Dodaj do ulubionych

suknie na szyję itp. dla Młodej z większym biustem

18.01.08, 16:17
Dziewczyny
Jeśli macie fotki wszelkich sukienek zapinanych na szyi to bardzo proszę
umieszczajcie je tutaj. Poszukuję takiego modelu na szyję ponieważ mam dość
duży biust i sam gorset bez ramiączek odpada.
Z kolei takie zwykłe doczepiane do gorsetu ramiączka nie podobają mi się. Na
stronach jest bardzo mało sukienek, które nie miałyby gorsetu bez ramiączek sad

Liczę na waszą pomoc smile
Obserwuj wątek
    • kingadaw Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 18.01.08, 16:59
      img216.imageshack.us/img216/5016/276962659ts0.jpg
      img99.imageshack.us/img99/8105/salonscarabeomodelagnestz3.jpg
      www.suknie-slubne.eu/photos/net2007_raulnovias/27002-1.jpg
      www.madonna.pl/_files/_kolekcje/whiteone/2008/180_1.jpg
      www.slubne.pl/obrazki/4129_big_vtuL.jpg
      img264.imageshack.us/img264/4799/943dem3539fv8.jpg
      • mloda2008 Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 19.01.08, 16:24
        Kingadaw dzięki za linki - właśnie je przejrzałam. Ta pierwsza i druga są
        całkiem fajne bo te kolejne to już rybki a ja jestem zbyt niska do takiego
        modelu. Potrzebuję bardziej sukni w kształcie litery A. - jednoczęściowej.
        Chciałabym żeby miała ładne zdobienie na biuście np kamyczki itp. Wszelkie
        falbanki i inne takie odpadają bo podkreślą biust i powiększą go jeszcze
        bardziej a tego bym nie chciała wink do tego ładnie podkreślona talia, którą mam
        wyraźnie zaznaczoną i zgrabny dół z halką - może być zdobiony ale bez udziwnień
        i żeby nie była ogromna, mile widziany tren bo zawsze o nim marzyłam.

Jak na razie sama znalazłam tylko jedną taką, która bardzo mi się podoba:
        www.susanblanche.com/public/gown/75/Cosmobella_7208.html
        Tylko wydaje mi się ona taka zbyt skromna - tzn ja lubię dość tradycyjne
        sukienki ale ta już nawet na zdjęciu wygląda bardzo skromnie więc pewnie na żywo
        będzie jeszcze bardziej wink Może ten dół mógłby być bardziej ozdobiony.

Dziewczyny jeśli macie linki do innych modeli to wklejajcie je proszę.
        • mika9983 Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 19.01.08, 17:00
          Może spodobałaby Ci się moja suknia??
          www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23223023,Warszawa_Slub_i_wesele___Suknie_slubne,4-33.html
          • mloda2008 Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 20.01.08, 23:43
            Dzięki Mika ale taki model Merlin Monroe za bardzo powiększyłby optycznie mój
            biust. To musi być gładka lub zdobiona kamykami/koronką góra - koniecznie
            usztywniana - miseczki/fiszbiny itp. Nie chcę żeby była to suknia dwuczęściowa -
            zdecydowanie bardziej podobają mi się jednoczęściowe smile
            Ale dziękuję za odzew i propozycję smile
            Pozdrawiam!
      • 04sonia Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 21.01.08, 04:14
        kingadaw proszę napisz mi co to za sukienka, strasznie mi się podoba
        img264.imageshack.us/img264/4799/943dem3539fv8.jpg
        • mada275 Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 21.01.08, 09:11
          To Demetrios 934
    • kati_p Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 19.01.08, 18:37
      Mloda, napisz koniecznie do mnie na priv: butik@bialamagia.pl
      Na pewno ci coś doradzę, jako właścicielka sporego biustu wink
      • mpthomas Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 19.01.08, 19:01
        ta z dwukropka wydawalaby sie odpowiednia - wydaje sie ze powinnas miec GLADKI
        material na biuscie. ja mam tyci biust i wrecz przeciwnie - sprawdza sie
        koronka, kamyczki&blyskotki..
        • mpthomas Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 19.01.08, 19:02
          aczkolwiek szkoda ze dwukropkowa to gorset tak wyraznie odciety od sukni - ale
          moze Ci to osobiscie nie przeszkdza!
      • karoliczak troszke nie w temacie, przepraszam:) 19.01.08, 19:01
        Kasia, wyslalam Ci na gazetowego zdjecia...
        • olgaaa1 Re: troszke nie w temacie, przepraszam:) 21.01.08, 00:44
          Nie chcę ci psuć koncepcji wyglądu twojej sukni, ale suknia z
          ramiączkami wiązanymi na szyi, jeszcze powiększa optycznie biust.
          • mloda2008 Re: troszke nie w temacie, przepraszam:) 21.01.08, 09:24
            wiem, że taka suknia nie nadaje się dla krągłych dziewczyn z dużym biustem
            ponieważ jeszcze bardziej eksponuje ich "walory" wink
            Ja mam rozmiar 70D i jestem dość szczupła - noszę najczęściej rozmiar 36. Co
            prawda nie mierzyłam jeszcze żadnej sukni ślubnej ale kupując suknie wieczorowe,
            mierzyłam kilka razy właśnie takie modele na szyję i wyglądałam w nich naprawdę
            bardzo korzystnie. Nawet jedną już taka mam i to kolor ecru ze złotem ale to nie
            była ślubna wink

Być może ta koncepcja runie jak zmierzę kilka w tym fasonie i jeszcze parę
            innych które np Wy mi polecicie. Jeśli tylko znajdę inną która będzie ładnie
            eksponować to czym można się pochwalić (wcięta talia, ładny biust wink i tuszować
            to czego nie powinno być widać (bioderka, niski wzrost...), to chętnie kupię
            inny model smile
            • kati_p Re: troszke nie w temacie, przepraszam:) 21.01.08, 09:32
              70D to jest niewielki biust. Można nawet powiedzieć, że mały.
              Skoro mówisz, że masz większy, to może masz zły biustonosz i powinnaś nosić 65
              E, 65 F? A może jeszcze inny... Pogadaj z dziewczynami na forum o biustach
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
              Jeśli się zmierzysz, to pomogą ci dobrać właściwy rozmiar.

Zaglądnij koniecznie na bloga stanikomania, zwłaszcza do zakładki "Biust
              tygodnia". stanikomania.blox.pl/html

A czy myślałaś o zakupie porządnie trzymającego stanika bez ramiączek?
              Z takim stanikiem nie musiałabyś się przejmować fasonem sukni i kupiłabyś to, co
              Ci się marzy...
              • olgaaa1 Re: troszke nie w temacie, przepraszam:) 21.01.08, 12:25
                Sorki ale jak ty uważasz, że biust 70D jest mały, to helloo ale co
                mają powiedzieć kobiety z miseczką B? Ja nosze 70C i rozmiar 34 i
                mój biust nie należy do najmniejszych, zwłaszcza przy tak drobnej
                sylwetce.
                • mloda2008 Re: troszke nie w temacie, przepraszam:) 21.01.08, 14:11
                  Właśnie ta duża różnica między obwodem w biuście i pod biustem jest największym
                  problemem jeśli chodzi o bieliznę bo producenci wychodzą z założenia że jak duża
                  miska to cała babka musi być wielka wink A ja tak jak olgaaa1 jestem dość drobna
                  ale z wielkimi "płucami" wink, które naprawdę rzucają się w oczy i często
                  utrudniają życie. Kupienie np. żakietu też jest trudne, bo te w których zapnę
                  się w biuście wiszą w pasie sad
                  • olgaaa1 Re: troszke nie w temacie, przepraszam:) 21.01.08, 14:44
                    Widze, że mamy ten sam problem smile
                  • maith Na wszelkie problemy z różnicą obwodów 21.01.08, 18:43
                    Na wszelkie problemy z różnicą obwodów jest prosta odpowiedź - Lobby
                    biuściastych (mam je podlinkowane w sygnaturce). Nie ty jedna jesteś szczupła z
                    większym obwodem tylko "w płucach" smile
                • maith Re: troszke nie w temacie, przepraszam:) 21.01.08, 18:33
                  Nie istnieje coś takiego jak "miseczka B".
                  Ta "miseczka B" w 80B jest wielkości 70E.
                  Zatem wybacz, ale 70D to nie jest duży biust.
                • maheda Że mają bardzo mały? 21.01.08, 18:42
                  Popatrz, tutaj jest zdjęcie dziewczyny w staniku 65D - nie powiesz mi, że to
                  jest duży biust!
                  stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html
                  • olgaaa1 Re: Że mają bardzo mały? 21.01.08, 20:15
                    no ja nosząc moje 70C (triumph moge znaleść dobry stanik dla mnie w
                    tym rozmiarze), mam z 5 razy większy biust niż ta pani na zdjęciu z
                    65D. Więc nie wiem już o co chodzi z tymi rozmiarami.
                    • maheda Myślę, że - jak większośc kobiet na świecie 21.01.08, 20:45
                      nosisz źle dobrany rozmiar stanika.
                      Mnie panie z Triumpha i okolic wciskały w 90E i 95E...
                      A powinnam była nosić brytyjskie 80H.
                    • a_gneskka Re: Że mają bardzo mały? 21.01.08, 20:52

> no ja nosząc moje 70C (triumph moge znaleść dobry stanik dla mnie w
                      > tym rozmiarze), mam z 5 razy większy biust niż ta pani na zdjęciu z
                      > 65D. Więc nie wiem już o co chodzi z tymi rozmiarami.

No ja przypuszczam, że nosisz 70C bo nigdy nie miałaś możliwości przymierzyć
                      węższego obwodu z odpowiednią miseczką wink Dziewczyna, na którą pasuje 70C
                      miałaby jedynie ze 2 cm więcej w biuście od tej noszącej 65D, za to pod biustem
                      z 5 cm więcej. Więc jej biust żadną miarą nie mogłby być pięć razy większy od
                      tego ze zdjęcia wink

Spójrz na mój wpis poniżej: 70 to nie jest obwód stanika dla szczuplutkiej
                      dziewczyny odzianej w rozmiar 34. Zapraszam na www.biusciaste.prv pl do wątku
                      rozmiarowego (albo do porządnego wymierzenia się i podania wyników tutaj: pod
                      biustem mierzysz baaardzo ciasno i na wYdechu, w biuście luźno). No i przejrzyj
                      inne zdjęcia na stanikomanii smile
                      • olgaaa1 Re: Że mają bardzo mały? 21.01.08, 21:07
                        Cholercia dziewczyny, tak mnie zakręciłyście, że popadam w
                        kompleksy, że mam maly biust, chociaż wizualnie jest duży.
                        No to się zmierzyłam aby rozwiać wszelkie wątpliwości
                        pod biustem:68cm
                        w biuście: 82
                        • kati_p Re: Że mają bardzo mały? 21.01.08, 21:32
                          Olga, z takim obwodem pod biustem powinnaś nosić 60, a nie 70.
                          Twoj prawidłowy rozmiar to będzie raczej 60 F, 60 G.
                          Nosisz zbyt szerokie obwody i za małe miski. Czy obwód stanika nie podjeżdża Ci
                          do góry??
                          • olgaaa1 Re: Że mają bardzo mały? 21.01.08, 21:38
                            Raczej nie podjeżdża, ale mam wrażenie wylewających piersi, jakby
                            miseczki były za płytki. tylko ciekawe gdzie ja znajde stanik w
                            rozmiarze 60f ;/
                            • kati_p Re: Że mają bardzo mały? 22.01.08, 17:29
                              www.bellissima.com.pl/
                              www.avocado.com.pl/
                              www.bellissima.com.pl/
                              www.intimo4you.com/
                              znajdziesz w powyższych sklepach smile
                        • suziliu Re: Że mają bardzo mały? 21.01.08, 21:32
                          według tabeli wychodzi 65 c/d (angielskie 30 c/d) lub 60 dd/e (28
                          dd/e)
                          bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia&PHPSESSID=9c1fde3650c3d6bc2ae77fa2f171effc
                          dostepne staniki m.in. www.figleaves.com/uk/home.asp
                          • suziliu Re: Że mają bardzo mały? 21.01.08, 21:45
                            przykłady
                            60 e
                            tinylink.com/?IKSqtU08oq
                            polski sklep
                            intimo4you.com/szukajadv.html
                            65 d
                            tinylink.com/?u5NJbQrhyT
                • a_gneskka Re: troszke nie w temacie, przepraszam:) 21.01.08, 19:27
                  Sorki ale jak ty uważasz, że biust 70D jest mały, to helloo ale co
                  > mają powiedzieć kobiety z miseczką B? Ja nosze 70C i rozmiar 34 i
                  > mój biust nie należy do najmniejszych, zwłaszcza przy tak drobnej
                  > sylwetce.

Jako nosząca 70D (z tendencją do bryt. 65E/F ostatnio) potwierdzam, że to
                  niewielki biust na całkiem solidnej osobie. Ja mam pod biustem 77-78 cm, w
                  biuście ok. 92cm, a ubrania noszę 38-40 (170 cm wzrostu, 65 kilo żywej wagi).
                  Dla drobnych dziewczyn ubierających się w ubrania 34 są staniki z obwodem 60 wink
    • mloda2008 Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 21.01.08, 18:17
      znalazłam kilka fajnych sukienek i w każdej cos mi się podoba. Może stworze
      jakiś mix wink

Jak Wam się podobają?
      ta jest właśnie na szyję - haft bardzo mi się podoba choć nie koniecznie czarny wink
      images29.fotosik.pl/144/9f2480406f779f9e.jpg
      ta z kolei ma piękne wycięcie na plecach i ten kolor - super
      www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a71cf0e20cd13db3
      i ta sama suknia ale z przodu - osobiście wolałabym dekolt w kształcie V z
      powodu tych wymiarów wink
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a71cf0e20cd13db3.html
      ta też całkiem fajna ale jakaś taka troszkę nudna - coś bym dodała.Bardzo
      przypomina mi Cosmobella 7208 - mój dotychczasowy typ interentowy
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eae7e50cc186af3e.html
      i ta sama z tyłu - tu już mi się podoba bardziej smile
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f624882e930f0dbf.html
      i ostatnia Demetrios 889
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43cc4c19c874eeaf.html
      strasznie podobają mi się te z kolorowymi haftami, które dodają tego czegoś
      sukniom. Ja mam ciemna karnację i ciemne włosy więc takie elementy bordo
      podobają mi się w białej sukni. Czy widziałyście gdzieś w salonach suknie z
      takimi haftami bo ja znalazłam je w necie?

i co Wy na to?
      • patkag Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 23.01.08, 00:02
        HEj hej....jezeli chodzi o rozmiar biustonosza to ja zawsze nosilam 75D az do
        tamtych Walentynek kiedy to taki rozmiar kupionego przez mojego N biustonosza
        okazal sie za maly....no i poszlam wymienic...i co sie okazalo>? Pani mnie
        zmierzyla i od tej pory kupuje 70E. Nie pamietam ile mam pod biustem ale w
        biuscie mam 94 smile

Mierzylam suknie na szyje cos w stylu podnego wczesniej Demetriosa i jakos nie
        za dobrze wygladalam...troche zbyt wyzywajaco hihi smile no i wybralam z gora taka

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/650e616ebdb2908f.html
        takze sugeruje przymierzenie roznych modelismile mozesz sie mile zaskoczycsmile
        • mloda2008 Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 23.01.08, 10:02
          Patkag -jaki to model Cosmobelli? Całkiem fajna ta suknia i tak dobrze podkreśla
          talię smile
          Rzeczywiście przymierzę różne modele, ale dopiero jak zakupię dobrze dobrany
          biustonosz. Mam już w planach wycieczkę po warszawskich sklepach z taką
          bielizną. Wierzę, że jak tylko znajdę odpowiedni biustonosz to będę mogła
          założyć niemalże każdą sukienkę -nawet taką której nigdy nie brałam pod uwagę
          np. bez żadnych ramiączek smile
          • patkag Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 23.01.08, 19:04
            Model 7289 z kolekcji 2008. Bez zadnych ramiaczek - spoko! suknie z gorsetowa
            gora tak dobrze trzymaja ze nawet w normalnym biustonoszem nie ma z tym problemusmile
    • mollana Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 24.01.08, 12:43
      Hej, ja jestem właśnie po kilkudniowym poszukiwaniu sukni ślubnej.
      Jako posiadaczka 75ff-g mogę ci powiedzieć, że wcale nie musisz mieć
      ramiączek w sukni. Jeżeli gorset od sukienki jest dobrze dopasowany
      (najlepiej sznurowany) to nic nie ma prawa się dziać.

Ale jeżeli chcesz ramiączko na szyję to nie ma problemu bo w każdym
      salonie jakim byłam nie stanowiło to problemu (od madonny po agnes).
      Ja będę miała sukienkę w kształcie małej litery A (agnes model 1558)
      właśnie z opcją przypinanego ramiączka na szyję. ramiączko ma służyć
      zakryciu bułeczek robiącymi się pod pachami.

Więc sądzę, że możesz bez problemu szukać sukeinki bez ramiączek a w
      salonie doszyją ci takie jak będziesz chciałasmile
      • mloda2008 Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 24.01.08, 14:57
        Ja boję się że w sklepie wszystko będzie OK a jak przyjdą tańce, siedzenie przy
        stole, schylanie sie itp to będzie się ruszać ta góra i ukazywać moje skarby wink
        Poza tym wolę jednoczęściową sukienkę a nie gorset plus spódnica.
        Poza tym jak sukienka jest zaprojektowana ze ma ramiączka czy zapięcie na szyję
        to wszystko to jest odpowiednio wykończone np koronka itp. a kiedy jest to
        dodatkowo jako taka asekuracja to najczęściej jest gładkie i widać ze
        doczepiane. Często Panny Młode maja na ślubie w kościele sukienkę bez ramiączek
        a na wesele już coś doczepiają i wygląda to różnie powiem szczerze - jak takie
        dosztukowane wink

Mollana a kiedy masz ślub?
        • mollana Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 24.01.08, 16:10
          Ja też będę miała sukienkę jednoczęściową (chodziło mi, że zamiast
          zamka praktyczniejsze się wydają wiązania).
          Jak pochodzisz po salonach to sama się przekonasz jakie są
          możliwości. Ramiączko może być przyszywane, albo doczepiane (ja chcę
          druga opcje bo chciałabym póżniej sprzedać suknię. W moim wypadku
          ramiączko (sama wybieram szerokość, kształt itp) będzie z tej samej
          tafty co sukienka i będzie obszyte tymi samymi zdobieniami co góra
          sukienki.
          Wydaje mi się, że naprawdę musisz się wybrać do salonów i przekonać
          jak to wygląda w rzeczywistości.. poza tym tak jak powiedziałam:
          przy dobrze dobranej sukience, sznurowaniu nic nie ma prawa
          ci "wypaść" ani "ukazywać" się.
          • dagps Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 24.01.08, 16:39
            ja przy 70E mialam bez zadnych ramiaczek, tylko do tanca sobie wszylam takie
            awaryjne, wyjmowane raz dwa z sukni:
            www.allegro.pl/item300378994_francuska_suknia_slubna_fiena_z_koronka.html
            wszystko bardzo dobrze sie trzymalo. to zalezy od dobrego stanika, moj
            jednorazowy co prawda ale dosc dopbry - cornelia z gai, i od dobrze zrobionych
            usztywnien w gorsecie. te ramiaczka do tanca wcale nie byly mi potrzebne.
            • patkag Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 24.01.08, 19:18
              ja tez mam 70E i na poczatku wydawalo mi sie ze bez ramiaczek sie nie obejdzie -
              i co? a no sie pomylilamsmile zamawiac bede suknie z bardzo dobrze trzymajaca gora
              wiazana na plecach. JEszcze nie mam docelowego stanika - dagps co masz na mysli
              mowiac jednorazowy?
              • mollana Re: suknie na szyję itp. dla Młodej z większym bi 24.01.08, 20:19
                może panache special occasions albo panache venus strapless?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka