ewcialinka 22.01.07, 18:49 Synek ( 2 latka)ma candidie..bardzo prosze o namiary na jakiegos specjaliste który by pomógł mojemu synkowi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nett1980 Re: Poszukuje lekarza leczącego candidię !!!! 22.01.07, 19:52 Polecam dr Ewe Juczynska , wyleczyla moja kolezanke , ale jesli liczysz na to ,ze czym apteka bogata , to nie u niej .Zmienila adres i nie wiem , gdzie teraz przyjmuje ,ale kierunek masz ,a pewnie google pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: Poszukuje lekarza leczącego candidię !!!! 22.01.07, 22:53 szukałam nie ma nigdzie jej adresu moze ktos jeszcze pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Poszukuje lekarza leczącego candidię !!!! 23.01.07, 00:05 To troche inna bajka , ale teraz korzystam , tylko nie wiem co z candida ,ale moze tez wie jak to zwlaczyc :Pani dr Gajos , przyjmuje na Zgierskiej 1. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: Poszukuje lekarza leczącego candidię !!!! 23.01.07, 08:49 candidia to inaczej drożdze Odpowiedz Link Zgłoś
alemorek Re: Poszukuje lekarza leczącego candidię !!!! 23.01.07, 10:34 Ewcialinko, a powiedz mi jakie były objawy u twojego synka? I jakie i gdzie robiłas badania? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: Poszukuje lekarza leczącego candidię !!!! 23.01.07, 16:07 Agresywny i nic nie chiał jeśc oprocz kilku potraw tak to nie było innych objawów...wymaz z gardła był i posiew kału..badania robiłam na kniaziewicza..na skierowanie( normalny koszt 150 zł chyba za jeden wymaz) ale uwaga pediatra zrobił łaske bo jak to mi Dr Rybak powidziała" to badania jest drogie" a mój synek ma cechy autystyczne i to badani jest konieczne..ale pediatra podszeł do sprawy delikatnie mówiąc beszczelnie Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: Poszukuje lekarza leczącego candidię !!!! 24.01.07, 00:38 powiedz mi jesli to pytanie nie jest zbyt osobiste: czy cechy autystyczne pojawiły się po szczepionce typu MMR/priorix? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Kandydoza ! 23.01.07, 18:29 ewcialinka napisała: > candidia to inaczej drożdze< Candida albicans to jeden z wielu drożdży. Tu garść info: pl.wikipedia.org/wiki/Dro%C5%BCd%C5%BCyca forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155 www.noni.com.pl/pacjent_candida.html Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: Kandydoza ! 23.01.07, 18:41 no dokładie..synek ma albicans i glabrata Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Kandydoza ! 23.01.07, 18:47 Pisałaś, że posiewy mikologiczne były wykonywane na ul. Kniaziewicza. Tam też jest potradnia specjalistyczna, czy korzystałaś z jej usług? Grzybica jest po terapii antybiotykowej? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: Kandydoza ! 23.01.07, 21:17 skoro tak to tam tez sie umowie na wizytena kniaziewicza/...nie synek brał raz antybiotyki rok temu..takze raczej nie po tym Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Kandydoza ! 23.01.07, 22:55 To, że raz i kiedyś, nie znaczy, że to nie wtedy zaatakowała dziecko grzybica. Antybiotyki skutecznie wyjaławiają przewód pokarmowy z naturalnej flory bakteryjnej. Podczas antybiotykoterapii danonki nie wystarczają. Potrzeba mocniejsza ochrona. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Poszukuje lekarza leczącego candidię !!!! 23.01.07, 00:45 W czasach realnego socjalizmu,kiedy na tę chorobę mówiło się grzybica pokarmowa czy cuś leczyło się ją dużą ilością kapusty kwaszonej. Nie zamiast antybiotyków oczywiście,ale jako "wspomagacz". Mój brat jak był malutki to miał i mu bardzo pomogło.Ale nie jestem lekarzem ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś