major.bien 30.07.06, 20:31 Pisują tu jacyś mieszkańcy tego osiedla? W listopadzie mam zamieszkać w budowanym bloku nr 6. Znalazłem stronę www.cynarskiego1.republika.pl i się przestraszyłem. Macie tam grzyba na ścianach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elamarci Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 31.07.06, 13:10 Też jestem nabywcą mieszkania w bloku 6. Oglądałem w piątek postępy prac i coś mi się nie wydaje abyśmy sie w wprowadzili w listopadzie. Nasi dzielni budowlańcy z Tomaszowa robią dużo fuszerek więc trzeba będzie patrzeć im na ręce w trakcie budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
major.bien Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 31.07.06, 14:21 Witam sąsiada :) Na którym piętrze będziesz mieszkać? W klatce bliżej Zakładowej, czy bliżej wybudowanych bloków? Co do tempa prac to wydaje mi się, że jak się uprą to skończą :)Jak nie skończą to zabiję do siódmego pokolenia wstecz ;)Nie jestem przekonany, czy blok numer 6 budują budowlańcy z Tomaszowa. Podobno ci z Ezbudu wzięli się za budynek nr 1(ten co są fundumenty tylko), a blok nr 6 buduje podwykonawca jakiś, czyli fuszerek będzie jeszcze więcej. Najbardziej mi się ten grzyb nie podoba, ale miejmy nadzieję, że Cynarskiego czegoś ich nauczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
elamarci Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 31.07.06, 15:34 Pierwsze piętro. Wyschnięte drzewo zasłania mi okna od Cynarskiego. Grzybem się nie martw. Najwyżej zrobimy skansen do zwiedzania dla kierowców z autostrady , która będzie mknęła pod balkonami :-) Trzeba by ogrodzić ten nasz folwark , rozmawiałeś z kimś na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
major.bien Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 31.07.06, 16:36 Wyschnięte drzewo to chyba jest od Zakładowej, a nie od Cynarskiego. Ogrodzenie naszego osiedla byłoby super, ale będzie to możliwe dopiero po wybudowaniu ostatniego bloku, czyli ze 2 lata im to zajmie. Do tego musi wyrazić na to zgodę najpierw 5 wspólnot, a później przyklepać to zarządca czyli Interster. Znając mentalność naszych rodaków i długą tradycję liberum veto to jestem pełen obaw, czy do 2010 ogrodzenie powstanie ;)Jak się uprzemy to ogrodzimy tylko nasz blok w czynie społecznym. Byleby go w końcu wybudowali :) Odpowiedz Link Zgłoś
spayder132 Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 01.08.06, 10:06 Witam sąsiadów także niedawno trafiłem na tą stronę i pewne obawy mam, trzeba będzie dokładnie obejrzeć mieszkanie przy odbiorze. Mam mieszkanie na 1 piętrze nad garażami. Co do ogrodzenia jestem za. major.bien a twoje które mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
spayder132 Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 02.08.06, 11:39 Mam do was jeszcze jedno pytanie, jaki macie termin oddania budynku zapisany w umowie? Odpowiedz Link Zgłoś
major.bien Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 03.08.06, 09:27 Do końca października.Jest też zapis, że mogą mieć 2 miesiące obsuwy.A Wy do kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
elamarci Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 03.08.06, 09:56 Też październik. Na ten moment są 3 tygodnie opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
spayder132 Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 03.08.06, 12:10 Ja także mam październik +60 dni opóźnienia, ale pytam dlatego, że ostatnio mój kolega interesował się mieszkaniem w bloku nr6 i dostał wzór umowy gdzie termin miał podany na listopad +60 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
budezonid Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 03.08.06, 16:09 Witam Sąsiadów!!! Ja mam w umowie do końca listopada. Podobno na dzień dzisiejszy mają 3 tygodnie poślizgu. Teraz nasz blok buduje podwykonawca i mają przyspieszyć. Z ciekawych informacji to w naszym bloku zamieszka wiceprezes Ezbudu, więc miejmy nadzieję, że ściany będą proste, grzyba nie będzie i trawniki będziemy mieli najładniejsze w okolicy, bo będą budować pod szefa ;)Najważniejsze to niech się mury pną do góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
spayder132 Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 04.08.06, 08:50 Witam kolejnego sąsiada. szkoda że nie ma nikogo z bloku nr 4, ciekawe jak u nich z jakością. Które są wasze mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
spajx Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 07.08.06, 09:22 Witam, Zastanawiam się właśnie nad zakupem mieszkania od tego dewelopera termin oddania lipiec przyszłego roku czy mozecie mi poradzić na co zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy, czy udało się wam wynegocjować niższą cene? Odpowiedz Link Zgłoś
misiul11 Re: Osiedle Ezbud- ul.Cynarskiego na Olechowie 08.08.06, 13:18 Negocjować cenę? - to smieszne. Najlepsza negocjacja ceny jest szybka decyzja. Ja placilem 2500 31 maja 2006. Rynek jest jaki jest - ceny galopuja. Bede mieszkal w nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
misiul11 A byliscie w piwnicy w bloku nr 4? 08.08.06, 13:25 Fajnie przemaka posadzka i zaciąga na ściany:(. Oczywiście zagospodarowanie terenu wokół częściowo pomoże (kostka, trawa, drzewka) Niestety nie zastosowano opaski z drenażem i mamy skutki. Nie wiem jak jest w bloku nr6. W bloku nr 1 na pewno jest. Troszkę wolno się robotnicy "poruszają" w "6" wiem bo widzę ich często Odpowiedz Link Zgłoś
budezonid Re: A byliscie w piwnicy w bloku nr 4? 08.08.06, 14:09 Co to jest opaska z drenażem? Budowa 6 rzeczywiście idzie bardzo wolno. Mieszkańcy bloku 4 nagrali na wideo jak budowlańcy stawiają ścianę. Facet wymurował 2 cegły i przerwa na godzinę. Później znowu 2 cegły i przerwa. Jednym słowem robota wre ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elamarci Re: A byliscie w piwnicy w bloku nr 4? 08.08.06, 15:01 Hej sąsiedzi , Widzę że już nawet monitoring mamy , "nagranie na video" - dobre ! Odpowiedz Link Zgłoś
misiul11 Podesłał ktoś film do Ezbudu? 08.08.06, 16:39 Przecież to skandal, zeby tak się ślimaczyli z robotą. Developer zdaje sobie sprawę, ze nikt nie wypowie umowy jeśli budujacy nie dotrzyma terminu +60 dni bo z miejsca inwestor jest stratny na tym interesie (może podpisać nową umowę za 2650/m2 lub 3000/m2- brelocum. Niestety dopóki warunki rynkowe nie będą obowiązywać w tej branży, takie rzeczy będą na porządku dziennym (zachwiane prawo popytu i podaży. Odpowiedz Link Zgłoś
budezonid Re: Podesłał ktoś film do Ezbudu? 08.08.06, 19:04 Nie wiem czy podesłał. Wątpię. Byłem dzisiaj po 16. Na naszej budowie cisza, spokój, wiatr hula. Na budowie bre.locum pełno robotników, ciężarówki jeżdzą, pracują. Oni mają termin na lipiec 2007, zadaszony budynek,okna wstawione. U nas nawet 2 piętra nie zamknęli, a zamierzają skończyć do listopada.Do tego ostatnio wybudowali więcej budynku nr 1 niż 6. Będą mieli dwa rozgrzebane budynki na zimę i wściekłych niedoszłych lokatorów z bloku 6. Jakby mieli za mało pracy to się ostatnio wzięli się za budowę wielkiego parkingu.Mam nadzieję, że w tym szaleństwie jest jakaś metoda i mimo wszystko nowy rok przywitamy już w nowych mieszkaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
misiul11 Zerowe tempo prac blok nr 6 08.08.06, 19:41 Ja też tego nie rozumiem w ogóle. Tłumacze to tym, ze na rynku pracy w sektorze budowlanym brakuje rąk do pracy i mają problem ze znalezieniem odpowiedniej ekipy. Druga sprawa: większość inwestorów realizuje inwestycje za kredyt w wiekszej, bądź mniejszej części. Bank sprawdza tempo prac i w razie czego wstrzymuje wypłate transz. Ale widać to nie dopinguje developera - inna sprawa , ze z mBankiem to się bardzo dobrze firma zna i "dogaduje". Rozmawiałem swego czasu z człowiekiem z bloku najwcześniejsze wybudowanego - szefostwo firmy wszystkich włascicieli mieszkań uważa za debili i tylko postepowania na drodze sądowej przynosi jakieś skutki. Mimo wszystko zapisujemy się my wszyscy na te lokale, bo są tanie - oni to wiedzą - mają nas w garści. Smutne to... Trzeba dotrzeć do innych przyszłych mieszkańców - może uda się media zainteresować tematem. Podsumowując: Ezbud 6-ki nie odda wcześniej jak w marcu - takie jest moje zdanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
budezonid Re: Zerowe tempo prac blok nr 6 08.08.06, 20:01 Blok 6 nie buduje Ezbud tylko podwykonawca. Ciekawe jaką datę mają zapisaną w umowie. Przecież ich też jakiś termin obowiązuje więc się dziwię, że się nie śpieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
misiul11 Re: Zerowe tempo prac blok nr 6 08.08.06, 20:54 Trzymam kciuki, jakoś to będzie. Kiedyś się piwa napijemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
major.bien Re: Zerowe tempo prac blok nr 6 09.08.06, 10:04 Na Tymienieckiego budowane jest osiedle JWC. Mają już z 1,5 roku opóźnienia. Piszą o tym gazety. I co? I nic.Deweloper ma to w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
snicinski Re: Podesłał ktoś film do Ezbudu? 19.09.06, 18:52 Jestem zainteresowany zakupem mieszkania na osiedlu "kaczeńcowe" na Teofilowie budowanym przez BRE Locum. Czy użytkuje ktoś już mieszkanie zakupione u tego Developera? Czy mógłbym poznać opinię nt. firmy oraz mieszkań? Pozdrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
misiul11 Opaska z drenażem - wyjaśnienie 08.08.06, 18:51 Wydaje mi się, że az tak prfesjonalnie nie będzie, ale rura drenująca już jest. Trochę teorii www.muratorplus.pl/17082_26641.htm Odpowiedz Link Zgłoś
spayder132 Re: Uważaj na sąsiadów swych, bo lubią dawać cynk 09.08.06, 09:27 Witam, Może postarajmy się lepiej zorganizować, może razem uda nam się pogonić Ezbud do dotrzymania terminu budowy. Na początek stworzyłem prywatne forum naszego przyszłego osiedla tu jest adres: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42020 będziemy mogli tam na bieżąco wymieniać wszystkie uwagi na temat postępu prac na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
spayder132 Re: Uważaj na sąsiadów swych, bo lubią dawać cynk 09.08.06, 09:44 Ponieważ forum gazety nie jest zbyt wygodne to założyłem całkiem nowe na jednym z darmowych serwerów i tam wszystkich zapraszam www.cynarskiego.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
misiul11 Forum nie działa poprawnie- problem z rejestracja 09.08.06, 15:02 Widzę, że są szybsi ode mnie:) Bardzo dobrze, ze powstało forum z prawdziego zdarzenia. Nie można jednak się na nim zarejstrować - przepisując kod rejestracyjny mamy komunikat że nie poprawny. Duże małe litery zachowane,Zero i "O" też rozróżniamy :) proszę o reakcję w tym temacie, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
budezonid Re: Forum nie działa poprawnie- problem z rejest 09.08.06, 15:15 Napisz majla do spaydera, bo on jest administratorem. Ja się zarejestrowałem bez problemu.Na forum można pisać bez logowania także myślę, że nie jest to aż taki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
misiul11 Zapraszamy na forum osiedla Ezbudu Olechów 09.08.06, 17:58 www.cynarskiego.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dwapluszero Re: Zapraszamy na forum osiedla Ezbudu Olechów 17.02.15, 14:00 Podbijam temat. Pytanie do mieszkańców. Jak Wam się mieszka na tym osiedlu po tych kilku latach od wybudowania. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania. Jakie są wasze spostrzeżenia. Warto? Polecacie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Zapraszamy na forum osiedla Ezbudu Olechów IP: 176.67.86.* 27.05.19, 09:53 Olechów był dobrym miejscem kiedyś dla rodzin z dziećmi. Teraz jest tu stanowczo za ciasno. Jest masa cwaniaków co to chcą się do mieszkań daleko od sklepów (bo cicho chcą mieć) wprowadzić, osiedle ogrodzić a z reszty osiedla robić sobie miejsce, gdzie można wszędzie wpieprzyć się autkiem i zajmować miejsca pobliskim lokatorów. Reszta podwórek powinna ich wzorem postawić szlabany uruchamiane na karty zbliżeniowe i nikt poza mpo, strażą pożarną, pogotowiem itp. służbami nikt nie wjeżdżał. U siebie chcą mieć ciszę i spokój a z reszty osiedla zrobili sobie parking. Proszę o zainteresowanie się tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś