Dodaj do ulubionych

krotka sukienka do slubu

27.07.05, 12:09
Czy wszystkie panny macie dlugie suknie? Ja wymarzylam sobie krótką i miałam
niemało trudu aby znależć salon, w którym mi taka uszyli. Gotowych krótkich w
ogóle nie ma. Nawet w żadnych katalogach czy w internecie takich nie
znalazłam. Moja jest biała, z koronką ale do kolanka, na cienkich ramiączkach
z podniesionym stanem a do tego sandały na wysokim obcasie. We włosach tylko
skromny stroik lub jeden kwiatek taki jak w bukiecie. Jeszcze nie wiem.
Dodam,że jestem niska i szczupła. W dużej dłudiej sukni chyba nie czułabym
się dobrze. Napiszcie, co sądzicie o krótkich sukienkach do ślubu. Pozdrawiam
wszystkie zestresowane jak ja smile
Obserwuj wątek
    • solitoad Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:13
      Ja tez mam krótkąsmile
    • dakota77 Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:13
      Pewnie zaraz znajdzie tu się ktoś,kto napisze, że to nie wypada, ale jeżeli
      dobrze się tak czujesz, a sukienka nie urąga moralności id obremu smakowi, to
      czemu nie? Dziś to raczej nietypowe, ale w latach '60i'70 takie krótkie
      sukienki były bardzom odne,moja ciocia brała w takiej ślub i bardzo ładnie
      wyglądała.
    • mojave Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:15
      jestem zasmile na pewno będziesz oryginalana. Mi tez przez glowę przebiegla mysl o
      krotkiej sukience - mini. jeszcze nie podjęłam decyzji ale chyba jednak bedzie
      długasmile
      A pamietacie teledysk do piosnki "November rain" Guns'N'Roses? Wiem,że wtedy
      bardzo podobalami sie suknia slubna w jakiej wystepowala tam Stephanie Seymoursmile
      • dakota77 Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:16
        Mnie przed laty też bardzo podobała się ta suknia, dziś już niesmile. krótkie są
        bardzo ładne, może jednak do kościoła tylko ciut dłuższe od jej sukni byłyby
        lepszewink
        • mojave Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:18
          no wlaśnie, chętnie zobaczylambym ja teraz i ciekawe czy nadal by mi sie
          podobala.
          • m_m8 Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 20:07
            www.mygnr.com/non-members/november_rain_wedding_dress.html
      • jkorszen Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:19
        smile
        bardzo fajny pomysl. tez kiedys mialam marzenie ze pojde w krotkiej kiecuni do
        slubu.
        ale po pewnym czasie stwierdzilam, ze typowej sukni slubnej dlugiej nigdy juz
        nie zaloze. dlatego zrezygnowalam z tego pomyslu i mialam dluga smile
        nie uwazam ze nie wypada. super pomysl bo i w krotkiej mozna wygladac pieknie smile
        nie zwazajcie na slowa krytyki bo na pewno znajdzie sie ktos kto skrytykuje po
        chamsku ten pomysl.olać!
    • water_lilly Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:35
      Gotową krótką sukienkę ma Cymbeline.
      www.i-mariage.com/i-mariage/actus3/les-nouveautes.asp
      na samym dole,model Somalie.
      • jkorszen Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:38
        ta sukienka ...jest po prostu...
        ...zajefajna!!!
        niesamowita!!! piekna!!! cudna!!!
        az brak slow!!!
    • magdalena-a2 Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:43
      dlaczego nie, jesli taką sobie wymarzyłas i dobrze sie w niej czujesz, to jak
      najbardziej załoz krótką sukieneczke, na pewno bedziesz wyglądać ślicznie. Ja
      wyszłam z załozenia, że mam jeden raz w życiu okazje żeby założyć
      suknię "księzniczki" i czegos takiego będę szukać.
      • jkorszen Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:50
        też z takiego założenia wyszlam i mialam dluga smile bo krotka to mozna na codzien
        i zawsze zalozyc a te klasyczne dlugie...hmmm no raczej nie smile
        ale ta krotka jest na prawde zajeb...! cudna!!!
        jeszcze na szcuplutka kobitke o filigranowych ksztaltach to na prawde rewelka!!!
    • teodia Re: do aga22122! 27.07.05, 12:45
      Słuchaj,jestem podobnego zdania - marzę o krótkiej sukience smile
      Ale wszędzie dłuuugie kiece i już w zasadzie się poddałam w poszukiwaniach.
      Proszę powiedz - jeśli to możeliwe, co to za salon, który podjał się uszyć
      sykienkę dla Ciebie? I jak to sie odbyło?
      Dzięki z góry
      t.
      • aga22122 Re: do aga22122! 27.07.05, 13:34
        Pochodzę z Łodzi i tam po długich poszukiwaniach trafiłam na salon ("Joanna"),
        gdzie ja opowiadałam, jak wyobrażam sobie moją małą białą a pani zaraz
        szkicowała i pokazywała, czy o to mi chodzi. Poza tym zostawiłam im katalog z
        sukienką wprawdzie nie ślubną ale o takim kroju jaki mnie interesował. Było
        kilka przymiarek, uzgodnień co do szczegółów. Jestem zadowolona i polecam.
        Koszt 1000zł. Tam też kupiłam buty 140zł. Wydaje mi się, że cena nie jest zbyt
        duża, zwłaszcza że wcześniej nie trafiłam na salon, gdzie nie kręciliby nosem,
        że krótka, skromna itp. Tak jakby mówili "mało opłacalne, szkoda zachodu".
        Sukienka wisząc jeszcze w salonie obok tych wszystkich długaśnych wzbudzała
        duże zainteresowanie wśród klientek. Tak przy najmniej mówiły te panie. No cóż,
        mi bardzo się podoba i wierzę, że mojemu kochanemu odejmie mowę, gdy mnie
        zobaczy smile
        • teodia Re: do aga22122! 27.07.05, 14:23
          Bardzo dziękuje i bardzo się cieszę. Wierzę, że jest śliczna smile
          Szkoda tylko ze w Łodzi salon... (jestem z Waw).
          No i zyczę wszytkiego dobrego!
          T.
          • ardzuna Re: do aga22122! 27.07.05, 17:16
            NIe wierzę, żeby się nigdzie nie znalazła krótka sukienka w Warszawie. Nawet
            jak nie ma w salonie, to można ściągnąć. Na stronach (a nie miałam dużo czasu
            na szukanie) znalazłam np. tu
            www.uslugislubne.pl/suknie/suknie_22m8a3/?zdj=04 lub wyciętą suknię
            www.uslugislubne.pl/suknie/suknie_24m12a7/?zdj=02 (w Warszawie z firmą
            Agnes współpracuje Marrex na Kruczej).

Znalazłam też www.classa.com.pl/nkolek3.html kolejną sukienkę, która
            jest wprawdzie z przodu krótka, a z tyłu długa, ale zawsze to już coś w tym
            kierunku. Ostatnia na tej stronie: www.classa.com.pl/galeria3.html jest
            bardzo oryginalna, niby dluga, ale prześwitująca i z krótkim spodem.
            Suknie tej firmy www.papilio.ru/indexru.html można kupic również w
            Marreksie, a oni mają w ofercie krótką suknię (model #276 z kolekcji 2004).
            Znalazłam jeszcze kilka innych sukien, ale jużnie będę wklejać. Wystarczy
            wpisać w wyszukiwarkę "suknie ślubne", obejrzeć oferte, sprawdzić, gdzie są
            sklepy współpracujące i już.
            • aga22122 Re: do aga22122! 27.07.05, 17:26
              Czemu zakładasz, że jestem z Warszawy? Ale nic. Spędziłam trochę czasu w
              internecie i salonach sukien ślubnych i nie było to takie proste, jak to
              przedstawiasz. Kiedy korzystałam z wyszukiwarki wpisując "suknie ślubne" moim
              oczom ukazywały się tylko warjacje na temat trenów, bez i innych takich. I już:-
              )
              • ardzuna Re: do aga22122! 27.07.05, 23:39
                Pisałam do teodii, która jest z Warszawy. Ty suknię już masz, teodia żali się,
                ze nie może znaleźć i będzie musiała szyć. Moja wina, nie zmieniłam tematu.
                • gaudencja do teodii 28.07.05, 09:24
                  Może byc jeszcze być może z tej strony:
                  www.dagnez.com.pl/2005.html#start numer 9, 19 lub 29; w innych
                  kolekcjach z tej strony też się trafiają białe, krótkie sukienki. Pozdrawiam!
    • jkorszen Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 12:58
      a moze cos takiego? krotka a jednoczesnie dluga. niespotykana.
      nawet interesujaca ...
      • jkorszen Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 13:03
        hmm tylko cena zbyt wysoka. w ogole uwazam,ze dziewczyny z allegro sprzedajace
        sknie slubne powariowaly zeby sprzedawac je za cene 1900. to nie jest istotne
        ze kosztowala ja w salonie 8000, chyba nikt rozsadny nie kupi uzywanej sukni za
        taka cene!!! sama nie wiem. a jak wy uwazacie? ja swoja kupilam przez allegro (
        cymbeline ouragan wraz ze stroikami i welonem ) za 1200, sprzedalam juz za 300,
        bo zdaje sobie sprawe jak ciezko jest sprzedac uzywana suknie a co dopiero po 2
        wlascicielce. wole ja sprzedac za grosze niz ma wisiec i sie kurzyc.
    • fasolka_70 Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 13:53
      Aga!
      Ja sama mam długą, prostą sukienkę ale podoba mi się pomysł krótkiej i też
      przez chwilę o tym myślałam. Jednak po odwiedzeniu kilku salonów całkowicie się
      poddałam... Natomiast z Twojego opisu wynika, że Twoja sukieneczka jest
      prześliczna, dziewczęca, delikatna i mam nadzieję, że będziesz nie tylko w niej
      pięknie wyglądać ale też świetnie się czuć smile
      Moja mama pod koniec lat '60-tych też miała taką, własnego projektu i wygladała
      cudnie, do tego właśnie żywy kwiat we włosach... i po prostu cudo smile
      Dla szczuplutkiej, zgrabniutkiej osóbki, króciutka sukienka to jest to!
      Pozdrawiam,
      i....też jestem zestresowana... jeszcze 3 tygodnie...
      F.
      • aga22122 Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 14:03
        Dzięki za miłe słowa. Moj ślub już za niecałe dwa tygodnie 06. sierpnia. Mam
        tremę odwrotnie proporcjonalną do rozmiaru mojej sukienki smile Pozdrawiam!
        • solitoad Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 14:06
          Ja tez mam 6 sierpnia w mojej krótkiejsmile
      • alyy Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 14:18
        Moim marzeniem była skromna sukienka do połowy łydki. Chodziłam, szukałam i np. w Odzieżowym Polu mają takie sukienki od końca maja - do połowy łydki, spód z satyny, wierz z organzy (?) ładniutka... No, ale w końcu mam długą sukienkę, skromniuteńką na maxa Cymbeline Sereine. Jak ją przymierzyłam, nie mogłam się oprzeć i krótka odpłynęła w siną dal... Ale jak najbardziej wypada! Będziesz ślicznie wyglądała smile
    • pepperann Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 14:15
      Akurat ta Somalie mi sie nie podoba (wygląda jak dla mnie zanadto bieliźnianie).
      Ale w ogóle pomysł krótkiej sukienki jest super, oczywiście jeśli ktoś ma nogi,
      które warto pokazywać. Moim zdaniem krótka sukienka jest trochę mniej elegancka
      niż długa kiecka, ale za to bardziej bezpretensjonalna, odważna, wygodna (do
      tańca). Gdybym miała piękne długie nogi - rozważyłabym. Ale ponieważ natura mi
      dała masywne końćzyny dolne - z przyjemnością chowam je pod szeroką spódnicę i
      eksponuję zalety, które u mnie występują raczej górnej części ciała.
    • leeloo26 Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 18:39
      Ja mam krotka!
      I wcale nie biala!
      I nie mam welonu.

Moja krawcowa mowi, ze to jedna z piekniejszych sukienek jakie szyla. "Wreszcie
      cos ORYGINALNEGO!"
    • ailija Re: krotka sukienka do slubu 27.07.05, 20:08
      Moim zdaniem ta: www.uslugislubne.pl/suknie/suknie_17m3pr/?zdj=03
      jest bardzo wdzięczna.
    • monikaa13 Re: krotka sukienka do slubu 28.07.05, 12:35
      przejrazłam sobie te sukieneczki i jednak stwierdza, ż emi sie nie podobaja,
      dl;a mnie suknia ślubna musi byc długa, al esą rózne gusta
    • ardzuna Re: krotka sukienka do slubu 16.11.05, 21:16
      w gore
      • fanta-girl Re: krotka sukienka do slubu 16.11.05, 22:15
        ja tez bede miec krotka smile
        taka do polowy lydek smile

tez szukalam, szukalam i nie znalazlam.

mialam fajne zdjecie z netu, znalazlam fajna krawcowa z Wawy (to wlasciwie
        zaklad specjalizujacy sie w sukniach slubnych (materialy to rozne odcienie
        bieli, bezu i ecru)
        nie mowiac juz o cenie.

jakby co daj znac, podam namiary.
        • fanta-girl Re: krotka sukienka do slubu 16.11.05, 22:16
          oo
          zreszta spojrzalam teraz na linka do tej sukienki cymbeline i moja bedzie podobna.
          tylko z zakietem i kolorze bezowym z jedwabnej surówki.
        • zoomla Re: krotka sukienka do slubu 17.11.05, 14:10
          podasz mi namiary na ten zakład - mi sie też nic na rynku nie podoba ...sad a
          marzę o takiej do pół łydki

zoomla@wp.pl
    • ardzuna do annie123 30.11.05, 19:16
      wyszukiwarka najlepszym przyjacielem kobiety
    • miracle_girl Re: krotka sukienka do slubu 30.11.05, 22:00
      Ja na swoim blogu mam sukienke krótką która mi się podoba, jak macie ochaotę
      wpadnijcie i oceńcie
      miraclegirl.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?662487

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka