Dodaj do ulubionych

Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa

23.04.08, 16:09
Może jednak pisanie i uświadamianie producentów zmieni stanikowy rynek w Polsce.

Wczoraj odpisali mi:
"dziękujemy bardzo za przesłane uwagi. Postaramy się szerzej przeanalizować
ten problem i po ustaleniu skali zjawiska uwzględnić w przygotowywanych
kolekcjach."

A dzisiaj dostałam takiej treści:
"w uzupełnieniu wczorajszej odpowiedzi informuję Panią, że partię pilotażową
poszukiwanych przez Panią rozmiarów bielizny wykonaliśmy na zapotrzebowanie
sklepu:
" Satine - Bielizna"
ul. Puławska 24 B
Warszawa
P. Monika Wasilewska - kontakt 602/ 726 619.
Z poważaniem
W imieniu Właściciela P. Ewy Barszczewskiej
Zofia Pietrzycka"

Napisałam że mam 60D i dużo kobiet szuka 60 i 65 w zakresie B-J brytyjskie. I
jakie typy preferujemy. ;)
Warszawianki możecie sprawdzić jak wyglada ich próba.
Tutaj jest zdaje się strona sklepu:
www.satine.pl/
(Poradnik Stanik Doskonały mają zrobiony na podstawie Figleaves )

JAk ktoś jeszcze chce walczyć z wiatrakami czyli nawracaniem producentow to we
wczesniejszym moim wątku są adresy e-mail do nich. ;)
Obserwuj wątek
    • joankb Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 23.04.08, 16:29
      Wypadałoby iść pomierzyć. Warszawianki - próbujcie.
      Ja walczę z rozmiarem comeximowym, raport myślę wkrótce.
      Pozostaje problem jakość/cena polskich staników.
      • natashka87 Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 23.04.08, 16:44
        Już lece tam. A wiesz od kiedy będą?

Pani w tym sklepie jest bardzo miła i delikatna:)- nie wiem jak się
        zna, bo ostatnio jak byłam to poniżej 70 miała tylko 65H , więc nic
        nie mierzyłam. Ale wiedziała, że 60tki i 65tki istnieją:)

To bardzo dobra wiadomość, coś się zaczyna zmieniać. Chciaż myślę,
        że i tak na mnie 65 i jeszcze polskie to będzie za szerokie. Ale
        spróbuje:) Ceny tam były ok, za jakieś 70 zł staniki, tylko chyba
        było dużo usztywnianych, ale może mi się wydawało.
        • anna.michal Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 23.04.08, 17:08
          Nie wiem kiedy będą, ale jest podany kontakt telefoniczny więc można dzwonić i
          pytać, a potem jechać i mierzyć. Sama jestem ciekawa co przygotowali. (niestety
          jestem z Krakowa więc sama tego nie sprawdzę)

Co do cen i jakości to myślę, że nad tym też można popracować. ;) Zresztą jakby
          się już zrobiła większa konkurencja to powinno to wpłynąć na jedno i drugie.
    • yu-me Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 23.04.08, 16:49
      Ojeeej! Fajnie by było, bo do Kostara mam sentyment - moja firma przed
      przestanikowaniem na właściwy rozmiar. Jakość mają okej, cenę też, i nawet
      żałowałam, że muszę go opuścić, ale mieli obwody 70-85 ABCD, więc, cóż. Kiedyś
      nawet do nich pisałam z jedną sprawą i też kontakt był w porządku. Przeglądam
      właśnie ich stronę - widzę, że się poprawiło, modele bywają do F i nawet kilka
      65 z rzadka, ale cóż z tego, skoro tylko A i B. Ciekawe, jaka jest ta partia
      pilotażowa, bo żeby to nie było właśnie 65, A, B, i o, widzi pani, prawie nikt
      tego nie kupuje.
      Ech, w sumie mogłabym pojechać do Warszawy, ale nie mam chwilowo czasu=/ (ok. 1
      h dojazdu + znaleźć sklep, a praktycznie nie znam Warszawy). Mam nadzieję że
      znajdą się ludzie, którzy pójdą.
      • natashka87 Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 23.04.08, 16:57
        Nie jest tak cieżko trafić. To jest na Puławskiej, wjazdowa od
        strony Piaseczna, jeżeli Ci to coś mówi, ale w zasadzie blisko
        centrum. Napisz skąd będziesz jechać(jeśli będziesz) to postaram się
        dokładniej wytłumaczyć:)
        • yu-me Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 23.04.08, 17:07
          Od wschodu. Od strony Mińska Mazowieckiego ;)
          Najwygodniej byłoby mi BAGSem, który ma taki rozkład jazdy:
          www.bags.com.pl/index.php5?link=Rozk%B3ady%20jazdy
          To na którym przystanku musiałabym wysiąść i co potem robić?
          • kakot Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 23.04.08, 18:33
            Wysiadasz Warszawa-Centrum, to jest skrzyżowanie Al. Jerozolimskich z Marszałkowską. Na tymże skrzyżowaniu wsiadasz w tramwaj jadący na południe :) czyli prostopadle do Twojej trasy przybycia. Tramwaj ma mieć jako pętlę podane Wyścigi (4, 36) lub Metro Wilanowska (19). I jedziesz, po 3 przystankach zaczynasz się rozglądać po numerach domów, bo to już Puławska. Dokładniej nie powiem, bo z Mokotowa wyprowadziłam się prawie 10 lat temu i jestem nie na bieżąco :(
            • the_mariska Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 23.04.08, 23:00
              Oj, nieee, na samej Marszałkowskiej jest 5 przystanków w tamtą stronę;) A
              zresztą Puławska podobno w remoncie, ten odcinek bliżej mnie jest w porządku ale
              dalej podobno zaczynają się dziwne rzeczy dziać... Najwyżej wyskoczę tam
              niedługo i zdam relację :)
            • yu-me Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 09.06.08, 23:10
              Postanowiłam jednak odpisać, mimo półtoramiesięcznego opóźnienie, bo mnie
              gryzło, że nie podziękowałam.
              Tak jak ostrzegałam, nie miałam wtedy czasu - totalnie, nawet na wejście na
              forum - a teraz i tak okazuje się, że nie mam po co iść, bo jestem pewna, że nie
              ma mowy żeby 65 na mnie pasowała, a 65 luźna odpada całkowicie.
              No i coraz bardziej leczę się z sentymentu do Kostara, który im dłużej bywam na
              forum, tym mniej mnie interesuje. ;) No i na jego niekorzyść jest fakt, że stare
              staniki trzymam do ćwiczeń robótek ręcznych (fatalnie mi to wychodzi, nie nadaję
              się do jakichkolwiek przeróbek) oraz żeby się przekonać, że warto w to brnąć, i
              jak fatalnie na mnie leżały stare biustonosze.
              W każdym bądź razie - dziękuję jednak za tą odpowiedź wtedy, bo jednak ktoś
              poświęcił mi czas i udzielił odpowiedzi i głupio mi, że nie rzuciłam chociaż
              dziękuję^^;
          • natashka87 Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 23.04.08, 21:09
            Tak, wysiadasz Waszawa Centrum wsiadasz w tramwaj 4,18,36, w stronę
            południową(czyli nie w stronę Pałacu Kultury), wysiadasz na
            przystanku Rakowiecka - to ok. 10 min jazdy. Zobaczysz po jednej
            stronie takie centrum handlowe z kinem, a ten sklep jest po drugiej
            stronie ulicy, trochę na południe, kilka minut spacerkiem- jest
            szyld "Satin Bielizna". Mam nadzieje, że trafisz:)
            • kasiamat00 Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 06.05.08, 15:28
              UWAGA! Jeśli ktoś się wybiera na Mazowiecką, to niech sprawdzi połączenia
              autobusowe! Tramwaje od jakiegoś czasu (2 tygodnie?) NIE jeżdżą Puławską,
              skręcają w prawo na pl. Zbawiciela, 4 i 18 jadą w stronę Metra Pole Mokotowskie
              i dalej na Służewiec, a 36 na Ochotę (chyba na pl. Narutowicza). Od pl.
              Zbawiciela kursuje podobno komunikacja zastępcza.
        • quleczka Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 24.04.08, 22:30
          Satine ma dwa sklepy w Wawie...ciekawe czy ta odpowiedz oznacza, ze te staniki
          trafia tylko do jednego na Pulawskiej czy po prostu do firmy Satine, ktora
          oficjalnie ma adres na Pulawskiej, a beda w obu sklepiach :)

Bo mi ten na mazowieckiej duza bardziej pasuje lokalizacyjnie :)
      • nikadaw1 Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 23.04.08, 17:03
        dziwna rzecz, bo ja 65B Kostara nosiłam w zamierzchłych czasach licealnych -
        dobrych 10-12 lat temu. i były w zwykłym bieliźniaku w miejscowości ok. 60 tys.
        mieszkańców. pani ekspedientka sama mnie namówiła zamiast 70A. od tamtych czasów
        wiem że w przyrodzie rzadko ale występują 65ki i za cholerę nie mogłam dojść
        dlaczego tak rzadko. tak więc to oświadczenie kostara biorę za dobrą monetę.
        • bibea Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 24.04.08, 10:25
          O! Ten sklep to blisko mojej pracy jest!
    • scarlet_agta Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 24.04.08, 21:26
      A ja dziś mierzyłam Kostara w rozmiarze 70C. Specjalnie, aby wybadać czy 65-tki
      mają szansę pasować na mnie obwodowo. Jeśli chodzi o wzór to byłam zachwycona,
      ale niestety ta 70-tka była bardzo luźna. Na najciaśniejszej haftce po skróceniu
      ramiączek stanik podjeżdżał mi na kark. Nie kupiłabym tak luźnego stanika nawet
      dwa lata temu, gdy nie wiedziałam gdzie i czy w ogóle można znaleźć 65-tki,
      czyli za czasów gdy nosiłam 70B/C. :(
      Mam nadzieję, że chociaż 60-tki z tej firmy będą ciaśniejsze, ale coś czuję, że
      przydałoby się żeby zaczęli produkować też 55-tki.
    • lori_anna Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 01.05.08, 22:35
      byłam, widziałam
      poszłam z przyszła szwagierką, bo potrzebowała bardotki (wymiary mniej wiecej na
      65dd brytyjskie, 65F polskie)
      postanowilam uderzyc do satine, bo w wawce nigdzie indziej nie ma po co isc
      (choc jak bylysmy w kupieckich to zaskoczyla mnei pewna pani, bo miala i
      krisline i kostar ;)

tak wiec znalazlysmy 65E z kostara (65F wbrew pozorom strasznie odstawalo ;)
      czyli do 65F (a na wieszaku nawet 65g widziała, zaznaczam, ze to polska
      rozmiarowka...)
    • mefistofelia Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 01.05.08, 23:40
      uwaga- jesliby ktoras z was chciala pojechac do satine na pulawskiej- ruch
      tramwajowy jest tam wylaczony do 11maja.
      sa dwa zastepcze autobusy- z2 i z3. z2 mozecie podjechac np spod metra
      wilanowska. nie wiem dokladnie ile przystankow- patrzcie na numery

bylam wczoraj i na mazowieckiej i na pulawskiej. tylko w tym drugim maja 65tki.
      niewiele ale zawsze cos :) mierzylam dwa usztywniane (jeden niestety push up)i
      dwa miekkie.
      na mazowieckiej maja tylko 65tki przerabiane z 70ek. rozmawialam z wlascicielka,
      ktora powiedziala, ze zwezaja je hurtowo i strasznie sie zdziwila, jak jej
      powiedzialam, ze wolalabym cos niezwezanego z miska szyta na 65F, a nie 70E.
      co mnie jeszcze zdziwilo, to to, ze panie w obu sklepach od razu wreczyly mi
      staniki usztywniane, a miekkie dopiero na moje zyczenie. pani z mazowieckiej
      twierdzila wrecz,ze boi sie, ze te naturalne 65tki z wysokimi literkami nie beda
      sie sprzedawac, bo producenci szyja miekkie, a na malych biustach usztywniane
      lepiej wygladaja.
      moje zdanie poznala ;)
    • scarlet_agta 65-tki Kostara, chyba również wysyłkowo 06.05.08, 14:11
      Z tego co się orientuje dostępne są 65-tki z modeli 0217, 0216 o 024 (modele
      opisywane jako usztywniane lub pushupy). Chyba można je też kupić wysyłkowo (za
      zaliczeniem pocztowym) w cenach 70-99zł, 10 zł za paczkę.
      • zarin Re: 65-tki Kostara, chyba również wysyłkowo 06.05.08, 20:27
        A gdzie można kupić wysyłkowo?
        • scarlet_agta Re: 65-tki Kostara, chyba również wysyłkowo 06.05.08, 20:47
          Kontaktowałam się z producentem - pytałam czy będzie można kupić takie rozmiary
          w Krakowie lub okolicy i dostałam maila, że mogą mi wysłać za zaliczeniem
          pocztowym. Adres mailowy: kostar@kostar.com.pl
    • natashka87 Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 07.05.08, 15:50
      No więc dziś się wreszcie wybrałam. Ale chyba nie warto. Modele są
      może 3 - wszystkie usztywniane i to raczej bardzo. I do tego obwód.
      Tragedia. Moje wszystkie 70tki były dużo węższe. Ja mam co prawda 67
      cm pod, ale normalnie to 65 na najciaśniejszej haftce nawet się
      trzyma, a to nic... Nie cisnęło ani odrobinę, obwód miałam na karku
      a miseczki na piersiach, nawet się nie dało włożyć piersi, żeby
      zobaczyć jak z rozmiarem.. Myślę, że tak na 80 pod biustem byłoby
      dobre.

Ogólnie w sklepie miło, pani miła, nie próbowała mi nic za małego
      wcisnąć, tylko coś jakoś za bardzo na usztywniane nastawiona...

Przymierzałam Dalie za to - model chyba Alva, tylko nie biały jak
      był na stronie, tylko taki zółtawy z błękitnym haftem, całkiem
      ładny, ale w sumie bardziej przezwoczysty i jakoś inaczej wygląda
      niż w necie. Nawet wiem jaki mam rozmiar w polskich stanikach:) Tam
      mieli na pewno 65E, 65F, 65G czyli na brytyjskie to chyba
      odpowiadałoby 65DD, 65E i 65F. Cena 129 zł. Nawet nie wyglądał źle,
      tylko ma bardzo płytką dolną część miseczki i przez to piersi miały
      brzydki kształt, stożkował. Obwód ścisły, porównywalny do Tango w
      tym samym rozmiarze.
      • wensday Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 09.05.08, 12:29
        Jak będę w Wawie to się wybiore... ale tymczasem weszłam na ich stronkę, co by sobie obejrzeć jakie modele tam mają, no bo może faktycznie to zaliczneie pocztowe by pomogło.... Matko!! Czy widziałyście jak tragicznie ma dobrane staniki ich modelka??? Zwłaszcza ta z kolekcji "prywatnej"...
    • anna.michal Re: Kostar - pilotazowo 65, może 60 - Warszawa 12.05.08, 13:10
      podciągam

może jeszcze jakaś Warszawianka skorzysta i firma odważy się na więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka