Dodaj do ulubionych

lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki....

05.05.06, 17:30
za pozytywne zakonczenie Waszych apelow o podwyzke.Mam nadzieje i jestem
przekonany,ze otrzymacie godziwa zaplate za Wasza prace.

Praca lekarza nie nalezy do "lekkich,latwych i przyjemnych " ( oczywiscie
zastosowalem tutaj pewne powiedzenie }.Jest to praca wymagajaca wielkiej
odpowiedzialnosci, ofiarnosci,wspolczucia - ale i jednoczesnie twardych
decyzji.... i ogromnego ryzyka.

Tak wiele jest posad i wykonywanych zawodow - gdzie zarabia sie pieniadze
i nie potrzeba sie wiele narazac.Lekarz dzien w dzien i to " na codzien "
spotyka sie z ludzkimi tragediami. Lzy i lamenty, wielokrotnie ogromne
zalamania, beznadzieja i kalectwo. Ranni i cierpiacy oczekujacy
" cudotworstwa " od lekarza.

Wiele mozna by jeszcze pisac.... bo tez wiele jest obrazow z codziennej i
nielatwej pracy - pelnej poswiecenia - lekarzy. Lecz kazdy przeciez wie,
bo tez kazdy w sposob bezposredni lub posredni mial do czynienia ze Sluzba
Zdrowia.

poprostu nie jest lekko i nie jest tak wcale " rozowo " jak by sie komu
wydawalo.

Zycze Wam Drodzy lekarze i pracownicy Sluzby Zdrowia , abyscie z godnoscia i
szacunkiem byli wynagradzani za Wasza prace.

To Wy Szanowni i Drodzy lekarze jestescie dla nas pacjentow .... a my
powinnismy byc dla Was....

.. i jestesmy w tym momencie z Wami i solidarujemy sie z Wami

pozdrawiam kazdego lekarza Dobrej Woli
radca
Obserwuj wątek
    • radca Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 05.05.06, 17:51
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3325215.html

" Zakończył się ogólnopolski strajk lekarzy

Od 11.00 do 13.00 lekarze nie będą przyjmować pacjentów

O 13.00 zakończył się strajk ostrzegawczy lekarzy w około 150 szpitalach w
      całej Polsce. Protestujący domagają się 30-procentowej podwyżki płac w tym roku
      i zwiększenia nakładów na ochronę zdrowia z 4 do 6 procent PKB...."

- badzmy Dobrej mysli

radca
    • szlachcic Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 05.05.06, 19:08
      >.ze otrzymacie godziwa zaplate za Wasza prace.

dlaczego zyczysz to tylko lekarzom i ich popierasz?
      Jaka inna grupa zawodowa w kraju ma godziwe pensje?
      Rozumiem ze wszyscy tylko nie lekarze.
      • radca Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 05.05.06, 20:06
        szlachcic napisał:

> >.ze otrzymacie godziwa zaplate za Wasza prace.
        >
        > dlaczego zyczysz to tylko lekarzom i ich popierasz?
        > Jaka inna grupa zawodowa w kraju ma godziwe pensje?
        > Rozumiem ze wszyscy tylko nie lekarze.

- jak widze marnie rozumiesz...
        no coz.. przykro mi

radca
        • szlachcic Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 05.05.06, 21:56
          > - jak widze marnie rozumiesz...

Jam prosty czlek jest
          Oswiec mnie prosze czego nie rozumiem
          • radca Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 08.05.06, 15:25
            cytat z GP, ale jakze trafnie ukazujacy nam realia

" A młody lekarz klepie biedę

- Jak utrzymać mam żonę i dziecko za 1400 złotych miesięcznie? - pyta Janek. -
            Tyle zarabiam bez dyżurów. Mam wybór: albo zarzynać się i kosztem rodziny
            dorabiać na boku, albo klepać biedę i czekać na cud, że w końcu zaczną nam
            płacić za pracę.

Janek, jak wielu młodych lekarzy, po prostu wstydzi się, że tak mało zarabia.
            Nie chce nawet podać swojego nazwiska. - Dlaczego? Bo to żenada. Nasz zawód
            cieszy się zaufaniem społecznym, a nasi pacjenci nie zdają sobie sprawy z tego,
            ile zarabiamy. Gdy się dowiedzą, wielu pomyśli tak: skoro coś nie jest dobrze
            opłacone, nie jest dobrze wykonane. Po co ich denerwować? Po co mają wiedzieć,
            że doktor Kowalski utrzymuje rodzinę za połowę tego, co taki sobie kafelkarz
            przynosi do domu? ....."

- a co na to minister Zdrowia ?

radca
            • filutern polska bida 08.05.06, 16:03
              dzień pracy hydraulika od rana do wieczora kosztuje równy tysiaczek.trzeba
              przyznać jednak ze gosciu sie natyrał stukał pukał cos tam smarował rurke
              zamontował i tysiaczek.
              a rząd lekarzy ma w dupie i to sie nie zmieni nawet po protestach lekarze to
              nie górnicy śrubami rzucać nie bedą polska przez nich nie stanie jakby co mała
              mobilizacja w kamasze i po sprawie.
            • szlachcic Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 08.05.06, 20:11
              > - Jak utrzymać mam żonę i dziecko za 1400 złotych miesięcznie? - pyta Janek. -
              > Tyle zarabiam bez dyżurów

1400 netto zapewne, nie sadze aby mowil brutto. Netto lepiej przemawia jak ktos
              sie zali.
              Bez dyzurow!!!
              Czyli ma dyzury na ktorych ...... delikatnie mowiac nie tyra
              Czyli ma licze 2000tys
              Zgadzam sie ze to duzo nie jest wzgledem lekarza wAngli np.
              Ale sprawiedliwosc kaze zapytac ile ma hydraulik w polsce a ile w angli.
              Proporcje sa podobne, wierz mi.
              Wiec ja pytam dlaczego lekarz ma zarabiac wiecej jak i tak stac go na jakis tam
              poziom zycia ktory ja jestem w stanie sobie wyobrazic. Mam natomiast problem z
              wyobrazeniem sobie zycia pan w supermarketach ktore zapieprzaja jak mrowy i
              maja 700
              Wyjasnij mi dlaczego 95% lekarzy ma auta w sytuacji jak ledwo starcza na
              wyplate?
              • fatso60347 Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 09.05.06, 05:29
                szlachcic napisał:
                >
                > Wyjasnij mi dlaczego 95% lekarzy ma auta w sytuacji jak ledwo starcza na
                > wyplate?

Kolega poruszyl wyzej paradoks bytowy polskiego lekarza: wszyscy miaucza ze zle
                im placa a samochody maja, na wycieczki zagraniczne jezdza, domki buduja. Z czego?
                Ja mysle, ze sa totalnie skorumpowani i nawet sie ludziom nie dziwie: inaczej
                przeciez zyc sie w Polsce nie da. Dla przykladu, jako lekarz w Anglii, ja
                zarobilem uczciwie, w ub. weekend, 2585 zl za 8-godzinny nocny dyzur, z soboty
                na niedziele od 11-tej do polnocy £50, po polnocy £60 za godz). Przypuszczam ze
                zdolny hydraulik wywolany do naglego wypadku o polnocy- jakis gejzer wody w
                lazience albo sie leje na glowe woda ze zbiornika na strychu- wezmie taki facet
                po 3 krotnie wyzszej stawce nocnej, swiatecznej, pewnie z 1 tys funtow ale to
                nam zwroci ubezpieczenie, jesli takowe mamy. Czyli ze i hydraulik ma tu lepiej
                niz lekarz, moznaby rzec. Tyle ze on nie ma tego rozumku jak ja, nie kupil jak
                ja za zarobiony szmal srebrnego dzbanuszka na ebay za jedne £83 w ten weekend.
                Ow antyczny dzbanuszek pomnozy swa wartosc 3-krotnie w ciagu roku i ja
                hydraulikowi dorownam, mam bowiem owych sreber juz cale muzeum.
                • fatso60347 Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 09.05.06, 05:35
                  actually, dzbanuszek kosztowal mnie £82 tylko.
                  Czyli za bezcen, godzina i 22 minuty dyzurowania, spedzone czewsciowo na ebayu.
                  Prawda ze piekny?
                  cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7411868161&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&rd=1
                  • filutern Re: lekarze - polska bida 09.05.06, 06:18
                    w tym wszystkim nie chodzi oto żeby wszyscy z tego kraju wypier...tu trzeba
                    stworzyć warunki do godnej egzystencji.masoneria w rzadzie jak widać tego nie
                    rozumie zreszta co tu gadac ten system to jedna wielka kpina jutro biore granat
                    f1 i pepesze po dziadku przyda sie w wawie
    • deltalima Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 09.05.06, 06:08
      socjalistyczny bełkot.
      wyjaśnij jeszcze skąd wziąć na podwyżki dla służby zdrowia. tzn. komu zabrać,
      żeby dać lekarzom.
      • filutern Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 09.05.06, 06:26
        socjalistyczny bełkot.
        wyjaśnij jeszcze skąd wziąć na podwyżki dla służby zdrowia. tzn. komu zabrać,
        żeby dać lekarzom.

juz odpowiadam panu: huj mnie obchodzi skad.. inne grupy zawodowe rzadza sie
        wolnorynkowymi prawami jak nie dostana tyle ile im sie nalezy nie pracuja. mamy
        rzad cieciów kratynow i psycholi i nic dobrego dla polski z tego nie wyniknie
        spróbuj pozyc za tysiac
        • fatso60347 Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 09.05.06, 07:06
          ja potrafie przezyc za tysiac a nawet mniej.
          Moj budzet gdy przyjade do Polski wynosi £150(825PLN) dziennie
          i tego w sposob zelazny sie trzymam.
          • miodomir Fatso-lepiej nie wracaj. 10.05.06, 00:33
            Aż nie chce mi się wierzyć, że jesteś faktycznie lekarzem. Jeżeli tak, to
            straszny z ciebie pustak. Lepiej zostań tam i nie wracaj. Albo zmień trochę
            koncepcję swoich wystąpień na forum.
            • fatso60347 Re: Fatso-lepiej nie wracaj. 10.05.06, 07:16
              A kto ci powiedzial przyjacielu ze ja chce powrocic?
              Moja koncepcja wystepow na tym forum jest prosta: zagrac
              na duszy polskiej niczym rusek co gra na harmoszce.
              A wiec zawisc wzbudzic, owo bezinteresowne i naturalne Polakowi
              uczucie. Mam nadzieje, ze obejrzales nie tylko ow skromny srebrny
              dzbanuszek na ktory dalem wyzej namiary ale tez inne zakupy jakie
              na eBayu niedawno zrobilem. I ja mialbym byc bialo-chalaciarzem
              w Bydgoszczy, robolic na jakiegos Heliodora za 15 zl na godzine?
              Wez ty sie popukaj w ten swoj czerep rubaszny a pusty.
        • deltalima Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 09.05.06, 08:55
          z próżnego to wiadomo, że i salomon nie naleje. pijane górnicze hordy
          przyjechały demolować warszawę to obietnice pez pokrycia zostały im złożone.
          rządzący cynicznie wykorzystują lekarskie poczucie obowiązku. a jakie jest
          antidotum? skończyć z fikcją 'darmowej' służby zdrowia! czy ktoś kiedykolwiek
          słyszał o protestach weterynarzy? czy były afery o wręczenie weterynarzowi
          łapówki? czy ktoś kiedykolwiek o tym słyszał? nie! bo weterynaria jest w
          prywatnych rękach. nie ma kolejek, nie ma łapówek, nie ma paromiesięcznego
          czekania na zabiegi dla ukochanego zwierzaka.
          • krstf Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 09.05.06, 09:14
            osobiscie mam nienajlepsze zdanie o lekarzach. z wlasnego doswiadczenia wiem ze
            jak nie pojdziesz do prywatnego to w 2gim miesiacu ciazy powiedza Ci ze nic nie
            ma. to nie jest zart to fakt
      • troll25 Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 09.05.06, 15:37
        Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka... Sa w tym strasznie przemadrzalym narodzie ekonomisci, bankierzy, osobniki ktore pojadly wszstkie rozumy (jak Lepper)... niech oni sie martwia skad... Przedstwiciela handlowego czy kogokolwiek tez nie interesuje skad pracodawca wezmie na jego wyplate... On robi co do niego nalezy i zada wynagrodzenia. I kropka. To pracodawca ma sie o to martwic. Tym sposobem myslenia niegdzie nie zajdziemy... Zawsze trzeba komus zabrac zeby komus dac... BZDURA Moze w koncu ktos ruszy lbem jak rozkrecic gospodarke, uproscic prawo skarbowe, dac robic interesy drobnym przedsiebiorcom, obnizyc durne procenty od zlodziejskich pozyczek, wywalic te stosy papierow zwiazne z kazdym piardnieciem kazdego grosza przeplywajaych za kazdym groszem i stada pan za biurkami to sprawdzajacych... ETC Qrwa dosyc tego - komu zabrac !!
        • radca Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 16.05.06, 21:39
          miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,3349871.html

- walcze o swoje i dbajcie o nasze zdrowie i zycie.... ale wykasujcie te
          " chwasty " w tak szlachetnej Sluzbie Zdrowia

radca
    • wiktor651 Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 17.05.06, 06:54
      Najłatwiej to powiedzieć , że przyczyną niskich zarobków zwykłych lekarzy jest
      brak pieniędzy . Czyli zabrać pieniądze w róznej formie całemu społeczeństwu i
      poprawić warunki lekarzom.
      Wg moich obserwacji i obserwacji moich znajomych zarobki lekarzy są podobne do
      zarobków ciężko pracujących ludzi w innych zawodach, a mówiąc szczerze nikt z
      nas nie widział biednego lekarza.
      Myślę,że prof. Religa jest już w starszym wieku, przyzwyczaił się napewno przez
      tyle lat funkcjonować w tej organizacji służby zdrowia i nic wielkiego nie jest
      w stanie wymyślić.
      Spodziewam się raczej,że będzie ciągle fochy stroił i straszył dymisją niż
      dołoży cegiełkę do usprawnienia pracy służby zdrowia.
      Ja myslę,że lepiej by było , gdyby poszedł na emeryturę i zwolnił miejsce dla
      dobrego specjalisty z zakresu organizacji i zarządzania w słuzbie zdrowia.Czym
      innym jest praca lekarza kardiochirurga ,a czym innym organizacja nowoczesnej
      służby zdrowia w państwie.
      A jaka jest organizacja służby zdrowia niech świadczy fakt, że kilka milionów
      recept jest jeszcze co m-c wypisywana, przez lekarzy,ręcznie. Świadczy to o
      tym ,że są tam duże rezerwy i nigdy tak na dobre nie przeprowadzono w
      państwowej służbie zdrowia dokładnej analizy organizacyjnej istniejącego stanu.
      Nie ma też w tej służbie prostego uzależnienia płacy od kryteriów oceny pracy.
      Niech wreszcie oko właściciela prywatnej słuzby zdrowia zastąpi oko fachowca i
      organizatora w państwowej służbie zdrowia, a pieniędzy będzie dużo .
      • radca Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 19.05.06, 18:49
        a jednak sa pewne widoki :}

radca
        • rozum11 Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 19.05.06, 21:01
          Lekarze nie zarabiają mało. Jaka praca taka płaca. Opieprzają ile się da.
          Ostatnio będąc u dentysty odsiedziałam się z dwie godziny, a syf jaki
          zobaczyłam aż mie odrzuciło.Walające się zęby krew w spluwaczce. Ochyda
          • radca Re: lekarze - jestem z Wami i trzymam kciuki... 19.05.06, 21:23
            rozum11 napisała:

> Lekarze nie zarabiają mało. Jaka praca taka płaca. Opieprzają ile się da.
            > Ostatnio będąc u dentysty odsiedziałam się z dwie godziny, a syf jaki
            > zobaczyłam aż mie odrzuciło.Walające się zęby krew w spluwaczce. Ochyda

- eee, nie wierze :}
            moze to u weterynarza bylo, albo w rzezni :}}}

radca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka