Gość: bleee IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.08, 10:18 Frajerzy, zgłoście się do dewelopera, a nie teraz żądajcie od miasta finansowania swojego lenistwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obywatel Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.fbx.proxad.net 15.01.08, 10:20 kupili kota w worku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CivitVratis Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.chello.pl 15.01.08, 10:26 No cóz sami sobie winni, miasto nie może za kazdym razem brać pod uwagę czyichś partykularnych interesów. Niech teraz maja pretensje do siebie i developera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firley Wladze miasta maja IP: 138.227.189.* 15.01.08, 12:28 obowiazek dbania o swoich wyborcow. Wydanie pozwolenia na budowe osiedla przylegajacego do obwodnicy jest zlamaniem tej zasady. Obywatel NIE MUSI byc ekspertem w kazdej dziedzinie , by ustrzec sie przed tego typu wpadkami. To urzednicy powinni przewidziec, ze mieszkania w takim miejscu beda delikatnie mowiac narazone na halas i spaliny. Na miejscu mieszkancow oddalbym sprawe do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Wladze miasta maja 15.01.08, 12:37 Urzędnicy przewidzieli. I co w związku z tym? Przecież rzecz nie w tym, że wybudowano tam osiedle mieszkalne tylko w tym, że mieszkańcy liczyli na spokój i ciszę. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Wladze miasta maja 15.01.08, 15:49 Jakiej obwodnicy? Ulica jednojedzniowa, jakich tysiące w mieście. W mieście jest ogromna liczba mieszkań przylegających do takich ulic i nikt skandalu nie ogłasza. A sam mieszkam przy ulicy szerszej, po której, o zgrozo ;), jeżdżą nawet tramwaje! A jeśli ktoś wydaje pieniądze na mieszkanie nie sprawdziwszy planu zagospodarowania to jest, najłagodniej mówiąc, naiwny. Sorki, ale miasto nie będzie każdemu wycierać nosa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Wladze miasta maja IP: *.gislab.ar.wroc.pl 15.01.08, 17:16 W takim razie żądam odszkodowania za straty na giełdzie w ostatnich dniach. Rząd nie poinformował mnie że będą spadki więc niech oddają kasę... Przecież nie muszę być ekspertem w kazdej dziedzinie. (Jak sie nie zasz na giełddzie to nie inwestujj jak nie wiesz że kupując nieruchość trzeba sprawdzić plan miejscowy i KW to jesteś frajer. jak masz o to pretensje do innych to jesteś beszczelny frajer...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Wladze miasta maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 20:38 ci ludzie doskonale wiedzieli co kupują, kupili bo ze względu na lokalizcje przy przyszłej trasie ceny nieruchomości były niższe niż w innych miejscach, a teraz rżną głupa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: Wladze miasta maja IP: 80.68.236.* 16.01.08, 13:10 Zgadzam się - i jeśli miasto zmieni decyzję, to będę zły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekon Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 16:04 chcą żleb droga teraz biegła dookoła to niech ją budują za swoje będzie dłuższa droższa niewygodna i też pod oknami tylko tych innych. Mam prosty pomysł jak ktoś chce protestować przeciw budowie drogi osiedlowej to ok ale najpierw musi wykazać że sam nie ma samochodu. A te pacany innym pod oknami jeżdżą, a jak piszą sami mają garaże a droga ma być u innych. Wybudować im i to dwupasmówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C.V. Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:17 Szanowny Panie, jeżeli już musi Pan używać nicku łudząco podobnego do mojego(jest wolny kraj i w sumie to może Pan robić, co mu się chce), to przynajmniej niech Pan to robi porządnie. Nie wiem dlaczego Civit, bo w mianowniku winno być Civis, a t występuje w pozostałych przypadkach(no to w jakim przypadku jest Pański nick?). Mam tylko nadzieję, że nie podpisuje się Pan tak pod listami i wierszami, bo się pomylę, czy ja coś pisałem, czy nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaktus Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.08, 15:28 A deweloper chyba jest w upadłości.... Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej 15.01.08, 10:28 Ufaj deweloperowi swemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorelei_l Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.telsat.wroc.pl 15.01.08, 10:30 Rozsądek podpowiada, żeby sprawdzić co jest planowane w okolicy, w której chcemy kupić mieszkanie. Mieszkam na Ołtaszynie i od zawsze było wiadomo, że tamtędy będzie biec droga. Południowa część miasta nie powinna płacić za to, że ludzie nie sprawdzili, gdzie będą kupować mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej 15.01.08, 10:32 Nasi urzędnicy potrafią spartolić wiele, ale tu akurat nie mozna im niczego zarzucić. I nie powinni się cofać w tej sprawie ani o metr. Niepojęte jest za to, jakim cudem dorośli mieszkańcy naszego kraju odrywaja się od rzeczywistości tak dalece by darzyć jakimkolwiek zaufaniem dewelopera. Im trzeba stale patrzeć na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
kajciech Co za buraki 15.01.08, 10:44 pewnie pracuja w LG za 800 zł fizole i mózg dawno im odparował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Co za buraki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 11:21 Każdy krzyczy ,że brakuje dróg-połączeń we Wrocławiu.Każdy chce żeby powstawały ale NIE KOŁO JEGO MIESZKANIA!!! Paranoja!!No więc gdzie te drogi w końcu mają powstawac?? Snobizm i jeszcze raz snobizm! Co mają powiedzie mieszkańcy Centrum lub Śródmieścia gdzie ruch jest i to po byku 2 metry od ich okien np.przy wylotówce na Poznań??Zważywszy na stan tamtych dróg/od wielu lat nie widziały remontu/ i ilości tirów które codziennie po nich jadą , rumor mają jak cholera. Trzeba było się zapoznac z planem zagospodarowania /kazdy by tak zrobił wydając kupę kasy na mieszkanie/ zamiast teraz jęczec. Miasto ma rację.Drogi są potrzebne a TA droga zwłaszcza- do normalnej komunikacji z innymi częściami miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do buraka Re: Co za buraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 16:12 Nie obrażaj ludzi, którzy mało zarabiają, a tych, którzy wyzyskują. Chyba że też tyle płacisz swoim pracownikom, bo nimi gardzisz. Tyle samo zarabiaja nauczyciel stażyści. Dlatego, a że mózg im nie odparował, uciekają ze szkoły. Ciekawe, kto Twoje dzieci będzie uczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.171.196.2.crowley.pl 15.01.08, 11:14 jeżeli najpierw był plan zagospodarowania przestrzennego który wyraźnie mówił co i jak, to pretensje mogą kierować do opatrzności i swojej niefrasobliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek kieliszek Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 11:21 podobna, a może większa "afera" będzie jak ruszy budowa obwodnicy Bielany-Łany-Długołęka, niektórzy mieszkający w tych osiedlach na końcu Ułańskiej i w Wysokiej nie mają pojęcia, że podzieli ich "Jasna, długa prosta, szeroka jak morze..." a nie jak do tej pory łąka czy jakiś inny nieużytek rolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partynice Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 12:06 a mnie smiech ogarnia z frajerow ktorzy kupili mieszkania na Wysoka 1, wysoka 2, jakis tam active i osiedle hubertus. Kochani - frajerzy jestescie i tyle... plany byly od dawana a deweloper pewnie mowil ze to spokojna i cicha okolica, zielen, wypoczynek "aktywny" hehe. Na plakacie umiescili zdjecie usmiechnietej rodzinki co...? Tak... A ja mieszkam na Oltaszynskiej i wasze p$#%$#% samochody jezdza mi tysiacami pod oknem. Wam tez sie taka przyjemnosc nalezy. Z tym ze u nas nie ma ekranow dzwiekoszczelnych (tlumiacych dzwiek bo cudow nie ma) a nawierzchnia pozostawia wiele do zyczenia - wzrost halasu. U was bedzie ciszej i tak mysle. BARDZO DOBRZE WAM TAK. Wspolczuje ale i wy mi jezdzicie po oknami (wiecie ze tu 30 na godzine wolno tylko a i prawostronne pierszenstwo obowiazuje? - Nie sadze) oraz dodatkowo mogliscie to sobie sprawdzic w urzedzie i "active" mieszkania nie kupowac. Teraz bedziecie liczyc tiry pod oknami. DROGA BIELANY- LANY JEST POTRZEBNA i musi zostac wybudowana. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej 15.01.08, 11:36 a jeszcze niedawno tak krzyczeli, ze korki i wyjechac sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemon Syndrom "byle nie koło mojej posesji", super! IP: 82.210.232.* 15.01.08, 11:45 zlikwidujmy wszystkie drogi w mieście. Popatrzcie o ile wzbogacą się mieszkańcy, bo nie wydadzą na samochody. A i powietrze będzie czystrze i ludzie zdrowsi dzięki spacerom. Jestem za, ale oczywiście, BYLE NIE KOŁO MNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: Syndrom "byle nie koło mojej posesji", super! IP: *.wszif.wroc.pl 15.01.08, 13:01 Sami sobie winni, niestety. Mogli sprawdzić. Tym bardziej, że zakup mieszkania to nie kupno pary butów. Ponadto: trzeba budować drogi, trzeba dokończyć trasę średnicową, bo się zakorkujemy na amen. Nie można oprotestowywać czegoś, co służy dobru wspólnemu, kiedy samemu sie zagapiło i zrobiło błąd. A droga służy dobru wspólnemu. Niech budują i to jak najszybciej, bo już stoimy, a będzie coraz gorzej. Więcej nowych dróg!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej 15.01.08, 12:11 Hmmm. Z jednej strony współczują tamtejszym. Z drugiej strony dziwi mnie ich naiwność do dewelopera. Poza tym, skoro ppz zakładał tam ulicę to właściwym jest przeznaczenie tego terenu pod budowę osiedla? Czy tak trudno sobie wyobrazić, że kiedyś dojdzie do konfliktu? Urzędnicy zrzucają teraz winę na samych mieszkańców i wskazują na dewelopera, jako sprawcy całego zamieszania. Panie i panowie z urzędu miasta. Uczciwość kupiecka pana dewelopera jest podobna to tej jaką Wy reprezentujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luks czemu trasa ma byc najprostsza? IP: *.multiserv.com 15.01.08, 12:30 z jednej strony faktycznie zastanawiajaca jest naiwnosc mieszkancow, ale mnie dziwi 'zasada najprostszej trasy'.. jako emigrant - moze nie do konca zachwycony nowa ojzcyzna, ale musze przyznac, ze tutaj w UK drogi podobnej przepustowosci sa mocno pozakrecane i nikt sie tym za bardzo nei przejmuje. co wiecej, wymusza to na kierowcach wieksza ostroznosc, efekt - nikt nie pruje tutaj na wprost z maksymalna predkoscia swojego samochodu po zwyklej miejskiej ulicy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Spokojna głowa -przecież Dutkiewicz jeszcze żadnej IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.08, 12:31 drogi nie wybudował i nie wybuduje. To nieudacznik sypiący tylko obiecankami jak to będziemy mieć 4 obwodnice (śródmiejską, autostradową, wschodnią i śródmiejską trasę południową). Ludzie nie macie się co martwić - żadna droga nie powstanie dopóki będzie ta banda rządzić co tylko obiecywac potrafi a żadnej inwestycji oprócz remontów ulic nie przeprowadziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Spokojna głowa -przecież Dutkiewicz jeszcze ż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 13:21 Zgadzam się z gutkiem. Dutkiewicz dba wyłącznie o PR, interesuje go jedynie to, aby dobrze wypadać w mediach, nie zaś realne problemy mieszkańców, nowe drogi czy obiecywane obwodnice. Lekką ręką wydał nasze/publiczne miliony np. na aquapark, którego nie ma, czy rondo Regana, które problemów komunikacyjnych nie rozwiązało, wręcz przeciwnie. A zatem, drodzy mieszkańcy Ołtaszyna: bez obaw, póki Dutkiewicz rządzi, możecie spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: Spokojna głowa -przecież Dutkiewicz jeszcze ż IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.08, 13:41 Dzięki Anka za poparcie. Miło, że nie wszyscy poddali się temu skutecznemu niestety PR Dutkiewicza. Oprócz obiecanych obwodnic nie mamy nadal Aquaparku, stoku narciarskiego, tranwajów wodnych na Odrze, superszybkiej kolei do Wawy, hali sportowej z prawdziwego zdarzenia, 2. terminalu lotniska i 2. pasu startowego na lotnisku, parku rozrywki, a przebudowa ronda Reagana i ulicy Szewskij to skandal jakich mało. Ale oczywiście klakierzy napiszą że to nie Dutkiewicza wina i on za to nie odpowiada. Jasne. Może nie odpowiada też za armię 1800 urzędasów (po Polibudzie i Uniwerku ratusz to największa instytucja w mieście). Po co utrzymywać tabor samochodowy w ratuszu (koszty aut, utrzymania aut, pensje dla kierowców, robota papierkowa) - ta rzesza urzędasów i ich rodziny to ludzie którzy głosują na Dutkiewicza bo daje im robote - a tych głosów nie mało. GW otrzymuje niezliczoną ilosć płatnych ogłoszeń z ratusza dlatyego ani piśnie z krytyką prtezydenta miasta. Taka jest prawda o Dutkiewiczu. Ludzie przejrzyjcie na oczy że ten gość nic nie zrobił dla Wrocławia specjalnego, co by go wyróżniało spośród innych prezydentów dużych miast!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Spokojna głowa -przecież Dutkiewicz jeszcze ż IP: *.pool85-50-95.dynamic.orange.es 17.01.08, 15:26 JESTEM ZA TYM ABY WRESZCIE WYRZUCUC DUTKIEWICZA I TO RAZEM Z JEGO ZUFANYMI URZEDNICZYNAMI. NIC JESZCZE DLA WROCLAWIA I JEGO MIESZKANCOW NIE ZROBILO DOBREGO ANI PRZADNEGO. WYNOCHA NIEROBY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roztropny Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 12:32 Buhahaha! Po jednym pasie w każdą stronę, chodnik i trasa rowerowa. Na dodatek wszystko było w planie zagospodarowania przestrzennego a oni robią aferę. Ludzie mieszkają w śródmieściu tuż nad trasami przelotowymi o fatalnej nawierzchni a tym przeszkadza zwykła osiedlówka ... Trzeba było się na wsi budować a nie kupować mieszkanie w MIEŚCIE! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido I tak to zdążymy do Euro-polną drogą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.08, 12:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kde44 Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.ikatel.pl 15.01.08, 12:42 plany zagospodarowania są jawne - to ewidentne niedopatrzenie nabywców. urzędnicy mieliby dodatkowo np. wysyłać listy do osób potencjalnie zainteresowanych kupnem mieszkania w tej okolicy?! rozumiałbym protesty, gdyby chodziło o radykalną zmianę planów. trudno mi zaś zrozumieć, dlaczego ci ludzie są skłonni winić wszystkich dookoła, a nie samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość pytanie nt. przebiegu trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 13:01 w którym mijscu ma przebiegać trasa łącząca Grota-Roweckiego przez Pawią z Buforową ? Chodzi mi o odcinek Pawia-Buforowa, czy mają się łączyć na wysokości Konduktorskiej czy Trenowej czy gdzieś indziej? Z artykułu to nie wynika... jak zwykle jest o wszystkim i niczym.. Przez Asfaltową chyba bez sensu - zamiast jechac w stronę miasta, człowiek by się cofał ... Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: pytanie nt. przebiegu trasy 15.01.08, 21:35 Gość portalu: gość napisał(a): > w którym mijscu ma przebiegać trasa łącząca Grota-Roweckiego przez > Pawią z Buforową ? Chodzi mi o odcinek Pawia-Buforowa, Od Racławickiej wzdłuż Ślęzy, dalej równolegle do Skrajnej, Jeździecką, Zwycięską, Parafialną, dalej pomiędzy Asfaltową i Klasztorną, skręcając lekko na północ przy końcu osiedla i przecinając Asfaltową mniej więcej w połowie odległości między Grota Roweckiego i Buforową. Buforową ma przecinać tam, gdzie obecnie jest nienazwana droga na południe od Zwrotniczej, któ¶a ma być jej dalszą częścią, potem na południe wzdłuż Parku Brochowskiego, przecinając teren obecnych POD Hiacynt i od Polnej kierując się w stronę skrzyżowania Chińskiej, Koreańskiej i Mościckiego, na którym się ma kończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie nt. przebiegu trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:49 DZIĘKUJĘ za wyczerpującą odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Pawiej Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.veritydevelopment.com 15.01.08, 13:02 Jestem architektem, mieszkam przy osiedlu na Pawiej. O planowanej trasie bylo wiadomo podczas kupowania mieszkan i nie jest to zadna nowosc. Do protestu sie nie przylaczam, dodam ze nawet ciesze sie z tej drogi,bo moze w koncu nie bedzie tak potwornych dziur zeby dojechac na osiedle. Miasto rozwija sie i wieksza urbanizacja jest tego naturalną konsekwencją. Próby zmiany trasy przez ulicę Asfaltową jeszcze bardziej skomplikują komuniakcję po osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.wszif.wroc.pl 15.01.08, 13:06 A o trasie tej drogi wiadomo było już od dobrych kilku lat, wtedy gdy budowano rondo przed Bielanami przy Auchan. Droga tam nagle kończy sie przy działkach... a wiadomy był jej dalszy bieg. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej 15.01.08, 21:08 Gość portalu: sasza napisał(a): > rondo przed Bielanami przy Auchan. > Droga tam nagle kończy sie przy działkach... a wiadomy był jej dalszy bieg. To nie ta droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dres Frajerzy z Oltaszyna IP: *.as.kn.pl 15.01.08, 13:07 Moze wszyscy zorganizujmy protest i pikiete?Przeciez przed kazdym domem gdzie mieszkamy to przejezdza jakies auto.Ludzka głupota nie zna granic.Pewnie ci mieszkancy ołtaszyna tez głosno domagaja sie budowy drog i likwidacji korkow ulicznych.Ale rozumiem ze chca to zrobic kosztem innych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawor Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.cable.ubr09.haye.blueyonder.co.uk 15.01.08, 13:39 Rzeczywiscie skoro ta droga byla planowana poprzednio i jest w planie to mieszkancy nie moga za duzo ponosic glosu. U nas rynek nieruchomosci nie jest jeszcze w pelni sprawny . Powinno sie sprawdzic wszystko zanim sie zdecyduje na zakup . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 13:39 Każdy chciałby mieć tanie i duże mieszkanie w spokojnej okolicy, blisko do sklepu, szkoły i kościoła, z wygodnym dojazdem do centrum, ale ciche i bez smrodu spalin. Niestety, nie ma tak dobrze. Jak się podejmuje życiową decyzję o zakupie mieszkania, trzeba ją przemyśleć i rozważyć wszechstronnie. Być może trzeba było zapłacić nieco więcej za mieszkanie w innej okolicy, u innego dewelopera? Mapy zagospodarowania przestrzennego są powszechnie dostępne, to czysta bezczelność urządzać protesty z powodu braku własnej zapobiegliwości. Typowa roszczeniowa postawa: niech inni mają problem, moja chata z kraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neuro Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.bermudy.net 15.01.08, 14:13 gutek------pomyliłeś miejsce na komentarz - co z tym wszystkim ma wspólnego Dutkiewicz?(pzp sprzed 20 lat) Jesteś w stanie wykazać się jakimikolwiek osiągnięciami porównywalnymi z R.D ? Czy może raczej potrafisz tylko krytykować i szukać problemów? Jak nie ma PR-u to kto wie o czymkolwiek oprócz niewielkiej grupy bezpośrednio zainteresowanej? Mieszkańcy z Pawiej - "nieznajomość prawa szkodzi" a na głupotę nie ma lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx To jest Polska własnie IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.08, 14:32 Ludzie nie patrzą na to co kupują nie pofatygują się do urzędu sprawdzić jak faktycznie bedzie wyglądać okolica z kilka lat. Ja byłem swojego czasu bardzo zaskoczony protestami osób, które nabyły działki w okolicy lotniska, wybudowali domy a póżniej wymagali od lotniska odszkodowania za hałas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.171.22.242.crowley.pl 15.01.08, 14:39 A ja znam panów Ossowicza i Romana od jak najgorszej strony. Potrzeby czy wnioski mieszkańców zawsze ci aroganccy panowie mieli głeboko w dooopie a o urbanistyce pojęcie mają jak Renata Beger o ekonomii. Dopóki się ich nie wypieprzy z hukiem ze stanowiska takie sytuacje beda sie powtarzać. Bez szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaker Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej 15.01.08, 15:01 Wszystko ładnie pięknie, tylko ja przed kupnem mieszania byłam w Wydziale Planowania UM i urzędnik nawet się nie zająknął na temat projektu tej drogi, mimo, ze pytałam! Może zamiast wyzywania ludzi od młotów, którzy myślą po fakcie, przypomnijcie sobie własne przygody z urzędnikami - zawsze Wam udzielali prawdziwych informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekon Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 15:51 to trzeba być naprawdę ..... żeby zadowolić się przy kupowaniu mieszkania ustną informacją urzędnika, albo domagać się żeby znał na pamięć plan zagospodarowania z przed 20 lat. A co jak idziesz do banku wybrać kasę z bankomatu to ma do ciebie podbiec człowiek i powiedzieć Panie Waldku za tydzień nie będzie pan miał pieniążków na zapłatę zlecenia stałego na czynsz. Plany są publiczne prosi się o plan dla danego terenu po czym przegląda i tam jest jak chłop krowie na rowie co będzie koło nas budowane. Tak naprawdę trzeba sprawdzić każdą wolną przestrzeń koło nas. Jak jest podłużna, szeroka i się ciągnie kilometrami to może być nawet autostrada. Sam codzień przejeżdżam koło budowy - ładne budyneczki 3 kondygnacje tyle że za 2 lata 50m od obwodnicy autostradowej. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosienka Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.as.kn.pl 15.01.08, 15:06 Trzeba bylo sie oientowac o planowanych inwestycjach przed kupnem mieszkania a jak ich jeszcze nie bylo to kupowac mieszkanie a pozniej isc zobaczyc wylozony plan w urzedzie i wnosic skargi. Teraz to juz po sprawie... Ja mam mieszkanie na Maslicach. Tez swego czasu buntowalam sie na obwodnice. Do czasu az od Krolewieckiej do Mostu Milenijnego nie zaczely sie tworzyc korki w ktorych stoi sie po poltorej godziny... Trudno, gdzies te trasy biec musza! Wszyscy skarza sie przeciez na korki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patthecat Cipka każdego z Ołtaszyna butem witał będę... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.08, 15:23 Oh, jakie korki straszliwe. Oh, jaki smród od ciężarówek. Jaki zamęt. Tragedia. Obwodnicę mają budować, to drogi odciąży. Dzięki ci panie w niebiosach. Koło was. Cooooo? Ch..uje niedomyte, pasożyty, kanalie! Pod moim domem mają ciężarówki jeździć? A niech całe miasto zdechnie i skamienieje, ale ja swego podwórka strzec będę. Pięknie. Trzeba było, łachudro jedna z drugą, w Pyrzycach się osiedlić. Tam cywilizacja ci nie straszna by była. A tak, zęby w ścianę, bo jak mieszkańcy całego miasta w podzięce przyjdą, to inaczej będziesz ćwierkać. Naucz się być częścią czegoś większego, %^$%^% twoja mać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punktwyrzej PS. Co to k^%$^$% jest Ołtaszyn? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.08, 15:26 Wrocław dla Ołtaszyna, czy Wrocław dla Ołtaszyna? Chciało się niczym głano do tankowca przykleić i ryczeć płyniemy, to konsekwencje też muszą być. Z ostatniej chwili - Londynu nie powiększą, bo pani Smith z hrabstwa Rottingham wiatrów od obwodnicy dostanie... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.e-wro.net.pl 15.01.08, 16:42 Jestem mieszkańcem ul.Pawiej i jednym z protestujących przeciwko trasie.Nie rozumiem dlaczego nie można wybudować trasy gdzie indziej,tylko przed moimi oknami.Mam dwójkę małych dzieci,gdzie one będą się teraz bawić,jak im zabiorą plac zabaw?A jak dojdą bezpiecznie do szkoły,kiedy tu będą pruły samochody tych którzy tu nie mieszkają.Piszecie,że inni też mają obok ulice,ale oni już je zastali,a nam nikt nie powiedział,że tu będzie jakaś trasa.Ja i moi sąsiedzi będziemy protestować i nie pozwolimy aby urzednicypozwolili wybudować tą drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neuro Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.bermudy.net 15.01.08, 17:01 Mogę wyjaśnić jesli nie rozumiesz. Trzeba, dlatego ,że : - -już płaciliśmy za wykonanie planu, opracowanie koncepcji itp. a to,że kupiłeś mieszkanie w takim miejscu to niestety Twoje niedopatrzenie ; - jeśli nie pod Twoimi oknami , to pod oknami kogoś innego ( wiem ,ze Tobie by to nie przeszkadzało) i na drodze do szkoły innych dzieci ( nie Twoich - ale przecież o to chodzi) - chcesz mieszkać w mieście i korzystać z jego "dobrodziejstw" to musisz też pogodzić się z jego "ciemną stroną" - gdziekolwiek trzeba wybudować coś co jest uciązliwe dla najbliższych sąsiadów natychmiast pojawiają się protesty - a w ten sposób nic się nie da usprawnić ulepszyć lub poprawić - jeszcze kilka innych argumentów - ale brak miejsca i chyba szkoda czasu...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.171.196.2.crowley.pl 15.01.08, 17:08 .Ja i moi > sąsiedzi będziemy protestować i nie pozwolimy aby urzednicypozwolili > wybudować tą drogę. A samochod sie ma? Pewnie jest conajmniej jeden. A jeżdzi sie - jak to okreslono innym - pod oknami? Pewnie sie jeździ. Zapewne po drodze przecinana jest niejedna droga dzieci do szkoły? No i oczywiscie jeśżdzi sie innym, tam gdzie się nie mieszka - gdyz kolo siebie drogi nie ma i nie chce miec... A mniej kąsliwie: Jak kupowałem mieszkanie to pierwszą z rzeczy jaka zrobiłem to sprawdziłem jakie są plany ZP. Stąd wiem że przebirgająca nierddaleko droga w przyszłości ma sie zmienic w dwupasmówkę. Dzięki temu nie kupowałem mieszkania od strony drogi, mimo dogodniejszego połozenia i nie ma problemów z otawrciem okna na noc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Pawiej Re: Protest przeciw budowie Trasy Ołtaszyńskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.08, 17:29 Drogi sasiedzie. Jak juz wspomnialm wczesniej o drodze bylo wiadomo od samego poczatku. Pytasz sie jak dojda bezpiecznie do szkoly. Otoz szkola podstawowa znajduje sie po tej samej stronie planowanej drogi co nasze osiedle. Dzieci wiec beda bezpiecznie do szkoly chodzic. Gorzej gdyby ulica szla, tak jak chca tego protestujacy, ulica Asfaltowa. Wtedy faktycznie, plac zabaw by zostal, ale dzieci musialyby przechodzic przez ruchliwa ulice do szkoly. Dlatego po raz kolejny apeluje o zaprzestanie protestow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Kto pyta nie błądzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 18:02 Przecież to oczywiste, że gdyby developer powiedział, jakie są plany zagospodarowania przestrzennego, to straciłby część klientów, co było sprzeczne z jego inetersem. Jednak fakt ten nie zmienia prawa każdego obywatela naszego miasta do złożenia zapytania w biurze rozwoju Wrocławia o plany zagospodarowania przestrzenne. Jeśli ktoś tego nie zrobił to NIE MA teraz moralnego prawa protestowac przeciwko rtozbudowie systemu drogowego miasta. Oczywiście współczuję wszystkim, którzy czują się rozczarowani, ale są sobie sami winni. O ile mieszkańcy ulicy Pawiej protestują przeciwko budowie trasy Ołtaszyńskiej o tyle ja PROTESTUJĘ przeciwko wszystkim, którzy wstrzymują rozbudowę w naszym mieście dróg, przyczyniając się do coraz większych korków! Plany zagospodarowania przestrzennego są ogólnie dostępne i nie stanowią tajemnicy państwowej, dlatego KORZYSTAJ OBYWATELU ZE SWOICH PRAW i pytaj, a napewno nie zabłądzisz. Odpowiedz Link Zgłoś