Dodaj do ulubionych

jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki

10.12.08, 14:12
chyba Ołtaszyn, Gaj należą do Krzyków ( jestem wrocławianką z wyboru od 1,5 roku).
Słyszałam o przedszkolu publicznym na Kurpiów, Na Orlej ( publiczne i prywatne ), w okolicach Parku Południowego u Zakonnic chyba też publiczne.
Które możecie polecić i jakie jeszcze przedszkola znacie?
Obserwuj wątek
    • yoka1 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 10.12.08, 16:55
      na Dyrekcyjnej jest fajne
      • marie7 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 12.12.08, 11:13
        Na Januszowickiej u sióstr jest prywatne:)Tam chodzi moja córka!Polecam
        • joma24 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 15.12.08, 17:23
          polecam na orlej panstwowe, moje dziecko tam chodziło i byłam bardzo
          zadowolona ! prywatne - rozmowa i brak ogrodu zdyskwalifikowały u
          mnie to przedszkole !
          • ksiezniczka256 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 15.12.08, 20:37
            A jak na Orlej wygląda sprawa spacerów w zimie?
      • krainawyobrazni.pl Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 28.06.09, 02:41
        Kraina Wyobraźni na Malinowej 14
        Zapraszam
    • margotka69 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 29.12.08, 23:09
      Mój synek chodzi do Elżbietanek, na Januszowickiej - miła, serdeczna
      atmosfera, bardzo dobre warunki. Zdecydowanie polecam!
      • bala123 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 06.01.09, 23:31
        Czy do sióstr Elżbietanek jest bardzo ciężko się dostać ? Jakie sa
        tam opłaty?
        A czy macie jakieś namiary na przedszkola koło ul.Zielińskiego
        (okolice hotelu Wrocław)?
        • staszka1974 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 07.01.09, 08:06
          Czesne wynosi 350 zł (w razie nieobecności dziecka w następnym miesiącu odlicza
          się 8 zł za każdy dzień - to stawka za jedzenie).
          Dostać się nie jest może trudno, ale w dzień zapisów trzeba przyjść skoro świt
          (najlepiej kilka godzin przed godziną rozpoczęcia zapisów).
          • isabe Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 07.01.09, 10:10
            ja słyszałam, że nawet wcześniej trzeba się ustawić:) teraz rodzi
            się wiecej dzieci, państwowe przedszkola zamykają , więc reszta
            jesty oblegana.
            • bala123 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 07.01.09, 21:38
              taaa,słyszałam o całej nocy stania przed dniem zapisów i to chyba
              prawda :-).Nawet by mnie to nie przerażało gdybym miała pewność,że
              to przyniesie efekt w postaci dostania sie dziecka do
              przedszkola;dzieki za info
              • fredka01 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 09.01.09, 19:32
                w poprzednim roku zapisy na Januszowicką były w poniedziałek, a
                pierwsze 20 osób ustawiło się w kolejce już w ndz. ok. 12:00. Wiem,
                bo z mężem stalismy w tej kolejce, niestety zbyt późno, bo dopiero o
                3:00 w nocy. Teraz mój synek chodzi do przedszkola na Kolbuszowskiej
                (boczna od Kruczej), jest ono nastawione na edukację przez sztukę -
                głównie muzykę- i na razie nie narzekam.
                • bala123 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 10.01.09, 23:38
                  Fredka a czy orientujesz się ile dzieci przyjmują na Januszewickiej ?
                  Skoro byłaś w kolejce "dopiero o 3 rano" to ile osób już bylo przed
                  tobą ? Faktycznie decyduje kolejność kolejki czy coś jeszcze ?
                  • staszka1974 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 14.01.09, 11:52
                    Decyduje tylko i wyłącznie kolejność, chyba że dziecko ma już rodzeństwo w tym
                    przedszkolu (wtedy dostaje się automatycznie).
                    Jestem zdziwiona, że "wyścig kolejkowy" zrobił się taki ostry. Jak ja
                    zapisywałam swoja córkę (teraz chodzi do 4-latków) przyszłam godzinę przed
                    zapisami i byłam...80-ta (a miejsc było 50). Potem kilka osób wykruszyło się, w
                    efekcie czego byłam zapisana jako 70-ta. Moja córka dostała się tylko dlatego,
                    że została stworzona 3-cia grupa (czyli 75 miejsc ogółem).
                  • fredka01 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 15.01.09, 20:36
                    tak, decyduje tylko kolejność
                    wiem, bo moja rodzina próbowała załatwiać tam miejsce innymi
                    drogami. W zeszłym roku była tylko jedna grupa, bo już nie mieli
                    kompletnie miejsca na dzieci.
                  • fredka01 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 15.01.09, 20:39
                    w tamtym roku przyjmowali 25 dzieci, czyli jedną grupę,
                    jeżeli wygospodarowali jakies miejsce, to może będzie druga.
                    Wkolejce byliśmy mniej więcej 43, oprócz 25 osób które dostały
                    miejsce pozwolili na stworznie listy rezerwowej, ale na początku
                    tylko 10 osób, potem pod naciskiem ludzi, zapisali wszystkich na
                    listę rezerwową
                    • dorittak Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 16.01.09, 09:46
                      W tym roku najprawdowpodobniej tez powstaną 2 grupy 3-latków czyli
                      +/- ok. 50 miejsc(bo odejdą 2 grupy 6-taków). Obecen 5-ciolatki
                      raczej zostaną w przedszkolu na kontynuację jako "zerówka". W
                      przedszkolu są już zapisy dla rodzeństwa dzieci juz chodzących do
                      przedszkola (a pewnie z tego uzbiera się juz jedna grupa). Zapisy
                      chyba jak zwykle bedą gdzeiś w połowie marca.
                      • bala123 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 16.01.09, 23:46
                        hmmm,no to szykują się ostre zawody kolejkowe :-)Myślałam,że zapisy
                        w prywatnych zaczynaja się tak samo jak w państwowych przedszkolach
                        czyli pod koniec stycznia a tu piszecie ze marzec???
                        A czy w tym przedszkolu jest duży nacisk na religię/wiarę?
                        Podejrzewam,że wiecej niz gdzie indziej,ale czy sa jeszcze inne
                        zajęcia dodatkowe typu rytmika,języki czy coś podobnego ?
                        • yoka1 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 17.01.09, 09:07
                          religia nie jest obowiązkowa.
                        • margotka69 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 19.01.09, 00:12
                          W cenie czesnego jest rytmika, angielski, francuski, logopeda (jesli
                          potrzeba). Jest to przedszkole katolickie, więc z dziećmi rozmawia
                          się o wierze, czasem schodzą do przedszkolnej kaplicy, krótka
                          modlitwa przed jedzeniem - jednak wszystko w granicach rozsądku,
                          podane mądrze i w sposób dostosowany do wieku dzieci. Są również
                          wspólne z rodzicami wigilie, dni skupienia dla rodziców - oczywiście
                          dla chętnych. W przedszkolu panuje przyjazna i serdeczna atmosfera i
                          nikt nikomu niczego nie narzuca.
                          • bala123 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 21.01.09, 23:44
                            Bardzo dziekuje za cenne informacje;na podstawie Waszych opinii
                            jestem bardzo pozytywnie nastawiona do tego przedszkola.Teraz tylko
                            wytrzymać stanie w kolejce i moze się uda !
                            • kaoli27 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 03.03.09, 08:50
                              Kiedy są zapisy do tego przedszkola?
                              • anyx27 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 19.04.09, 01:40
                                Ja polecam przedszkole prywatne na Klecinie, do którego chodzi moja
                                córcia :) w grupie 7 dzieciaczków, Pań więcej, niż dzieci ;) córcia
                                bardzo chętnie chodzi :) 5posiłków dziennie, przedszkole językowo-
                                artystyczne i przede wszystkim wcale nie drogie - Julka chodzi
                                średnio na 5h dziennie iw sumie kosztuje nas to ok. 500pln
                                miesięcznie.
                                • novanka Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 19.04.09, 22:51
                                  A na jakiej ulicy to przedszkole?
                                  • da_na_1 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 13.07.09, 11:36
                                    Ul. Polabian 19. Akademia Smart Start.
    • miska6 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 02.07.09, 17:07
      Moja koleżanka zaprowadza córkę do Klubu Tomcia Palucha na Partyniach i jest
      bardzo zadowolona. Mają tam bardzo dużo języka angielskiego.Mała już po kilku
      dniach zaczęła śpiewać w domu piosenki po angielsku :O...
      I podobno panie opiekunki są super miłe!
      • tosia_6 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 09.07.09, 16:56
        Ja też słyszałam, że super tam jest z angielskim i bardzo domowa atmosfera.
        Chyba od września poślę tam moją Tośkę...
        • ib_k tosia_6, miska6 12.08.09, 13:39
          widzę że ktoś z tomcia palucha się klonuje, oj nie ładnie, nie ładnie
    • movietone Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 25.09.09, 22:46
      Wydział Edukacji UM Wrocław (071) 777 77 18. Pozdrawiamy wszystkie tzw. chatki
      puchatka.
      • anyx27 Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 26.09.09, 19:05
        Smart start na połabian jest punktem przedszkolnym.
    • przedszkoleabc Re: jakie przedszkola godne polecenia- Krzyki 13.09.10, 23:28
      Polecam nowo otwarte Przedszkole ABC przy ul. Pięknej (boczna Bardzkiej). Duży obiekt, 1000m2, plac zabaw, profesjonalna kadra, dużo zajęć dodatkowych. Obecnie mnóstwo promocji, akceptujemy wpisowe uiszczone w innych placówkach, a dla innych 50% zniżki na wpisowe. Ponadto teraz możliwość wygrania w konkursie miesiąca za darmo w naszym Przedszkolu. By wygrać konkurs wystarczy, że wpiszesz w Facebookową wyszukiwarkę „Przedszkole ABC” i dodasz na naszej tablicy zdjęcie swojej Pociechy z wakacji wraz z zabawnym jej przedstawieniem. Na zgłoszenia czekamy do 20 września. Więcej informacji na Facebooku i naszej stronie www.przedszkoleabc.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka