kozaczek3 13.12.07, 02:42 Episkopatowi za friko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozaczek3 Pierwsza wypowiedż na tym forum zawsze jest zdefor 13.12.07, 02:50 zdeformowana, ponieważ tytuł jest ignorowany. kozaczek3 napisał: 10 miliarfów jak twierdził Tao, ja siedem chapie Kościół!! > Episkopatowi za friko!!!!! Przypada sześć. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski Re: Pierwsza wypowiedż na tym forum zawsze jest z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 17:30 Jerzy Gnieciak mówił prawdę, przegrał w sądzie karnym ponieważ Jan Całka kopulował i kopulowany był przez z byt wielu opolskich duchownych. Pomino układów na samej górze w MSW nie udało się odtajnić teczki p. Całki, a więc Gnieciak został kryminalistą a Całka bohaterem opolskiego podziemia i "S". Płakać czy śmiać sie, doprawdy nie wiem. Ot, tak wygląda nasza opolska historia, nie wspominając o jej domorosłym stwórcy. tao szatanski Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole A Panowie SB-cy mają się dobrze... 14.12.07, 21:30 "Który skrzywdziłeś człowieka prostego Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając [...] Nie bądź bezpieczny! Poeta pamięta Możesz go zabić - narodzi się nowy. Spisane będą czyny i rozmowy. Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta..." Czesław Miłosz Pan SB-ek ppor Zdzisław Jaromin (błyskawiczny awans na por) i Pan SB-ek ppłk Andrzej Mikołajów - cieszą się dobrym zdrowiem, doskonałym samopoczuciem, zaufaniem i szacunkiem Państwa Polskiego oraz zasłużoną, baaaardzo wysoką emeryturą :-) Jeszcze jak echo brzmi w uszach ich cyniczny i szyderczy śmiech, ich cyniczny i szyderczy śmiech, ich cyniczny i szyderczy śmiech, ich cyniczny i szyderczy śmiech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: A Panowie SB-cy mają się dobrze... IP: *.punkt.pl 15.12.07, 01:06 No właśnie citizen. Kaczory miały plana by uperwollić Ub-eckie i SB-eckie emerytury, no nie do zera rzecz jasna ale tak do 900 pln na miecha. No i plany poszły w choooj, a szkoda. No ja bym i Fotygę lepiej zniósł i Urbańskiego I Kruka i wielu innych utalentowanych, gdybym emeryta utrwalacza ujrzał zrównanego w świadczeniach z peerelowskim chłoporobotnikiem, czy inteligentem pracującym.Ech, szkoda Kaczorów,że im się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chello Re: A Panowie SB-cy mają się dobrze... IP: *.punkt.pl 15.12.07, 22:01 Przedstawiam wzruszający życiorys anonimowego dolnoślązaka znaleziony w Internecie: "Urodziłem się w 1951. Dzieciństwo w mieście powiatowym na D.Śląśku. Szaro i biedno. Młodość - stracone lata. Nawet muzyki nie można było posłuchać. Zostawało radio Luxemburg ledwo słyszalne, potem żona ,dzieci, brak mieszkania, zakłamanie prawdy, człowiek się dusił w tym baraku obozu socjalistycznego.spieprzone życie. Ci, którzy mówią ,że teraz jest żle nie wiedzą co czynią. Ale to już nie dla mojego pokolenia. Tamten system zabrał mi najlepsze lata. Niech szlak trafi tego pie..nego generała. Dziada należy zdegradować, odebrać odznaczenia (polskie!!),POZBAWIĆ EMERYTURY i wygonić z Polski." Autor: dolnoślązak Komentarze są zbyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Pierwsza wypowiedż na tym forum zawsze jest z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 11:20 Znalazł się prawdziwy, profesjonalny a nie "domorosły" badacz i znawca dziejów najnowszych! Jakież to źródła badałeś asan, że z taką pewnością siebie orzekasz, kto "mówił prawdę" a kto nie? Przedłóż, proszę, dowody owej "prawdy" albo przestań kłapać dziobem po próżnicy. Skoro już z waści taki wybitny historyk i znawca tematu, Panie Profesorze Tao, to proponuję, żebyś czym prędzej opublikował wyniki swoich własnych "badań naukowych". Z niecierpliwością czekam na profesjonalnie napisany artykuł Profesora Szatańskiego w jednym z najbliższych numerów GW w Opolu. Może być do spółki z Gnieciakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sen_esp Re: Pierwsza wypowiedż na tym forum zawsze jest z 16.12.07, 10:23 Dwa wpisy tego samego gościa "tao szatanski" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=42830231&a=43344069 forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=65&w=73252854&a=73323445&rep=1&t=1197796496788 W jednym poście gość tao popiera stanowiska emerytowanego księdza, który mówi, że należałoby spalić dokumenty byłej bezpieki. W drugim poście pomstuje na to, że księża rzekomo nie dopuścili do odtajnienia teczki Jana Całki. Od ściany do ściany, jak w pijanym widzie. Czy ten gość wie w ogóle o co mu chodzi? Schizofrenia jakaś czy co? Śmiać się czy płakać - doprawdy nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sen_esp Re: Pierwsza wypowiedż na tym forum zawsze jest z 16.12.07, 10:34 Dwa wpisy tego samego gościa "tao szatanski" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=42830231&a=43344069 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=73252854&a=73323445 W jednym poście gość tao popiera stanowiska emerytowanego księdza, który mówi, że należałoby spalić dokumenty byłej bezpieki. W drugim poście pomstuje na to, że księża rzekomo nie dopuścili do odtajnienia teczki Jana Całki. Od ściany do ściany, jak w pijanym widzie. Czy ten gość wie w ogóle o co mu chodzi? Schizofrenia jakaś czy co? Śmiać się czy płakać - doprawdy nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski Re: sen-esp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 13:34 to nie schizofrenia, całka - gnieciak to sprawa z przed wielu lat,lustracja a la kaczyńscy to ostatnie dwa lata. to wieczność. wielokrotnie wypowiadałem się o lustracji, zdania nie zmieniłem ale niedobrze mi się robi jak wszelkiego rodzaju mendy kreuje się na bohaterów. nikt nie jest doskonały ale menda jest mendą a menda chodząca w glorii opozycjonisty jest mendą do kwadratu. i to by było na tyle tao szatanski Odpowiedz Link Zgłoś
sen_esp Re: sen-esp 16.12.07, 14:44 To nie są różne sprawy, ale jedna sprawa pod nazwą: dostęp do archiwów SB. Albo archiwa mają być dostępne albo nie. Albo rybka albo pipka. Zdecyduj się na coś. Jak chcesz bawić się w inkwizycję i palić archiwa, to nie żądaj dostępu do teczki J.C., bo jednoczesne spełnienie tych dwóch postulatów jest niemożliwe. Nawiasem mówiąc dokumenty dot. J.C. są już dostępne w IPN dla badaczy, jak o tym świadczy artykuł, do którego odnosi się ta dyskusja. Na szczęście nie zostały spalone, co daje szansę wyjaśnienia sprawy. Nic nie stoi na przeszkodzie, by Gnieciak wystąpił do sądu o wznowienie procesu na podstawie dokumentów dostępnych w IPN. Problem tylko w tym, czy obecnie starczy mu odwagi, by to zrobić. Nie rzucaj słów na wiatr. Jakie masz dowody na to, że człowiek, którego nazywasz "mendą" był faktycznie agentem SB? Czy jedynym "dowodem" w sprawie mają być "homofobiczne" argumenty Gnieciaka, do których się tutaj odwołałeś? Czy każdy "kochający inaczej" działacz "Solidarności" był z definicji agentem SB? Takie rozumowanie to paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski Re: sen-esp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 19:13 sprawa całki to defacto sprawa współpracy opolskiego kleru z esbecją, otyli i nieomylni panowie z ep uznali, ze nikt z nich i ich sierżantów świadomie nie był kapusiem. papiery na polskie duchowieństwo, które zostały ujawnione to wg mnie przypadek albo ktoś ich wystawił. kto z kim się rżnie to jego sprawa ale jeżeli owe rżnięcie jest przyczyną współpracy z sb to wygłąda to trochę inaczej. słowem, to rżnięcie służbowe. dowody, nie ma, bo jw. wspomniałem są ściśle tajne nawet dla wierchuszki ipn i msw. gnieciak przegrał, każdy by przegral. są poszlaki ale w sądzie można je sobie wsadzić w d... gdyby owe mendy, podobno gorliwi katolicy, mieli choć dyćko poczucia godności to by przeprosili, mają boga,który wszystko wybacza.ja, agnostyk,jestem wstanie ich zrozumieć. po tylu latach wszystko bladnie i nie ma to już aż takiego znaczenia. zostały zasady. wiele lat temu przy piwku rozmawiałem z byłym funkcjonariuszem opolskiej sb, zapytałem o współpracę opolskiego duchowieństwa, p. całki, zapytałem też, jak to się stało,że w opolu po '89 dawna opozycja nie przejeła władzy. sardonicznie się uśmiechnął i poprosił o następny zestaw pytań. doprawdy nie wiem dlaczego produkuję się na tym forum. może chodzi o zasady? wszak, wali mnie to. a jednak. zasady. podobno, wszystko jest gównem oprócz moczu. w filmie "wszyscy ludzie prezydenta", głębokie gardło radziło dziennikarzom żeby dojść do kłębka należy podążyć za kasą. w opolu nie jest inaczej. robota dla mrówek. pozdrawiam nie oczekuję odpowiedzi tao szatanski Odpowiedz Link Zgłoś
sen_esp oskarżenia bez dowodów to oszczerstwo 16.12.07, 20:48 A ja bym raczej oczekiwał jakichś dowodów na to, co Pan tutaj wypisujesz, Panie Szatański. Pytam - na jakiej podstawie utrzymujesz Pan, że J.C. był agentem SB? Skąd Pan wiesz, że J.G się nie mylił? Jakie masz Pan na to dowody? Doznałeś Pan jakiejś cudownej iluminacji? Masz Pan zdolność jasnowidzenia? Żadnych dokumentów przecież Pan nie widziałeś. Uważasz Pan, że J.G. jest nieomylny (jak Papież dla katolików)? Mam wrażenie, że powoduje Panem wyłącznie obsesyjna nienawiść do Kościoła. To destrukcyjne uczucie zastępuje u Pana racjonalną argumentację. Niestety Pańska antyklerykalna obsesja to żaden argument. Mieszasz Pan rzeczywistość z wytworami wyobraźni - Pańskiej własnej oraz J.G. Publiczne rozpowszechnianie oskarżeń nie popartych dowodami ma swoją nazwę. To się nazywa oszczerstwo, Panie Szatański! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dutek Re: oskarżenia bez dowodów to oszczerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 21:03 godny poszerzenia byłby temat wyjaśniający czemuż to opolska opozycja antykomunistyczna dała tak sromotnie d. Wszelkie iluminacje i objawienia na temat tego kto był agentem albo mógł chociaż być ni wspominając o tym kto mógł z kim spać dają daleko posuniętą nadzieję,że interesujące mogą być analizy Pana Tao na temat własnej i kolegów totalnej nieudolności.No chyba, żeby w tym temacie żadnych olśnień nie było co dla wielu od lat jest dużo bardziej pewniejsze niż dywagacje homolustracyjne.No Panie Tao?To jak się sprawdziły wasze konspiracyjne,przenikliwe i wzniosłe przemyslenia? Ktoś was wydutkał czy to tylko wy sami? Odpowiedz Link Zgłoś