Dodaj do ulubionych

TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!!

IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.12.04, 23:48
jak mnie trafia, jak piep.... TIRy ładują się na lewe pasy, by wyprzedzic
inne, jadące ok 3 km/h wolniej ! najgorzej jak sie załadują jako pierwsi na
lewy na światłach, bo zanim ruszą to już sie ponownie czerwone zapala i klapa.
ŻĄDAM wprowadzenia zakazu poruszania się lewym pasem pojazdów powyżej 3,5t -
wzorem np. niemiec - tam jest zakaz i ruch odbywa się płynniej !!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mezopot Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: *.hutmen.pl 22.12.04, 09:44
      Jeszcze gorsze jest to że niektóre Tiry nie uznają prawego pasa i jadą powoli
      środkowym albo lewym (często jest to praktykowane na Legnickiej).
    • Gość: Fakir Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 22.12.04, 11:39
      A ja ich pochwale za.... załatwianie cwaniaczków, takich jak na Klecińskiej,
      którzy po zjeździe z estakady szybciutko mkną lewym pasem aby na siłe wciąć sie
      na prawy pas przed zwężeniem. Już kilka razy spotkałem się z suytuacja gdy dwa
      równolegle jadące tiry uniemożliwiają taki manewr - a nie powoduje to zaburzeń
      płynności ruchu - wręcz odwrotnie.
      • 2w Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 22.12.04, 14:36
        Gość portalu: Fakir napisał(a):

> A ja ich pochwale za.... załatwianie cwaniaczków, takich jak na Klecińskiej,
        > którzy po zjeździe z estakady szybciutko mkną lewym pasem aby na siłe wciąć sie
        > na prawy pas przed zwężeniem.
        Był już o tym wątek. Cywilizowany świat stosuje regułę zamka błyskawicznego przed zwężeniem,
        zamiast generować korek na jednym pasie.
        • Gość: Fakir Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 22.12.04, 14:43
          Tylko że w tym wypadku ten pas sluzy do skrętu w lewo - a jadący prost robią
          to z premedytacja
          • 2w Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 28.12.04, 13:17
            Owszem... Z premedytacją nie przyczyniają się do powiększania zatoru.
            • Gość: Fakir Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 28.12.04, 13:51
              Nie zgadzam się. Zator jaki jest taki będzie - a szkopuł lezy w tym ze 80 -90 %
              kierowców grzecznie jedzie w sznureczku, a pozostałym strasznie sie spieszy -
              dodatkowo wprowadzają zamęt zmieniając pas ruchu tam gdzie już nie powinni tego
              robić.
              Ale to i tak nie przebije kierowcy, który korzystając z zamkniętego przejazdu
              na Klecińskiej wyjechal na pas przeciwległy - a poniewaz nie miał jak wjechac z
              powrotem na własciwy - skutecznie zablokował na parę minut ruch od strony
              przejazdu po jego otwarciu.
              • 2w Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 29.12.04, 01:39

> Nie zgadzam się. Zator jaki jest taki będzie - a szkopuł lezy w tym ze 80 -90 %
                > kierowców grzecznie jedzie w sznureczku
                50% z tych 80-90% nie potrafi (albo nie chce) ani sprawnie ruszać ani również poruszać się autem. Jedni
                gapią się, nie wiadomo na co, zamiast ruszać równo z innymi, inni "oszczędzają" paliwo turlając się na
                luzie 2 km/h - sukcesywnie powiększając odległość do auta poprzedzającego... Mało widzisz takich
                jadąc w przeciwnym kierunku? To oni generują korki, a nie stosujący regułę zamka błyskawicznego.
                Podam Ci przykład takiego "grzecznego" kierowcy, również na Klecińskiej, ale na samym jej początku
                przy Grabiszyńskiej. Ów grzeczny kierowca jadąc lewym pasem ul. Hallera, mija skrzyżowanie i wjeżdża
                w Klecińską. Po 2 czy 3 metrach napotyka na drodze strzałkę, która informuje go, że powinien zmienić
                pas na prawy. Zamiast dojechać do końca lewego pasa, ten od razu staje i włącza migacz, czekając na
                litościwą duszę, która zrobi mu miejsce, podczas gdy przed nim jest jeszcze ze 30 metrów wolnego
                pasa, a jadące za nim pozostałe auta zmuszone są do zatrzymania się na skrzyżowaniu.

A wracając do "dzielnych" tirów, to blokują lewy pas już od świateł, podczas gdy ten staje się pasem do
                skrętu w lewo dopiero jakieś 20 metrów od krzyżówki. Nie mówiąc już o tym, że skutecznie blokują
                również tych, którzy chcą skręcić.
                • Gość: Fakir Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 29.12.04, 14:05
                  > 50% z tych 80-90% nie potrafi (albo nie chce) ani sprawnie ruszać ani również
                  > oruszać się autem. Jedni
                  > gapią się, nie wiadomo na co, zamiast ruszać równo z innymi,
                  inni "oszczędzają"
                  > paliwo turlając się na
                  > luzie 2 km/h -
                  W tym wypadku chyba nie wiesz o czym mówisz - jest jeden dlugi rząd samochodów

> jadąc w przeciwnym kierunku? To oni generują korki, a nie stosujący regułę
                  zamka błyskawicznego.
                  j.w.

> pas na prawy. Zamiast dojechać do końca lewego pasa, ten od razu staje i
                  włącza
                  > migacz, czekając na
                  > litościwą duszę, która zrobi mu miejsce, podczas gdy przed nim jest jeszcze
                  ze
                  > 30 metrów wolnego pasa, a jadące za nim pozostałe auta zmuszone są do
                  zatrzymania się na skrzyżowaniu.
                  sam wytrącasz sobie argumenty. w przypadku którym opisujesz dwa pasy do jazdy
                  na wprost przechodzą w jeden ireguła :zamka" jest jak najbardziej na miejscu. W
                  przypadku opisanym przeze mnie jest to prostu łamanie przepisów.

A wracając do "dzielnych" tirów, to blokują lewy pas już od świateł, podczas gd
                  > y ten staje się pasem do
                  > skrętu w lewo dopiero jakieś 20 metrów od krzyżówki. Nie mówiąc już o tym, że
                  s
                  > kutecznie blokują
                  > również tych, którzy chcą skręcić.
                  nie sądze, skutecznie blokują ich ci co chcą jechac na wprost

• 2w Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 29.12.04, 14:57

> sam wytrącasz sobie argumenty. w przypadku którym opisujesz dwa pasy do jazdy
                    > na wprost przechodzą w jeden ireguła :zamka" jest jak najbardziej na miejscu.
                    A czym różnią się te dwa pasy od strony Grabiszyńskiej od pasów przed zwężeniem? Tylko tym, że od
                    strony północnej lewy 20 m przed skrzyżowaniem zmienia się w pas do skrętu w lewo. Jadąc prosto
                    mogę w majestacie prawa poruszać się nim aż do momentu zmiany oznaczeń. Różnica odległości w
                    zjeździe na prawy pas wynosi 20 metrów.
                    Tymczasem gloryfikujesz debili blokujących ten pas dobre 100-200 metrów wcześniej.

> przypadku opisanym przeze mnie jest to prostu łamanie przepisów.
                    I jest to równie wielkie zagrożenie dla bezpieczeństwa i porządku na drodze, jak poruszanie się po
                    estakadzie 85 km/h zamiast dopuszczalnych 80.

> nie sądze, skutecznie blokują ich ci co chcą jechac na wprost
                    Bo ktoś ze ZDIKu nie pomyślał, że możnaby przeznaczyć do skrętu w lewo wolny i gotowy już pas,
                    który teraz jest zastawiony barierkami. Choć może nie miało to sensu w przypadku marginalnego
                    charakteru natężenia ruchu w tym kierunku
                    • Gość: Fakir Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 29.12.04, 16:08
                      > A czym różnią się te dwa pasy od strony Grabiszyńskiej od pasów przed
                      > zwężeniem ? Tylko tym, że od strony północnej lewy 20 m przed skrzyżowaniem
                      > zmienia się w pas do skrętu w lewo
                      no wlasnie.
                      odpowiem krótko, bo nie ma sensu tego ciągnąć dalej - zdecydowana liczba
                      kierowców swiadomie jedzie tym pasem - gwizdzac na frajerów w ogonku (no bo
                      tak wychodzi z Twego rozumowania), by przed zwezeniem na silę sie wcisnąć.
                      I tyle
                      • 2w Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 29.12.04, 16:46

> odpowiem krótko, bo nie ma sensu tego ciągnąć dalej - zdecydowana liczba
                        > kierowców swiadomie jedzie tym pasem - gwizdzac na frajerów w ogonku (no bo
                        > tak wychodzi z Twego rozumowania), by przed zwezeniem na silę sie wcisnąć.

Idąc Twoim tokiem rozumowania jadąc z Hallera w Klecińską powinniśmy karnie stać na jednym pasie
                        już od ul. Ojca Beyzyma lub Mieleckiej. Wogóle nie potrzebne są nam kilkupasmowe odcinki dróg, bo i
                        tak w końcu przechodzą one w jednopasmowe, a jadący przed zwężeniem lewym pasem to cwaniaki i
                        buraki.
                        No cóż... Ktoś mądry powiedział, że nauczymy się sprawnie jeździć za kilkadziesiąt lat.
                        EOT
                        • Gość: Fakir Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 29.12.04, 17:28
                          wlasnie nie rozumiesz mojego toku rozumowania
                          -w wypadku zjazdu z estakady w kierunku Klecinskiej czy samochody stoja na
                          jednym do tego przeznaczonym pasie, czy dwoch korek nie bedzie mniejszy - a
                          moze byc wiekszy bo dochodzi do ryzykownych manewrów "wcinania sie"
                          - na Hallera są dwa pasy do jazdy na wprost - przechodzace w jeden za
                          krzyzówka i bardzo dobrze - rozładowują sie w momencie zielonego swiatla dla
                          pieszych (oczywiscie jest to w sytuacji modelowej)
                          oczywiscie ze drogi kilkupasmowe sa potrzebne - piętnuje tylko i wylacznie
                          "cwaniactwo", które praktykowane jest kosztem prawidłowo poruszjących się
                          innych użytkowników dróg
                          • 2w Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 30.12.04, 08:21
                            W jednym i w drugim miejscu są skrzyżowania z sygnalizacją świetlną i dokładnie takim samym
                            układem pasów: 1- w lewo, 2 i 3 - prosto, 4 - w prawo. Dlaczego więc, Twoim zdaniem, jadąc z Hallera
                            lewym pasem w Klecińską jestem cacy, a jadąc od strony północnej jestem cwaniaczek? Zakładamy, że
                            pas zmieniam z lewego na prawy ZGODNIE z prawem 30 metrów przed skrzyżowaniem z Francuską.
                            • Gość: Fakir Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 30.12.04, 14:35
                              >> podczas gdy ten staje się pasem do skrętu w lewo dopiero jakieś 20 metrów od
                              krzyżówki.

No to jak tam w końcu jest 1 czy 2 pasy do jazdy na wprost?
                              • 2w Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 30.12.04, 15:44

> No to jak tam w końcu jest 1 czy 2 pasy do jazdy na wprost?
                                Jeździsz na pamięć bez obserwowania oznakowania pionowego i poziomego? Na skrzyżowaniu
                                klecińskiej ze Szkocką są 4 pasy: 1 - w lewo, 2 i 3 - prosto, 4 - w prawo. Lewy 20 metrów od
                                skrzyżowania z Francuską zmienia swoje przeznaczenie na pas do skrętu w lewo.
                                • Gość: Fakir Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 30.12.04, 16:26
                                  hehe - kto powiedział że ja tam jezdze jako kierowca? :)
                                  klecińskiej ze Szkocką są 4 pasy: 1 - w lewo, 2 i 3 - prosto, 4 - w prawo. Lewy
                                  > 20 metrów od
                                  > skrzyżowania z Francuską zmienia swoje przeznaczenie na pas do skrętu w lewo.
                                  i tu jest ta róznica z Hallera zwężenie zaczyna się przed skrzyżowaniem i w
                                  odóżnieniu od Hallera - Grabiszyńska prawie wszyscy jadą prosto - czyli jazda z
                                  pasa do lewoskrętu korka nie zmniejsza, wrecz przeciwnie wprowadza zamieszanie.
                                  Na tym temat kończe bo chyba i tak kazdy z nas zostanie przy swoim
                                  • 2w Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 30.12.04, 18:59

> hehe - kto powiedział że ja tam jezdze jako kierowca? :)
                                    To mi wszystko tłumaczy. EOT
                                    • Gość: Fakir Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 30.12.04, 20:48
                                      > To mi wszystko tłumaczy. EOT
                                      >
                                      Gwoli ścisłości - jestem czynnym kierowcą :)
                                      Nie jeżdze TAM....
                                      • Gość: Mala Fakir idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 09:46
                                        Fakir pojedz na zachod i popatrz jak sie jezdzi
                                        • Gość: fakir Re: Fakir idiota IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.04.06, 10:37
                                          Twoj chamski argument dosłowni powalił mie z nóg :D
                                          (plonk)
                                          Z taką kultura tez na zachód sie nie pchaj, wystarczy ze tworzysz ja na naszych
                                          drogach....
                                        • wrotaz Re: Fakir idiota 16.04.06, 18:05
                                          No właśnie tak się głupio składa, że w sytuacji takiej, jak w opisywanym miejscu
                                          Klecińskiej, na zachodzie wszyscy karnie staliby na prawym pasie i zostawili
                                          lewy dla lewoskrętu. Tylko u nas część się cwaniaczy i wcina się pod koniec.
                                          Uzasadniając to w wybrany sposób. Tak się składa, że długo jeździłem na
                                          zachodzie (też bardzo dalekim) i codziennie zachwycałem się karnością i
                                          odpowiedzialnością kierowców. Nie było nawet pojedynczych przypadków osób nie
                                          uznających zamka błyskawicznego, gdy DWA pasy przechodziły w JEDEN, oraz
                                          cwaniaków jeżdżących pasem dla innego kierunku i na koniec zmieniającym go. ;-)

T.
                                          • Gość: fakir Re: Fakir idiota IP: *.kom / *.os1.kn.pl 18.04.06, 07:43
                                            odpowiedzialnością kierowców. Nie było nawet pojedynczych przypadków osób nie
                                            > uznających zamka błyskawicznego, gdy DWA pasy przechodziły w JEDEN, oraz
                                            > cwaniaków jeżdżących pasem dla innego kierunku i na koniec zmieniającym go. ;-)
                                            i tym własnie różni się omawianie miejsce, chocby od zwęzenia od strony Hallera
                                            gdzie metoda "zamka" (za krzyzówką) jest jak najbardziej na miejscu i uzywana
                                            powszechnie - zresztą ten przykład juz dawałem na początku dyskusji sprzed kliku
                                            miesięcy...
                        • Gość: Fakir Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.117.40.* 29.12.04, 17:28
                          wlasnie nie rozumiesz mojego toku rozumowania
                          -w wypadku zjazdu z estakady w kierunku Klecinskiej czy samochody stoja na
                          jednym do tego przeznaczonym pasie, czy dwoch korek nie bedzie mniejszy - a
                          moze byc wiekszy bo dochodzi do ryzykownych manewrów "wcinania sie"
                          - na Hallera są dwa pasy do jazdy na wprost - przechodzace w jeden z krzyzówka
                          i bardzo dobrze - rozładowują sie w momencie zielonego swiatla dla pieszych
                          (oczywiscie jest to w sytuacji modelowej)
                          oczywiscie ze drogi kilkupasmowe sa potrzebne - piętnuje tylko i wylacznie
                          "cwaniactwo", które praktykowane jest kosztem prawidłowo poruszjących się
                          innych użytkowników dróg
          • Gość: Szym Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 195.20.110.* 17.10.05, 14:55
            Oczywiście ten pas służy do zjazdu w lewo i co ma powiedzieć ten co właśnie
            chce w lewo skręcić ??????? Taki czereśniak w tirze mu tarasuje wjazd ....
        • Gość: n7 Re: TIRy to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:37
          2w napisał:

> Gość portalu: Fakir napisał(a):
          >
          > > A ja ich pochwale za.... załatwianie cwaniaczków, takich jak na Kleciński
          > ej,
          > > którzy po zjeździe z estakady szybciutko mkną lewym pasem aby na siłe wci
          > ąć sie
          > > na prawy pas przed zwężeniem.
          > Był już o tym wątek. Cywilizowany świat stosuje regułę zamka błyskawicznego
          prz
          > ed zwężeniem,
          > zamiast generować korek na jednym pasie.

No to ja też jestem cwaniaczkiem... Bo próbuję zmienić istniejący stan i jeżdżę
          zawsze do końca znikającego/zamkniętego pasa i tam z włączonym kierunkowskazem
          czekam na "wpuszczenie". Co prawda różnie później z tym bywa, ale wygląda, że
          coś się zmienia na lepsze...

A co do tego miejsca, to próbowałem kiedyś tam zawrócić, by wjechać na
          Muchoborską do komisu samochodowego i niestety spędziłęm tam gratisowo z 10
          min., bo jakiś wyżelowany chłopczyk w czarnej toyocie avensis udowadniał swą
          męskość jadącej obok golfem pani blokując mi przejazd. Szkoda, że odwagi
          starczyło mu tylko na odjeżdżanie parę metrów do przodu, gdy chciałem z nim
          porozmawiać...

A, że tiry to syfiarze to zbyt duże uproszczenie. Ich kierowcy to zazwyczaj
          ciężko pracujący ludzie, w sporej części spokojnie jeżdżacy, więc trochę
          wyrozumiałości i więcej uprzejmości, gdy taki zestaw rusza wolniej lub próbuje
          włączyć się do ruchu. Tir-morderca to w dużej mierze niesłusznie wiszący duch
          nad polskimi drogami. Choć druga strona medalu - duży może więcej -szczególnie
          w ruchu miejskim jest przez kierowców takich zestawów zbyt cząsto
          wykorzystywana.

A osobny problem, to poruszanie ich się lewymi pasami oraz niektórymi drogami,
          np. drogą Wrocław - Kąty Wrocławskie biegnącą wzdłuż autostrady, gdzie w czasie
          jej pseudoremontu albo stojącego patrolu "krokodyli" stada tirów ją rozjedżają,
          przenosząc ruch tranzytowy z autostrady na drogę o znaczeniu lokalnym. Ale to
          już problem kompleksowych rozwiązań...
      • Gość: mn Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 13:47
        To wtsrętna NRDowska praktyka na zasadzie psa ogrodnika: sam nie wjedzie i
        drugiego nie wpuści. Chamstwo!
    • Gość: tirowiec Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 30.12.04, 12:29
      chciałbyś ale w niemczech nie ma takiego zakazu tam po prostu szybciej jeżdżą a
      u nas w polsce jak maluch jedzie 40 km\h to co ja mam zrobić. No co?????????
      • Gość: kolowr Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.01.05, 21:16
        nie ma???? to może się cos zmieniło, choć wątpię, w 2000 pracowałem jako
        kierowca dużego busa w berlinie i wiem co widziałem. albo ty po prostu nie wiesz
        ze tak jest i zapewne zawalasz niemieckie lewe pasy w miastach :) hehehe, a
        polizei jest wyrozumiałe dla polaczka......
        nie neguję ze kierowcy tirów są w pracy i to powolnej, wiec co za kuźwa różnica,
        czy opuszczą miasto po 1 godzinie, czy po godzinie i 15 minutach???? jak i tak
        muszą jechać 70-ką? jechałem kiedyś autobusem po autostradzie i widziałęm kilku
        takich, co usilnie chcieli wyprzedzać inne tiry - około 2 kmh szybciej,
        blokowali pas osobówkom, bo trwało to czasem ze 2-3 minuty nim wyprzedzili inne,
        rzucali się tak iwleokortnie na trasie z bolesławca do katowic a i tak potem pod
        gliwicami byli 2-3 pojazdy przed moim autobusem :) tu mnie wkurza to, że taki
        wiekowo wyprzedzany ani myśli zdjąć nogę z gazu na chwilę, a o ileż by to
        skróciło cały proces wyprzedzania.
        nie wspomnę już o tym, zę ci tirowcy używają lusterek chyba tylko do cofania, bo
        nie raz i nie dwa wyskakiwały z wyprzedzaniem ok 90-tki przed maski lecących
        150-200 kmh osobówek, normalnie jakby celowo, bo za nimi już nikogo nie było....
        i raz widziałem jak jeden z osobowych nie zdąrzył wytracić prędkości i się
        wtranzolił w przyczepę tego co wyskoczył na lewy pas !!!! ale miałem ochotę
        skopać tego tirowca !!!!!!!!!!!!!!!! a kierowca z pasazerem osobówki zginęłi na
        miejscu! tak ciężko odczekać z manewrem 3 sekundy, by 2 krotnie zajrzec w lustro
        i ocenić prędkosć zbliżąjącego się pojazdu???????? w ogóle uwazam, zę przyczepy
        tirów wysokich powinny mieć wzorem autobusów powtarzacze pozycyjnych, kierunków
        i hamulców na górze obowiązkowo - przynjamniej we mgle, czy po porsu z daleka
        byłoby widać zamiar manewru... z pewnością byłoby bezpieczniej! no i obowiązkowo
        powinny być chlapacze z trawki zrobione, to w deszczu nie było by takich tumanó
        wody zasłaniających drogę innym pojazdom, i na koniec za każda przyczepą
        obowiązkowa długa guma za kołami, bo kamienie wyrzucane przez takie tiry to
        pociski raniące auta jadące z tyłu i ich szyby.
        • Gość: tirowiec Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.crowley.pl 20.01.05, 20:52
          masz rację ja też skopałbym dupy niekturym "tirowcom" ale niekture osobówki to
          nieraz ja sam specjalnie zjeżdżam na lewy pas niby wyprzedzając, ale staram się
          zachować w miarę normalnie bo jak przed "zwężką" gnają na złamanie ramy i tuż
          przed ciężarówką dają w <<heble>> to wina jest tego z tyłu NIE.Wracając do
          czasu pracy to ja mam tacho i dla mnie 15 min. straty to stanie na pauzie ok.
          10 km. od CELU np. domu. Nie przeczę że to dobrze ALE. Od kiedy to osobówki
          gnają 150-200 jak obowiązuje 130. W któryśm w AUTO-ŚWIECIE w opisie ciężarówki
          piszą żeby kierowcy osobówek wsiedli i się przejechali ciężarówką. I TO JEST
          BARDZO DOBRY POMYSŁ.Czekam na odpowiedź. Spokojnego wyprzedzania.
        • znayomy Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 25.01.05, 00:01
          Co do jazdy lewym pasem to z tego co wiem to mandat można dostać także u nas w
          kraju ale nie za wyprzedzanie tylko za jazde ciagłą,i nie sam.cięzarowe ale i
          osobowe.A co do kultury jazdy po autostradach to daleko nam do zachodu,choćby
          dla tego że u nas są kiczowate autostrady.Sam byłem w szoku jak pierwszy raz
          pojechałem w trase po Niemczech,a tam wszyscy robią ci miejsce do wjazdu lub
          zjazdu,nie mówię o miasteczkach gdzie pozwalają jak najszybciej wyjechać żeby
          pozbyć sie obciążeń i chałasu w mieście.I zamontój tyle świateł na plandece.
    • Gość: Piotr Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:40
      Facio ty nigdy nie byłeś w Niemczech.Niemcy słyną ze ształowania sie.Zjeździłem
      całą Unię i klnę jak jadę orzez Raih.
    • robak_wroc Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 08.10.05, 04:06
      Gość portalu: kolowr napisał(a):

> jak mnie trafia, jak piep.... TIRy ładują się na lewe pasy, by wyprzedzic
      > inne, jadące ok 3 km/h wolniej ! najgorzej jak sie załadują jako pierwsi na
      > lewy na światłach, bo zanim ruszą to już sie ponownie czerwone zapala i klapa.
      > ŻĄDAM wprowadzenia zakazu poruszania się lewym pasem pojazdów powyżej 3,5t -
      > wzorem np. niemiec - tam jest zakaz i ruch odbywa się płynniej

madrala ktoremu sie spieszy. kiedys nie wyrobisz sie i zaliczysz drzewko. tiry
      tak samo jak osobowki maja prawo jezdzic po wroclawiu. to nie kierowcy tirow sa
      winni, ze nasze durne wladze nie zrobily jeszcze obwodnicy. myslisz ze oni sa
      sachwyceni tym ze musza przejechac przez wroclaw? zakup sobie CB i posluchaj ja
      kurwuja na korki i na zasrancow ktorzy nie daja im przejechac, bo "tiry sa wolne
      a mi sie spieszy". pieknie sobie z takimi bucami tez radza i wzajemnie blokuja.
      pewnie dlatego masz cos do nich bo jestes jednym z takich bucow, a jesli nie i
      masz z tym problem, to patrz wyzej - zainstaluj CB i popros o przepuszczenie.
      masz 99% szansy ze puszcza bez gadania i jeszcze szerokosci zyczyc beda.
      • Gość: taxiarz stary buce to tirowcy IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.10.05, 20:00
        jaky byli ludźmi myślącymi, to by się nei pchali przez wrocław na wylot tylko
        objazdami dookoła jezdzili dokładając góra 20 km.
        ale nie, oni wolą jechać "na skróty" i siedziec w korkach 2 godziny, spalając 2x
        tyle paliwa niz by objazdem. na trasach są sugerowane objazdy oznaczone tablicami.
        • tomek854 Re: buce to tirowcy 18.10.05, 14:03
          Pokaz mi objazd dla Tira ktorry nadklada 20 km, prowadzi dobra droga nie przez
          ciasne wioski i nie ma zakazu jazdy 40 tonowek :-)

Ja jako kierowca posredni (furgonetki) mam o wiele wiecej do zarzucenia
          taksowkarzom niz tirowcom (choc nie mozna uogolniac)
    • Gość: q Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 81.219.224.* 08.10.05, 20:53
      nie można się spodziewac wiele po Tirowcach, wyznaczenie sobie objazdu
      Wrocławia przekracza ich mozliwości intelektualne. Wystarczy posłuchac ich
      bełkotu przez CB radio. I przekleństw.

A wpuszczanie osobówek dzięki prośbom przez CB działa na zasadzie: oooo, jeden
      k**wa z naszych, ku**a to go wpuszczę, byle ch*j nie ma przeciez ku**a CB.
      Wjeżdżaj ku**a szybciej, żeby ten ch*j za tobą się ku**a nie zmiescił.
      • Gość: q Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 81.219.224.* 08.10.05, 20:55
        I jeszcze jedno, stanąć w kolejce na stacji za tirowcem, w koszulce bez
        rękawów, ze smierdzącymi włocham spod pachy, może obrzydzić jedzenie przez
        resztę dnia. I brudne paznokcie. Dlatego nie dziwię się chamskim numerom na
        drodze w wykonaniu tirów i niektórych dostawczaków. jaka kultura w ogóle, taka
        na drodze. Ręce opadają.
        • robak_wroc Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 10.10.05, 02:20
          popracuj jako kierowca a bedziesz wiedzial dlaczego czasem sa brudni. ale ty
          zapewne jestes jeden z tych co ich sie nazywa na cb "umyslowych" tudziez
          "wazniak" czy "krawaciarz", a objazdy ktore sa "proponowane" sa z dupy wziete.
          nikt nie bedzie jezdzil zadupiami bo kilku madrali mowi ze tirowcy to syfiarze.
          • Gość: q Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: 81.219.224.* 10.10.05, 10:12
            no własnie proponowane, bo samemu ciężko coś wymyślić, jak smród spod pachy
            otumania głowę, co nie? :-)

• tomek854 Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! 18.10.05, 14:04
              Z jednej strony zadacie objazdow po pipidowach, a z drugiej macie pretensje ze
              na stacjach cpn w polsce nie ma prysznicow. Myslicie, ze na pipidowach sa? :-)
          • Gość: ponton Re: TIRy to syfiarze !!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.06, 22:12
            Wasze cb z kloacznym językiem to problem dla psychiatrów i im to zostawmy. Mam nadzieję, że ograniczenia ruchu dla tych pojazdów i ich prymitywnych kierowców będą większe niż dotąd. Do tej masy dołączyłbym jeszcze dostawczaki no i oczywiście przedstawicieli handlowych czyli komiwojażerów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka