Dodaj do ulubionych

polana borkowska

12.09.08, 13:49
Witam, czy ktoś na forum nabył mieszkanie bądź ma taki zamiar w
inwestycji Polana Borkowska? Czekam na jakiekolwiek komentarze
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: gladm Re: polana borkowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 15:15
      Witam,
      My z żoną kupiliśmy tam mieszkanie na początku września.
      Jak narazie wszystko OK, zawarlismy umowe w formie aktu i w ostatnim tygodniu dostalismy kedyt po weryfikacji fimry przez bank. Obserwujemy budowe i caly czas cos sie tam dzieje, wiec mamy nadziejfe ze wyrobia sie w podanym terminie.
      • Gość: Robert Re: polana borkowska IP: *.chello.pl 06.02.09, 17:27
        Witam ! Zastanawiam sie nad zakupem mieszkania na ul.Zdunów, ma Pan
        jakies aktualne info na temat tej inwestycji ? mój mail
        robert_vu@wp.pl
    • Gość: Alicja Re: polana borkowska IP: *.gprs.plus.pl 11.10.08, 09:56
      Jestem zainteresowana kupnem mieszkania tej inwestycji, cena atrakcyjna,
      lokalizacja jak dla mnie odpowiednia. Moze podzielicie sie swoimi
      spostrzezeniami co do tej inwestycji, a co sadzicie o deweloperze? Klatki od B
      do E realizuje juz Art development, gdyz Sol Inwest mial problemy, inwestycje
      realizuja z tego co wplaca kupujacy(nie z kredytu) stad czesto wygorowane
      warunki splaty tj 80% pierwsza rata. Ale ile w tym prawdy?
      dzieki
      • Gość: zainteresowany Re: polana borkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 10:25
        mylisz się, z tego co ja sprawdzałem w dokumentach to inwestycje realizuje
        spółka powołana przez Art i Solinvest, która buduje klatki B-E. Ceny jak piszesz
        atrakcyjne, ja narazie jeszcze nie podjąłem decyzji o zakupie.
        • alicja_1234 Re: polana borkowska 11.10.08, 12:40
          Witam,
          Zapewne masz racje, nie bede sie licytowac :). Czy orientujesz sie moze jak
          wyglada obecnie sprawa z mediami budynku C2?
          dzieki
          pozdr.
          • Gość: zainteresowany Re: polana borkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 15:45
            Z tego co wiem media wewnątrz osiedla są gotowe. Teraz czekają aby je spiąć z
            budowanym w ul. Zdunów przez firmę Inkop kanałem głównym. Dlatego dla nabywców
            lokali w C media nie będą problemem, problemem były dla mieszkańców bloków A i
            B. W nadchodzącym tygodniu wybieram się na budowę i pewnie podejmę decyzję.
            pozdrawiam
            • alicja_1234 Re: polana borkowska 12.10.08, 10:04
              Dzis wybieram sie na budowe. Ja tez decyzje mam podjac juz w tym
              tygodniu, zastanawia mnie jedno na jakiej zasadzie ta inwestycja
              jest finansowana przez firem Art Development? Mam na mysli to, ze
              aby zakupic mieszkanie w budynku C2 nalezy podpisac umowe z SOL
              inwest, ktory na licznych forach okreslany jest jako "zlodziej". Nie
              chce tu nikogo oczerniac ale nie znalazlam zadnej pozytywnej opinii
              na ich temat(SOL inwest).Jezeli dowiesz sie cos wiecej to daj
              znac :).
              • alicja_1234 Re: polana borkowska 12.10.08, 12:21
                Czy wie ktos z was jak sprawdzic, co bedzie wybudowane pomiedzy
                budynkiem C2 a laskiem. Ktos wykupil tam grunty i ma zamiar cos
                wybudowac. Art development nie wie jednak co to bedzie(a moze nie
                chce wiedziec?)
                • Gość: zainteresowany Re: polana borkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 13:25
                  heh, apropos hasła "złodziej" to czytając to forum nie ma chyba firmy
                  developerskiej która nie byłaby "złodziejem". Jeśli ktoś kogoś okradł to jest
                  złodziejem i powinno się kradzież zgłosić na policję. Z tego co ja czytałem to
                  ludzie mają pretensje (czy słuszne czy nie tego nie wiem bo nie znam sytuacji) o
                  opóźnienie w budowie kanalizacji, przez co opóźniono oddanie budynków A i B, z
                  czego budynek B budowała Spółdzielnia Mieszkaniowa.
                  Ja byłem w biurze SOLINVEST i widziałem plansze z zagospodarowaniem osiedla,
                  niestety jak to w mieście wokoło będzie zabudowa wielorodzinna o wysokości od 4
                  do 7 kondygnacji, ale układ budynków (szczególnie odległości) wyglądają na
                  przyzwoite. Nie wiem kto jest właścicielem sąsiednich działek, ani czy taki plan
                  osiedla jest ostateczny.
                  pozdrawiam
                  • alicja_1234 Re: polana borkowska 12.10.08, 19:03
                    Bylam dzis na budowie, okazuje sie ze stawiane jest 1-sze pietro w klatkach od
                    B-E. Spotkalam tez okolicznych mieszkancow i poinformowali mnie, iz budowa stala
                    od grudnia do wrzesnia, a we wrzesniu cos zaczelo sie tam dziac. Moze dlatego,
                    ze to wlasnie do konca wrzesnia byly promocje tych ofert i dzieki temu byl
                    zastrzyk gotowki? Na terenie budowy stoi jeden zuraw. Od strony ulicy sa takze 2
                    bodajze 4- pietrowe bloki. Bloki sa puste, nowe ale nie ma tam mieszkancow, gdyz
                    podobno nadal nie ma mediow. Z drugiej strony tej inwestycji sa chaszcze. Co o
                    tym sadzicie? Jest sens ryzykowac?
                    • portekarol Re: polana borkowska 16.10.08, 15:50
                      Wpisywałem się już na jednym forum ale i tu chętnie powymieniam uwagi.
                      Ja już około miesiąca łażę dookoła inwestycji, wypytuje o co moge zarówno w Sol
                      Invescie, na budowie jak i w okolicy więc przedstawie wszystkim to czego się
                      dowiedziałem bo chyba już jestem w miare nieźle poinformowany :D
                      Sol Invest i Art Development razem działają pod szyldem Sol Invest Polana Borkowska.

Teraz jest tam rozkopana doszczętnie droga dojazdowa do bloku bo robia wodę i
                      kanalizację (pytałem samych robotników więc chyba nie ściemniali). Widziałem że
                      stoi stacja z prądem i kładą kabel wokół budynku, gaz ponoć też jest choć samej
                      rurki nie widziałem ;)To mnie jakoś uspokaja bo z mediami był tam ponoć problem
                      bo to był dziewiczy teren.

No a na samym budynku widziałem murarzy stawiajacych ściany, potem ich nie było
                      i wg wyjasnien gościa z Sol Invest dlatego, że nia ma dojazdu..No brzmi w miare
                      sensownie. Po skonczeniu robot w drodze maja wejśc lać płyte żel betową czy
                      jakąś i generalnie budynek ma iść do góry.

Poruszaliście też temat okolicy - na planach które mi przedstawiono jest właśnie
                      tak jak pisał kolega zainteresowany... Dla mnie ważne bylo to, że odległości
                      między blokami są w miarę ok. No cóż, licze że bedziemy sie dalej wymieniac
                      informacjami bo ja chciałbym w koncu podjac jakas decyzje i moze mi pomozecie ;)
                      pozdrawiam,
                      karol
                      • Gość: q Re: polana borkowska IP: *.ghnet.pl 18.10.08, 19:05
                        uwaga na tą firmę!!!

3 lata temu o mało nie kupiłem mieszkania na tej budowie bo tak coś
                        takiego należy nazwać. Na początku kłamali przez 7 miesięcy iż
                        pozwolenie będzie najdalej za miesiąc potem gdy się okazało że
                        jednak nie mają pół roku męczyłem się aby odzyskać pieniądze.

Pani prezes kłamie jak z nut więc jak chcecie coś u nich kupić to
                        tylko notarialnie + wpis w hipotece gruntu.

Co do budowy to sol invest po prostu prawie padł i oddał/sprzedał
                        udział w budynku Art-owi dlatego budują obaj. Gdzie indziej buduje
                        się blok 3 lata przez 2 deweloperów i końca nie widać.

Odradzam kupna, jeśli już to po wybudowaniu i odrazu z hipoteką.
                        • Gość: anna Re: polana borkowska IP: 91.196.213.* 10.11.08, 21:08
                          Witam wszystkich, może mam złe domysły, ale jeszcze początkiem tego roku
                          (styczeń) istniała firma (a właściwie 2 wspólnie działające - Semaco Invest
                          Group i Krak Development). Co do Semaco to chyba nie najwięksi złodzieje wśród
                          deweloperów w Krk, bo już coś gdzieś wybudowali (np. ul. Saska) i całkiem
                          przyzowicie to wyglądało, ale Krak Development to trzeba powiedzieć wprost -
                          firma 'krzak'. Związek z polaną borkowską chyba jest, bo to te właśnie firmy KD
                          i Semaco pod jednym szyldem miały postawić osiedle Zdunów (czyżby to Wasza
                          polana borkowska po przeróbce?
                          www.krakdevelopment.pl/)
                          KD i Semaco miały jeszcze postawić os.Okulickiego (tuż obok wszystkich etapów
                          Okulickiego Activ Investment), ale 'poszli z torbami' (wiem, bo miałam tam kilka
                          miesięcy umowę rezerwacyjną, którą mi wypowiedzieli). Nie wiem na ile polana
                          borkowska jest uczciwą inwestycją, ale termin skończenia IV kwartał 2009 to
                          długo i jakoś powiązania z wczęśniejszym pomysłem na os.Zdunó źle mi się kojarzą :(
                          • Gość: ewe Re: polana borkowska IP: *.net-admin.com.pl 10.11.08, 21:33
                            wszystko się zgadza, mogą być duże problemy!!!
                            • Gość: klient nieprawdę piszecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 11:44
                              jestem klientem tej inwestycji i spółka realizująca Polanę Borkowską nie ma nic
                              wspólnego z Krak Development i Semaco czy innym Activem. Jedyne co się zgadza to
                              to że właścicielem sąsiednich działek jest firma Krak Development (działka przy
                              lesie obok bloku SM Śnieżka), a czy to jest krzak czy nie to nie wiem (swojej
                              inwestycji jeszcze nie zaczęli, przynajmniej budowy nie widać). Blok "C"
                              realizuje SOL INVEST razem z ART DEVELOPMENT. Obie Panie które sieją ferment
                              proszę aby lepiej sprawdzały swoje domysły i informacje (są księgi wieczyste,
                              geodezja i KRS gdzie można wszystko sprawdzić i myślę że każdy rozsądny kupujący
                              to robi), bo potem ciężko aby na forum było coś przydatnego dla klienta jak 90%
                              informacji stanowią jakieś domysły lub niesprawdzone informacje.
                              • Gość: anna Re: nieprawdę piszecie IP: 91.196.213.* 11.11.08, 12:53
                                Domysłem jest powiązanie Polany Borkowskiej z umarłym już pomysłem na osiedle
                                Zdunów w wykonaniu KD i Semaco Invest. A to, że KD to firma krzak to nie ulega
                                wątpliwości, gdyż jakby mieli zacząć budować Zdunów to już by dawno zaczęli, a
                                jak na razie to pomysł zaginął. Gdybym nie miała z nimi złych doświadczeń
                                (obiecanki cacanki i zwodzenie klienta z osiedlem Okulickiego, gdzie dalej rosną
                                trawy, bo KD i Semaco się wycofali robiąc nas w ...). Ja tylko wskazuję
                                powiązanie między Zdunami a Polaną, bo wszystkie inwestycje KD i Semaco miał
                                kupić nowy inwestor i wszystko wskazuje, że jest to Sol Invest i Art
                                Development. I dobrze radzę uważać, bo sprawa śmierdziała w przypadku Zdunów,
                                więc ja osobiście bałabym się Polany. Nie twierdzę, że będą problemy, ale mogą
                                być, KD i Semaco też miały pozwolenia, krsy, geodezje itd i co?! i wielkie g...,
                                bo nie zaczęli budować nic!
                                • Gość: klient Re: nieprawdę piszecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 14:32
                                  Z Twojego postu wynikało, że tą inwestycje prowadzą Krak development, semaco i
                                  jeszcze jakiś activ, a tymczasem nie ma to nic wspólnego z tą inwestycją (można
                                  łatwo sprawdzić porównując wizualizacje na www.krakdevelopment.pl oraz
                                  www.polanaborkowska.pl, oraz sprawdzając w księgach wieczystych które działki są
                                  czyje, a to że w jednym rejonie ulicy Zdunów działa kilku inwestorów: Polana
                                  Borkowska, SM Śnieżka, Lokatorska SM i Krak Development to chyba nic dziwnego).
                                  Nie wiem co miało semako i kd a czego nie miało i przykro mi że miałaś z nimi
                                  niemiłe doświadczenia przy zakupie mieszkania. Ja wiem jedno, w inwestycji w
                                  której kupiłem mieszkanie księgi wieczyste są w porządku, pozwolenie na budowę
                                  jest, akt notarialny podpisałem i ujawniłem roszczenie w księdze wieczystej
                                  (czego np. taki Leopard zabraniał swoim klientom), dostałem na mieszkanie kredyt
                                  (bank też sprawdził inwestycję) i trwa budowa. Co do terminu zakończenia ...
                                  jest to rok, nie wiem czy dużo czy mało, nie znam się na budownictwie na tyle,
                                  żeby wiedzieć ile powinna trwać budowa 8 kondygnacyjnego budynku. Teraz
                                  pozostało mi tylko obserwować budowę i czekać.
                                  • Gość: anna Re: nieprawdę piszecie IP: 91.196.213.* 11.11.08, 17:35
                                    > Z Twojego postu wynikało, że tą inwestycje prowadzą Krak development, semaco i
                                    > jeszcze jakiś activ

Sory, ale chyba masz problemy z rozumieniem tekstu czytanego :( Ja nie
                                    twierdziłam, że te firmy budują polanę, wróć do mojego postu i przeczytaj
                                    jeszcze raz, bo chyba zbyt pochopne masz wnioski...

Jeżeli uważasz, że wszystko jest ok ze strony dewelopera to niech tak będzie, ja
                                    nie wiem, bo tam mieszkania nie kupuję, ale życzę wszystkim klientom doczekania
                                    się na własny kąt, bo sama też czekam i wiem jak to jest.
                                    A argument, że bank zweryfikował te firmy, bo udzielił Ci kredytu do mnie nie
                                    przemawia WCALE, bo u mnie bank też zweryfikował KD i Semaco, a inwestycja na
                                    Okulickiego poszła z torbami i tyle o niej słyszano. Wisiała tablica reklamowa
                                    na placu budowy, była cudna strona internetowa i pani Ania Cz. jako
                                    przedstawiciel firmy pięknie mydliła oczy potencjalnym klientom i to wszystko co
                                    mieli do powiedzenia...
                                    Nie złość się od razu, bo nie o to mi chodzi żeby tu
                                    nabluzgać i nawymyślać, że Wasz deweloper to przekręt itd. Nie o to mi chodzi,
                                    zastanowiło mnie jedynie czy przypadkiem nie mają nieczystych układów z KD i
                                    Semaco i tyle.
                                    • Gość: klient Re: nieprawdę piszecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 21:19
                                      "Sory, ale chyba masz problemy z rozumieniem tekstu czytanego :( Ja nie
                                      twierdziłam, że te firmy budują polanę, wróć do mojego postu i przeczytaj
                                      jeszcze raz, bo chyba zbyt pochopne masz wnioski..."

To po co piszesz swoje wywody w temacie o innej inwestycji? Skoro to nie jest
                                      inwestycja firm na których się zawiodłaś?
                                      • Gość: ewe Re: nieprawdę piszecie IP: *.net-admin.com.pl 11.11.08, 21:57
                                        klient czy developer? nie pomyliły ci się strony albo podpis?
                                        • Gość: klient Re: nieprawdę piszecie IP: *.technika.net.pl 12.11.08, 10:04
                                          a dlaczego miały mi się pomylić strony? Kupiłem mieszkanie to sobie monitoruje
                                          wątek na forum (to chyba normalne), bo mam nadzieje że może ktoś poda jakieś
                                          przydatne rzeczy albo podzieli się jakimiś konkretnymi informacjami, a tymczasem
                                          ktoś pisze "uwaga na tą inwestycję bo sąsiednią działkę ma jakaś nieuczciwa
                                          firma (firmy?)"...
                                          Proszę jeśli masz jakieś konkretne uwagi to pisz będę wdzięczny jeśli dzięki
                                          temu uda mi się nie popełnić błędu.
                                          • Gość: anna Re: nieprawdę piszecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 12:40
                                            Mama mnie uczyła, że mądrzejszy musi ustąpić :)

Więc tak: Polana Borkowska to najwspanialsza inwestycja na mapie Krk a
                                            deweloperzy, którzy się tego podjęli to najuczciwsi z możliwych. Wszystko jest
                                            super, nie ma (i nie będzie!) żadnych problemów, niepotrzebnie w ogóle cokolwiek
                                            pisałam, bo niektórzy nie potrafią obiektywnie przeczytać posta. Jeśli nie po to
                                            jest to forum żeby wymieniać wszystkie uwagi łącznie z domysłami to przepraszam,
                                            mój błąd. Zostaje mi tylko zazdrościć klientom i całemu światu głosić, że
                                            powstaje cudo architektoniczne ;p
                                            A Ciebie Ewe lubię naprawdę, i może przestańmy już dokuczać klientowi, bo facet
                                            rozstroju nerwów dostanie ;p
                                            • Gość: klient Re: nieprawdę piszecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 17:28
                                              Ewe po prostu jest świetną uczestniczką dyskusji, bardzo wiele wnosi do jej
                                              treści a bogactwo argumentów jest przytłaczające.

Z mojej strony EOT, bo to dyskusja jak ze ślepym o kolorach. Rozumiem że musicie
                                              wyładować swoje frustracje publicznie bo naraziła wam się firma Semaco czy jakaś
                                              inna. Powodzenia życzę. Pogrzebcie w archiwum forum bo może ktoś jeszcze buduje
                                              w ich sąsiedztwie i wpiszcie ostrzeżenia!

PS. Nie kupujcie nic na osiedlu Podwawelskim bo słyszałem że Leopard ma kłopoty!
                                              • Gość: anna Re: nieprawdę piszecie IP: 91.196.213.* 12.11.08, 20:44
                                                Dziękujemy wujkowi-dobra rada, za solidne domysły nt leoparda, ale już wcześniej
                                                pisałeś "są księgi wieczyste, geodezja i KRS gdzie można wszystko sprawdzić i
                                                myślę że każdy rozsądny kupujący to robi" no i zresztą liczą się tylko konkrety,
                                                czarno na białym, a nie 'niusy' podawane 'pocztą pantoflową'.

Przepraszam... żartuję ;p
                                                • Gość: dadarek Re: nieprawdę piszecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 23:35
                                                  Hmmm... Dosyć skutecznie rozmyliscie temat drodzy forumowicze aczkolwiek wymiana
                                                  poglądów i zdań całkiem ciekawa ;) Emocje ecmocjami ale całkiem kulturalnie :D
                                                  Ja w każdym razie chciałbym się dowiedzieć czegoś o samej inwestycji a w
                                                  zasadzie o propozycji cenowej pt 5135 zł brutto/m2...Umówiłem się wstępnie na
                                                  spotkanie i wiem, że ta cena obowiązuje przy 80% wpłaty po podpisaniu umowy
                                                  przedwstepnej...To jest dla mnie OK bo wkład własny + kredyt powinny dać żądaną
                                                  sumę. Ale chciałem zapytać czy jest ktoś kto już podpisał umowę i czy na
                                                  przykład nie zaskakują jakimiś niewiadomymi opłatami nie wiadomo skąd np. "za
                                                  świeżę powietrze" 500 zł do metra dodatkowo :D Będe wdzięczny za informacje
                                                  mogące się przydać w trakcie osobistego spotkania.
                                                  Z góry dzięki...

PS. Aha, dodam, że wiem że garaż czy komórka lokatorska dodatkowo płatna ale to
                                                  mnie jakoś nie zszokowało bo chyba większość deweloperów każe sobie dopłacać za
                                                  parking....
                                                  • Gość: anna Re: nieprawdę piszecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 10:13
                                                    My kupiliśmy mieszkanie u innego dewelopera (po cenie niestety mniej korzystnej,
                                                    ale w lepszej lokalizacji).
                                                    Nasuwa mi się jedno - nie wydaje się Wam, że 80% wpłaty na sam początek to
                                                    bardzo dużo? Osobiście bym się bała, 5135zł to atrakcyjna oferta, ale biorą
                                                    prawie wszystko na raz :(((

P.S. Żeby nie było, że pozjadałam rozumy :) Przy przedwstępnej nasz deweloper
                                                    wziął 30% (w rozbiciu na 2 raty, 10% i 20%). A resztę bierze w 10% transzach po
                                                    ukończeniu danego etapu. Uważam, że taki schemat płatności jest ok ;)
                                                  • Gość: dadarek Re: nieprawdę piszecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 22:23
                                                    No fakt, że dużo na raz...
                                                    Ale ja rozumowałem w ten sposób: można u nich płacić bodajże 40% z racji na
                                                    wykonane już roboty a potem zgodnie z postępem prac... Tylko, że wtedy cena
                                                    skacze o jakieś chyba 300 - 400 zł/m. Wyszedłem więc z założenia, że w końcu i
                                                    tak im to zapłacę a przynajmniej jak sobie wyliczyłem zyskam jakieś 20 tysiecy...
                                                    No ale dalej szukam kogoś kto już kupił mieszkanie bądź chociaż był na jakichś
                                                    rozmowach :D
    • juliaborejko Re: polana borkowska 22.11.08, 22:05
      Czy są jakieś nowe wieści o postępach prac na Polanie Borkowskiej?
      Zastanawiam się nad kupnem mieszkania, ale po przeczytaniu forum chyba
      rezygnuję. Proszę klijentów firmy Solinvest o opinie, czy jest ona wiarygodna,
      czy lepiej trzymać się z daleka?? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
      • Gość: klient Re: polana borkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 23:16
        wieści z budowy są takie:
        www.polanaborkowska.pl/budowa
        stan prac na 15.11.08.
        • juliaborejko Re: polana borkowska 23.11.08, 01:25
          no cóż, dziękuję bardzo, ale takie informacje już dość dobrze przestudiowałam;
          pytam o wieści, których firma solinvest nie obwieszcza na swojej stronie, jako
          że po przeczytaniu tego forum raczej trudno wierzyć w ich wiarygodność;
        • Gość: mirka Re: polana borkowska IP: *.eranet.pl 23.11.08, 01:30
          ja kupilam, firma Art Development ktora prowadzi tez ta inwestycje
          ma swirtna opinie, moi znajomi kupili mieszkanie na Malym Plaszowie
          i sa zachwyceni podejsciem firmy a przede wszystkim brakiem ściemy w
          przypadku jakis problemow i w ogole opieka nad klientami, innni
          kupili od nich w apartamettowcu i budowa sie konczy za miesiac,
          budyneczek podobno cudenenko.., sprawdzialm ta cala Polane na
          wszystkie sposoby, taniej to chyba sie nowego mieszkanka nie
          dostanie... kryzys kryzysem ale koszty takiej budowy sa przeciez
          spore..
          • juliaborejko Re: polana borkowska 23.11.08, 02:01
            Nie wiem jaki jest dokładnie formalny związek między firmami Art Development i
            Solinvest, które razem prowadzą budowę na Polanie Borkowskiej, ale z forum
            wynika, że o Solinvest można powiedzieć wiele rzeczy, ale na pewno nie, że
            cechuje się "przede wszystkim brakiem ściemy w przypadku jakis problemow"; kilka
            wątków w dziale architektura świadczy zupełnie na odwrót
            • Gość: aa Re: polana borkowska IP: *.ghnet.pl 23.11.08, 13:58
              Naprawdę daruj sobie tą inwestycje 3 lata juz ją powiedzmy budują.
              Sol-invest nie ma kasy bo jaki inny deweloper oddaje pół bloku innej
              firmie? Ja miałem same problemy z nimi i 4 miesiace walki o
              odzyskanie pieniędzy.
              Prawda jest też taka że jeśli podoba Ci się ta inwestycja to podpisz
              z nimi umowę ale cała kasa płatna przy przepisaniu hipoteki na
              Ciebie inaczej nie ma sensu. Druga sprawa nawet nie sprzedali 20%
              mieszkań a inwestycja jest pewna dopiero po sprzedaniu 60-70%
              mieszkań.
              • Gość: klient Re: polana borkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 15:59
                skąd wiesz ile mieszkań sprzedali?
                Z informacji na stronie www wynika że sprzedanych jest 44 na 102 lokale co daje
                blisko 50% sprzedaży. Jest jeszcze trochę rezerwacji, ale do tego bym nie
                przywiązywał wagi, bo rezerwacja dziś jest jutro nie ma.
                Ja do kredytu okazywałem harmonogram prac jaki otrzymałem od developera, na
                razie wszystko się zgadza, co do terminów. Zobaczymy co będzie dalej. W
                najbliższym tygodniu wybieram się na budowę zobaczę jak postępy.
                • portekarol Re: polana borkowska 24.11.08, 14:50
                  Witam,
                  Wpisywałem się tu z miesiąc temu przed podjęciem decyzji...
                  Teraz jestem już po fakcie zakupu i powiem szczerze że opinie jakie tu znalazłem
                  odwlekły w czasie moją decyzję i teraz żałuje bo "uciekło" mi mieszkanie które
                  najbardziej mi się podobało.
                  Posprawdzałem inwestycje jak tylko się dało przy pomocy znajomego prawnika i
                  budowlańca i nie odradzali mi zakupu a wręcz odwrotnie. Wiadomo, że wszystkiego
                  człowiek nigdy nie sprawdzi ale narazie wygląda to OK.
                  Bardzo dużo pomogli mi w załatwieniu kredytu bo wiadomo że ostatnio były z tym
                  problemy więc narazie ze współpracy jestem b. zadowolony. Zobaczymy co będzie
                  dalej, mam nadzieje że równie w porządku ;)
                  Zakupu dokonałem z końcem października od tego czasu regularnie jeżdżę na budowę
                  oglądać co się dzieje i faktem jest że cały czas idzie do góry.
                  Nie będe tu nikogo namawiał bo to nie moja rola ani nie chcę brać żadnej
                  odpowiedzialności... Ale po lekturze niektórych postów tutaj może się
                  człowiekowi wydawać że to nie wiadomo jaka chu.... firma a narazie moje wrażenia
                  są zdecydowanie inne.
                  A w kwestii ilości sprzedanych mieszkań to nie może to być 20% bo ja musiałem
                  kupić 3 piętra niżej niż chciałem bo te wyżej były zajęte.
                  Zresztą umowę u notariusza podpisywałem w towarzystwie 2 innych kupujących....
                  Mam nadzieje, że moje uwagi się komuś przydadzą ;)
                  Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka