Dodaj do ulubionych

CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja?

14.12.07, 12:30
Cześć dziewczyny.Ostatnio odwiedziłam salon mody ślubnej Casada i
strasznie się rozczarowałam.Nie wiem,jak właściciel mógł zatrudnić
dwie tak nieszczere sprzedawczynie.Wchodząc do salonu,nie miałam
nawet szansy nic obejrzeć,ponieważ w momencie,gdy przekroczyłam
próg,zaczęły mi się narzucać.Odniosłam wrażenie,że chcą na siłę mi
coś "wcisnąć".Nie ważne co przymierzyłam i jak w tym wyglądałam,cały
czas uśmiechały się i komplementowały mnie,twierdząc, ze to
właśnie "ta jedna,jedyna suknia" i powinnam ją zakupić.Gdy
powiedziałam, że jeszcze się zastanowię i obejrzę suknie w innych
salonach,odniosłam wrażenie, że były wściekłe.Jestem pewna, że po
moim wyjściu musiały mnie nieźle "obsmarować".Obiecałam sobie, że
nigdy więcej tam nie pójdę.Tym bardziej, że narzucone przez salon
ceny są nieprawdopodobnie wysokie, a suknie tych samych firm można
kupić o wiele taniej np. w Krakowie, czy Wrocławiu. Czy któraś z Was
ma równie nieprzyjemne wrażenia związane z wizytą w tym salonie,jak
ja?
Obserwuj wątek
    • super.zuzia1 Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 15.12.07, 10:53
      Mam dokładnie takie same wrażenia.Myślałam tylko, żeby stamtąd
      uciec.Jeszcze nigdy nie miałam do czynienia z tak natrętnymi osobami.
    • prim-cia Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 18.12.07, 19:02
      ja też nie jestem zadowolona. cena jaka powiedziały mi za sukienke, była
      szokująca, krawcowa uszyje mi identyczną, na miare (jestem w ciązy)i o 1000zł
      taniej. mam rozmiar ok. 44, a musiałam wciskać sie w 38 i Pani twierdziła, ze
      troszkę większa, będzie jakby na mnie szyta.
    • zawsze.mloda22 Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 24.01.08, 20:44
      Witam. Ja się zupełnie nie zgadzam z tą opinią. Miałam ślub w
      sierpniu 2007 roku i chyba jak każda panna młoda przeszłam wszystkie
      salony w Częstochowie. Odwiedziłam również wiele innych miast.Dla
      mnie wybór odpowiedniej sukni był najważniejszy. Tak się trafiło, że
      poszłam również do Casady. Obsługa wspaniała. Nie mam żadnych
      zastrzeżeń. Poza tym milej jest robić zakupy w miejscu gdzie klient
      jest najważniejszy i uważam, że tak powinno być wszedzie. W wielu
      salonach Paniom nie chciało się nawet mierzyć, a jeśli już to góra 2-
      3 suknie. Koszmar. A tutaj w Casadzie mogłam mierzyć ile chciałam.
      Panie z tego salonu same mi doradziły jakie jeszcze salony mogę
      odwedzić. I nie widziałam żadnych min, niezadowolenia. Każdy ma
      różne odczucia, ale ja jestem bardzo zadowolona. Zamówiłam tam
      suknie, cena jak w innych salonach w Polsce. Ślub i wesele były
      cudowne. A Pan młody - zachwycony:-))) Wszystkim gorąco polecam.
      • kultowamimi Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 01.02.08, 21:52
        od czego by tu zacząć ........ byłam umówiona na godzinę 17, byłam za 10 patrze
        wisi informacja "inwentaryzacja" , no nic czekam , w końcu przyszłam za wcześnie
        , o godzinie 17.20 zjawiła się pani z naprzeciwka salonu piękności i mówi , że
        za chwilkę przyjdzie pani podpisać umowę , szybko to załatwi (rozumiem w końcu
        chodzi tu o nie małe pieniądze). Przyszła babka z mama i siedziałam tam do 18.10
        , bo jeszcze chciała babeczka przymierzyć , a sprzedawczyni wciskała jej po
        kolei rękawiczki i różne pierdoły , zupełnie chyba o mnie zapominając , w dupe
        jej tak wchodziła , że aż rzygać się chciało . No nic gdy przyszła moja kolej w
        każdej jednej która założyłam była to ta jedyna (wg tej pani) , oprócz tego co
        chwila przychodziła pani z salonu obok i uwierzcie mi ważniejsze były świeżo
        zrobione paznokcie pani sprzedawczyni od mojej osoby , jeszcze pare pogawędek z
        koleżankami chyba ze wszystkich innych butków naprawdę uwierzcie mi wyszła bym w
        tym momencie gdyby nie fakt , że stałam tam w tej kiecce i nie miałam jak wyjść
        , no i dopiero o 19 gdy już wszyscy chyba wyszli zajęła się nareszcie mną , ale
        już zbyt zmęczona jak mniemam po prostu mnie zbywała , bo w końcu każda jedna
        była wyjątkowa i wprost dla mnie.Bleeeeeeeeeeee
        • paula2306 Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 02.02.08, 15:07
          Zamówiłam suknię w Casadzie. Byłam tam dwa razy i zawsze spotkałam
          się z bardzo miłą obsługą, absolutnie nie natretną, jak ktoś
          wczesniej napisał. Pani w tym salonie jest bardzo cierpliwa,
          pomocna, ściąga z manekinów, wieszaków każdą suknię, którą klientka
          chce mierzyć. Moje wrażenia z tego salonu są bardzo pozytywne, a
          kilka innych odwiedziłam, i w żadnym nie czułam się tak dobrze i
          swobodnie jak w Casadzie. Jesli chodzi o ceny sukien to są bardzo
          atrakcyjne- przynajmniej kolekcji San Patrick, bo w innych sie nie
          orientuję.
    • m_lenka Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 07.02.08, 15:38
      Z tego salonu mam same pozytywne doświadczenia. Spokojnie można przymierzać sukienki - obsługa bardzo miła i pomocna. Byłam tam 2 razy i choć nie kopiłam tam sukienki - szyłam - wróciłam do nich po buty:)
      • gabi012 Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 07.02.08, 21:29
        Ja tez mam mile wrazenia z tego salonu, nawet zamowilam tam suknie. Nie wiem
        czego sie niektorzy spodziewaja po salonach slubnych. jak panie ekspedientki są
        niemile i ma sie wrazenie sie przeszkadza, to źle, jak są mile to tez niedobrze.
        Przeciez to jest ich praca , jak kazda inna i wydaje mi sie , ze staraja sie
        spelniac swoja role, czyli zachwalac swoj towar, zachecic do zakupu, doradzic.
        Jak ktos liczy na szczera opinie, to niech idzie z mama lub przyjaciolka. Dajcie
        już spokoj, Chyba troche przesadzacie.
        Pozdrawiam
    • lariosa Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 23.02.08, 21:05
      Witam,
      Muszę przyznać że wizyta w salonie Casada to kozmar. Po
      przeczytaniu recenzji o tym salonie postanowiłam sama sprawdzić i
      macie rację, mimo iż przejrzałam chyba wszystkie suknie na wieszaku
      i obejrzałam katalogi pani tóra tam sprzedaje nie była mną wogóle
      zaiteresowana tylko swoimi koleżankami które właśnie przyszły na
      pogawędkę.Życzę tym panią dalej takiego postępowania a będziemy mieć
      o jeden salon mniej z Chińszczyzną udającą Amerykę.
      • marzenawk Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 20.08.16, 16:59
        Ja byłam na pokazie i arogancka Pani która prowadziła wręcz wyprosiła mnie i moją Mamę ( a nie jestem smarkaczem bo mam 46 lat) ze spotkania bo nie korzystałam z masażu na macie rozpostartej na krzesłach.
        Naciągają starszych i nikomu nieujmująca prostych ludzi sprzedając sprzęt który jest tandetną chińszczyzną za duże pieniądze. Myślę że to po prostu oszuści bazujący na ludzkiej naiwności
        • malaanca12 Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 17.10.16, 15:31
          To ja akurat miała dużo milsze doświadczenie. Byłam na pokazie firmy Hausfeuer, pokaz był ciekawy na tyle że kupiłam mate i z zadowoleniem używam jej teraz w domu.
    • redpicture Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 25.02.08, 00:51
      Widać ze to jakaś konkurencjia pisała:/ Heh sklepi jest najlepszy w Częstochowie
      z samym towarem przewyzsza wszystkie ,cenowo takie same ceny jak w krakowie czy
      poznaniu:/ Obsluga bardzo mila co nie swiadczy zaraz o obsmarowywaniu kogos:/
      Totalnie nie zgadzam sie z kims kto siedzi przed klawiatura i tylko umie pisac
      najlepiej samemu sprawdzic
      • aagnieszkaa1 Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 25.02.08, 16:43
        Też zamówiłam tam suknię. I jestem zadowolona z obsługi. Owszem musiałam poczekać, ale tylko dlatego, że nie byłam umówiona i właśnie przyszły Panie, których wcześniej oczekiwano. Przymierzyłam sporo sukienek, niektóre nawet po 3 razy (już przy ostatecznej decyzji) i nikt nawet krzywo nie spojrzał. Polecam ten salon!
        • teri45 Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 25.02.08, 22:48
          dziwne te obelżywe opinie, byłam i zawsze mnie mile obsłużono, ceny troche niższe niż w Warszawie (ok 200 zł mniej na moim modelu nie wiem jak na innych) i nie wierze w niechęć sprzedania sukni przez tą Pania :) nie wiem czy dobrze doradza czy źle ale ja tam kupilam i interesowalo mnie najbardziej moje zdanie i rodzinki a nie kogos obcego.
          • lariosa Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 26.02.08, 20:47
            Witam, może miałyście dziewczyny szczęście, bo ja podobnie jak moje
            poprzedniczki nie zostałam obsłużona,nawet nie zapytano mnie w czym
            pomóc?a panie z którymi rozmawiała ekspedienka były wyrażnie
            znajomymi.A tak wogóle to po co odpisywać w temacie o złym wrażeniu
            z salonu kiedy jest się zadowolonym z obsługi i sukien.ja
            podzieliłam się tylko swoimi wrażeniami z pobytu w Casadzie i
            tyle,wybór należy do Was.
    • ilonaiartur Re: CASADA-czy ktoś ma równie złe wrażenia,jak ja 05.03.08, 09:45
      Rozpoczęłam ten wątek i pragnę jeszcze tylko coś dodać. Po wizycie w
      tym salonie rozmawiałam z wieloma ludźmi i każdy odniósł takie
      wrażenie, jak ja. Mojej koleżance spodobała się jedna z sukienek w
      tym salonie, a pojechała speecjalnie do Krakowa, żeby tylko nie
      kupić tam. Wy również potwierdzacie, że obsługa jest poniżej
      wszelkiej krytyki. Ja sama tam nie kupię, a znajomym będę odradzała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka