radca 04.12.06, 21:42 w samej Zlej Wsi Wielkiej.... pomnik , ktory bedzie zaczatkiem i symbolem przyszlej - wielkiej Metropolii radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanton2 Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 04.12.06, 21:43 Przestań już pitolić radco od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 04.12.06, 21:51 czytajac twoje posty zastanawiam sie czy jestes normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 04.12.06, 21:54 krysmat napisał: > czytajac twoje posty zastanawiam sie czy jestes normalny? - co w tym zlego w tej mojej propozycji ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
marecki_m Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 27.01.07, 19:33 Pomniki buduje ku czci jakiemus wydarzeniu,ktore mialo miejsce,przyjazni bydgosko-torunskiej nigdy nie bylo i nie bedzie,w co ty wierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 00:17 Zastanawiasz się? Ja nie mam wątpliwosci! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 04.12.06, 21:53 kanton2 napisał: > Przestań już pitolić radco od rzeczy. - naprawde... szczerze chcialbym,aby tak sie stalo.... abysmy mogli razem tworzyc i przyczyniac sie do lepszego rozwoju calego Regionu. ... ale zblizenie sie naszych miast BiT jest nieuchronne .. i nie warto tego opozniac.... bo szkoda naszego czasu nadzieja tylko w tym,aby odpowiedni politycy poglowkowali w odpowiednim momencie i nie mysleli tylko o sobie, swoich stolkach i prywacie - a traktowali swoje stanowiska i funkcje jako SLUZBE.... radca Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 04.12.06, 22:04 człowieku o czym ty mówisz ktos ci pluje w twarz a ty uważasz że to deszcz pada ? To nie chodzi o żadną przyjażń . Wystarczy partnerstwo do którego zmusza nas decyzja sejmu powołująca to województwo w obecnym kształcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 09:24 Powody do wojny: - czemu Zlawies Wielka, a nie Solec?? - Bydgoszcz ma dac 2 razy wiecej kasy, bo jest 2 razy wieksza? itd. No i najwazniejsze... na pomniku masz byc Ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 11:27 Proponuje ten pomnik w Nieszawie a na nim kolejka SKM na której siedzi Całbecki z Radcą. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 15:55 trasa z Bydgoszczy - poprzez Fordon.... do samego Torunia - to dawny " Szlak Cystersow "..... i jest to szczegolna trasa radca Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 15:56 Szczególna z tego względu, ze przechodzi przez Strzyżawę chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 16:08 campenile napisał: > Szczególna z tego względu, ze przechodzi przez Strzyżawę chyba? - nie to mialem na mysli.... nie o moje osobiste sprawy tutaj chodzi, akurat mialem co innego na mysli ... rowniez nie mialem na mysli napadu SB na ksiedza Popieluszke absolutnie nie o prywatne sprawy tutaj chodzi .... w tej sytuacji nie kieruje sie zadna prywata.... ani tez o zadne osobiste " zbijanie kapitalu " tutaj chodzi ten pomysl i ta idee moze sobie przypisac ktos inny ( jesli ma zamiar )... ale chetnie moge pomoc w tym kazdemu.... i oczywiscie byc i pozostac calkowicie gdzies na szarym koncu.... to tak ku informacji zlosliwcom i zawistnikom - ktorzy natychmiast dopatruja sie " intencji politycznych ".... nie , to mnie absolutnie nie interesuje.... bo polityka to widac jaka wredna jest i jak bardzo ludzie potrafia sobie " swinic " pisze o tym pomysle czysto z sympatii do Torunia i gwoli zgody miedzy BiT radca Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 16:11 Tak tak twoja sympatia do Torunia i nienawisc do Bydgoszczy jest nazbyt widoczna! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 16:20 campenile napisał: > Tak tak twoja sympatia do Torunia i nienawisc do Bydgoszczy jest nazbyt > widoczna! - dlaczego zlosliwcy przypisuja mi "nienawisc do Bydgoszczy " ?... bo jakos tego nie moge zrozumiec czyzby dlatego,ze nie uczestnicze w nagonkach przeciwko Toruniowi ? czy dlatego,ze nie urzadzam masowych polowan na " torunczykow " ? - jakie tutaj maja miejsce.... i nie tropie kto tutaj moze pisze z Torunia ? czy dlatego,ze nie wpadam w histerie - aby tylko atakowac to co pisze ktos z Torunia i o Toruniu ? Bydgoszcz jest mi droga i jest mi Bardzo Przyjazna.... wiec dlaczego mielbym niby to " nienawidziec Bydgoszczy " ?.... przeciez jest tutaj tak wiele przyjaciol z Bydgoszczy i na forum bydgoskim ....rowniez sami przyjaciele a poza tym nie wiem skad takie insynuacje o tej niby "nienawisci do bydgoszczy"? radca Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 16:23 Przeczytaj swoje posty to bedziesz wiedział skąd te wnioski. Mnie też kiedyś nazwałeś debilem, nie pamiętasz? A jęzeli ktoś z Torunia pisze żle o Bydgoszczy to od rzu mu wtórujesz, na tym polega twoja miłośc do Bydgoszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
radca slowo... " debil " ??? 05.12.06, 16:28 campenile napisał: > Przeczytaj swoje posty to bedziesz wiedział skąd te wnioski. Mnie też kiedyś > nazwałeś debilem, nie pamiętasz? A jęzeli ktoś z Torunia pisze żle o Bydgoszczy > to od rzu mu wtórujesz, na tym polega twoja miłośc do Bydgoszczy? - nie uzywam slowa " debil "... wiec nie bardzo moge uwierzyc iz tak cie niby nazwalem..... bylbym wdzieczny za pokazanie tego i poparcie tego dowodu.... insynuacji i manipulacji slownej z poprzekrecaniem i wmawianiem mi czegos mialo nieraz miejsce.... wiec prosze o pokazanie.... gdzie nazwalem kogos slowem " debil " ???? radca Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: może niedosłownie debil, ale... 05.12.06, 16:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=42957975&a=43050201 Odpowiedz Link Zgłoś
radca może niedosłownie debil, ale...to bylo przyslowie 05.12.06, 17:03 campenile napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=42957975&a=43050201 " campenile napisał: > Fakt faktem z Bydgoszczy nie jesteś nieuku! - nie wyzywaj innych od nieukow jak sam jestes tlukiem radca " - a wiec to bylo przyslowie i nie mialo nic wspolnego z nazwaniem kogos slowem " debil "..... ale jak juz wczesniej napisalem " manipulacje slowne " powoduja ze wychodza i sa propagowane calkowicie inne mysli... jak i rowniez niby to,ze jestem " przeciwko Bydgoszczy ".... i jak to bylo jeszcze ? ..... .. " nienawidze Bydgoszczy " ?....:)))..... smiechu warte :))) radca Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: może niedosłownie debil, ale...to bylo przysl 05.12.06, 17:07 taaa najpierw obrażasz a potem odwracasz kota ogonem. Koniec tematu! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: może niedosłownie debil, ale...to bylo przysl 05.12.06, 17:11 campenile napisał: > taaa najpierw obrażasz a potem odwracasz kota ogonem. Koniec tematu! - na temat "obrazania " - to prosze do siebie skierowac ta sprawe.... bo to akurat ja bylem obrazany... i to wielokrotnie.... nawet i od ciebie radca ps. ale trudno jak widze sie do tego przyznac... zerszta wcale o to nie zabiegam Odpowiedz Link Zgłoś
srajtasma1 Re: może niedosłownie debil, ale...to bylo przysl 05.12.06, 20:17 radca, na twoje mondre wywody mam tylko jednom rownie mondrom sentencjem: SPIEPRZAJ DZIADU! Odpowiedz Link Zgłoś
srajtasma1 Re: może niedosłownie debil, ale...to bylo przysl 05.12.06, 20:19 albo jeszcze innom. LIŻ TYŁKI W AUSTRII i tam nos trzym. Odpowiedz Link Zgłoś
srajtasma1 Re: może niedosłownie debil, ale...to bylo przysl 05.12.06, 20:21 albo jeszcze takom: JAK SIEDZISZ A AUSTRII TO SE AUSTRIE NAPRAWIAJ Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 21:30 proponuje usunąć ten temat bo jest co najmniej głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
srajtasma1 Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 21:48 jest dokladnie tak mondry jak jego zalozyciel, ale to nie powud rzeby ósuwac. nie karzdy kączyl szkoly a chce sie wygadac. Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 05.12.06, 21:49 No ja też jak czytam te wątki radcy to dostajem lekkiej dysleksyjii. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss mam dwie propozycje 05.12.06, 21:54 1. Proponuje radcy aby przeprosił zonca za ordynarne, obrzydliwe pomówienie 2. Proponuje aby radca poszedł na całosc jako załozyciel komitetu budowy pomnika i żeby to właśnie on został uwieczniony na nim jako łuczniczek puszczający łabędzie w kierunku torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
c_weirdo Brawo radco popieram twoj pozytywny stosunek do 07.12.06, 10:17 Brawo radco popieram twoj pozytywny stosunek do naszych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
kptnikt Re: Brawo radco popieram twoj pozytywny stosunek 07.12.06, 10:22 Bydgoszczanie dziękują radcy i c_weirdo za pozytywny stosunek do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
bezhabilitacji Re: Brawo radco popieram twoj pozytywny stosunek 07.12.06, 10:25 Poseł Filipek za to mówi coś o gwałcie! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Brawo radco popieram twoj pozytywny stosunek 27.01.07, 18:59 c_weirdo napisał: > Brawo radco popieram twoj pozytywny stosunek do naszych sasiadow - przeciez to sa nasze rodzinne strony i nasi sasiedzi - sa nam najblizsi radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Cygne...... 27.01.07, 19:03 pomnik przyjazni - nazwany : " CYGNE " Cygne w języku francuskim oznacza łabędzia. radca Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak ? 27.01.07, 19:05 Nie są to moje rodzinne strony a najbliższy Bydgoszczy to jest Solec Kujawski i piękne Koronowo... :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ? 27.01.07, 19:20 ethanak napisał: > Nie są to moje rodzinne strony a najbliższy Bydgoszczy to jest Solec Kujawski i > > piękne Koronowo... :) - oczywiscie Ethanak :) i bardzo to szanuje ale, otoz Ethanak.... moje rodzinne strony to jest i Fordon ( kiedys piekne miasteczko :) moje rodzinne strony to Bydgoszcz..... ale i tez stronami rodzinnymi moge nazwac tez dawne strony powiatu torunskiego ;) tak wiec, jest troche tych " stron rodzinnych " :) i nie proponuje tutaj z czysto prywatnych - czy tez egoistycznych powodow lub pobudek poprostu zaproponowalem to z czysto z dobro-sasiedzkich powodow i naprawde tylko i wylacznie dla dobra wspolnego naszych miast, okolic i Regionu pozdrawiam serdecznie radca Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: ? 27.01.07, 19:30 Szczerze mówiąc nie wiem czy zbliżenie na siłę z Toruniem przysłuży się komukolwiek poza Toruniem...Czy jest sens stawiania pomnika skoro tak naprawdę zbliżenie zauważymy jeśli we wzajemnym szacunku będziemy zajmować się swoimi sprawami?Po co prowokować coś co być może nigdy nie nastąpi? (ze względów geograficznych - mówię tu o dwumieście)Czy nie jest to stratą czasu i pieniędzy stawianie pomnika czemuś co na to nie zasługuje?W końcu przecież aż takich krzywd sobie nie wyrządziliśmy.Są codzienne spięcia , wzajemne strefy wpływów i nieuzasadnione ambicje ale to ciągle za mało żeby rozmawiać o krzywdach... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: ? 27.01.07, 20:10 wiesz Ethanak... mozna tutaj roznie mowic,rozpatrywac i analizowac, ale jednak ja osobiscie uwazam iz wcale nie byloby tak zle - gdyby jednak cos takiego udalo sie zralizowac - to mogloby sie przysluzyc dla lepszego rozwoju naszego Regionu oraz poprawy wzajemnych relacji Ethanak, uwierz mi.... ja nie wymyslam sobie jakics utopijnych,malo zanczacych i bezwartosciowych pomyslow.Jestem za tym,aby sie Region nasz rozwijal i jestem za tym, aby nasze tereny i okolice stawaly sie coraz bardziej atrakcyjne. My sobie tutaj nieraz piszemy, spieramy sie itd. i nie zawsze potrafimy sobie przyalnac lub ustapic... ale to jest wirtualny swiat i dzialamy pod pewna zaslona i parawanem wirtualnym.... lecz w realu wyglada to calkowicie inaczej. W bezposrednim kontakcie mozna calkowicie inaczej dojsc do porozumienia i do konsensusu - mozna naprawde wiele zdzialac i razem wiele wypracowac wspanialych projektow. przeonalem sie o tym nieraz.... moim zdaniem tylko silne i atrakcyjne Regiony beda w przyszlosci sie liczyly i to one beda napedzaly gospodarke dla miast,miasteczek i wsi radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Brawo radco popieram twoj pozytywny stosunek 28.04.07, 16:58 c_weirdo napisał: > Brawo radco popieram twoj pozytywny stosunek do naszych sasiadow - pomysl moj jest nadal aktualny radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca trzeba by bylo powolac " komitet budowy pomnika " 28.04.07, 17:04 oraz pozyskiwac fundusze na wykonanie takiego pomnika radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: trzeba by bylo powolac " komitet budowy pomni 29.04.07, 00:26 ciekawy jestem czy stac nas na taki gest ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: 29.04.07, 13:25 Na cokole powinien być umieszczony Prezydent m. Bydgoszczy i bydgoscy radni wszelkiej maści w pozycji "na czterech ". Na nich okrakiem powinien siedzieć Achramowicz trzymający na rękach Całbeckiego. Napis na pomniku powinien brzmieć " Wieczna przyjażń toruńsko - bydgoska ". Miejsce postawienia pomnika pozostaje bez znaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: do Rokomana 29.04.07, 13:46 rokoman napisał: > Na cokole powinien być umieszczony Prezydent m. Bydgoszczy i bydgoscy radni > wszelkiej maści w pozycji "na czterech ". Na nich okrakiem powinien siedzieć > Achramowicz trzymający na rękach Całbeckiego. Napis na pomniku powinien > brzmieć " Wieczna przyjażń toruńsko - bydgoska ". Miejsce postawienia pomnika > pozostaje bez znaczenia! - Witam Ciebie serdecznie Rokomanie :) Szanuje Twoje poglady Rokomanie - pomimo roznicy zdan, ktora sie pojawia w pewnych tematach :) W tym temacie jednak mozna byloby podyskutowac i wypracowac pewne kierunki dzialania i wspolpracy miedzy naszymi tak bardzo bliskimi sobie miastami. Czy bylbys gotow sie spotkac w realu i porozmawiac o pewnych kierunkach dzialania dla miasta i naszego Regionu ? jesli oczywiscie nie masz nic przeciwko temu - to prosze Ciebie o wiadomosc na poczte " radcy " w GW pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Głupi pomysł 29.04.07, 13:47 radco, może tego nie wiesz, ale rzeczywistości nie tworzą "puste" pomniki tylko konkretne działania. Szkoda na realizację takich szopek kasy, czasu i zaangażowania. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Głupi pomysł 29.04.07, 13:53 czwarty.wymiar napisał: > radco, może tego nie wiesz, ale rzeczywistości nie tworzą "puste" pomniki > tylko konkretne działania. - Mam tutaj na mysli Ten pomnik - jako symbol, za ktorym uruchomione zostalyby pewne dzialania . pomnik to bylby Tym wstepem :) ale tez i widocznym punktem zwrotnym ... oraz " wyznacznikiem pewnych kierunkow " :) > Szkoda na realizację takich szopek kasy, czasu i zaangażowania. - ja widzialbym tutaj pozyskanie funduszu od sponsorow radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca trase z bydgoskiego Fordonu do Torunia ...... 29.04.07, 13:56 nazwalbym " NetBiTowka "..... cos na ksztalt nazwy " Gierkowka " :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca a wszystko to na czesc i z okazji " Euro-2012 " 29.04.07, 14:00 tak i nie tylko tak - bysmy sie mogli wspaniale przygotowywac do Euro 2012 :) Jedno pociagaloby drugie .... a za tymi dzialaniami poszlyby inne projekty i rozbudowy radca ps. mam juz nastepne pomysly ....:) Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Głupi pomysł 29.04.07, 14:02 Widzę, że ty jednak chciałbys kreować rzeczywistość pomnikami... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Głupi pomysł 29.04.07, 14:08 czwarty.wymiar napisał: > Widzę, że ty jednak chciałbys kreować rzeczywistość pomnikami... - nie Czwarty.Wymiarze :) nie o to chodzi i niezrozum mnie zle - prosze... ale Czyz to nie od niepamietnych czasow - to wlasnie pomniki nadawaly pewne impulsy do " tworzenia rzeczywistosci " ? Nadawaly tego tzw. " ducha " i dawaly tego tzw. " bodzca " do roznych dzialan Moim zdaniem pomnik - to wazna rzecz radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca tu powstalby punkt i fundament nowej Metropolii 29.04.07, 14:13 a cos mi mowi,ze bylaby to piekna i bardzo atrakcyjna Metropolia... i szkoda , zebysmy to zaprzepascili mamy szanse jeszcze tego doczekac :) zanim zrobia to kiedys za nas inni radca Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Głupi pomysł 29.04.07, 14:20 radca napisał: [...]niezrozum mnie zle - prosze... ale > Czyz to nie od niepamietnych czasow - to wlasnie pomniki nadawaly pewne > impulsy do " tworzenia rzeczywistosci " ? Nadawaly tego tzw. " ducha " > i dawaly tego tzw. " bodzca " do roznych dzialan Taaa... Np. pomniki przyjaźni polsko-radzieckiej. Przyjaźni nie było ale pomniki i owszem. Oczywiście proszę nie przenosić tego na płaszczyznę bydgosko-toruńską - to nie ten kaliber, jednak pewna analogia jest - fakt nie zaistniał, ale pomnik upamietnijący i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Głupi pomysł 29.04.07, 14:22 czwarty.wymiar napisał: > Taaa... Np. pomniki przyjaźni polsko-radzieckiej. Przyjaźni nie było ale pomnik > i i owszem. Oczywiście proszę nie przenosić tego na płaszczyznę bydgosko- toruńs > ką - to nie ten kaliber, jednak pewna analogia jest - fakt nie zaistniał, ale p > omnik upamietnijący i owszem. - ja mialem na mysli calkowicie inne pomniki - te sprzed wiekow :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca kto bylby chetny sie wlaczyc w ta inicjatywe ? 29.04.07, 15:16 moglibysmy zaczac to uruchamiac - tak by z wyprzedzeniem przed Euro 2012 wykonac i zagospodarzyc tereny dookola :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: kto bylby chetny sie wlaczyc w ta inicjatywe 13.05.07, 18:57 mozemy juz w tym roku zaczynac :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: kto bylby chetny sie wlaczyc w ta inicjatywe 05.06.07, 11:50 albo Solec Kujawski - albo jednak Zla Wies Wielka :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin_33 Re: kto bylby chetny sie wlaczyc w ta inicjatywe 05.06.07, 17:13 Znając acietrzewienie obydwu stron pomnik postoi jedną noc a zburzą go w szybszym tempie niż pomnik Dzierżyńskiego.........Są lepsze posoby na wydanie pieniędzy z kasy miejskiej, np. większy wkład w drogi łączące nasze miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
radca aby to powstalo z przekonania i wiary, ze to sens 05.06.07, 18:24 bydgoszczanin_33 napisał: > Znając acietrzewienie obydwu stron pomnik postoi jedną noc a zburzą go w > szybszym tempie niż pomnik Dzierżyńskiego.........Są lepsze posoby na wydanie > pieniędzy z kasy miejskiej, np. większy wkład w drogi łączące nasze miasta. - ja bylbym bardziej za takim " obywatelsko-patriotyczno-gospodarskim " pomyslem i nie za tym - aby to glownie bylo finansowane przez wladze miast i z kasy miejskiej bardziej,aby to powstalo z przekonania patriotyczno-obywatelskiego... czyli z tzw. "dobrej woli " .... np. ludzi biznesu,organizacji spolecznych,emigrantow z naszych ziem Torunsko-Bydgoskich :) i Bydgosko-Torunskich :)... poprostu by to powstalo w radosci, zgodzie i pelnym przekonaniu iz warto uczynic w samym srodku " centrum i zalazka " naszej przyszlej Aglomeracji BiT radca Odpowiedz Link Zgłoś
apj01 Re: aby to powstalo z przekonania i wiary, ze to 05.06.07, 18:53 za co ten pomnik?za ciągłe ośmieszanie Bydgoszcz,krytyczne uwagi na nasz temat, obelżywe uwagi i opinie jaką nam wyrobili,czy za to że jeszcze niedawno woleli być w województwie pomorskim razem z Gdańskiem.Nawet przez Toruń nas pomorzaków nazywają kżyżakami. Odpowiedz Link Zgłoś
mardur71 Re: zbudujmy pomnik przyjazni Bydgosko-Torunskie 06.06.07, 00:17 ale pamiętajmy że senator Alicja Grześkowiak w 2000 r. podczas wizyty JP II obraziła się i nie chciała wylądować w helikopterze na bydgoskim lotnisku ! Odpowiedz Link Zgłoś