krzychbe
14.11.11, 09:54
Witajcie
W związku z nadchodzącym turniejem w Bełchatowie, czas rozpocząć MPKC 2012.
Zmiany względem zeszłego roku to:
- Zniesienie ograniczeń płciowych w drużynach - można wszystko
- Jasne określenie sytuacji ze zgłaszaniem i wycofywaniem dodatkowych zawodników
- Uniwersalne rozszerzenie punktacji na wypadek rozwoju liczby turniejów
- Zmiana adresu zgłoszeń, aby wszystko trafiało bezpośrednio do mnie i było na bieżąco; adres zostanie podany w ciągu kilku dni
- Do czasu powstania dedykowanej strony internetowej, będziemy używać strony ŚKC; zakładka pojawi się wkrótce, tam będą wszelkie regulaminy i zestawienia
- Punktem wyjściowym do punktacji będzie najbliższy Bełchatów, który da zwycięzcy 500 pkt, jeśli wg mojej subiektywnej opinii będzie silnie obsadzony, lub 400, jeśli licho. Reszta turniejów oczywiście proporcjonalnie do Bełchatowa.
- Jeśli turniej jest w tym samym miejscu (geograficznie, nie kalendarzowo) i organizowany przez tego samego organizatora, domyślnie przedłużamy jego obecność w MPKC
- Na razie jeszcze nie będzie wymogiem, ale byłoby sprawą sympatyczną, gdyby zgłoszona do mistrzostw drużyna występowała w zgłoszeniu i w turniejach pod stałą nazwą; szanujmy kibiców, bo to oni, a nie dotacje z ministerstwa, są źródłem dobrobytu dyscypliny :)
Ponieważ niniejsze forum jest w stanie agonii, a nie jest mi znane inne miejsce otwartej dyskusji naszego środowiska na tematy wszelkie, proszę wszystkich o jak najszersze rozpowszechnienie informacji o istnieniu cyklu. Wciąż dowiaduję się, że są w Polsce aktywne drużyny, które nie maja pojęcia o istnieniu MPKC. Jeśli kogoś cykl nie interesuje, to nie ma problemu, ale szkoda każdej potencjalnie zainteresowanej drużyny, która startuje w turniejach, a nie istnieje w MPKC, bo nie wie.
Pozdrawiam. K.