Dodaj do ulubionych

Prezydent odznaczył Starostę Elżbietę Smolińską...

23.06.05, 11:48
21 czerwca na XXXII Sesji Rady Powiatu Przewodnicząca Rady Maria Kwasiborska-
Sybilska w imieniu radnych i zgromadzonych samorządowców pogratulowała
Staroście Elżbiecie Smolińskiej srebrnego Krzyża Zasługi, który na wniosek
Związku Powiatów Polskich Pani Starosta otrzymała z rąk Prezydenta RP
Aleksandra Kwaśniewskiego za wybitne osiągnięcia w działalności samorządowej.

W ogrodach Pałacu Prezydenckiego 7 czerwca podczas uroczystości z okazji 15-
lecia odrodzonego samorządu terytorialnego, Prezydent RP wręczył odznaczenia
państwowe 30 działaczom samorządowym. Prezydent podkreślił, że odznaczenia są
honorowaniem "wyróżniającej się społecznikowskiej postawy działaczy
samorządowych oraz ich wysiłku i zaangażowania w rozwiązywanie
problemów". "Swoją codzienną, niełatwą pracą, wychodzeniem naprzeciw
potrzebom mieszkańców przyczyniacie się do wzmacniania polskiej demokracji”-
powiedział prezydent. Srebrny Krzyż Zasługi, przyznany przez prezydenta Pani
Staroście Elżbiecie Smolińskiej, przyczynia się do podniesienia wizerunku
naszego powiatu.

Obserwuj wątek
    • magister11 Re: Prezydent odznaczył Starostę Elżbietę Smolińs 23.06.05, 11:56
      Takie właśnie newsy pojawiają się za publiczne pieniądze na stronach
      informacyjnych urzędów. Za te same pieniądze NIE POAJWIAJĄ się informacje
      dotyczące inwestycji na terenia miasta, brak oferty inwestycyjnej, zapisów
      chatów z urzędnikami (wzór stanowią tutaj sąsiednie Grodzisk, Milanówek).
      Uważam, że to mały skandal, że waśnie tego typu inicjatyw za bardzo nie widać,
      a tylko kolesie, kolesie, i medale, odznaczenia, a na stacji Ochota śmnierdzi
      jak śmierdziało, dziury na Miry Zimińskiej-Sygietyńskiej jak były tak są (to
      chyba rekord dziur na m2 w UE), ITD,ITP...skąd my to znamy????

ps. Ktoś wie, jak toczy się postępowanie karne dotyczące odznaczonej Krzyżem
      Zasługi?

Ja w ogóle mam wrażenie, że toczy się jakaś wojna informacyjna - jedne źródła
      piszą głównie o skandalach i dochodzeniach, a drugie w tym samym czasie piszą
      TYLKO o odznaczeniach. ...
      • to_ja11 Re: Prezydent odznaczył Starostę Elżbietę Smolińs 23.06.05, 12:33
        Mieszaj ludziom dalej w głowach, że nie warto chodzić na wybory.
        A będziesz miał coraz więcej tematów do dyskusji na forum.
        • magister11 Re: Prezydent odznaczył Starostę Elżbietę Smolińs 23.06.05, 12:47
          Ja wyrażam tylko moje osobiste zdanie, do którego jestem przekonany. Jeżeli
          ktoś pozwala sobą mięszać (chociaż nie podejrzewam) to jego problem. Jestem
          gotowy do poważnej rozmowy na ten temat. Nie mówię, że mam monopol na racje.
          Podaję tylko argumenty. Rozumiem, ze występujesz jako rzecznik "tego, co dla
          innych ludzi dobre"?
          • to_ja11 Re: Prezydent odznaczył Starostę Elżbietę Smolińs 23.06.05, 15:00
            Co do poważnej rozmowy – zgoda.
            Może jednak nie w tym wątku?
            Jest on wystarczająco ciekawy i bez tematów fundamentalnych, ale jednak pobocznych.
      • pro.popis Re: Prezydent odznaczył Starostę Elżbietę Smolińs 19.07.05, 14:44
        magister11 napisał:
        > Ja w ogóle mam wrażenie, że toczy się jakaś wojna informacyjna - jedne źródła
        > piszą głównie o skandalach i dochodzeniach, a drugie w tym samym czasie piszą
        > czasie piszą TYLKO o odznaczeniach. ...

Musisz brać pod uwagę,że strona internetowa powiatu jest tubą propagandową tegoż, a nie silącym się na obiektywizm jednym z wolnych mediów.
        Szefami pana P. oraz pań S. i B. (odpowiadają oni merytorycznie i technicznie za stronę www.powiat.pruszkow.pl) jest pani starosta Smolińska i pan vicestarosta Kowalski, a nie gremium 139.435 mieszkańców powiatu (stan liczebny na 31 marca br.).
        Poza tym znana jest ci też zapewne reguła, że na wszystko "zło" można znależć antridotum? I podwładni pani starosty znaleźli (lub tylko im się tak wydaje).

Nie mogę sobie nie pozwolić na odrobinę złośliwości. Cytat z komunikatu starostwa:
        > Srebrny Krzyż Zasługi, przyznany przez prezydenta Pani
        > Staroście Elżbiecie Smolińskiej, przyczynia się do podniesienia
        > wizerunku naszego powiatu.
        Brrr.
        Autor(ka) tej informacji korzystała chyba z najlepszych wzorców propagandowych. Obowiązujących 50 lat temu.
        Wtedy też (ale również kilka dekad później) usiłowano zaklinać rzeczywistość przy pomocy niewiele znaczących (lub znaczących w normalnym świecie w ogóle co innego) słów.
        No bo w czym odznaczenie pani starosty przez odchodzącego (mam nadzieję, że na polityczną emeryturę) prezydenta III RP ”podnosi wizerunek naszego powiatu”?
        Podnosi wizerunek (cha, cha, co to znaczy?) co najwyżej pani starosty.
        I to wcale nie najwyżej – np. wicedyrektorka szkoły podstawowej w N. (zapewne całkiem przypadkowo również przewodnicząca gminnej komisji wyborczej w wyborach samorządowych) dostała krzyż złoty.
        I co?
        Wizerunek szkoły w N. został podniesiony wyżej niż wizerunek najjaśniejszego powiatu?
        A tak w ogóle w tej sprawie skłaniam się do teorii spiskowej (choć nie musi ona być słuszna, a czasami uważam, że jest szkodliwa) mojego znajomego.
        W 1994 roku Agencja Własności Rolnej SP kupuje akcje „Polisy” w zamian za… PGR Paszków.
        PGR Paszków (obecnie Wolica) to (prawie w całości) obecny teren „Maximusa”.
        To Maximus „po nowemu” zagospodarował „dzikie pola”.
        Odznaczenie (w dalszym ciągu przytaczam poglady mojego znajomego) można więc zrozumieć nie jako wyróżnienie, ale jako „odwdzięczenie się” za wszystkie wydane przez starostwo kwity.
        Czy ta teoria może być prawdziwa?
        Po ś.p. Polisie ani śladu i trudno wywieść związek między Turkami a akcjonariusz(kami) byłego towarzystwa ubezpieczeniowego.
        Ale doświadczenia komisji ds. Orlenu świadczą o tym, że każdą teorię można udowodnić…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka