manunu 26.03.05, 12:34 Mam takie pytanie. Juz od paru miesiecy interesuje sie ta gra i chetnie pogral bym w nia :). Czy wie ktos czy istnieje jakis klub (sala) curlingu na terenie Poznania?. Bede wdzieczny za szybka odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierzchlewicz Re: Curling w Poznaniu 26.03.05, 16:00 Chetnie Cie wspomozemy wraz z kobieta w poszukiwaniach :) A moze by tak pomyslec o zalozeniu jakiegos klubu w Poznaniu ? W koncu na taka ilosc mieszkancow napewno by sie ktos znalazl :) Odpowiedz Link Zgłoś
manunu Re: Curling w Poznaniu 26.03.05, 21:10 Ja była by taka mozliwosc to mozna by i zalozyc klub, tylko ze młody troche jestem, mam tylko 17lat :). Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: Curling w Poznaniu 26.03.05, 22:17 dobrze kombinujecie... woj. wielkopolskie jest jednym z kilku których brakuje do "kompletu" 10 województw w których uprawia się curling. Te wspomniane 10 województw to idiotyczny wymóg konieczny do powołania pelnoprawnego związku sportowego w założeniu klubu chętnie pomoże federacja, proponuję mejla na poczta@curling.pl Miejsca, gdzie można w polsce zagrać to: Krynica górska, Warszawa, Katowice i Świdnica. Dla was najblizszą opcją jest chyba .. Berlin W celu zaznajomienia się z rodzimym curlingiem proponuję wpasc do Katowic w drugi weekend Kwietnia - odbędą się tam I MP mixtów Odpowiedz Link Zgłoś
klara-klara Re: Curling w Poznaniu 26.03.05, 23:11 CZesc. Moglabym napisac dokaldnei takiego samego posta:)) Tez z chcialabym pograc. Bardzo chetnie podjelabym jakies dzialania w tym kierunku, ale fajnie byloby, gdyby byl ktos kto ma juz jakies doswiadczenia z tym zwiazane. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
manunu Re: Curling w Poznaniu 27.03.05, 19:10 No to trzeba sie jakos zorganizowac, zebrac ludzi i cos zrobic =D Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchlewicz Re: Curling w Poznaniu 28.03.05, 20:33 Teoretycznie to nie ma gdzie grac...w Poznaniu sa 2 lodowiska...jedno "Bogdanka" ale ono nie jest kryte a to chyba duza przeszkoda, drugie to Maltanskie..kryte..ale watpie by mialo te 45 metrow dloogosci choc moge sie mylic...Oba sa tylko sezonowe z tego co wiem...a czy jest sens zakladac klub bez dobrego lokum? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cccfrosty Re: Curling w Poznaniu 29.03.05, 18:02 No jasne że ma sens!!! Przede wszystkim dlatego, że im więcej klubów, nawet takich, które na razie istnieja tylko na papierze, tym większa szansa na to że w końcu powstanie Polski Związek Curlingu w miejsce Federacji. Ułatwiłoby to rozwój Curlingu w Polsce. No i oczywiście - zawsze warto próbować. Spójrzcie chociażby na Sopot czy Kraków, które mimo dużych trudności założyły kluby i regularnie biorą udział w turniejach, które są największą frajdą z uprawiania tego sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
pntb1 Re: Curling w Poznaniu 29.03.05, 19:00 Zakladajcie! Mozemy dac na stronie internetowej www.curling.pl ogloszenie, ze w Poznaniu powstaje grupa inicjatywna. A brakiem lodu sie nie przejmujcie. W pododbnej sytuacji sa kluby z Krakowa, Sopotu, Zielonej Gory, Lodzi i nie przeszkadza im to dzialac. Co jakis czas jezdza na treningi, biora udzial w turniejach miedzynarodowych. Wymaga to tylko nieco wiecej desperacji. Ale bez niej nie powstalby zaden klub w tym kraju. Nikt nie dostawal nic w formie gotowej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
manunu Re: Curling w Poznaniu 29.03.05, 20:57 No wedlug mnie powinnismy zalozyc ten klub. Moge stworzyc strone klubowa i umiescic w necie :). I odrazu zapisuje sie do tego klubu. :) Moje gg to: 5553244 bardzo czesto niewidoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchlewicz Re: Curling w Poznaniu 29.03.05, 22:52 a jak wyglada zakladanie klubu "na papierze" ? ile osob jest potrzebnych by taki klub zalozyc ? trzeba miec jakies statuty itp ? bede wdzieczny za info Odpowiedz Link Zgłoś
zielgora pomoc dla Poznania 19.04.05, 09:06 Myślę, że lepszą formą porozmawiania o takich rzeczach jest kontakt bezpośredni, niż forum.... Jak pisałem, bywam w Poznaniu i chętnie się kiedyś spotkam z chętnym i powiem co nieco (postaram się udzielić informacji na każdy zadany temat). Mój mail znajdziecie na stronie curling.pl ; zbierzcie się a kiedyś odwiedzę was :) w końcu z Zielonej Góry nie mam tak daleko.... pozdrawiam Hubert PS > ile osob jest potrzebnych by taki klub zalozyc ? formalnie do zarejestrowania stowarzyszenia: 15 osób (Ustawa prawo o stowarzyszeniach) > trzeba miec jakies statuty itp oczywiście statut; i wszystkie papiery z Zjazdu założycielskiego stowarzyszenia; itp ;-) (nic trudnego) Odpowiedz Link Zgłoś
zielgora Re: Curling w Poznaniu 04.04.05, 11:48 Witam Zielona Gora chetnie wam pomoze!! mozemy sie spotkac, czasami bywam w Poznaniu. chetnych z Wielkopolski prosze prosze o maile hubsag@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
sabakunogaara Re: Curling w Poznaniu 18.04.05, 19:09 "Gdyby środowisko poznańskie było chętne, możemy zamieścić ogłoszenie na stronie www.curling.pl o organizowaniu się grupy w Waszym mieście." to fragment z maila do mnie...to co dajemy im znac?? marze o takim klubie i cos trzeba zrobic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arekmcc Re: Curling w Poznaniu 19.04.05, 08:49 Napiszcie na adres webmaster@curling.pl treść takiego ogłoszenia a zostanie ono niezwłocznie zamieszczone na www.curling.pl. Na początek wystarczy kontakt do jednej osoby. Tak naprawdę wystarczy tylko podanie namiaru na osobę która podejmie się zbierać inforacje o chętnych a potem zorganizuje spotkanie. Treśc ogłoszenia mam już gotową - jakiś czas temu w ten sposób powstawała grupa w Sopocie. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
sabakunogaara Re: Curling w Poznaniu 24.04.05, 18:06 Jesli nie macie nic przeciwko moge sie tym zajac badz Arek jesli juz ma gotowa tresc ogloszenia wiec byloby cudownie! mam duzo zapalu i mam nadzieje, ze z tego cos wyjdzie:)! Odpowiedz Link Zgłoś
arekmcc kontakt 25.04.05, 14:16 Napisz w mailu jaki kontakt podać w ogłoszeniu. Arek webmaster@curling.pl Odpowiedz Link Zgłoś