Dodaj do ulubionych

projektowanie hotelu - Wrocław

16.06.06, 15:26
Czy mozecie polecić jakieś biura projektowe, architektoniczne które zajmują
się projektowaniem hoteli? Będę wdzięczna za namiary.
Obserwuj wątek
    • Gość: penar Re: projektowanie hotelu - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:20
      Proszę nie przesadzać ...
      Architekci zajmują się projektowaniem ( wszystkich ) budynków ( też ).
      Obojetnie, czy jest to hotel, szkoła, przedszkole, dom jedno-, czy
      wielorodzinny, budynek mieszkalno-usługowy, handlowy, magazynowy, produkcyjny,
      stadion, osiedle, kościół, kino, ... czy Bóg wie co.
      Zawsze jest przecież też ten "pierwszy raz".
      Niektórzy - ci bardziej "odważniej myślący" - Inwestorzy zlecają specjalnie
      wykonanie jakiegoś typu budynku takiemu architektówi, który tego rodzaju
      budynku jeszcze nie zajmował.
      Dlaczego ? Bo sugeruje to bardziej kreatywne i świerze podejście do tematu
      przez niego - Bez rutyny i "obciążenia" poprzednimi projektami.
      Późniejsze "Efekty takiego działania", zazwyczaj też przerastają wcześniejsze
      oczekiwania" ( inwestora ).
      Chyba, że ma to być : szybko, "najlepiej na wczoraj" i byle jak - byle tylko
      było.
      • betty_julcia Re: projektowanie hotelu - Wrocław 20.06.06, 14:07
        Juz ja wiem czy przesadzam czy nie i nie prosiłam o rady wszystkowiedzących na forum tylko zadałam konkretne pytanie i oczekuję konkretnych odpowiedzi. I absolutnie nie interesują mnie wywody na temat czy jest to obojętne czy jest to szkoła, hotel czy przedszkole bo nie jest. Wolałabym uniknąć sytuacji żeby ktoś robił doświadczenia na inwestorach i uczył sie na własnych błędach ale nie własnym obiekcie...
        • Gość: penar Re: projektowanie hotelu - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:40
          Widzę, że Szanowna Inwestorka jest zarozumiała, że ... (hoho)

Owszem, w swoim "dorobku zawodowym" mam dwa hotele, w tym jeden pod ochroną
          konserwatorską ...
          Inne obiekty, o wiele bardziej skomplikowane ( też ) technicznie - chociaż
          podobne nieco pod względem funkcji - takie jak tzw. "domy spokojnej jesieni",
          nie tylko z całym zapleczem mieszkalnym, rekreacyjnym, rekreac., medycznym,
          itd. też ( szt.3 ). Nie tylko w ... itd.,itd.,itd.
          - Nie będę się na ten temat rozpisywał...

Wiem, co mówię: Obiekt jest obiektem - obojętnie, czy ... itd.
          Nie to jest najważniejsze, a o wiele bardziej istotne jest np., czy ... itd.
          Ale ...
          Oczywiście Szanowna Inwestorka może szukać sobie "architekta od hoteli"...
          Powodzenia ...
          • betty_julcia Re: projektowanie hotelu - Wrocław 21.06.06, 09:39
            Nie jestem zarozumiała. Jestem po prostu konkretna. Zadałam konkretne pytanie i oczekiwałam konkretnych odpowiedzi. Jeżeli ktoś uważał podobnie do Pana (posty poniżej) to podał namiary zaznaczając że są to biura godne polecenia ale nie zajmujące się hotelami. Z tamtych informacji skorzystałam.
            Tak na marginesie, my już mieliśmy takiego architekta od wszystkiego (podobno doświadczonego) i teraz poszukujemy takiego który przeprojektuje obiekt już istniejący. Stąd moje zapytanie.
            • Gość: . Re: projektowanie hotelu - Wrocław IP: *.korbank.pl 22.06.06, 21:00
              Jeśli to nie jest tajemnica to o jaki obiekt chodzi?
    • Gość: . Re: projektowanie hotelu - Wrocław IP: *.korbank.pl 18.06.06, 13:35
      www.mackow.pl/
      www.arc2.com.pl/
      www.babw.com.pl/
      www.ozone.com.pl/
      www.bccomm.info/
      Kilka dobrych jak na Wrocław biur,na pewno zaprojektują też hotel.
    • ela.tu-i-tam Re: projektowanie hotelu - Wrocław 18.06.06, 14:44
      betty_julcia napisała:

> Czy mozecie polecić jakieś biura projektowe, architektoniczne które zajmują
      > się projektowaniem hoteli? Będę wdzięczna za namiary.

Jakiej kategorii hotel ? I jaki business plan hotelu ? Dolaczony do sieci
      hotelowych ? Ile gwiazdek ? Czy zupelnie samodzielny ? Skad beda klienci ?
      Czy tylko noclegi ? Czy restauracje ? Czy sale zebraniowe ?

• Gość: chwilowo Re: projektowanie hotelu - Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 18:06
        witam
        Możliwe, że oddaję niedźwiedzią przysługę, ale jakoś nie mogę się powstrzymać.
        Maciej i Hanna Łopuszańscy, tel. 0713729272
        Andrzej Korynek tel 0713478406
        Jak kto będzie szukał referencji, to może w sieci znajdzie.
        pozdrowienia
        • betty_julcia Re: projektowanie hotelu - Wrocław 20.06.06, 14:08
          Dziękuję wszystkim za konkretne odpowiedzi i oczywiście już szukam i się kontaktuję:)
    • Gość: archikotopies Re: projektowanie hotelu - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:10
      Betty_Julciu, jak się dowiesz czegoś , daj znać Świeżemu Architektowi, uech,
      uech, uech
    • Gość: ex_katedra czytać razem ze świeżym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:24
      niedawno chcieliśmy złożyć ofertę na projekt hoteliku z pzryległościami,
      zadaliśmy kilka konkretnych pytań o program, zakresy, etc,
      _inaczej nie miało sensu liczyć, bo co liczyć ?
      _podaliśmy nasze dane
      _obrażony "inwestor" odpisał, jak nie wiecie ile chcecie to chyba nie jesteście
      architektami
      _i tu się kolosalnie myli, ale liczył na jakieś cyfry z sufitu, tylko po co?
      • betty_julcia Re: czytać razem ze świeżym 21.06.06, 15:01
        Dlatego proszę o namiary. Na podane namiary wysyłam zakres prac, zeskanowane projekty i czekam na info czy biuro jest zainteresowane czy nie. Jeżeli tak, umawiamy się na spotkanie i konkretne rozmowy.
        Nie oczekuję ze ktoś na podstawie lakonicznych informacji prześle mi dokładne wyliczenia.
    • Gość: arch kontakt IP: *.net.autocom.pl 23.06.06, 13:35
      na "gazetowy" betty_julcia@gazeta.pl adres wyslałem namiary
      pozdrawiam

p.s.
      nietypowy to sposób szukania pracowni :)
      a drugiej strony dziwią same posty od architektów (?)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka