gabon32 28.02.07, 14:36 Witam Czy ktoś orientuje się, ile może kosztować wykończenie domu w stanie deweloperskim? Do zrobienia: położenie podłóg, malowanie, osadzenie drzwi wewnętrznych, zrobienie 2 łazienek. Dom ma 140 m. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rispetto Re: wykończenie domu - robocizna 28.02.07, 15:23 ja też wiem. Milion zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: wykończenie domu - robocizna 28.02.07, 15:29 E nie, można za mniej, nie szalej......... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armatura1 Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.02.07, 16:02 najlepiej porównać oferty kilku firm ,złożone po obejrzeniu mieszkania.Ja za ułożenie glazury i terakoty płacę 40 zł m2, za obsadzenie drzwi wewnętrznych 120 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:49 Gość portalu: armatura1 napisał(a): > najlepiej porównać oferty kilku firm ,złożone po obejrzeniu mieszkania Takie "oferty" to można mniej więcej o kant stołu Z bardzo prostego powodu: każdy liczy sobie co innego ( cudem byłoby, gdyby wszyscy oddzielnie policzyli sobie dokładnie to samo ) Są to oferty typu "pi razy drzwi = mniej więcej na oko" a jak wiadomo na oko, to można ... W takim wypadku zazwyczaj rachunek końcowy jest całkiem inny od "oferty" Stara, znana /prymitywna/ metoda łapania ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=58047238 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 17:02 No a jak inaczej, człowieku, można się dowiedzieć MNIEJ WIĘCEJ, ile to w końcu będzie kosztowało????? Właśnie że każda oferta MA SIĘ RÓŻNIĆ i uwzględniać to, czego inna ekipa nie wzięła pod uwagę! Gdyby wszyscy mieli te same kalkulacje to po co się fatygować??? Brać pierwszego lepszego??? Yesuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 17:13 Gość portalu: Remek napisał(a): > No a jak inaczej, człowieku, Normalnie człowieku ! Normalnie ! Przeczytaj sobie jeszcze kilka razy, bo niestety nic nie zrozumiałeś :( Ale to tylko i wyłącznie Twoja sprawa ( i strata ) - człowieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: wykończenie domu - robocizna 28.02.07, 18:51 Gość portalu: Remek napisał(a): Gdyby wszyscy mieli te same kalkulacje > to po co się fatygować??? Brać pierwszego lepszego??? Yesuuuu... nie pierwszego tylko lepszego. chociaż niektórzy to chcieliby, zeby ten lepszy i tańszy przy okazji był :P Odpowiedz Link Zgłoś
marsmann Re: wykończenie domu - robocizna 28.02.07, 20:19 Gość portalu: mat napisał(a): > W takim wypadku zazwyczaj rachunek końcowy jest całkiem inny od "oferty" > Stara, znana /prymitywna/ metoda łapania ... Pewnie że tak :) Potem dostajesz rachunek 2- 3-krotnie wyższy od 'oferty' otwierasz oczy :o, a fachmann ci mówi: Panie, przecież wyraźnie w ofercie jest napisane i wyszczególnione co ona obejmuje, co Pan ślepy ? ale ;): _ okazało się, że m2, m3, szt. było przecież więcej :) _ nie było tam przecież : a)... b)... c)... d)... e)... . . . z)... A to wszystko zostało przecież zrobione. Sam Pan przecież chciał :) Co.. mieliśmy tego nie robić ? Możesz iść nawet do sądu Zapłacisz wtedy jeszcze dodatkowo koszty postępowania sądowego i koszty adwokata strony przeciwnej i własnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: wykończenie domu - robocizna 28.02.07, 18:49 gabon a kiedy bedziesz wykańczać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynjeden Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:03 magdajeden napisała: Buty takie jak w opisie OK!Tylko szkoda,że dwa lewe**Biała [bluzka] żaden facet nie opsze sie ciebie!!! nowa**majtki na wysokości ok. 40 cm od szyi**ŚLICZNA SUKIENECZKA sztruksowa -granatowa DLA PANIENKI KEEP AWAY FROM FIRE Madziu, fora Ci się troszeczkę pomyliły :) Zabłądziłaś nie tam gdzie zapewne chciałaś i powinnaś ;): forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2167187.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynjeden Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 22:05 magdajeden napisała: > matołek :P THANKS :) A z butami ( plus reszta :)) to naprawdę tak jak w opisie ? Po co Ci dwa lewe ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: wykończenie domu - robocizna 28.02.07, 22:21 nie osmieszaj sie proszę cie. nie odróżniasz tekstu od sygnaturki (trudne słowo)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynjeden Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 22:57 Sygnaturka to najmniejszy z dzwonów kościoła, umieszczony zazwyczaj na małej wieży również nazywanej sygnaturką. :o ??? ;))) ( Wikipedia - to też trudne słowo ;)) Syganturki zazwyczaj o czymś świadczą :) Nie wiedziałaś tego ? Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: wykończenie domu - robocizna 28.02.07, 23:05 nie, nie wiedziałam. o czym świadczy moja sygnaturka? że sprzedaję dwa lewe buty? czy, ze noszę majtki na wysokości szyi? a o czym świadczy twoje czepialstwo? i niezalogowanie? wyjątkowo interesująca dyskusja jak na tematyke tego forum, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynjeden Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 23:14 magdajeden napisała: > nie, nie wiedziałam. o czym świadczy moja sygnaturka? że sprzedaję dwa lewe > buty? czy, ze noszę majtki na wysokości szyi? a o czym świadczy twoje > czepialstwo? i niezalogowanie? Zadajesz retoryczne (;)) pytania. To Ty wiesz przecież najlepiej, skoro.. magdajeden napisała: > wyjątkowo interesująca dyskusja jak na tematyke tego forum, nieprawdaż? Pewnie, że tak :) Idę o zakład, że innym też się bardziej podoba, niż.. ( zwłaszcza, gdybyś chciała jeszcze wyjaśnić, jak to jest z tą szyją ??? ) Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: wykończenie domu - robocizna 28.02.07, 23:19 Gość portalu: blondynjeden napisał(a): > To Ty wiesz przecież najlepiej, skoro.. skoro zadaję pytania? mało logiczne wyjasnienie. > > ( zwłaszcza, gdybyś chciała jeszcze wyjaśnić, jak to jest z tą szyją ??? ) niech to pozostanie moją słodką tajemnicą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynjeden Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 23:28 magdajeden napisała: > Gość portalu: blondynjeden napisał(a): > To Ty wiesz przecież najlepiej, skoro.. > > skoro zadaję pytania? mało logiczne wyjasnienie. Wspomniałem też o "retorycznym" pytaniu :) magdajeden napisała: > niech to pozostanie moją słodką tajemnicą Szkoda :( Jestem głęboko zawiedziony ( Inni chyba też (?) Niestety ) To wcale nie było przecież retoryczne pytanie. Też chciałbym tak nosić - przynajmniej spróbować, ale ... ( jak ???:() Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: wykończenie domu - robocizna 28.02.07, 23:40 Gość portalu: blondynjeden napisał(a): > Wspomniałem też o "retorycznym" pytaniu :) > według mnie ono nie było retoryczne. > > magdajeden napisała: > > niech to pozostanie moją słodką tajemnicą > > Szkoda :( > Jestem głęboko zawiedziony ( Inni chyba też (?) Niestety ) > To wcale nie było przecież retoryczne pytanie. > Też chciałbym tak nosić - przynajmniej spróbować, ale ... ( jak ???:() > nie wiem, zapytaj może autora wypowiedzi z mojej sygnaturki. nie wątpię, że jesteś zawiedziony też bym była w podobnej sytuacji. :P może wystarczy tej "dyskusji"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynjeden Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 23:48 magdajeden napisała: > nie wiem, zapytaj może autora wypowiedzi z mojej sygnaturki. > nie wątpię, że jesteś zawiedziony też bym była w podobnej sytuacji. :P > może wystarczy tej "dyskusji"? Hmmm... Ja myślałem, że to Twoja sygnaturka (?)) Że wiesz ... skoro ... A kto jest autorem ? Widzisz, nie tylko oboje jesteśmy zawiedzeni ... ( z powodu braku wyjaśnienia Twojego jak z tą szyją :)), ale inni chyba też. > może wystarczy tej "dyskusji"? Jak sobie życzysz ( ale mi jest szkoda :() chyba będę miał bezsenną noc, bo nie wiem, jak z tą szyją (???) Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: wykończenie domu - robocizna 28.02.07, 23:57 no dobra, skoro i tak będziesz mieć bezsenną noc to proszę, chociaż może sie uśmiechniesz, bo nawet sygnaturek nie ma co brać tak bardzo na poważnie. orly-sokoly.blogspot.com/ dobranoc a autorkę wątku przepraszam za totalne zaśmiecenie ;) (ale ona mnie zna i wie, że nie mogłabym sie oprzeć, żeby nie podyskutować) a jak z tą szyją? no normalnie - 40cm od.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabonjeden Re: wykończenie domu - robocizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:07 magdajeden napisała: > gabon a kiedy bedziesz wykańczać? ;) A co ? Chciałybyś być wykończona ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gabon32 Re: Magdajeden 01.03.07, 09:31 Klucze odbieram 21 maja. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych poślizgów i w czerwcu będziemy mogli zacząć. Miałam kiedyś fajną ekipę, ale wyjechali do Belgii.... Szkoda, bo byli normalni cenowo i porządnie robili, mieli też własną inwencję i studzili czasami moje durne pomysły ;-) Odpowiedz Link Zgłoś