Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Challenge MP 2006 w Łodzi :)

28.02.06, 19:16
    Jak donoszą "jaskółki" prawie przesądzone jest iż Challenge MP 2006 rozegrany
    zostanie w Łodzi na lodowisku "Bombonierka". Najwyższa pora by sprawę
    doprowadzić do szczęśliwego końca i dać jak najwięcej czasu dziewczynom i
    chłopakom z AZS Łódź na rozkręcenie działań organizacyjnych.

Osobiście cieszę się bardzo że impreza odbędzie się w mieście gdzie
    funkcjonuje klub curlingowy, bo tylko osoby grające wiedzą tak naprawdę jakie
    są potrzeby curlerów w takiej imprezie...

Powodzenia Łódź!!! Trzymam Kciuki!

P.S.
    Czekam też na potwierdzenie tej informacji z Waszej strony :)
    Obserwuj wątek
      • martin914 Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 28.02.06, 19:58
        To,że Challenge MP 2006 będą rozegrane w Łodzi było raczej przesądzone, bo z
        tego co wiem nie było innych kandydatur.
        • ccckhangoor Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 02.03.06, 14:48
          a wiadomo już "coś bardziej" w temacie zgłoszonych drużyn?
          • hit_and_roll Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 02.03.06, 19:43
            Teoretycznie już powinno być wiadomo ile drużyn zostało zgłoszonych, bo termin
            upłynął 28 lutego.
            Proponuję byśmy na forum spróbowali podliczyć sami ilość drużyn zgłoszonych na
            Challenge, pewnie będzie szybciej niż jakiekolwiek oficjalne wiadomości:

A więc ze swej strony na pewno mogę poinformować iż ŚKC w Challengu męskim
            będzie reprezentować 1 drużyna. Damskiego zespołu nie mamy.
            • skip_yeti Nieoficjalnie 03.03.06, 16:38
              Ponieważ oficjalna informacja o ilosci zgloszen juz poszla to mozna stwierdzic
              ze na imprezie integracyjnej zwiazanej z MP bedzie co najmniej 132 curlerow...

uulala...
              • martin914 Re: Nieoficjalnie 03.03.06, 20:52
                Co to znaczy "impreza integracyjna związana z MP". To to samo co elminacje MP
                czy nie?
              • kjuber Re: Nieoficjalnie 03.03.06, 21:45
                Ta impreza to chyba dla tych, którzy maja zapewnione miejsce w MP.....
                • skip_yeti Re: Nieoficjalnie 04.03.06, 10:37
                  poprawie sie - imprezie zwiazanej z ELIMINACJAMI do MP
      • arekmcc Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 05.03.06, 14:29
        Cześc
        Do kwalifikacji zapisało się 23 męskich i 10 żeńskich drużyn - baardzo dużo.
        Z MCC 1 K i 2 M zespoły.
        pozdrawiam wszystkich curlerow wybierajacych sie do Lodzi
        Arek
        • martin914 Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 05.03.06, 17:00
          Kiedy władze PZC oficialnie ogłoszą miejsce i sposób rozgrywek elminacji? Do
          zawodów pozostały niecałe 3 tygodnie!!!
          • dioryt Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 06.03.06, 15:34
            to chyba nasza wina... że nic nie wiadomo
            czekamy bowiem na potwierdzenie finansownia lodowiska
            ale nie obawiajcie się
            jesli nam odmówią - zrobimy kwestę uliczną i DAMY RADĘ

• zielgora Challenge MP 2006 w Łodzi ??? 10.03.06, 09:59
        ...... Zostało 2 tyg. do turnieju.... a tak naprawdę nic nie wiemy..... (nie
        wspominając, że szef Komisji Szkolenia i Rozgrywek; cytuję; wyrwane z
        kontekstu ;-) : „...to przypomnę, że nie ma mowy o
        jakichkolwiek terminach, ponieważ nie zostałem jeszcze oficjalnie zawiadomiony
        o organizacji Mistrzostw Polski.”)

1.system rozgrywek??? (wysłałem swoja propozycję razem z grafikiem spotkań i
        nawet nie wiem jak jest reakcja na pomysł) mogę pomóc jak tylko mogę ze swojej
        strony.....
        2. propozycja jakiegoś pobliskiego hotelu, ze zniżkami?? ;-))) jakoś na Śląsku
        takie kwestie pomocne dla zawodników z poza terenu były bardzo pomoce... nie
        każdy mieszka w Łodzi... (ja się za bardzo nie skarżę bo w Łodzi mam część
        rodziny, ale.....)
        3.czy mogę wam jakoś pomóc??
        4.czy jakiekolwiek informacje mogły by spłynąć?? Czy ktoś coś wie? ;-))

na tyle mojej „krytyki” i zaniepokojenia... i jeszcze raz deklaruję swoją
        pomoc, na tyle na ile mogę pomóc będąc w Zielonej....

pozdrawiam
        hubert
        • kjuber Re: Challenge MP 2006 w Łodzi ??? 10.03.06, 11:12
          Proponuję powołać komisę śledczą....
          • fy3 Re: Challenge MP 2006 w Łodzi ??? 10.03.06, 12:50
            ha ha ha bardzo śmieszne panie Kubik. szkoda, że nie dla tych co mają grać w Challenge'u. zostały 2 tygodnie do zawodów a jeden wiceprezes PZC robi sobie jaja a drugi sie obraża, że nie został oficjalnie zawadiomiony o organizacji mistrzostw. niech se pan tupnie nóżką panie Burlewicz! według Regulaminu organizacji i rozgrywania zawodów przeprowadzanych pod auspicjami PZC (do pobrania z www.curling.pl) : "Komitet organizacyjny ma obowiązek publicznie przedstawić, UZGODNIONY Z WYDZIAŁEM WYSZKOLENIA PFC, regulamin zawodów zawierający plan gier z podaniem godzin, torów, przewag ostatniego kamienia w pierwszej partii i przyporządkowania drużynom odpowiednich kolorów kamieni NAJPÓŹNIEJ NA 21 DNI PRZED ROZPOCZĘCIEM ZAWODÓW." zdaje się, że to właśnie pan jest przewodniczącym Komisji Szkoleniowej i Rozgrywek.
            • hit_and_roll Re: Challenge MP 2006 w Łodzi ??? 10.03.06, 13:14
              Zanim pojawią się nazwiska warto sprawdzić na 200% czy odnosi się to do
              odpowiedniej osoby, a tym razem trafiłeś tylko w 50%...

Co do reszty tekstu i cytatu niestety smutna prawda...
            • pntb1 Re: Challenge MP 2006 w Łodzi ??? 15.03.06, 13:19
              > ha ha ha bardzo śmieszne
              > do challenge'u. zostały 2 tygodnie do zawodów a jeden wiceprezes PZC robi
              >sobie kowania drużynom odpowiednich kolorów kamieni NAJPÓŹNIEJ NA 21 DNI PRZED
              >ROZPOC> ZĘCIEM ZAWODÓW." zdaje się, że to właśnie pan jest przewodniczącym
              >Komisji Szkoleniowej i Rozgrywek.

Pani/Panie (?) krytyku. Po pierwsze jeśli walisz po nazwisku, to wypadałoby się
              przedstawić, a nie tchórzliwie schować za nickiem. Rozumiem, że po prostu boisz
              się mojego tupnięcia nóżką. Warto też pisząc pamflecik, sprawdzić wcześniej co
              się dzieje.

Po drugie pretensje proszę zgłaszać do kolegów i koleżanek z drużyn, które się
              wycofują. Powstało już sześć wersji zasad i terminarza. Żadna nie była aktualna
              dłużej niż przez dwa dni, więc nie zdołaliśmy jej upublicznić, bo już trzeba
              było robić nową.

Dlatego wczoraj powstała ostateczna, napisana tak, by kolejne drużyny mogły się
              już wycofać bez rozwalania terminarza i zasad.
              Paweł Burlewicz
          • zielgora komisja sledcza?? 10.03.06, 13:29
            ... wystarczy troszeczkę organizacji!!! Sam organizowałem wiele imprez różnego
            rodzaju (kulturalno sportowych w tym również ogólnopolskich) i dlatego
            deklaruje swoja pomoc.... bo widzę, że z ta jest bardzo kiepsko (miałem być
            delikatny na forum, ale niestety jestem prowokowany.... Związek Sportowy.......
            echhh

dodając..., nie jest moim zamierzeniem nikogo urażać... ale trochę więcej
            lepszego zorganizowania prac... a przede wszystkim terminów... Do was koledzy z
            Łodzi nie mam większych zastrzeżeń, w końcu o terminie za szybko się nie
            dowiedzieliście....
            • dioryt Re: komisja sledcza?? 15.03.06, 09:59
              to naprawdę duża radość, że "do nas kolegów z Łodzi"
              nie ma większych zastrzeżeń
      • martin914 Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 12.03.06, 19:42
        Czy ktoś kompetentny z PZC może w końcu powiedzieć jak będą wyglądały elminacje
        MP w Łodzi (system rozgywek itp.). Zawody za niecałe 2 tygodnie, a poza
        drużynami nic nie wiadomo.
        • pitjak Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 12.03.06, 20:16
          Jeszcze jedna dygresja.Dlaczego od dłuzszego czasu oficjalna witryna PZCurlingu
          jest właściwie martwa!Proponuję aby mało atrakcyjną szatę tejże wzmocnić
          chociażby bieżącą inf.o tym co się dzieje w krajowym curlingu.Panowie w
          Warszawie! Nasz entuzjazm w terenie w niczym nie zasługuje na taki zarzad!!
          Proszę sie brac do roboty,albo zostawcie te "klocki"innym osrodkom,chociażby
          Gliwicom.Przy okazji pozdrowienia dla Pana Piotra Podgórskiego za jego serce
          dla krzewienia tego sportu! pozdrawiam wszystkich entuzjastów kamieni ze
          Szkocji!
          • gen.wlochy Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 12.03.06, 21:52
            Czesc, jutro wszystko ustalimy. Wrocilem z dalekich podrozy i biore sie za
            mistrzostwa. Pozdrawiam z Łodzi. ŁJ
            • hit_and_roll Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 13.03.06, 01:37
              Najwyższy czas Łukasz, najwyższy czas...

Na początek dwie sugestie:
              1. Noclegi - po rozeznaniu sytuacji wygląda to kiepsko. W okolicy lodowiska ceny
              nie spadają poniżej 50 zł. (Domy Studenckie) za nocleg od osoby, a na challenge
              trzeba liczyć min. 3 noclegi. Tańsze noclegi ok. 25zł. albo juz dawno zajete w
              tym terminie, albo daleko od lodowiska... Czy jest szansa że 130 osób które
              przyjadą na Challenge dostaną jakąś ofertę noclegów???
              2. Może nie do końca pytanie do Was a raczej do Was i do Komisji Technicznej
              PZC, która ma odpowiadać za przygotowanie lodu itp... Na ilu torach mają być
              rozgrywane mecze Challengu, jakimi kamieniami i skąd te kamienie do gry mają
              trafić do Łodzi, bo póki co to w Łodzi nie stacjonuje chyba żaden komplet???

Podsumowując: na półtora tygodnia przed zawodami więcej niewiadomych niż
              informacji... cóż pozostaje wiara w cud chyba...

Powodzenia
              K.B.

• gen.wlochy Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 13.03.06, 17:28
                jestem jestem, rozmawiałem dzisiaj z Andrzejem i Arkiem, lada chwila powinienem
                otrzymać wszystkie regulaminy, podzialy itp., komunikat prawie gotowy
                info o hotelach także dostaniecie niebawem - rzeczywiście nie jest z tym
                dobrze, ale zarezerwowanie 130 miejsc w akademikach to trzeba zalatwiać w
                sierpniu a nie pod koniec lutego :-)

póki co - informacje jeszcze nie wszystkie aktualne, więcej informacji
                niebawem, o kamieniach się nie wypowiadam, ale pzc tego pilnuje

Noclegi:
                Proponujemy zakwaterowanie w poniższych obiektach, proszę o powoływanie się na
                AZS Łódź i curling.
                - Hotel PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUG SOCJALNO - BYTOWYCH BUDOWNICTWA
                KOMUNALNEGO, ul. Łęczycka 70, 93-193 Łódź, tel.(0 42) 684 79 42, tel./fax: (0
                42) 684 75 07, www.pusbbk.com.pl, e-mail: info@pusbbk.com.pl – cena 27 zł za
                osobę niezależnie od rodzaju pokoju – dojazd komunikacją miejską około 10 minut.
                - Hotel Boss, ul. Tatrzańska 11, tel. +42 672 48 89, www.hotel-boss.pl;
                officeboss@hotel-boss.pl – cena 110 zł za pokój 2-osobowy - dojazd komunikacją
                miejską około 10 minut
                - Hotel ALICJA, Al. Politechniki 19 a, Tel.: (+48 42) 648 76 04, 684 63 70
                Fax: (+48 42) 684 63 70 E-mail: recepcja@hotel-alicja.pl; www.hotel-
                alicja.pl – ceny i standard wyższe, 5 min od lodowiska
                Pojedyncze miejsca mogą być dostępne w Domach Studenckich Politechniki Łódzkiej.

Kontakt:
                AZS Łódź, +42 677 10 10
                Łukasz Janczar, +507 024 745, lukasz.janczar@wp.pl
                Marcin Szewczyk + 502 731 300, dioryt@go2.pl
          • arekmcc Re: strona www.curling.pl 13.03.06, 10:41
            Witam,
            Uwaga dotycząca strony jest anonimowa ale mimo to postanowiłem odpowiedzieć.
            Nie zgadzam się że "od dłuższego czasu jest martwa". Może trzeba tam częściej
            zaglądać niż na to forum. NP. Umieszczam tam wszystkie informacje dot MP 2006
            które do mnie dotrą (drogą oficjalną). Nie dysponuję zastępem informatorów,
            wszystkie informacje pochodzą od samych curlerów.
            Wielokrotnie też podkreślałem (również na tym forum) że jestem otwarty, wręcz
            oczekuję na informacje z "terenu" do zamieszczenia na stronie. Jeżeli chcecie
            się czymś pochwalić, o czymś poinformować, po prostu piszcie na adres
            webmastera.
            Mam nadzieję że różne inne zajęcia, nie tylko curlingowe, pozwolą mi również na
            wprowadzenie niedługo nowej szaty graficznej.
            pozdrawiam
            Arek Detyniecki
            • pitjak Re: strona www.curling.pl 13.03.06, 21:54
              Cieszę się Arku że odpisałeś!"Martwa"strona dlatego choćby,że w podstronie
              Aktualnosci ostatnia "nowość" datuje się z września 2005!!Brak też moim zdaniem
              bogatszej inf.o planowanych turniejach u naszych południowych i wschodnich
              sąsiadów gdzie koszty uczestnictwa można jeszcze pogodzić z naszymi
              realiami.Ogólnie,ruch jaki w tej chwili powstał koło curlngu wymaga coraz
              lepszej pracy,zwłaszcza w PZC. Sam tez podpowiadasz sobie że nie ma możliwości
              zarządzania dobrze witryną bez pomocy regionów.Apel o materiały to dobry
              krok.Pozdrawiam
              • pntb1 Re: strona www.curling.pl 15.03.06, 13:10
                > Aktualnosci ostatnia "nowość" datuje się z września 2005!!Brak też moim zdaniem
                >
                > bogatszej inf.o planowanych turniejach u naszych południowych i wschodnich
                > sąsiadów gdzie koszty uczestnictwa można jeszcze pogodzić z naszymi
                > realiami.Ogólnie,ruch jaki w tej chwili powstał koło curlngu wymaga coraz
                > lepszej pracy,zwłaszcza w PZC.
                Nieszczęściem witryny stało się zrobienie jej w php. W zasadzie większość newsów
                o charakterze ogólnym była na niej zamieszczana przeze mnie. A od ponad roku nie
                mam takich możliwości technicznych. Wszystko robią Arek i Andrzej. Dlatego czeka
                nas kolejna rewolucja z wyglądem i techniką obsługi, tak by mogła znów być żywa.
                Mamy takie ambicje. I chętnie zgodzimy się na pomoc, bo mniemam, że takie były
                intencje...
                Paweł
                • bartoszsit Re: strona www.curling.pl 17.03.06, 00:19
                  witam,
                  postanowiłem sam troche dopomóc, bo kiepsko z tą informacją...
                  jeśli chodzi o noclegi, możecie jeszcze sprawdzić:
                  SCHRONISKO MŁODZIEŻOWE ul.Legionów 27 ok 30 zł/osbę tel. 42/630 66 80
                  ADRIA ul. Obywatelska 152 z śniadaniem, parkingiem 175 zł/dwóka 42/686 47 94
                  AXEL ul.Objazdowa 17 75 zł/dwójka, 100 zł/czwórka tel. 42/688 70 65
                  trafiłem też na wspomniany BOS i ALICJE
                  Powodzenia
      • martin914 Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 14.03.06, 13:07
        Pod tym adresem znajdziecie komunikat nr 1 dotyczący elminacji MP w Łodzi.

www.lodz.azs.pl/download/curling_mp_komunikat_nr1.pdf
      • hit_and_roll Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 23.03.06, 21:29
        No to zaczynamy zmagania w Challengu!!!

Dziś dzień treningów a od jutra rana rozpoczynają się mecze grupowe. Pierwsze
        wieści z Łodzi są takie że lód jest szybki lecz niestety niezbyt
        wypoziomowany... Mogą więc wydażyć sie niespodzianki.

Zapraszam do komentowania na forum wyników, które bedą w miarę spływania
        publikowane na www.skc.katowice.pl.

Wszystkim przebywającym w Łodzi życzę "Dobrej Gry"!!!
        • gen.wlochy Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 23.03.06, 22:55
          Oto i info z biura zawodów, w którym zostałem chwilowo sam. Zaraz kończymy
          treningi i co niektórzy idą spać lub imprezować. Jutro od 8 do 20 mecze, o 21
          wieczorek rozpoznawczy. Będą konkursy na najgorsze zagranie i na najbrzydszego
          curlera. Można wysyłać SMSy z propozycjami. Będą też dziwniejsze konkursy, ale
          to już wieczorem. Narwa.
          • dioryt Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 24.03.06, 08:54
            no to jest tak...
            lód już jest troszkę bardziej plaskaty i nie tak schodzący na bocznych torach

Piotr (dzięki mu za to!)
            pracowicie go prostował

wyniki postaramy się szybko wrzucać na podstronkę www.lodz.curling.pl
            • dioryt Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 24.03.06, 09:07
              pierwsze zdjecie wrzuciłem pod adresem
              www.lodz.curling.pl/lodz/mp.html
              • hit_and_roll Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 24.03.06, 10:52
                Na fotkach wygląda to bardzo fajnie :)
                Szkoda że nie uchwyciłeś jakiś tablic z wynikami np. po 3 endach ;) bo emocje
                sięgają zenitu :)))

Pozdrawiam i czekamy na wyniki
                • msfmcc Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 24.03.06, 12:12
                  Fiu fiu fiu!!!!
                  Nie wiem, jak jest w rzeczywistosci, ale na tych kilku zdjeciach lodowisko w
                  Lodzi wyglada IMPONUJĄCO!!!

Pozdrowienia dla malarzy, icemakerów, dobrych znajomych organizatorow. A
                  wszystkim druzynom - dobrej zabawy i dobrej gry!
                  Ach... szkoda, ze mnie tam nie ma.....

• dioryt Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 24.03.06, 12:23
                    oj dzięęęki
                    to wogóle nie nasza zasługa...
                    choć do zarządzania malowaniem się przyznaję
                    a lodowisko jest ładne bo ma okna ;-)

na stronie wrzuciłem wyniki pierwsej kolejki meczów
              • ccckhangoor Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 26.03.06, 18:51
                pierwsza seria zdjęć z Łodzi pojawiła się na www.city-curling.pl (dział
                multimedia).
                więcej wrzucę pewnie w ciągu kilku najbliższych dni.
                gratulując tryumfatorom pozdrawiam,
      • curling_girl Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 25.03.06, 14:22
        Czy zna ktoś wyniki meczy z godz. 11?
        • cover_wielki Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 25.03.06, 20:10
          Nikt nic nie wie. Aktualizacja też stanęła. Pewnie wszyscy już myślami przy
          suto zastawionym stole.
          • gen.wlochy Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 25.03.06, 20:30
            To znowu my, biuro nadal funkcjonuje. Sam nie wiem jak (respect to Aneta and
            Basia). Chyba bez wiekszych wpadek konczy sie drugi dzien zawodow. W biurze
            pojawil sie nalewak i 40 litrow piwa, ktorego zawodnicy nie zdazyli wypic
            wczoraj. Doszly nas sluchy, ze nie wszyscy pamietaja powrot z imprezy.
            Pozdrawiamy zwyciezcow konkursow na najgorszego tancerza wsrod curlerow oraz
            Ryska Rynkowskiego. To tyle, o naszej znakomitej postawie w meczu z Niki Lauda
            nie bede sie rozwodzil.
            • cover_wielki Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 26.03.06, 12:59
              Szanowni uczestnicy turnieju kwalifikacyjnego a cóż to takiego się stało, że w
              środku rozgrywek zostały niesklasyfikowane dwa zespoły Belfry Ośr. Sportu AZS
              Gliwice (skip A. Sypień) i CCC 49-er Warszawa (skip A. Janowski) - czyżby
              doping w drużynach wykryto ? czy może posługiwały się niedozwolonym sprzętem ?
              piszcie bo wszystkie agencje milczą
              • pntb1 Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 26.03.06, 13:05
                > doping w drużynach wykryto ? czy może posługiwały się niedozwolonym sprzętem ?
                > piszcie bo wszystkie agencje milczą
                Podpowiem, chociażem nie uczestnik. Widocznie oddały walkowerem (np. wskutek
                wcześniejszego opuszczenia turnieju) więcej niż jeden mecz. Zgodnie z przepisami
                skutkuje to niesklasyfikowaniem.
                • justynazalewska Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 26.03.06, 14:14
                  Brawo Sopot brawo!!! :) Gratuluje Kasiu awansu a Tobie Bartku gratuluje
                  wygranej wiadomo z kim :) no jeszcze jeden meczyk i finały MP czekają na
                  Ciebie :) Trzymam mocno kciuki. Pozdrawiam
                  • hit_and_roll Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 26.03.06, 21:22
                    I po Challengu... ostateczne wyniki już dostępne na www.skc.katowice.pl
                    • 8ender Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 27.03.06, 00:46
                      Przykro mi to mówić ale wrażenia po Challenge'u są straszne. Jak juz zdązyliśmy
                      przywyknąc w naszym karaju, lód był wręcz dramatyczny (chciałbym osobiście
                      podziękować Piotrowi za jego wysiłek ponieważ starał się on JAKO JEDYNY
                      cokolwiek zrobić z lodem niestety nieudało się mimo wszelkich starań). Jestem
                      przekonany że nie tylko ja mam takie wrażneni. Uwaząm że w tym turnieju było
                      zbyt wiele przypadków. Nikomu nie ujmując, powiem że większość drużyn które
                      teoretycznie powinny awansować odpadły. Uważam zę dowodzi to tylko strasznym
                      warynkom na lodize. Problem krzywego lodu nie pojawia siępierwszy raz ale uważam
                      ze w końcu powinno się go jakoś rozwiazać. Czy związek nie moze powołać
                      oficjalego icemakera który byłby za to odpowiedizalny....
                      • 8ender Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 27.03.06, 00:49
                        Przepraszam od razu za błędy w pisowni ale pisałem ten tekst trochę za szybko i
                        wkradło mi się mnustwo literówek. Mam nadzieję że sens wypowiedzi został
                        zachowany i przemówi on choć trochę do nagannnie diałających członków zarzadu PZC.
                      • dioryt Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 28.03.06, 09:49
                        skoro:

"większość drużyn które teoretycznie powinny awansować odpadły."

to może nie ma sensu organizowac eliminacji... bo przeciez wiadomo kto POWINIEN
                        awansować
                        • 8ender Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 28.03.06, 15:32
                          Jeżli odbywać sie mają na lodzie który wcale nie sprawdza umiejętności to chyba
                          rzeczywiście nie ma sensu bo to ma być turniej curlingowy a nie toto lotka...
                  • kasiasit Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 27.03.06, 09:45
                    Dziekuję za gratulacje :)..tez bardzo! bardzo! bardzo! się cieszymy! pozdrawiam
                    cieplutko i do zobaczenia na MP :)))
      • kasia_cocktail Re: Challenge MP 2006 w Łodzi :) 27.03.06, 11:16
        Wszystkim GRATULUJEMY!!!
        Wspaniała atmosfera panowała na eliminacjach, byłam widziałam :))
        Pozdrowienia!
      • ccckb wnioski 28.03.06, 11:50
        Przeczytałam właśnie wszystkie cztery "gorące" tematy ostatnich dni i wydaje mi
        się, że tu właściwie wnioski są proste. W ciągu ostatnich dwóch lat w polskim
        curlingu zmieniło się WIELE.:-))) I coraz więcej drużyn zaczyna mieć blade
        pojęcie na czym ta gra polega - na strategii, precyzji itd, itp. To, że nie
        rozgrywamy najważniejszych dla nas turniejów na lodzie nadającym się do gry w
        curling, czyli MP czy też eliminacji, miało mniejsze znaczenie 18 miesięcy
        temu, kiedy poziom wszystkich drużyn był wyrównany. Teraz granie na lodzie
        (coraz lepszym, ale wciąż odbiegającym od lodu, na którym można stworzyć choćby
        mglisty plan kolejnego enda) powoduje, że wyniki mogą być i pewnie będą coraz
        bardziej przypadkowe. Przewaga drużyn, dla których krzywizna lodu nie zmienia
        planu taktycznego, będzie na pewno widoczna.
        Po prostu – brakuje nam lodowiska curlingowego. Nie byłoby kłopotu z ligą,
        treningami, narzekania na lód...
        Ale wszyscy o tym wiemy!
        Pozdrawiam wszystkich i ku pokrzepieniu serc dodam, że przynajmniej temperatury
        na lodzie nawet nie są zbliżone do minus 10 :-)))) więc nie ma co płakać... ;-)
        • 8ender Re: wnioski 28.03.06, 15:35
          Całkowicie zgadzam się z ccckb. Drużyny które nie mają bladego pojęcia o taktyce
          curlingowej wygrywają mecze z niewątpliwie bardziej doświadczonymi zespołami tak
          właśnie wyglada polski curling.
          • arekmcc Re: wnioski 28.03.06, 15:55
            ...ale jaki sport bylby nudny gdyby zawsze wygrywali faworyci i ci bardziej
            doswiadczeni. Najlepszym przykladem na potwierdzenie slow przedmowcy (sorki,
            ale nie rozpoznaje nicka) o naszym curlingu jest ubiegly sezon, gdy druzyna z
            kwalifikacji wygrala MP pokonujac tych bardziej doswiadczonych...
            arek
          • kordel60 Re: wnioski 28.03.06, 16:16
            A ja tutaj pozwolę sobie podać przykład z zupełnie innej dyscypliny sportu, a
            mianowicie z piłki nożnej. Ostatnio Barcelona, przez wielu uznawana za
            najlepszą drużynę świata, zremisowała z rozpaczliwie broniącą się przed
            spadkiem Malagą, zajmującą ostatnie miejsce w Primera Division. Pod każdym
            względem przepaść między tymi drużynami jest ogromna. A jednak Barcelona nie
            wygrała.

Więc nie zawsze jest tak, że wygrywają drużyny teoretycznie lepsze, bardzij
            doświadczone, itp.

W sporcie może być różnie i to jest właśnie piękne.

Pozdrawiam.
        • ukke Re: wnioski 28.03.06, 16:12
          nie zapominajmy, iz treningi tez nie odbywaja sie na idealnie przygotowanych lodowiskach... sadze, ze druzynie z wiekszym doswiadczeniem chyba latwiej jest dostosowac taktyke i wykorzystac wlasnie tak ciezki lod.
          • ccckb Re: wnioski 31.03.06, 09:43
            Eeeee...
            Granie na dobrym lodzie wcale nie powoduje, że zawsze wygrywają faworyci!!!
            Wystarczy spojrzeć na Mistrzostwa Europy, Świata, Olimpiadę... :-))))))))))

Co do treningów - oto własnie paradoks. Trenujemy na dobrym lodzie, bo jeżeli
            przygotowujemy się do ME, czy nawet jedziemy na jakiś turniej, to musimy i
            chcemy grać na dobrym (normalnym!!!) lodzie. I na ten jeden start w roku musimy
            przestawić strategie, sposób wypuszczania kamieni itd :-(((( Czyli klasycznie
            dwa kroki do przodu, a potem trzy do tyłu... Więc tylko mówię SZKODA

Ale nieładnie z mojej strony, ze marudzę, bo tak jak pisałam, przez ostatnie
            dwa lata zmieniło sie tak wiele w polskim curlingu :-))))
            pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka