Dodaj do ulubionych

inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierskiej

04.09.06, 08:37
Czy ktos moze mysli o kupnie lub juz kupil mieszkania w nowych bloczkach
budowanych firmy Tom-bud na Okoniowej przy Zgierskiej? Sama sie zastanawiam
nad zakupem mieszkana tam i chetnie wymienilabym spostrzezenia. Na przyklad,
czy wiecie cos o budynkach poprzemyslowych w sasiedztwie tych bloczkow???
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 08:39
      Rozlewnia gazu i jakaś firma odzieżowa. Obok jest centrum obsługi klienta
      tepsy. Dalej (w stronę Nastrojowej) jest ex-cegielnia ;-)
      • agacina33 Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 08:45
        Hmmm, no to wlasnie wiem, ze tam jest jakas rozlewnia gazu... Widzialam tez
        jakis niepokojacy komin. Chodzi mi tez o to, co jest tam planowane, czy na
        przyklad nie otworzy sie tam jakas dzialanosc generujaca duzy halas albo
        smrodek. A moze sa jakies plany rozebrania tych barakow, bo z tego co slyszalam
        na miejscu teraz budowanych nowych bloczkow tez wczesniej byly takie brzydactwa.
        • yavorius Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 08:46
          Kurde, nie kojarzę komina ;(
          • agacina33 Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 08:50
            No jest tam taki wysoki komin pomiedzy rozlewnia gazu a jakas hurtownia tkanin
            czy czegos takiego. A czy Ty mieszkasz wlasnie gdzies w okolicy lub planujesz
            zakup mieszkania w jednym z nowych blokow?
            • yavorius Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 08:54
              Mieszkałem, ale to było dwa lata temu ;-)
              • agacina33 Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 08:55
                I jak fajnie sie mieszka w tej okolicy? Czy moze niezbyt dobrze i dlatego sie
                wyniosles?
                • yavorius Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 08:57
                  Okolica jest super, spokój i cisza, dresów niespecjalnie dużo (przynajmniej
                  tam, gdzie ja mieszkałem). A wyprowadziłem się, bo poznałem moją Ulubioną Żonę
                  (która była wtedy moją Przyszłą Ulubioną Żoną) ;-)
    • jaskul1 Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 13:03
      witaj mieszkam niedaleko okolica bardzo sympatyczna - polecam. Jakie są ceny
      mieszkań w tym budynku? dużo jest jeszcze wolnych?
      • budezonid Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 13:31
        Cena zależy od piętra. Parter i 3cie jest po 2730,1sze 2890,a 2gie po 2780. Do
        tego trzeba płacić dodatkowo za balkon, piwnice i miejsce parkingowe. Co dziwne
        jest dużo wolnych mieszkań.
        • agacina33 Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 14:07
          Jesli piszesz o inwestycji Tombudu na Okoniowej, to masz nieaktualne dane.
          Spojrz - www.tombud.net
          • budezonid Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 14:33
            Przecież to są ceny z tej strony. Ja podałem ceny z Vatem.
            Jak chcesz bez Vatu to jest to:
            Parter,3P - 2550
            1P - 2700
            2P - 2600
            balkon-800/m2
            piwnica-2000 za sztukę
            miejsce postojowe 3000 za sztukę
      • agacina33 Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 14:06
        Witam,

Jesli chodzi o inwestycje Tombud (www.tombud.net), to ceny zaleza od pietra, ale
        nie sa to ceny, ktore ktos tu niezej podal. Zreszta, zeby sie przekonac, mozesz
        sprawdzic na stronie internetowej developera. 3 pietro jest najtansze i kosztuje
        2550 za metr kwadratowy brutto (parter chyba tak samo). Pierwsze i drugie pietro
        sa troche drozsze - cos okolo 1600-2700 brutto, ale dokladne wyliczenia sa
        dostepne na stronie. Buduja sie tam dwa bloczki, ktore razem beda ogrodzone i
        strzezone. W pierwszym, ktory ma byc oddany 15 pazdziernika sa jeszcze wolne
        pojedyncze mieszkania, a drugia, ktory ma byc oddany w polowie przyszlego roku
        (poki co stoi tylko parter) wieksozsc mieszkan jest jeszcze wolna. A czy Ty tez
        myslisz o zakupie mieszkania tam?
        • budezonid Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 04.09.06, 14:35
          Wszystko fajnie, ale podajesz ceny bez Vatu.
          • agacina33 Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 05.09.06, 08:23
            No tak tak, masz racje, to byly ceny bez VATu.
    • renik2 Re: inwestycja Tom-bud na Okoniowej przy Zgierski 12.09.06, 13:31
      Czesc!
      ten blok, ktory jest gotowy, jest zbudowany na fundamentach tego co zostawil
      Galbex. Byl zbudowany przez Galbex do pierwszego lub drugiego pietra.Musial
      wiec stac od ok 6- 7 lat.Ogladalam w maju srodek- pomazany spray-em. Dobudowali
      reszte pieter i ladnie wykonczyli.Moze ze wzgledu na przeszlosc sa wolne
      mieszkania?Podobal Ci sie ich uklad? Minusem dla mnie jest budowa tego drugiego
      w tak bliskiej odleglosci.Co do okolicy to nie mam innych wiadomosci.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka