Dodaj do ulubionych

co sądzicie o Lublinie?

IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.03.05, 18:23
ludzie z Krakowa i nie tylko? Co sądzicie? Pierwsze skojarzenie albo wrażenie
z pobytu. Dziekuje
Obserwuj wątek
    • vertigo5 Lublin ?? - "Europa" ;-))) 23.03.05, 19:22
      z Lublina pamietam restaurację "Europa", to było parę lat temu.
      Pojechałem ze znajomym na jakąś konferencję; przyjechalismy wcześnie, nie było
      sensu tam od razu iść, więc wstapiliśmy najpierw na obiad do
      rzeczonej "Europy". Potem kolega zaproponował dla lepszego samopoczucia po
      pięćdziesiątce. Wypadało się zrewanżować... . Potem też było fajnie :D
      No i tak oto opuścilismy pierwszy dzień konferencji ;-) Nie pamiętam juz co to
      była za konferencja, ale knajpę pamiętam !! Jest jeszcze ? Była gdzieś w
      centrum (na Krakowskim Przedmieściu może ?)
      • tomaszek193 Re: Lublin ?? - "Europa" ;-))) 23.03.05, 20:27
        Lublin bardzo zmienił się w ciągu ostatnich 2 lat, na korzyść. Miałem takie
        wrażenie w listpoadzie 2004 i ponownie gdy byłem tam w ostatni weekend. Każdemu
        polecam wieczorny spacer Krakowskim Przedmieściem i potem przez Bramę
        Krakowską, przez Rynek i Grodzką aż pod sam Zamek. Stare Miasto jest nieduże i
        bardzo autentyczne, mające swój klimat. Ale jeśli ktoś będzie tu szukać
        podobieństwa do Krakowa, to się rozczaruje. Jednak nie jest to wadą, ma coś w
        sobie innego, jakąś intymność. Bardzo lubię to miejsce i uważam, że lubelskie
        St. Miasto jest jednym z najbardziej uroczych miejsc w Polsce. Poza tym, Lublin
        zawsze, nawet za głebokiej komuny miał szczęście do urbanistów, którzy mimo
        wielkiej płyty potrafili uniknąć powtórki koszmaru wielkich blokowisk Warszawy,
        Śląska, Wrocławia, Bydgoszczy, Gdańska czy Torunia. Osiedla toną w zieleni a
        urozmaicena rzeźba terenu maskuje brzydotę poszczególnych bloków.
        Pozdrawiam wszystkich Lubliniaków.
    • Gość: Waldek Re: co sądzicie o Lublinie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:14
      Ja osobiście dwa razy lub wiecej w miesiącu przejeżdżam przez Lublin i bardzo
      sobie chwale użytkowników pojazdów , są mili jak zobaczą inną rejestracje
      samochodu, czego nie da się powiedzieć o tych co mówią o sobie " jestem z wawy"
      • Gość: gvido Re: co sądzicie o Lublinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 14:52
        ...no i te trolejbusy! szkoda, że już nie jeżdżą te sowieckie, którym co chwila
        odpadały pałąki od drutów i pani kierowczyni wychodziła, łapała za takie
        sznurki z tyłu pojazdu i nastawiała pałąk z powrotem na druty. Uwielbiałem na
        to patrzeć. Pamiętam, że 50-ka jeździła Racławickimi do dworca PKP.
    • Gość: wiktor samochody kiedyś takie były-stąd nazwa miasta. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:13
      • Gość: gvido ...i wagi były IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:06
        i wagi też były, w każdym sklepie jak stało się w kolejce po mięso to stała
        taka wielka waga z napisem Lubelskie Fabryki Wag. ( to ile tych fabryk było? )
        • Gość: chochlik Re: ...i wagi były IP: *.lublin.mm.pl 25.03.05, 13:26
          Lubelska Fabryka Wag była jeszcze przed wojną. Produkowała wieelkie wagi
          towarowe do ważenia węgla, ziemniaków, buraków itp. Poza tym produkowała wago
          uchylne
      • Gość: jojo Tak samo wzgórze królewskie ma nazwę od czekolady! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:16
    • dorota_snooker Re: co sądzicie o Lublinie? 25.03.05, 22:23
      Macie klub snookera o nazwie "stolarnia" a w nim trzy nowiutkie stoły do snookera.
      W związku z tym Lublin to fajne miasto ;)
      • Gość: radegast Re: co sądzicie o Lublinie? IP: *.resetnet.pl 25.03.05, 22:42
        powaznie?! a gdzie to jest?:) zeby krakowiacy mi pisali przewodnik po lokalach
        mojego miasta...ale powaznie bylbym wdzieczny:D
        • dorota_snooker Re: co sądzicie o Lublinie? 26.03.05, 00:14
          Lublin - klub Stolarnia, ul. Stefczyka 3 (wejście od Związkowej), 20-151 Lublin
          tel. 0-81 / 444 12 88
          właściciel Piotr Murat, 3 x snooker, 3 x pool, bufet

W dniach 22-24 Kwietnia odbędzie się tam trzy gwiazdkowy turniej snookera
          zaliczany do rankingu PORS - na 99% będę obecna
          Więcej na www.snooker.pl - w dziale kalendarz rozgrywek
    • Gość: jojo Nioe mogę znieść braku Perły i Zwierzyńca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 22:48
      ..w Krakowie i okolycy..Jestem wściekły na lubelskich dystrybutorów, że
      zostawili sobie tylko wschodni Rynek, nie próbując sprzedaży w reszcie kraju.
      Albo poddając się po pierwszym niepowodzeniu...
      Lublin za łatwo sie poddaje!
      Ps. Nie mialem na myśli Motoru..
      :))
      • Gość: tomek Re: Nioe mogę znieść braku Perły i Zwierzyńca IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:35
        Do Perły najlepsze sa Paluszki Lubelskie "Lubella". Mniama! Sa naturalne, nie
        tak jak te wszystkie lajkoniki czy paluszki z cranchipsow - sama chemia i jesc
        sie tego nie da, poza tym paczka paluszkow Lubella kosztuje 70 gr:), a nie 2,50
        zl czy wiecej. Pozdrawiam wszystkich Krakowiakow i Krakowiaczki:)! Macie
        wspaniale miasto! Swietnie sie w nim czuje, szkoda ze tak rzadko tam jestem:(
        Mam z niego same najlepsze wspomnienia!!!
      • Gość: smieciarz bida z nedzom IP: *.localdomain / 67.15.54.* 28.03.05, 21:50
        i koscioly.
        • Gość: jojo Eno Kraków nie jest taki zły..:)) IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 29.03.05, 12:19
          ..nie przesadzaj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka