wydarzeniu mozna już mówić o człowieku, a wcześniej tylko o zbiorze komórek? A zatem chciany plod jest człowiekiem, a niechciany - tylko zbiorem komórek? Nie szafujmy argumentem wolności, jeśli nie rozumiemy, co to słowo oznacza. Wolność jest nierozerwalnie związana z odpowiedzialnością. Bez niej to po prostu anarchia. Jeśli ktoś podejmuje współżycie, to musi się liczyć z konsekwencjami. Na tym również polega człowieczeństwo. Aborcja zaś to ucieczka od odpowiedzialności. Nie umiemy sobie poradzić z nieprzewidzianymi konsekwencjami. Dorosły człowiek tak nie postępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A miesci ci sie w glowie,ze bedziesz kiedys martwy 28.06.03, 12:02 Boje sie, ze w pewnych glowach niewiele sie miesci. I nie myl kategorii: nie ma tu "zwolennikow aborcji" - sa tylko przeciwnicy REPRESYJNEJ ustawy, ZLEGO PRAWA, nie zas slusznych wyborow ETYCZNYCH. Aborcja MUSI byc dopuszczalna ze wzgledow spolecznych i to w formie jak najmniej drastycznej i jak najwczesniej (stad owa pigulka RU). A najlepiej wyeliminowac aborcje propagujac powszechna dostepnosc tabletek typu PO, jak np. stary postinor: to czyni dozwolona w Polsce aborcje w wyniku gwaltu CALKOWICIE ZBYTECZNA (o tym, co z ofiarami gwaltow w UK, gdzie aborcja jest legalna, w ostatniej odpowiedzi Ani). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Widac,ze guzik o Unii wiesz:np.w UK wiecej dzieci 28.06.03, 11:36 sie rodzi, nizli w Polsce, nieporownywalnie wiecej. A aborcja prawnie dozwolona. Bo dzietnosci nie da sie NAKAZAC. Ale mozna jej odpowiednia polityka socjalna SPRZYJAC - przewazajaca wiekszosc ludzi chce dzieci, duzo dzieci (choc to "duzo" roznie znaczy - dla mnie mozliwosc zadbania o wszystkie pod kazdym wzgledem konczy sie na 3-4). A tego w Polsce nie ma. I zaden ze zwolnikow Ustawy nawet sie na ten temat nie zajaknal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec DO PANI GABRYSI z "konczynami" ;-))))))))))))))))))) IP: *.echostar.pl 28.06.03, 12:14 "Ja nie zmieniam zdania. Lubie tylko fair gre i w swojej wlasnej "druzynie". To o Bogu (moze mi pozostala gnoza, sama nie jestem pewna) mi sie nie podobalo - bo musza byc jakies swietosci." PANI GABRYSIU JA NIGDY NIE ZARZUCALEM PANI ZMIANE ZDANIA. WRECZ PRZECIWNIE: "PANI GABRYSIA TO POZADNA KOBIETA KONSEKWENTNA I NIE ZMIENIAJACA ZDANIA CO 2 DNI" Zdanie podtrzymuje jest pani pozadna kobieta. Szanuje pania za wytrwalosc i konsekwencje w walce z glupota innych - a to 'drugie dno' mojej wypowiedzi bylo "sam wiesz kto" - Joanne Kathleen Rowling p.s. Przepraszam, ale 'to o Bogu' - to przykro mi, ale nie znam kontekstu, jestem liberalem, glosze wlasne przekonania i szanuje pani poglady na temat wiary ( a gnoze cenie za probe laczenia rozumu z wiara). przyjemnosci zycze maly prezecik dla pani Od mojego ulubionego pisarza z wyspy pelnej konczyny;-) „Och, Leopold zgubił od majtek szpilkę I nie wie, co zrobić ma, By trzymało się, By trzymało się” J.J. Glownego bohatera nalezy zmienic na mitomANke. pozdrowienia J.K. p.s.2.niestety rowniez dzisiaj nie pomoge pani w walce z 'SILAMI CIEMNOGRODU' poniewaz wybiore 13 MIEDZYNARODOWY FESTIWAL TEATRALNY-wart POZNANIA:-) p.s.3. wczoraj widzielismy z Kamila rewelacyjny spektakl "FREMD" ALARM THEATER p.s.4. I dlatego warto zyc. Jezeli sie odejdzie od komputera czlowiek zyskuje odatkowy wymiar. papa. take care. i jeszcze jeden prezencik dotyczacy "sam wiesz kto" www1.gazeta.pl/kraj/1093892,34308,1548160.html?v=3&a=6716309#opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Mniej tabletek wczesnoporonnych na IP: *.acn.waw.pl 28.06.03, 11:22 Odnosze wrazenie czytajac posty zwolennikow aborcji, ze prawdziwe dzieci to sie biora z kapusty. Plody zas to jakias bezwartosciowa galareta. Najbardziej komiczny argument z forum: lepiej usunac teraz, bo male ,bo nie widac, bo tylko plamka krwi - bo za zycia bedzie sie meczylo w biedzie. pozdrawiam wszstkich, czekam na wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ta "plamka krwi" (gdzie tam, pelna miesiaczka!) to 28.06.03, 12:15 sprowadzenie do realnego wymiaru wizji "zakrwiawionych plodow" tego biologicznego ANALFABETY z poczatkow tej dyskusji. Bo wlasnie taka jest prawda o efektach dzialania tabletki RU, nie zas "okrwiawiony plod" z reklamowek obroncow zycia. I co? PRAWDA cie w oczy kole? Ze to nie takie dramatyczne i tragiczne, jak...w "Dziejach grzechu"? O dzieciach niechcianych powiesz mi, gdy sobie jakis czas z nimi popracujesz (ja pracowalam). I przejrzysz statystyki SAMOBOJSTW DZIECIECYCH i kroniki kryminalne (znecanie sie nad dzieckiem). WCZESNIEJ NIE MASZ PRAWA. Bo brak ci na ten temat WIEDZY. Gdyby to ode mnie zalezalo sama bym propagowala do upadlego (choc mnie zaszkodzil ten wynalazek, ale nie na dlugo - i bylo to ponad 10 lat temu!!! Farmacja poszla do przodu) DARMOWA DYSTRYBUCJE PIGULEK TYPU PO: tych do zazycia po przypadkowym, nieplanowanym czy niechcianym, a nawet zbrodniczym stosunku (gwalt, kazirodztwo). Wyeliminowaloby to wszelkie aborcje (w tym te pastylkowe "wywolywanie miesiaczki"), bo zaplodnione jajeczko nie mialoby szans sie w macicy zagniezdzic. I tyle. Ale nawet te pastylki sa "niemoralne". Jak i sam...seks w innym celu, nizli posiadanie dziatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Ta 'plamka krwi' (gdzie tam, pelna miesiaczka IP: *.acn.waw.pl 28.06.03, 12:54 Rozumiem twoje argumenty. Istota sporu dotyczy faktu, kiedy powstaje czlowiek. Ja wyznaje teze, ze w chwili poczecia. Dla ciebie z kolei to pare bezwartosciowych komorek. Stad sie roznimy, stad te emocje i niekiedy brak kultury w wypowiedziach. pozdrawiam wszstkich gabrielacasey napisała: > sprowadzenie do realnego wymiaru wizji "zakrwiawionych plodow" tego > biologicznego ANALFABETY z poczatkow tej dyskusji. Bo wlasnie taka jest prawda > o efektach dzialania tabletki RU, nie zas "okrwiawiony plod" z reklamowek > obroncow zycia. I co? PRAWDA cie w oczy kole? Ze to nie takie dramatyczne i > tragiczne, jak...w "Dziejach grzechu"? > O dzieciach niechcianych powiesz mi, gdy sobie jakis czas z nimi popracujesz > (ja pracowalam). I przejrzysz statystyki SAMOBOJSTW DZIECIECYCH i kroniki > kryminalne (znecanie sie nad dzieckiem). WCZESNIEJ NIE MASZ PRAWA. Bo brak ci > na ten temat WIEDZY. > Gdyby to ode mnie zalezalo sama bym propagowala do upadlego (choc mnie > zaszkodzil ten wynalazek, ale nie na dlugo - i bylo to ponad 10 lat temu!!! > Farmacja poszla do przodu) DARMOWA DYSTRYBUCJE PIGULEK TYPU PO: tych do zazycia > > po przypadkowym, nieplanowanym czy niechcianym, a nawet zbrodniczym stosunku > (gwalt, kazirodztwo). Wyeliminowaloby to wszelkie aborcje (w tym te > pastylkowe "wywolywanie miesiaczki"), bo zaplodnione jajeczko nie mialoby szans > > sie w macicy zagniezdzic. I tyle. Ale nawet te pastylki sa "niemoralne". Jak i > sam...seks w innym celu, nizli posiadanie dziatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk DO PANI mitomANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 28.06.03, 11:31 1)„Co do kwestii moralnych tu wymienionych rzeczona dwoistosc jest tak naprawde niepowtarzalnoscia mojej osoby (jako fenotypu)” Niech to zdanie pozostanie twoim 'młottem' zyciowym "Pisalam juz -nie wstydze sie - mysle wolno" Anka jak na naukowca przystalo precyzyjna byla rowniez w;-) http://www1.gazeta.pl/kraj/1093892,34317,1546205.html?v=3&a=6691669#opinie https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6682478 https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6699551 https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6695526 Niech pani nie pisze już wiecej o swoich przekonaniach, ponieważ nie sa one należycie ugruntowane, tak samo jak naukowe. Tylko nauka to bardziej scisla dziedzina niż pani przekonania. Dlatego proponuje skupic sie w dyskusji na faktach naukowych, nie na faktach pani dwoistości. I prosze juz nie powolywac sie na wszechstronne wyksztalcenie i wiedze – niech pani to udowodni. O powyzszym najlepiej swiadcza pani wypowiedzi: 2) „NIkt mi nie musi wierzyc w kwestiach moralnych. W kwestiach naukowych jesli mam dobrze przygotowany kregoslup faktow doswiadczalnych tak” 3) "Na poczatku bylam za bo jestem liberalna z zasady. Ale chyba jestem bardziej konserwatywnym liberalem (nie wiem jaka jest forma zenska?)" 4) „Bardzo wtedy Krakena polubilam. > Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak > myslalam. ************************ -Kr. Czy to znaczy,ze juz tak nie myslisz??? 5) „Liberalizm ma sens w dojrzalym spoleczenstwie. To jest moje zdanie.” 6) „..Nie jestesmy pokrowcem dla plodu tak jak i nie ma samolubnego DNA w postaci ludzkiej.” 7) ”aborcja w najczestszym przypadku i ta o ktorej ja tu mowie to efekt bezmyslnosci nastolatki………..” 8) „Zawsze jakis znikomy procent bedzie przeprowadzal aborcje dla czystej wygody. ...” 9)”Ja nie jestem za naginaniem prawa do konkretnych przypadkow. MOwie jedno Statki czasem sie przydaja w takich wlasnie okolicznosciach. NIe bedzie to przeciez rozwiazanie stale.” 10) "A mi sie najbardziej podoba ze od pewnego czasu kilkanascie komorek to juz obywatel polski - niezaleznie od tego jakie ma szanse na przetrwanie..” 11) „Ale czemu statek ma nie przyplywac. MOze to prawo nie jest takie idealne dla wszystkich - tego nie wiemy. Jesli bedziemy tak myslec najblizej bedziemy ideom demokracji ludowej - czyz nie tak?” 12) „Chodzi o to co zrobic z takimi statkami- Ja uwazam niech sa bo a) aborcje i tak maja miejsce a nie wiem czy w lepszych warunkach” 13) „Ludzie mowia, ze cztery komorki, to nie czlowiek. A czym my > jestesmy? Kilkoma milonami, czy milardami komorek. Taka roznica? Nie > przesadzajmy tak ze swoja wyjatkowoscia oparta na ilosci komorek. > A ja mysle ze nie chodzi o to ile a o doswiadczenia tych komorek w sensie biologicznym... ………………………… Ale nawet zwierzeta jesli moga wybieraja mniejsze zlo tzn jesli moga - naturalnie absorbuja plod gdy warunki sa niesprzyjajace na odchowanie potomstwa wie Pan o tym? No one to chyba z zalozenia grzesza bo zwierze to synonim grzechu - przynajmniej u niektorych.. Potem jeszcze sie zdarza zabicie np najslabszego potomstwa z miotu- to juz znacznie rzadziej.. Ale zabicie mlodego po urodzeniu i w trakcie wychowywania? To najrzadsze przypadki. Po co wiec te krzyki? Jesli ktos ma plod usunac chyba lepiej jak usunie go wczesniej?” 14) „Gość portalu: Piotr napisał(a): > zycie [ niezaleznie od tego czy ma juz uklad nerwowy czy > nie...]. Dlatego przestac sobie i innym wmawiac, ze jest to > decyzja kobiety o jej brzuchu. Brzuch ja poboli, poswedzi i po > wszystkim. A dziecko zostanie zabite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jezeli o zycie Panu chodzi to prosze uwazac na kleszcze to ten zycie. Dla niektorych nawet wirusy i bakterie.. Po drugie ze zycie nikt myslacy nie ma watpliwosci.. Dopuszczam taka mozliwosc z racji na wolnosc slowa - wolno mowic kazdemu co sie podoba - tu to taki Hyde Park czyz nie- ale mi tez wolno klamstwa obalac.. Nie chce nawet myslec jak moze byc w przypadku dziewczyny ktora np ma podobne doznania a dziecka nie kocha i miec nie chce... A jaki to ma wplyw na dziecko to tez nikogo tu nie interesuje? NO to uczcie dalej Panowie te Panie ktore zaszly w niechciana ciaze jak nalezy teraz kochac to malenstwo.. Powodzenia..... I napewno wszyscy je zaraz adoptuja bo ´swiadoma´ matka na pewno czytala o wplywie aspiryny na plod tudziez innych srodkow teratogennych, napewno nie pila alkoholu od czasu poczecia.. i nie palila papierosow.... Dla mnie to sa czyste brednie. Bez edukacji swoja moralnosc Panowie mozecie zachowac dla siebie.. Ona i tak dla takich nastolatek podejrzewam nie ma zadnego znaczenia. Jesli zas ma to wlasnie przez presje spoleczna ktora sklania je do tych czynow....” „NIkt mi nie musi wierzyc w kwestiach moralnych. W kwestiach naukowych jesli mam dobrze przygotowany kregoslup faktow doswiadczalnych tak” I NA TYM ‘KREGOSLUPIE’ SIE SKUPMY, CHYBA ZE JUZ DAWNO PRZETRACONY. 1).http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6632861 2) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6643191 3) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6684678&a=6698394 4) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6685739&a=6690088 5) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6685739&a=6690974 6) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6629982 7) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6685739&a=6691154 8) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6631824 9)http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=6611145&a=6618665 10) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6611145&a=6616958 11) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6611145&a=6617550 12) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6632236 13) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6611145&a=6618169 14) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6630243 Gdyby kiedykolwiek ta pani zarzucila komus, czytanie cudzej korespondencji;-) „> p.s.2. DO PANI ANI KTORA TEZ CZYTA CUDZA KORESPONDENCJE - i stawia zarzuty > innym odnosnie tego samego” - TO MOJA PROWOKACJA PRZYNIOSLA SKUTEK . „Ja nigdy czegos takiego nie pisalam ze ja uwazam ze nie ladnie :))))” http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=6702706&a=6707040 W ROZMOWACH Z TA PANIA PO PROSTU „CYTUJCIE JA SAMA”-PONIEWAZ WYPOWIEDZI TEJ PANI SA PRZECIWSTAWNE SOBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKa Longer trollu daj sobie spokoj IP: *.ifn-magdeburg.de 28.06.03, 12:07 Bo: A) moja ´dwoistosc´ o ktorej pisalam to wlasnie watpliwosci w kwestiach moralnych, B) holduje idei wolnomyslicielstwa przez ktore rozumiem to ze ostateczne osady moralne staram sie wydawac powoli co nie oznacza ze sie nie myle i ze nie pytam. C) moje przekonania sa moimi przekonaniami i moge o nich pisac niezaleznie czy sie Panu to podoba czy nie. D) przekonania nie musza byc ugruntowane. Fakty naukowe tak dlatego nawoluje do tego aby ich nie naduzywac - co mialo miejsce w Pana przypadku - zalaczal Pan na to liczne dowody w swoich postach o ´myszach itd´ sa tam wszedzie. E)To do Krakena jest spojne z tym co mowilam o watpliwosciach w sferze moralnej. Nadal tak uwazam - czemu nie zalacza Pan informacji i zalacznika o prezerwatywach o ktorych pisalam? Skoro dla Pana jest ´fair´ przekrecanie i tropienie innych na forum to czemu nie zalacza Pan bardziej osobistych informacji ktore sa tam zawarte na moj czy Krakena temat? F) Wszystkie zdania na temat mojego liberalizmu sa spojne ze soba. Ostatnie twierdzenie ktore ´Pan´ zamieszcza o sensie pelnego liberalizmu w dojrzalym spoleczenstwie uwazam nadal za najlepiej oddajace moj stosunek do tej kwestii - dzieki G)Punkt 10 - ty owszem odpisywalam na fakt ´obywatelstwa zarodka´ troche na wyrost - bo mialam na mysli walke prawna ze statkiem i robienie zametu w tej chwili z kwestii obowiazujacej ustawy. TEGO ZDANIA ANI NA MOMENT NIE ZMIENILAM i tu Panska argumentacja calkowicie lezy - LOnger H) PUNKT 13 NIE JEST CYTATEM ZE MNIE A DOWODEM ZE JESTEM MANIPULOWANA Reszta to moje dowody na to ze watpliwosci moralne sa mi nieobce i nadal to podtrzymuje. Odnosnie tego ze nie nalezy uzywac faktow naukowych w tej kwestii juz sie wypowiedzialam - moze ´Pan´ sobie poszukac Longer... Wiecej klamstw prob manipulacji na moj temat a takze niecenzuralnych okreslen pod moim adresem jest w poprzednich postach - tych w calosci a nie wyrwanych z kontekstu. Pana klamstw i Pani CAmrut - oraz Pana blablingu w pana postach oryginalnych i tych przytaczanych. Wszyscy to widzielismy Rowniez wszyscy ktorzy mieli szanse sie w Panstwa postach rozejrzec bez Pana pomocy wiedza ze nadal uprawia Pan polityke zamieszczania ostatniego zdania - Manipulowania innymi poprzez dodawanie nieistotnych informacji o adresach jednakowych adresach IP w celu zasugerowania ze sie nie znaja. Oraz wkladania tekstu i tytulu postu Pani Camrut o tym ze nieladnie czytac czyjas korespondencje w moje usta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: Longer trollu daj sobie spokoj IP: *.echostar.pl 28.06.03, 12:28 1)„Co do kwestii moralnych tu wymienionych rzeczona dwoistosc jest tak naprawde niepowtarzalnoscia mojej osoby (jako fenotypu)” mitomANKO z ciebie taki naukowiec jak z koziej...... Gość portalu: ANka napisał(a): > Gdyby w swej ironii bronil pan > ovum bylby pan blizej z racji na mitochondrium.. Czy chodzi tobie o to, ze mitochondria przekazuje nam tylko matka? I co z tego? > A nikomu myslacemu nie chodzi o te popularna tu zygote > tylko o ten moment troche pozniej - kiedy najczesciej > dochodzi do aborcji. "o ten moment troche pozniej"? Bardzo precyzyjne okreslenie jak na naukowca Niech to zdanie pozostanie twoim 'młottem' zyciowym: "Pisalam juz -nie wstydze sie - mysle wolno" Anka jak na naukowca przystalo precyzyjna byla rowniez w;-) http://www1.gazeta.pl/kraj/1093892,34317,1546205.html?v=3&a=6691669#opinie https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6640978&a=6682478 https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6699551 https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6695526 Niech pani nie pisze już wiecej o swoich przekonaniach, ponieważ nie sa one należycie ugruntowane, tak samo jak naukowe. Tylko nauka to bardziej scisla dziedzina niż pani przekonania. Dlatego proponuje skupic sie w dyskusji na faktach naukowych, nie na faktach pani dwoistości. I prosze juz nie powolywac sie na wszechstronne wyksztalcenie i wiedze – niech pani to udowodni. O powyzszym najlepiej swiadcza pani wypowiedzi: 2) „NIkt mi nie musi wierzyc w kwestiach moralnych. W kwestiach naukowych jesli mam dobrze przygotowany kregoslup faktow doswiadczalnych tak” 3) "Na poczatku bylam za bo jestem liberalna z zasady. Ale chyba jestem bardziej konserwatywnym liberalem (nie wiem jaka jest forma zenska?)" 4) „Bardzo wtedy Krakena polubilam. > Pomysl jednak o tym. Prawo liberalne wspaniala rzecz. Ja tez tak > myslalam. ************************ -Kr. Czy to znaczy,ze juz tak nie myslisz??? 5) „Liberalizm ma sens w dojrzalym spoleczenstwie. To jest moje zdanie.” 6) „..Nie jestesmy pokrowcem dla plodu tak jak i nie ma samolubnego DNA w postaci ludzkiej.” 7) ”aborcja w najczestszym przypadku i ta o ktorej ja tu mowie to efekt bezmyslnosci nastolatki………..” 8) „Zawsze jakis znikomy procent bedzie przeprowadzal aborcje dla czystej wygody. ...” 9)”Ja nie jestem za naginaniem prawa do konkretnych przypadkow. MOwie jedno Statki czasem sie przydaja w takich wlasnie okolicznosciach. NIe bedzie to przeciez rozwiazanie stale.” 10) "A mi sie najbardziej podoba ze od pewnego czasu kilkanascie komorek to juz obywatel polski - niezaleznie od tego jakie ma szanse na przetrwanie..” 11) „Ale czemu statek ma nie przyplywac. MOze to prawo nie jest takie idealne dla wszystkich - tego nie wiemy. Jesli bedziemy tak myslec najblizej bedziemy ideom demokracji ludowej - czyz nie tak?” 12) „Chodzi o to co zrobic z takimi statkami- Ja uwazam niech sa bo a) aborcje i tak maja miejsce a nie wiem czy w lepszych warunkach” 13) „Ludzie mowia, ze cztery komorki, to nie czlowiek. A czym my > jestesmy? Kilkoma milonami, czy milardami komorek. Taka roznica? Nie > przesadzajmy tak ze swoja wyjatkowoscia oparta na ilosci komorek. > A ja mysle ze nie chodzi o to ile a o doswiadczenia tych komorek w sensie biologicznym... ………………………… Ale nawet zwierzeta jesli moga wybieraja mniejsze zlo tzn jesli moga - naturalnie absorbuja plod gdy warunki sa niesprzyjajace na odchowanie potomstwa wie Pan o tym? No one to chyba z zalozenia grzesza bo zwierze to synonim grzechu - przynajmniej u niektorych.. Potem jeszcze sie zdarza zabicie np najslabszego potomstwa z miotu- to juz znacznie rzadziej.. Ale zabicie mlodego po urodzeniu i w trakcie wychowywania? To najrzadsze przypadki. Po co wiec te krzyki? Jesli ktos ma plod usunac chyba lepiej jak usunie go wczesniej?” 14) „Gość portalu: Piotr napisał(a): > zycie [ niezaleznie od tego czy ma juz uklad nerwowy czy > nie...]. Dlatego przestac sobie i innym wmawiac, ze jest to > decyzja kobiety o jej brzuchu. Brzuch ja poboli, poswedzi i po > wszystkim. A dziecko zostanie zabite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jezeli o zycie Panu chodzi to prosze uwazac na kleszcze to ten zycie. Dla niektorych nawet wirusy i bakterie.. Po drugie ze zycie nikt myslacy nie ma watpliwosci.. Dopuszczam taka mozliwosc z racji na wolnosc slowa - wolno mowic kazdemu co sie podoba - tu to taki Hyde Park czyz nie- ale mi tez wolno klamstwa obalac.. Nie chce nawet myslec jak moze byc w przypadku dziewczyny ktora np ma podobne doznania a dziecka nie kocha i miec nie chce... A jaki to ma wplyw na dziecko to tez nikogo tu nie interesuje? NO to uczcie dalej Panowie te Panie ktore zaszly w niechciana ciaze jak nalezy teraz kochac to malenstwo.. Powodzenia..... I napewno wszyscy je zaraz adoptuja bo ´swiadoma´ matka na pewno czytala o wplywie aspiryny na plod tudziez innych srodkow teratogennych, napewno nie pila alkoholu od czasu poczecia.. i nie palila papierosow.... Dla mnie to sa czyste brednie. Bez edukacji swoja moralnosc Panowie mozecie zachowac dla siebie.. Ona i tak dla takich nastolatek podejrzewam nie ma zadnego znaczenia. Jesli zas ma to wlasnie przez presje spoleczna ktora sklania je do tych czynow....” „NIkt mi nie musi wierzyc w kwestiach moralnych. W kwestiach naukowych jesli mam dobrze przygotowany kregoslup faktow doswiadczalnych tak” I NA TYM ‘KREGOSLUPIE’ SIE SKUPMY, CHYBA ZE JUZ DAWNO PRZETRACONY. 1).http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6632861 2) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6643191 3) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6684678&a=6698394 4) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6685739&a=6690088 5) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6685739&a=6690974 6) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6629982 7) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6685739&a=6691154 8) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6631824 9)http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=6611145&a=6618665 10) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6611145&a=6616958 11) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6611145&a=6617550 12) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6632236 13) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6611145&a=6618169 14) http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=28&w=6626384&a=6630243 Gdyby kiedykolwiek ta pani zarzucila komus, czytanie cudzej korespondencji;-) „> p.s.2. DO PANI ANI KTORA TEZ CZYTA CUDZA KORESPONDENCJE - i stawia zarzuty > innym odnosnie tego samego” - TO MOJA PROWOKACJA PRZYNIOSLA SKUTEK . „Ja nigdy czegos takiego nie pisalam ze ja uwazam ze nie ladnie :))))” http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=6702706&a=6707040 W ROZMOWACH Z TA PANIA PO PROSTU „CYTUJCIE JA SAMA”-PONIEWAZ WYPOWIEDZI TEJ PANI SA PRZECIWSTAWNE SOBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey ANka szuka, ma obiekcje - co mi nie przeszkadza. I 28.06.03, 12:57 mysle, ze coreczki zaczynaja dziewczynie dorastac i ze zaczyna myslec o pewnych sprawach inaczej, z wlasnej matczynej obawy. Naklada sie na to jeszcze smierdzacy aspekt polityczny calej sprawy - o babski tylek tu chodzi, a rozne frakcje polityczne chca z tego tylka spreparowac wlasna wyborcza pieczen. Ohyda, ale to bym ignorowala, statek bym ignorowala, Sierakowska bym ignorowala... Niemniej kobiety pracujace w tym kraju z kobietami, majace WIEDZE o tragedii "niewyskrobanych" matek i "niewyskrobanych" dzieci, nie maja od ponad 10 lat zadnych watpliwosci, ze aborcja ze wzgledow spolecznych powinna byc tu i teraz prawnie dopuszczalna. Poki pigulka typu PO nie bedzie rownie powszechnie znana, tania i dostepna jak...dropsy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: ANka szuka, ma obiekcje - co mi nie przeszkad IP: *.echostar.pl 28.06.03, 13:05 gabrielacasey napisała: > mysle, ze coreczki zaczynaja dziewczynie dorastac i ze zaczyna myslec o pewnych > > sprawach inaczej, z wlasnej matczynej obawy. Naklada sie na to jeszcze > smierdzacy aspekt polityczny calej sprawy - o babski tylek tu chodzi, a rozne > frakcje polityczne chca z tego tylka spreparowac wlasna wyborcza pieczen. > Ohyda, ale to bym ignorowala, statek bym ignorowala, Sierakowska bym > ignorowala... Niemniej kobiety pracujace w tym kraju z kobietami, majace WIEDZE > > o tragedii "niewyskrobanych" matek i "niewyskrobanych" dzieci, nie maja od > ponad 10 lat zadnych watpliwosci, ze aborcja ze wzgledow spolecznych powinna > byc tu i teraz prawnie dopuszczalna. Poki pigulka typu PO nie bedzie rownie > powszechnie znana, tania i dostepna jak...dropsy!!! zgadzam sie z pania, a tego 'pajaca z helikopterkami zamiast rak', tak samo pozbylbym sie jak 'swojego nick'a'- bo infantylni oni wszyscy;-) GRUNT ZDROWE POJECIE ABSURDU;-) pozdrawiam J.K. i Moj Mis (KAmis) tez sie przylacza. papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: ANka szuka, ma obiekcje - co mi nie przeszkad IP: *.echostar.pl 28.06.03, 13:16 moze tego 'prezenciku nie usuna' forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6684678&a=6716364 pomyslnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk "Wielce szanowna paniu..............." IP: *.echostar.pl 28.06.03, 12:57 Gość portalu: ANKa napisał(a): > H) PUNKT 13 NIE JEST CYTATEM ZE MNIE A DOWODEM ZE JESTEM > MANIPULOWANA Nie, nie jest pani manipulowana jest pani po prostu nierozgarnieta. Jak do tej pory to pani probuje manipulowac. O czym swiadcza ponizsze podpunkty: 1) skasowanie mojej wypowiedziproby 2) 'slepy link' przy prezencie dla pani Gabrysi 3) kolejnosc wypowiedzi 'pani - ja' 4) proby wlamania sie do mojego komputera 5) brak dostepu do serwera 6) pani wypowiedzi Prosze nauczyc sie 'kopiowac' i 'wklejac' linki co do 13 to moze teraz sie uda Aniu (zaznacz, kopiuj, wklej, upewnij sie ze zostal przeniesiony caly adres) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6611145&a=6618169 niech forumowicze ocenia sami kto tu mowi prawde, a kto lze. p.s. gdybym chcial manipulowac pani wypowiedziami to po co zawsze podawalbym linki do nich? Licze na odpowiedz. Prosze znowu skonfabulowac fakty. Przeciez nie takie bzdury juz pani tutaj pisala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk siu............................................... IP: *.echostar.pl 28.06.03, 13:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6702706&a=6717005 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHk napisał(a): > Gość portalu: ANKa napisał(a): > > > H) PUNKT 13 NIE JEST CYTATEM ZE MNIE A DOWODEM ZE JESTEM > > MANIPULOWANA > > Nie, nie jest pani manipulowana jest pani po prostu nierozgarnieta. > > Jak do tej pory to pani probuje manipulowac. > > O czym swiadcza ponizsze podpunkty: > 1) skasowanie mojej wypowiedziproby > 2) 'slepy link' przy prezencie dla pani Gabrysi > 3) kolejnosc wypowiedzi 'pani - ja' > 4) proby wlamania sie do mojego komputera > 5) brak dostepu do serwera > 6) pani wypowiedzi > > Prosze nauczyc sie 'kopiowac' i 'wklejac' linki > > co do 13 to moze teraz sie uda Aniu (zaznacz, kopiuj, wklej, upewnij sie ze > zostal przeniesiony caly adres) > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6611145&a=6618169 > niech forumowicze ocenia sami kto tu mowi prawde, a kto lze. > > p.s. gdybym chcial manipulowac pani wypowiedziami to po co zawsze podawalbym > linki do nich? > Licze na odpowiedz. > Prosze znowu skonfabulowac fakty. > Przeciez nie takie bzdury juz pani tutaj pisala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebecca_pampers Re: 'Wielce szanowna paniu...............' IP: *.acn.waw.pl 28.06.03, 13:01 Czytam twoje wypowiedzi i stwierdzam, ze jestes zalosnym grafomanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: 'Wielce szanowna paniu...............' IP: *.echostar.pl 28.06.03, 13:08 buchhhhhhhhhhachhhhhhhhhaaaaaaaaa buchhhhhhhacha dobre naprawde dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk + wierszyk dla wszystkich PRO-LIFE IP: *.echostar.pl 28.06.03, 13:23 pozdrawiam J.K. i dedykuje wiersz Andrzeja Bursy "Pantofelek" wszystkim pro-life gim4.bci.net.pl/biblteka/autor076/text0027.html Poniewaz, pro-choice to sztuka wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Mniej tabletek wczesnoporonnych na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 12:04 zamknąc te dziwki! albo deportować je do Holandii z zakazem wjazdu do Polski przez njbliższe 10 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A ZA CO? Nb. sadzac po urodzie, to...zadne z nich 28.06.03, 12:21 dziwki. Chyba ze dla masochisty... Chamem jestes, Wsza-polsko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie da sie ukryć-prawnik Re: Mniej tabletek wczesnoporonnych na IP: *.powernet.pl 28.06.03, 13:11 Cyrk za darmo!!! Z działań prokuratury można wywnioskować, że jeżeli połknę tabletkę dopuszczoną do obrotu np. w Szwecji, a nie dopuszczoną w Polsce pływając na statku bandery np. panamskiej na wodach międzynaerodowych to staję się w rozumieniu polskiego prawa przestępcą.I kto wam dał te dyplomy ukończenia studiów wy niedouczone stetryczałe pierdoły??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk 1) PROWOKACJA (?) czy 2) BLAMAZ (?) ocen sam IP: *.echostar.pl 28.06.03, 14:12 Gość portalu: ANka napisał(a): > Jestem przeciwniczka domagania sie zmiany ustawy w tym > momencie. > > Dla tych dla ktorych kwestie etyki sa tak jasne i nie > maja zadnych watpliwosci etycznych pozostawiam pare > wnioskow logicznych: > > > Gasienica JEST motylem -poniewaz wybicie populacji > gasienic jest rownoznaczne z wybiciem populacji motyli i > vice versa- wybicie populacji motyli jest rownoznaczne z > wybiciem populacji gasienic.. > Krotko mowiac to ten sam gatunek. > > Prawo nakazujace wybijanie wszystkich zygot ludzkich > doprowadziloby ani chybi do wybicia wszystkich ludzi. > Z plemnikami jest troszke inaczej bo prawo nakazujace ich > usuwanie pozostawiloby przy zyciu zaplodnione jaja - a > wiec zygoty. > Dla wielu wiec zygota JEST jednak czlowiekiem a z cala > pewnoscia zyciem - zarodek nie jest tez zlepkiem > jednolitych komorek - ani ´gabka´ do ktorej sie go > porownuje - nawet jesli rozwoj jego ukladu nerwowego nie > jest jeszcze zaawansowany. > > Przerwanie ciazy jest wiec ingerencja w zycie a dla wielu > w zycie czlowieka. > Krotko mowiac jezeli jestesmy zwolennikami aborcji > blizsze prawdy jest twierdzenie ze na wlasne zyczenie i > dla wlasnej wygody usuwamy zycie czlowieka we wczesnym > etapie rozwoju. > NIe polecam wiec uzywania argumentow biologicznych i > logicznych na poparcie potepienia dla tych ktorzy jednak > maja watpliwosci etyczne i sa pro-live. > > Wszystkich biologow, w tym genetykow, etykow i tych > ktorzy maja te watpliwosci pozdrawiam i przepraszam za > brak refleksu, ktorym wykazalam sie wczesniej. > > PS - dodam tylko ze populacja np takich Myszy - > vel.LOnger moze byc czlowiekiem ale nie musi - bo w > przypadku jej braku pozostana inni plodni mezczyzni - > wiec jest to juz kwestia swobodnej interpretacji i niech > tak zostanie.... www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,796521.html?f=28&w=6702706&a=6715458&rep=2 1) PROWOKACJA - ANka zmienila znowu zdanie i kompromituje wyznawcow PRO-LIFE glupota pseudonaukowych argumentow, ktore juz wielokrotnie zostaly wysmiane i obalone na tym forum;-) 2) BLAMAZ - ANka potwierdzila to co juz pisalem na jej temat, "Taki z niej naukowiec jak z koziej dupy trąbka" - jedno z trafniejszych przyslow wartych Poznania i oczywiscie mnie;-) GRUNT TO DOBRE POCZUCIE ABSURDU pozdrawiam J.K. Wybor nalezy do was 1)(?) CZY 2)(?) PRO-CHOICE PONIEWAZ ZYCIE TO SZTUKA WYBOROW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut A WIEC NAWET NIE MGR...I PO CO BYLO KLAMAC?! IP: *.echostar.pl 28.06.03, 14:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6670810&a=6705975 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6702706&a=6715458 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk PRO-LIFE - gdzie jestescie?broncie ANki argumentow IP: *.echostar.pl 28.06.03, 14:40 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHk napisał(a): > Gość portalu: ANka napisał(a): > > > Jestem przeciwniczka domagania sie zmiany ustawy w tym > > momencie. > > > > Dla tych dla ktorych kwestie etyki sa tak jasne i nie > > maja zadnych watpliwosci etycznych pozostawiam pare > > wnioskow logicznych: > > > > > > Gasienica JEST motylem -poniewaz wybicie populacji > > gasienic jest rownoznaczne z wybiciem populacji motyli i > > vice versa- wybicie populacji motyli jest rownoznaczne z > > wybiciem populacji gasienic.. > > Krotko mowiac to ten sam gatunek. > > > > Prawo nakazujace wybijanie wszystkich zygot ludzkich > > doprowadziloby ani chybi do wybicia wszystkich ludzi. > > Z plemnikami jest troszke inaczej bo prawo nakazujace ich > > usuwanie pozostawiloby przy zyciu zaplodnione jaja - a > > wiec zygoty. > > Dla wielu wiec zygota JEST jednak czlowiekiem a z cala > > pewnoscia zyciem - zarodek nie jest tez zlepkiem > > jednolitych komorek - ani ´gabka´ do ktorej sie go > > porownuje - nawet jesli rozwoj jego ukladu nerwowego nie > > jest jeszcze zaawansowany. > > > > Przerwanie ciazy jest wiec ingerencja w zycie a dla wielu > > w zycie czlowieka. > > Krotko mowiac jezeli jestesmy zwolennikami aborcji > > blizsze prawdy jest twierdzenie ze na wlasne zyczenie i > > dla wlasnej wygody usuwamy zycie czlowieka we wczesnym > > etapie rozwoju. > > NIe polecam wiec uzywania argumentow biologicznych i > > logicznych na poparcie potepienia dla tych ktorzy jednak > > maja watpliwosci etyczne i sa pro-live. > > > > Wszystkich biologow, w tym genetykow, etykow i tych > > ktorzy maja te watpliwosci pozdrawiam i przepraszam za > > brak refleksu, ktorym wykazalam sie wczesniej. > > > > PS - dodam tylko ze populacja np takich Myszy - > > vel.LOnger moze byc czlowiekiem ale nie musi - bo w > > przypadku jej braku pozostana inni plodni mezczyzni - > > wiec jest to juz kwestia swobodnej interpretacji i niech > > tak zostanie.... > > > www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,796521.html?f=28&w=6702706&a=6715458&rep=2 > > 1) PROWOKACJA - ANka zmienila znowu zdanie i kompromituje wyznawcow PRO-LIFE > glupota pseudonaukowych argumentow, ktore juz wielokrotnie > zostaly wysmiane i obalone na tym forum;-) > > 2) BLAMAZ - ANka potwierdzila to co juz pisalem na jej temat, > "Taki z niej naukowiec jak z koziej dupy trąbka" - jedno z > trafniejszych przyslow wartych Poznania i oczywiscie mnie;-) > > > GRUNT TO DOBRE POCZUCIE ABSURDU > > pozdrawiam > J.K. > > Wybor nalezy do was 1)(?) CZY 2)(?) > > PRO-CHOICE PONIEWAZ ZYCIE TO SZTUKA WYBOROW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Dlaczego... IP: *.w80-9.abo.wanadoo.fr 28.06.03, 15:38 Dlaczego dyskusja o usuwaniu niechcianej ciazy zmienia sie w radykalizacje pozycji tak "za" jak i "przeciw" i wzajemne wysylanie blota w gembe. Dlaczego to mezczyzni maja tak duzo do powiedzenia...jak sie nie ma macicy to powinno sie zastanawiac dwa razy zanim sie odezwie. I dlaczego polskie prawo nie chce mi przyznac wolnosci do dysponowania moim wlasnym cialem zaslaniajac sie etyka pewnych radykalnych grop i religia?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk CO ANko ROBISZ W INSTYTUCIE? IP: *.echostar.pl 28.06.03, 16:16 "POzdrawiam ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." W kazdym 'instytucie badawczym' jast 'TAKA' pani, ktora myje brodne fiolki, kolbki Erlenmayera, Ekstraktory Lickens'a - Nickerson'a, plytki Petriego itd. W zaleznosci z jakiego instytutu pochodzi 'szklo' pani ta posiada 'kontakt' z biologia, mikrobiologia..... "POzdrawiam ANKa tez biolog - wczesniej mikrobiolog a teraz neurofizjolog.." pozdrawiam ANka daj glos. papa Idziemy na MALTE Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Re: Mniej tabletek wczesnoporonnych na 29.06.03, 06:02 Tabletki wczesnoporodne nie powoduja tego ze rozwija sie plod.ludzie co Wy tutaj o jakis glupotach piszecie,tabletka ta powoduje ze jak dojdzie do spotkania plemnika z komorka jajowa to jak dojdzie do zaplodnienia,tabletka powoduje ze to jaja nie moze sie nigdzie usadowic i zaczac rosnac w mlodego katolika i jest wydalana na zewnatrz,to nie jest widzialne golym okiem.Ludzie seks jest takze dla zabawy a jak ktos traktuje go tylko jako robienie dzieci to chyba ma jakies klopoty seksualne,jak raz ma sie dobry seks to chce sie go ciagle. Odpowiedz Link Zgłoś