wojtekrylski 14.09.06, 15:23 Co sądzicie o tej ofercie? Ja zarezerwowałem mieszkanie i na razie się cieszę, zobaczymy później czy będzie z czego się cieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaQbek Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:25 Widziałem plany, lokalizację, wygląda naprawdę nieźle. Tylko cena nie na moją kieszeń niestety :( W umowie masz 6000/m2 czy więcej ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.u.p Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 14.09.06, 15:31 Czy to chodzi o TK Development? Czy jest gdzieś w sieci stronka tego osiedla/dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekrylski Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 14.09.06, 15:34 Umowy na razie nie mam - tylko rezerwację bez żadnych zobowiązań - a cena faktycznie jak na tą lokalizację wysoka, nawet bardzo. Jak liczę to wychodzi trochę ponad 6 000 za m2 brutto. Dramat, ale... taniej już nie będzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 14.09.06, 16:28 > Widziałem plany, lokalizację, wygląda naprawdę nieźle. Tylko cena nie na moją > kieszeń niestety :( W umowie masz 6000/m2 czy więcej ? Lokalizacja jest zaiste przednia. Z jednej strony przelotówka Św. Wincentego (docelowo po 2 pasy w każdą stronę). Z drugiej strony bloczydła z wielkiej płyty elegancko zasłaniające światło słoneczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaQbek Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:32 Ale blisko lasu bródnowskiego i przyszłej stacji metra :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 15.09.06, 16:10 > Ale blisko lasu bródnowskiego i przyszłej stacji metra :) Chyba nic z tego. Obiecankiewicz powiedział, że 2-ga linia będzie biegła na Tarchomin i Gocław. Czyli nici z metra za 50lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: 193.108.206.* 15.09.06, 17:14 czy ty wierzysz temu czlowiekowi !!!!!!!!! nie zapominaj ze sa wybory i trzeba sie przypodobac kazdemu jutro oglosi ze linia metra bedzie z wesolej przez bialoleke do ursusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukująca Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.pwpw.pl 14.09.06, 15:29 a jaki tam jest adres internetowy, bo na ten podany na płocie nie mogę wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekrylski Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 14.09.06, 15:36 Na razie swojej strony nie mają - a mieszkania sprzedają za pośrednictwem Knight Franka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: 193.108.206.* 15.09.06, 17:04 besensowna lokalizacja w okolicach kanałku po porostu cuchnie widoki masz albo na blokowiska albo na sw wincentego i nastepne osiedle z 9 pietrowymi blokami naprawde nie wiem co pcha ludzi do zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
jacekp80 Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 16.09.06, 23:15 Gość portalu: andrew napisał(a): > besensowna lokalizacja w okolicach kanałku po porostu cuchnie widoki masz albo > na blokowiska albo na sw wincentego i nastepne osiedle z 9 pietrowymi blokami > naprawde nie wiem co pcha ludzi do zakupów Nie jest chyba aż tak źle. Kanałek był w tym roku oczyszczany i trudno nadal nazywać go "Smródką". Przed osiedlem z 9-piętrowymi blokami stoi już nienajbrzydsza inwestycja Budimexu (ma być oddana na początku 2007 r.) a od strony św. Wincentego mają być obiekty handlowe. Do tego ciekawy projekt osiedla (przynajmniej na wizualizacjach). 6 tys. to dużo, ale prędzej kupiłbym mieszkanie tu niż w Parku Leśnym od strony św. Wincentego. Kolejne pasy wybudują przecież tym ludziom tuż pod oknami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 16.09.06, 23:53 Dokładnie. Plus to, co będzie stawiać www.apm-development.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.chello.pl 17.09.06, 09:54 a w ktorym dokladnie miejscu to bedzie?wydaje mi sie ,ze tam juz wszystko obstawione.tylko obok szpitala jest wolny placyk. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 17.09.06, 10:05 Obok Parku Leśnego. Jak masz skrzyżowanie Kondratowicza i Nowowincentego, to Tivoli jest w płn - zach narożniku, zaś płn - wsch. zajmuje APM. Wygląda to mniej więcej tak: / /| / / | / / S| / /___| Las Bródnowski TIVOLI /NW/ | / / | /|\ N / / | | / / PL | | S / /___ | / / | | / / APM | | / ------------ / KONDRATOWICZA ------------------ NW - Nowowincentego APM - molochy stawiane przez APM PL - Park Leśny Agmetu S - teren, na którym ponoć jakiś Szwajcar chce stawiac domki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.chello.pl 17.09.06, 10:12 tzn po tej stonie co tivolli?to strasznie bedzie,15 pieter to duzo.ja w ogole nie widzialam jeszcze planow tivolli.moze niskie budynki?bo jak nie,to wspolczuje ludziom z tych niskich bloczkow przy kanalku.rozbudowuje sie brodzienko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 17.09.06, 10:38 Zobacz na rysunek. Niedaleko ratusza Targówkka ma stanąc stacja metra, a to robi swoje. Tivoli to mają być 3 lub 4 kondygnacyjne bloczki, kameralne, osłonięte od Nowowincentego budynkami handlowo - usługowymi. Po drugiej stronie kanał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.chello.pl 17.09.06, 13:17 tivolli wyglada niezle,tylko mi ta ich dzialka stasznie mala sie wydaje,a ma byc 500 mieszkan,jak widzialam na angielskiej stronie.a z tym metrem to daleka perspektywa.mieszkam cale zycie w tej okolicy,teraz na zaciszu,a nikogo temat metra tak naprawde tu nie podnieca,bo nie wierzymy,by w ciagu 15 lat cos mialo byc. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 17.09.06, 10:36 kurcze, rozjechało się :( Wrzuciłem rysunek schematyczny na strony.aster.pl/farszafiak/Brodno.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaki szwjacar? Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.crowley.pl 18.09.06, 09:19 Co to za domiki mają powstac na Parkiem Leśnym? Gdzie się o tym dowiedziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 18.09.06, 21:29 Takie plotki krązą wśród mieszkańców Parku Leśnego. Zapytaj może na ich forum. Wcześniej miał tam stanąć aquapark, ale nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
ankab1972 Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 21.09.06, 17:57 Już działa strona internetowa www.parktivoli.pl . oglądałam plany mieszkań, co prawda nie podają cen ale dużo informacji uzyskałam od agenta. W sobotę umówiłam się na spotkanie, jestem strasznie ciekawa jakie warunki zakupu mi zaoferują. Odpowiedz Link Zgłoś
rudziele_c Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku 08.10.06, 22:51 witam, ja tez zarezerwowalam mieszkanko i sprawdzam co i jak... firma wyglada ok. i nie chciala zadnego zadatku za rezerwacje, edbud chcial!! 5000 za podpisanie rezerwacji!! czyli czekamy do konca pazdziernika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derwisz Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.kosson.com 09.10.06, 20:58 Niestety może się okazać, że trochę dłużej. Zielone Mazowsze oprotestowało tą inwestycję, do czasu rozstrzygnięcia protestu nici z pozwolenia na budowę. Jak sprawa będzie się w sądzie przeciągać to chcą podnieść ceny albo obniżyć standard osiedla. A szkoda, nawet się już zdecydowałem, że tam kupię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derwisz Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.kosson.com 09.10.06, 21:01 Dodam jeszcze, że mają problemy z wybraniem wykonawcy generalnego. Widocznie wszyscy polscy budowlańcy są już na wyspach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudziele_c Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.aster.pl 13.10.06, 21:02 no nie strasz mnie bo ja sie nastawilam na ta lokalizacje i juz mebluje mieszkanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: 213.17.170.* 14.11.06, 08:06 Czy coś wiadomo w sprawie? Może dogadali się z tymi ekoterrorystami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.aster.pl 01.12.06, 21:39 A więc wiadomo - mają pozwolenie i zapraszają do podpisywania umów. Tylko - jakże mogło być inaczej? - ceny są o ok. 5% wyższe od tych z umów rezerwacyjnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: 217.153.123.* 03.12.06, 14:22 A po ile tam teraz chodzi metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożek Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 02:41 Teraz jakieś 6200zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derwisz Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.kosson.com 13.11.06, 21:13 hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaania Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.chello.pl 28.12.06, 15:09 Ja tez zarezerwowalam ale jeszzce nie podpisalam umowy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulag Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: 62.233.191.* 04.01.07, 09:53 też zaklepałam mieszkanie, ale jestem na etapie niegocjacji umowy. I cenę mam wyższą 6400 netto - strasznie dużo!!!!! co wy na to. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_74 a może mieszkanie w ZZ? 04.01.07, 10:53 Mam do sprzedanie 56,8 m2 z garażem na zielonym zaciszu - po sąsiedzku, w budynku A. Zainteresowanych prosze o kontakt. To mieszkanie można mieć szybciej niż w Tivoli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia mieszkanie IP: *.upc.chello.be 05.01.07, 22:34 Podaj jakies namiary?jezeli jeszcze aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: 213.17.170.* 04.01.07, 11:51 No niestety takie są ceny. Ale za tą cenę będziecie mieć niezły standard (ładna architektura, podwyższony standard) i całkiem przyzwoite położenie (dużo zieleni, dobra komunikacja, centra handlowe - za rok kolejne), a za jakiś czas metro (wczoraj podjęto decyzję, że cała druga linia metra będzie miec dofinansowanie z UE a nie tylko centralny odcinek - dzieki temu powstanie pewnie szybciej). A ponadto w okolicy jest boom budowlany i dlatego ceny sa windowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.chello.pl 08.01.07, 15:54 Cena wcale na dzień dzisiajszy nie jest wysoka, jest dobry standard.Jeżeli chodzi o metro to juz sa robione założenia drugiej linii, robią je czesi, pieniądze tez są, jak skonczą pierwszą linie to zaczną robić drugą, od centrum do dworca wileńskiego, poźniej będzie budowane już rownolegle w dwie strony...czli na Targówek i na Bemowo, więc nie będzie źle. Ja tez negociuje umowe, nie podoba mi sie zapis, że jeżeli developer wycofa sie nie płaci odsetek w wyskoości 10%, a my płacimy.....developer nie chce się zgodzić na ten zapis...nie wiem też co będzie z vatem....a w umowie zapisane jest ,że trzeba bdzie zapłacic cenę ostateczna za vat zgodną z obowiązującą stawka w dniu podpisania umowy ostatecznej....ale mam nadziję , że jednak będzie ustawa o budownictwie socjalnym...Boje się jedynie o tę drogę, która ma być rozbudowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: 213.17.170.* 09.01.07, 08:20 Drogą bym się nie martwił. Po pierwsze druga nitka Głębockiej powstanie po stronie Parku Leśnego. Po modernizacji ruch pewnie nie zwiększy się znacząco a jedynie ulegnie usprawnieniu. Po trzecie osiedle będzie oddzielone od ulicy budynkami usługowymi i to mocno wyciszy hałas. Po czwarte zanim zaczną przebudowę to jeszcze minie trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożek Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:17 Trochę tu namieszałeś, w umowie jest, że jeżeli developer się wycofa - odda pieniądze i odsetki USTAWOWE, ale tylko do wysokości 10%. Taka jest treść umowy. To po prostu oznacza, że jeżeli wyszłoby tych odsetek więcej niż 10%, to nie muszą ich zapłacić. Są tego plusy i minusy. Inni developerzy zatrzymują się nawet przy 5%. Pozytywny jest fakt, że jeżeli ceny mieszkań pójdą w górę o (zakładane wszędzie 15-20%), to developerowi nie będzie się opłacało oszukiwać i zbiorowo rozwiązywać umów z klientami, żeby odsprzedać mieszkania innym chętnym. Musieliby wtedy zwracać klientom odsetki w wysokości 10%, więc ich zysk (np za 2 lata) wynosiłby max 10-20%. A to chyba za mało, żeby sobie zniszczyć reputację i wojować z rozwścieczonymi klientami. Natomiast negatywne jest to, że jeżeli za rok z jakiś przyczyn developer zerwie z Tobą umowę, to nie zapłaci odsetek większych niż 10%, a szkoda :) Natomiast VATem się nie przejmuj zupełnie. Ustawa o budownictwie społecznym obejmuje również developerów. Zostaniemy przy 7% :) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.centertel.pl 28.01.07, 23:00 zaraz zaraz to zdecydujcie sie ok 6000 pln netto czy brutto bo jedni pisza tak a drudzy tak a to dosc istotna róznica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Tivoli Re: Park Mieszkaniowy TIVOLI na Targówku IP: *.aster.pl 28.01.07, 23:13 zapraszam serdecznie na nowo powstałą stronę www.parkmieszkaniowy.vel.pl Tutaj będziecie mogli poznawać przyszłych sąsiadów, wymieniać się informacjami na temat podpisywanych umów z deweloperem, postępów budowy, oraz rozpocząć integrację z przyszłymi sąsiadami jeszcze przed odbiorem kluczy ;-) Zapraszam na dostępne na stronie forum o wiekszych możliwościach niż forum Gazety. W najbliższych planach rozwoju strony - galeria na zdjęcia z placu budowy. www.parkmieszkaniowy.vel.pl Odpowiedz Link Zgłoś