Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Curling w Poznaniu

26.03.05, 12:34
    Mam takie pytanie. Juz od paru miesiecy interesuje sie ta gra i chetnie
    pogral bym w nia :). Czy wie ktos czy istnieje jakis klub (sala) curlingu na
    terenie Poznania?. Bede wdzieczny za szybka odpowiedz.

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • pierzchlewicz Re: Curling w Poznaniu 26.03.05, 16:00
        Chetnie Cie wspomozemy wraz z kobieta w poszukiwaniach :)
        A moze by tak pomyslec o zalozeniu jakiegos klubu w Poznaniu ? W koncu na taka
        ilosc mieszkancow napewno by sie ktos znalazl :)
        • manunu Re: Curling w Poznaniu 26.03.05, 21:10
          Ja była by taka mozliwosc to mozna by i zalozyc klub, tylko ze młody troche
          jestem, mam tylko 17lat :).
        • skip_yeti Re: Curling w Poznaniu 26.03.05, 22:17
          dobrze kombinujecie...
          woj. wielkopolskie jest jednym z kilku których brakuje do "kompletu" 10
          województw w których uprawia się curling. Te wspomniane 10 województw to
          idiotyczny wymóg konieczny do powołania pelnoprawnego związku sportowego
          w założeniu klubu chętnie pomoże federacja, proponuję mejla na poczta@curling.pl
          Miejsca, gdzie można w polsce zagrać to: Krynica górska, Warszawa, Katowice i
          Świdnica. Dla was najblizszą opcją jest chyba .. Berlin
          W celu zaznajomienia się z rodzimym curlingiem proponuję wpasc do Katowic w
          drugi weekend Kwietnia - odbędą się tam I MP mixtów
      • klara-klara Re: Curling w Poznaniu 26.03.05, 23:11
        CZesc. Moglabym napisac dokaldnei takiego samego posta:)) Tez z chcialabym pograc. Bardzo chetnie podjelabym jakies dzialania w tym kierunku, ale fajnie byloby, gdyby byl ktos kto ma juz jakies doswiadczenia z tym zwiazane.

pozdr
        • manunu Re: Curling w Poznaniu 27.03.05, 19:10
          No to trzeba sie jakos zorganizowac, zebrac ludzi i cos zrobic =D
          • pierzchlewicz Re: Curling w Poznaniu 28.03.05, 20:33
            Teoretycznie to nie ma gdzie grac...w Poznaniu sa 2 lodowiska...jedno "Bogdanka"
            ale ono nie jest kryte a to chyba duza przeszkoda, drugie to
            Maltanskie..kryte..ale watpie by mialo te 45 metrow dloogosci choc moge sie
            mylic...Oba sa tylko sezonowe z tego co wiem...a czy jest sens zakladac klub bez
            dobrego lokum? :)
            • cccfrosty Re: Curling w Poznaniu 29.03.05, 18:02
              No jasne że ma sens!!! Przede wszystkim dlatego, że im więcej klubów, nawet
              takich, które na razie istnieja tylko na papierze, tym większa szansa na to że w
              końcu powstanie Polski Związek Curlingu w miejsce Federacji. Ułatwiłoby to
              rozwój Curlingu w Polsce. No i oczywiście - zawsze warto próbować. Spójrzcie
              chociażby na Sopot czy Kraków, które mimo dużych trudności założyły kluby i
              regularnie biorą udział w turniejach, które są największą frajdą z uprawiania
              tego sportu.
              • pntb1 Re: Curling w Poznaniu 29.03.05, 19:00
                Zakladajcie! Mozemy dac na stronie internetowej www.curling.pl ogloszenie, ze w
                Poznaniu powstaje grupa inicjatywna. A brakiem lodu sie nie przejmujcie. W
                pododbnej sytuacji sa kluby z Krakowa, Sopotu, Zielonej Gory, Lodzi i nie
                przeszkadza im to dzialac. Co jakis czas jezdza na treningi, biora udzial w
                turniejach miedzynarodowych. Wymaga to tylko nieco wiecej desperacji. Ale bez
                niej nie powstalby zaden klub w tym kraju. Nikt nie dostawal nic w formie
                gotowej pomocy.
                • manunu Re: Curling w Poznaniu 29.03.05, 20:57
                  No wedlug mnie powinnismy zalozyc ten klub. Moge stworzyc strone klubowa i
                  umiescic w necie :). I odrazu zapisuje sie do tego klubu. :) Moje gg to:
                  5553244 bardzo czesto niewidoczny.
                  • pierzchlewicz Re: Curling w Poznaniu 29.03.05, 22:52
                    a jak wyglada zakladanie klubu "na papierze" ?
                    ile osob jest potrzebnych by taki klub zalozyc ?
                    trzeba miec jakies statuty itp ?
                    bede wdzieczny za info
                    • zielgora pomoc dla Poznania 19.04.05, 09:06
                      Myślę, że lepszą formą porozmawiania o takich rzeczach jest kontakt
                      bezpośredni, niż forum....
                      Jak pisałem, bywam w Poznaniu i chętnie się kiedyś spotkam z chętnym i powiem
                      co nieco (postaram się udzielić informacji na każdy zadany temat).

Mój mail znajdziecie na stronie curling.pl ; zbierzcie się a kiedyś odwiedzę
                      was :) w końcu z Zielonej Góry nie mam tak daleko....

pozdrawiam
                      Hubert

PS
                      > ile osob jest potrzebnych by taki klub zalozyc ?
                      formalnie do zarejestrowania stowarzyszenia: 15 osób (Ustawa prawo o
                      stowarzyszeniach)
                      > trzeba miec jakies statuty itp
                      oczywiście statut; i wszystkie papiery z Zjazdu założycielskiego
                      stowarzyszenia; itp ;-) (nic trudnego)
      • zielgora Re: Curling w Poznaniu 04.04.05, 11:48
        Witam Zielona Gora chetnie wam pomoze!! mozemy sie spotkac, czasami bywam w
        Poznaniu. chetnych z Wielkopolski prosze prosze o maile hubsag@poczta.fm
        • sabakunogaara Re: Curling w Poznaniu 18.04.05, 19:09
          "Gdyby środowisko poznańskie było chętne, możemy zamieścić ogłoszenie na
          stronie www.curling.pl o organizowaniu się grupy w Waszym mieście." to fragment
          z maila do mnie...to co dajemy im znac?? marze o takim klubie i cos trzeba
          zrobic!!!
          • arekmcc Re: Curling w Poznaniu 19.04.05, 08:49
            Napiszcie na adres webmaster@curling.pl treść takiego ogłoszenia a zostanie ono
            niezwłocznie zamieszczone na www.curling.pl. Na początek wystarczy kontakt do
            jednej osoby. Tak naprawdę wystarczy tylko podanie namiaru na osobę która
            podejmie się zbierać inforacje o chętnych a potem zorganizuje spotkanie. Treśc
            ogłoszenia mam już gotową - jakiś czas temu w ten sposób powstawała grupa w
            Sopocie.
            Arek
            • sabakunogaara Re: Curling w Poznaniu 24.04.05, 18:06
              Jesli nie macie nic przeciwko moge sie tym zajac badz Arek jesli juz ma gotowa
              tresc ogloszenia wiec byloby cudownie! mam duzo zapalu i mam nadzieje, ze z
              tego cos wyjdzie:)!
              • arekmcc kontakt 25.04.05, 14:16
                Napisz w mailu jaki kontakt podać w ogłoszeniu.
                Arek
                webmaster@curling.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka