malpka_z 25.10.06, 12:50 Mogłybyście się podzielić opiniami na temat szkół rodzenia we Wrocławiu? Gdzie warto, jakie ceny i wszelkie inne uwagi. Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusfor Re: Wrocław - szkoła rodzenia - gdzie warto? 27.10.06, 13:39 Nie wiem gdzie warto, ale zamierzam (i mam nadzieje że będzie warto;-) chodzić do szkoły rodzenia Sage -Femme na Długosza, koszt 320 zł. Zajęcia 2 razy w tygodniu po 2 godziny (18-20). Mam zamiar uczęszczać na kurs grudniowo - styczniowy (termin porodu mam na koniec stycznia początek lutego). Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: Wrocław - szkoła rodzenia - gdzie warto? 02.11.06, 12:17 Ja również chodziłam na Długosza. Było super! Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: Wrocław - szkoła rodzenia - gdzie warto? 16.11.06, 19:15 sympatycznie było i w różowych barwach wszystko przedstawiane, niestety rzeczywistość nie zawsze jest taka Odpowiedz Link Zgłoś
5kasia Re: Wrocław - szkoła rodzenia - gdzie warto? 27.10.06, 14:28 a ja zachęcam do zajrzenia na stronę www.rodzicpoludzku.pl a konkretnie: www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php to adres ich banku informacji. Są tam relacje kobiet na temat szpitali i szkół rodzenia w różnych miastach (wpisuje się odpowiednie kryteria w wyszukiwarce). Muszę przyznać że mi informacje tam zawarte dały sporo do myślenia, zwłaszcza jeśli chodzi o wybór szpitala... Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to zamierzam chodzić do Akademii Familijnej, kurs zaczyna się 9 listopada :) trwa 5 tyg zajęcia 2x w tygodniu po 2 godz. Mam termin na styczeń to tak akurat spokojnie się wyrobię i będę miała troche czasu na refleksje :) Pozdrawiam ciepło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek7 Re: Wrocław - szkoła rodzenia - gdzie warto? 31.10.06, 18:50 chodziłam na Długosza , miłe wspomnienia , przydało się i polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Na pewno NIE warto u E. Kusiak 02.11.06, 10:11 w Promyku Słońca - odradzam z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
aanniittaa Re: Na pewno NIE warto u E. Kusiak 02.11.06, 14:18 To prawda. Popieram zona_mi. Odpowiedz Link Zgłoś
stanowcza Re: Na pewno NIE warto u E. Kusiak 19.11.06, 12:32 chodziłam, bardzo chwalona, ale w rzeczywistości byłam rozczarowana i nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
crazycocos Re: Wrocław - szkoła rodzenia - gdzie warto? 02.11.06, 16:00 A ja polecam szkołę rodzenia pani Dorotki Fortunko w szpitalu na Brochowie:)) Przemiła kobieta, bardzo ciekawe zajecia, no i jeśli ktoś nastawia się na poród właśnie w tym szpitalu to ma okazję zapoznać się ze szpitalem, pracującym tam neonatologiem, salą porodów rodzinnych i typową "porodówką" Polecam z całego serca:)) Odpowiedz Link Zgłoś
suszek_k Re: Wrocław - szkoła rodzenia - gdzie warto? 02.11.06, 17:13 bardzo sympatyczna szkola rodzenia jest w szpitalu klinicznym na chalubinskiego zajecia bardzo nam sie podobaly i przydaly jesli ktos chce rodzic w tym szpitalu, to ma sie okazje poznac polozne, lekarzy poloznikow i pediatrow szkole polecam ale szpitala niestety nie Odpowiedz Link Zgłoś
ola_225 Re: Wrocław - szkoła rodzenia - gdzie warto? 18.11.06, 22:49 Ja też polecam szkołę rodzenia "Bocianek" w szpitalu na Chałubińskiego. Było bardzo fajnie. Położne, które prowadzą zajęcia pracują w tym szpitalu i później podczas pobytu w szpitalu zawsze można liczyć na ich pomoc i radę. Mną bardzo fajnie się zajmowały, codziennie przychodziły pytały jak jest, pomagały i potrzymywały na duchu (synek leżał na patologoi nowotrodków), późnoiej uczyły przystawaić małego do piersi, ratowały podczas nawalu mlecznego itp. A sama szkołę rodzenia też świetnie wspominam. Jechałam na porodówkę w pełnie przygotowana do porodu, ze ściągawką jak oddychać (na nic się to zdało). Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka256 Re: Wrocław - szkoła rodzenia - gdzie warto? 20.11.06, 14:02 Popieram, właśnie kończę szkołę rodzenia u niej. Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
chilek75 Re: Wrocław - szkoła rodzenia - gdzie warto? 20.11.06, 10:32 Witam! Ja bardzo polecam szkołę rodzenia w przychodni ROND-MED na ul.Powstańców Śląskich /na Rondzie/ Położna Pani Jadzia jest niesamowitą osobą.Fachowa wiedza,kontaktowa i dotego przemiła.Do tej pory a mineło już dwa lata od urodzenia mojego synka zawsze mogę zadzwonić poradzić się. Organizuje nam spotkania, pierwsze było jak dzieciaczki skończyły ok.6 miesięcy, i teraz na dwa latka też będziemy się podobno spotykać. Polecam z czystym sumieniem. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś