Dodaj do ulubionych

Czas zrobić porządek na tym forum!

04.01.08, 21:01
Wiecie co? Jestem administratorem kilku sporych for internetowych i gdybym
miał na nich użytkowników pokroju longety i innych "spamerów" to po trzech
ostrzeżeniach mieliby miesięcznego bana!
Czy ktoś tu wie jak powinno wyglądać forum? Jeśli zakładam wątek pt.: "Suche
majty na dnie stawu" to rozmawiamy w nim o w/w majtach, a nie o polityce! Po
co? Bo np. moje fora mają być źródłem informacji i ciekawą lekturą dla osób,
które wpisując w wyszukiwarkę frazę "Suche majty..." chcą się czegoś na ten
temat dowiedzieć. A tutaj? Tutaj w każdym wątku, drugi lub trzeci wpis jest
już o polityce, lub zupełnie nie związany z tematem! W pewnym wątku liczyłem
na debatę o koncercie Springsteena, a co przeczytałem? Że jego brak to wina
elektoratu, który wybrał dzisiejsze władze... Ż.A.Ł.O.S.N.E! Longi, Biguś i
inni spamerzy: TO DZIĘKI WAM! Naprawdę dziwię się, że nie ma tutaj
restrykcyjnego regulaminu, którego brak przestrzegania grozi wykluczeniem ze
społeczności forum. No chyba, że Gazeta.pl się nie szanuje (ale w to akurat
nie wierzę) i akceptuje ten rynsztokowy poziom wypowiedzi pewnych użytkowników...

Żeby była jasność. W tym wątku rozmawiam tylko na w/w temat! Dzieciom neo i
sfrustrowanym emerytom mówię NIE!
Obserwuj wątek
    • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 21:11
      Jak na temat, to na temat:
      czy po "stworzeniu" tego wątku, masz jeszcze suche, czy już wilgotne majty?
      A przy okazji:
      czy zauważyłeś mój wpis w jakimś wątku o koncercie Springsteena, że tak sobie
      mną wycierasz buziuchnę, panie wielce szanowny administratorku? Hę? Nie? To się p.
      • longeta Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 21:16
        Jestem za..............boszeee jaki on męski i stanowczy(!) ten gościnny admin;-)

Ps.to ja z góry poproszę 2kg.....bananów,w ciemno:-)))
        • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 21:20
          Faktycznie.
          On jest tak męski, jak z lekka ściachrany chłopski gumiak.
          Palant i tyle.
          • longeta Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:12
            big_news napisał:

> Faktycznie.
            > On jest tak męski, jak z lekka ściachrany chłopski gumiak.
            > Palant i tyle.

Wreszcie admin z jajami;-)
            Ale nie wiem o co mu chodzi...........odkąd pamiętam zawsze tu tak było,ale
            skoro chce sprzątać,dajcie mu szufelkę,zmiotkę i kosz,niech se klika do spółki z
            nett:-)))
            • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:20
              Łe tam.
              Postraszył i czmychnął.
              A już miałem nadzieję na porządne cięcia i to wcale nie w Budżecie Państwa!
              hehehehehe
            • Gość: nett1980 Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.toya.net.pl 04.01.08, 22:55
              Czlowieku (madry inaczej ):
              1. Uzywasz CapsLocka piszac PO, to mile, ale zacznij tez uzywac tego
              klawisza przy slowie Polska, Polacy...
              2. Przecinek. Spacja. Kropka. Spacja.
              To tyle.
              I az tyle.
              • Gość: Gumcio Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.centertel.pl 16.09.20, 10:56
                Moment miotelke gumową rączką włosiem z nylonu komu posprzątać pakamere komu posprzątać w salononie darmo kurz wykurze do wora miotelke mam i ogarniam wezelek na supelek na hasło bursy wycięcie jak kto jest w potrzebie
            • Gość: Gumcio Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.centertel.pl 16.09.20, 10:52
              Taaa gumicio no giba w nich jak trzo
    • szprota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 21:16
      Ojej, jeśli tak lubisz porządek, to czemu piszesz o specyfice forumowiczów
      tutaj, a nie na forum poświęconym społecznościom internetowym?
    • radioaktywny Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 21:20
      Podzielam zdanie autora wątku. Ma w pełni rację, choćby analizując treść
      nastepnych dówch postów, nadaja sie do natychmiastowego zbanowania, trzeci
      balansuje na krawędzi.
      • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 21:22
        To się weź zgłoś na admina-ochotnika i ciachaj ile wlezie.
        Kolejny porządniś się znalazł.
        Pogięło niektórych już nieźle:/
        • longeta Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:21
          big_news napisał:

> To się weź zgłoś na admina-ochotnika i ciachaj ile wlezie.
          > Kolejny porządniś się znalazł.
          > Pogięło niektórych już nieźle:/

Władza im do głowy wali......... jak tym z PO;-)
          wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9535907&rfbawp=1199481584.186&ticaid=151ef
          Ręczne sterowanie:-)))
          • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:23
            Daj spokój z tymi Gliwicami!
            Tam już kiedyś była PrOwokacja.
            Przed II WŚ;)
    • Gość: nielog_z_nielogu Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.toya.net.pl 04.01.08, 21:45
      Wystarczy tu nie zaglądać. Co ostatnio z wielką ochotą czynię, nie przewidując w
      dającym się przewidzieć czasie zmiany stanowiska, a jedynie wyjątki, jak ten mój
      post po bodaj dwóch tygodniach pierwszy.

I już mi się nawet nieloga logować nie chce, a swego czasu pisywałem tu
      przeciętnie po kilkanaście postów dziennie.

Do zobaczenia za tydzień, miesiąc, albo pół roku.
      • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:04
        Ależ nie bądź taki kategoryczny!
        Nie rób nam tego!
        Pisz, pisz jak najwięcej!
        Bardzo Cię tu brakuje!
        A przy okazji, jak się podpisywałeś?
        • Gość: nett1980 Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.toya.net.pl 04.01.08, 22:11
          Miejskich_nart cos ostatnio brak...
          • miejskie_narty Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:16
            Jestem;)

I w ramach rozmywania wątków zastanawiam się właśnie nad reklamą WBK BZ z piosenką "Tomorrow is another day". A konkretnie nad jednym ujęciem, gdzie - mam wrażenie - jest róg Piotrkowskiej i Próchnika. Nie mogę znaleźć nigdzie w sieci tej reklamy, żeby sobie na spokojnie porównać. I jeśli to rzeczywiście jest róg P/P, to nurtuje mnie jeszcze, czy został wyczyszczony w jakimś fotoszopie, czy tylko tak ładnie sfilmowany?

Wie ktoś?:)
            • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:18
              Ja nie wiem.
              Ale myślę, że gostek.net zgłosi Cię do wycięcia.
              To odnośnie rozmywania wątku;)
              • miejskie_narty Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:25
                Ale wiesz, trochę go rozumiem. Chociaż z drugiej strony, odkąd PO wygrało wybory jakoś tak polityka mniej mnie ekscytuje. Może dlatego, że sterują mną inne media niż Tobą? ;)
                • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:29
                  Mną nikt nie steruje.
                  To odnośnie wpływu mediów.
                  Bo ja się nie daję. Ha!
                  A Ciebie może mniej fascynować polityka z tego względu, że te media, które Ty
                  (chyba) preferujesz, obecnie zanudzają widza na śmierć. Tym głaskaniem i
                  osławioną już Miłością. Najbardziej wprawny kot by nie wytrzymał, to co tu mówić
                  o szarym telewidzu?;)
                  • miejskie_narty Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:36
                    I tu się właśnie mylisz.

Bo o ile "Rz" czy przez z długi czas "Dziennik", o "GP" już nie wspominając zlizywały bezkrytycznie pyłki sprzed stóp JK aż do jego spektakularnego krachu, o tyle np. w "Polityce" czy w "GW" już można przeczytać krytyczne artykuły i komentarze nt. rządu Tuska. I o to właśnie chodzi - by prasa krytycznie patrzyła na ręce rządzących. Ale to truizm i banał...
            • Gość: nett1980 Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.toya.net.pl 04.01.08, 22:36
              Mam w odbiorniku obrazowstrzymywacz, o ktory rog chodzi, mozesz
              kierunkami swiata okreslic. Mam wrazenie, ze kazdy z 4 jest po
              mniejszym lub wiekszym liftingu. Widzialam jakis czas temu w tamtych
              rejonach ekipy telewizyjne.
              • miejskie_narty Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:43
                Ten róg, na którym jest optyk, czyli północno-zachodni.

Tak sobie marzę czasem, by jakaś łódzka agencja reklamowa nakręciła prosty filmik oprowadzający po centrum, na którym wyczyszczono by wszelkie elewacje, uprzątnięto trawniki, wyrównano chodniki i krawężniki i połatano ulice. A potem puszczano by to obowiązkowo babom w AN-ach i samym mieszkańcom:)
            • Gość: emerytka Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.profiline.pl 05.01.08, 11:05
              ten spot jest kiepski, propaguje zaśmiecanie miasta, lepiej starą skarpetę
              wrzucić do kosza na śmieci,myślę,że masz rację z umiejscowieniem reklamy.Weszłam
              na forum wbrew administratorowi,który nigdy nie będzie emerytem-umrze młodo.
            • lew_konia m-n - masz rację... 06.01.08, 13:50
              to rzeczywiście róg Piotrkwoskiej i Próchnika (troche podmakeupowane
              w photoshopie :))

W tej samej reklamie widać też łódzki Manhattan.
              • lew_konia Link do reklamy Próchnika/Piotrkowska 16.01.08, 12:58
                www.bzwbk.pl/42942
      • ghost.net Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:28
        big_news napisał:

> Jak na temat, to na temat:
        > czy po "stworzeniu" tego wątku, masz jeszcze suche, czy już wilgotne majty?
        > A przy okazji:
        > czy zauważyłeś mój wpis w jakimś wątku o koncercie Springsteena, że tak sobie
        > mną wycierasz buziuchnę, panie wielce szanowny administratorku? Hę? Nie? To się
        > p.

Akurat o Springsteenie nie pisałeś, ale piszesz w innych wątkach nie wnosząc nic
        do dyskusji. Źle to ująłem. A o moje majty się nie martw. Wróć do szkoły i
        zacznij uczyć się czytania ze zrozumieniem, bo wątek jest o czymś innym.
        Spodziewałem się ataku, ale od razu kazać się komuś pie*dolić? Po raz kolejny
        wystawiłeś sobie cenzurkę buraka...

Na wpis longety nie odpowiadam, bo... nie ma na co.

Dalej:

big_news napisał:

> Faktycznie.
        > On jest tak męski, jak z lekka ściachrany chłopski gumiak.
        > Palant i tyle.

Gdybyś miał ukończoną podstawówkę, wiedziałbyś, że obrażając rozmówcę obnażasz
        ze swojej strony brak argumentów. To typowe. Palant? Idąc Twoim tokiem
        rozumowania powinienem pojechać do Ciebie i obić Ci gębę. Nie zrobię tego, bo to
        zachowanie typowe dla Ciebie. Poza tym, co możesz wiedzieć o mojej męskości?
        Myślę, że nic.

szprota napisała:

> Ojej, jeśli tak lubisz porządek, to czemu piszesz o specyfice forumowiczów
        > tutaj, a nie na forum poświęconym społecznościom internetowym?

Ty tutaj pilnujesz porządku? Buhahaha. Nie mogę :D

big_news napisał:

> Łe tam.
        > Postraszył i czmychnął.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie mam też inne zajęcia, a nie tylko siedzenie CAŁY
        DZIEŃ na forum i pisanie głupot. Przerażasz mnie.

Hehe. Najlepszym wyjściem jest tutaj nie wchodzić. Faktycznie. Są ciekawsze
        miejsca w necie...
        • longeta Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:34
          ghost.net napisał: > Na wpis longety nie odpowiadam, bo... nie ma na co.

POszedł bym dalej..........nawet bym go nie wymienił:-)))
          • longeta Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:51
            Spadam..........papatki,nie będę karmił jakiegoś trola wykształciucha,nawet
            jeżeli to admin.

Niech da linki tych swoich forów(?)to zobaczę co o nim piszą............wątpię:-)))
        • przyslowie Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:41
          Duchu gościa, trudno dać mi wiarę temu, że jesteś adminem.
        • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:48
          Chłoptasiu miły.
          Nie będę rozbierał na czynniki pierwsze Twojego gniota, bo zwyczajnie na to nie
          zasługuje.
          To raz.
          Dwa, jak po niewczasie zauważyłeś, to Ty się źle wyraziłeś nie ja, więc to Ty
          raczej powinieneś wrócić do szkoły. Może być to Szkoła Powszechna.
          Po trzecie, odczytałeś to "p" jak odczytałeś, bo pewnie blisko Ci do takich
          określeń. Pewnie na codzień się takim słownictwem posługujesz. A mogłeś przyjąć
          owo "p" jako pierwszą literę słowa pocałuj albo popraw lub postukaj, a może
          nawet podrap (w lewe ucho choćby). Jak widzisz, możliwości miałeś wiele, a
          wybrałeś akurat taką, która Ci była najbliższa. Cóż, nie mnie Ciebie osądzać.
          Cztery. Powątpiewasz w moje gruntowne wykształcenie, a nawet posuwasz się do
          tego, żeby wytknąć mi brak świadectwa podstawówki. Hm. Jakby to napisać, żeby
          nie urazić Twojej godności? Gdybyś ukończył cokolwiek i posiadł choć w
          minimalnym stopniu zasady logiki, to nie napisałbyś tego, co tam wyskrobałeś w
          tym akapicie traktującym o obijaniu komuś gęby. Wiesz dlaczego? Pewnie nie, ale
          ja mam już to w d. (w tym miejscu chciałbym Cię uprzedzić, że na literę "d"
          rozpoczyna się duuużo więcej słów, niż tylko to, które przychodzi do Twojej
          główeczki).
          Po piąte i ostatnie. Chciałbym mieć tyle czasu wolnego, żeby móc tkwić przed
          kompem i obcować na forum do woli. Niestety, od czasu do czasu muszę też co
          nieco wykonać. A to między innymi po to, żeby mieć z czego opłacić internet i
          odpowiadać na posty wielce pyszałkowatych palantów. Gdybyś był łaskaw
          prześledzić moją dzisiejszą aktywność uważniej, to odkryłbyś, iż byłem na FŁ
          rano, a następnie zajrzałem tu dopiero późnawym wieczorem. Jak widzisz, nie
          tkwię tu na okrągło, choć nad tym ubolewam. A to dlatego, że niezmiennie i
          niezmiernie bawią mnie tacy goście jak Ty. Bez cienia luzu, bez swobody, tacy
          zwykli upierdliwi, wyrywni społecznicy.
          Bywaj, drętwiaku.
          • przyslowie Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 22:56
            Bigi, ja Duchowi gościa nie odpowiadałabym i nie muszę Ci tłumaczyć
            dlaczego.
            • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:02
              A ja odpowiedziałem, bo mnie mama z tatą dobrze wychowali;)
              Tylko nie bierz tego do siebie! Boże broń:)
              • Gość: szprota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.zdnet.com.pl 04.01.08, 23:06
                Prawda? Ja też nie umiem nie odpisać, choć czasem doskonale wiem, że nie ma po co.
                • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:09
                  Aż tak do końca dobrze, to ze mną nie jest. Czasami jednak nie odpisuję. Ale mam
                  nadzieję, że bywa to usprawiedliwione. Bo gdybym chciał odpisywać na wszystko,
                  to niektóre wątki osiągnęłyby (prawdopodobnie) po kilka tysięcy wpisów;)
                  • szprota Nie mogłyby 04.01.08, 23:10
                    Jest ograniczenie do 2,5k wpisów na wątku.
                    • big_news Re: Nie mogłyby 04.01.08, 23:13
                      Aaa, prawda!
                      Zapomniałem.
                      Czyli..., nie ma się co wysilać.
                      A zwłaszcza odpisując niektórym;)
                      • szprota Re: Nie mogłyby 04.01.08, 23:16
                        Zawsze to sobie powtarzam.
                        I niekiedy faktycznie się powstrzymuję.
                • przyslowie Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:20
                  A ja uważam, że nie mam obowiązku odpowiadać bezwzględnie na każdą
                  zaczepkę. Bardziej lub mniej wybredną.
          • ghost.net Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:23
            Hahaha. Wiesz o co chodziło mi zakładając ten temat? Powiedzmy, że o odrobinę
            porządku na tym forum.

Udało się jednak co innego. Okazało się jak reagują ludzie, kiedy wytknie się im
            błąd. Efekt typowo "polaczkowy". Agresja i próba zamknięcia "ust" wytykającemu.
            Brawo!

No i druga rzecz. Mamy w końcu w jednym miejscu wpisy ludzi, z którymi nie da
            się pogadać. W tym wątku obnażyła się Wasza szanowna osobowość. Nie mnie to
            oceniać, zrobią to czytający.

Aha, Bigusiu. Doskonale wiesz, że podstawówki też można nie skończyć.
            Niepotrzebnie się rzucasz, czyżbym trafił? A co do słowa na literkę "p",
            doskonale wiesz, co miałeś na myśli.

Chłoptasiu miły... Ha-ha-ha

Bywaj buraku.
            • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:27
              "Gdybyś miał ukończoną podstawówkę, wiedziałbyś, że obrażając rozmówcę obnażasz
              ze swojej strony brak argumentów".

Wiesz, co Wielce Szanowny Autor miał na myśli?
              Pomyśleć, że ten Czcigodny Gostek, już w poście początkującym wątek zaczął od
              obrażania ludzi...

I to by było na tyle.
              • przyslowie Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:31
                Bigi, ja wiedziałam, że nie muszę Ci niczego tłumaczyć.
                • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:52
                  Niezmiernie jestem uradowany, Twoim o mnie dobrym mniemaniem;)
            • przyslowie Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:28
              Szanowny Duchu gościa, Twoje posty przyprawiają mnie tylko o
              niestrawność.
            • szprota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:39
              Wiesz, jak na rzekomego admina, to coś się szalenie łatwo dajesz sprowokować...
              Porządku ci u nas niedostatek (i całe szczęście, jak kto lubi silnie moderowane
              fora, ma w czym wybierać), ale "burak" w stosunku do adwersarza raczej by mi
              przez klawiaturę nie przeszedł.
              Tak, że może warto by było, byś się zastanowił, co chciałeś osiągnąć.

Trochę porządku? Można poklikać w kosz, napisać do opiekunek mejla z
              sugestiami, jak powinno wyglądać (według kogo?) forum. A tu mamy do czynienia z
              taką oto sytuacją:
              Przywitałeś się przemówieniem ex cathedra i sypnięciem gradem ocen. Że żałosne.
              Że spamerzy. Że regulamin nie ten teges (nie czytało się go przy zakładaniu
              konta? Hm...). Cóż, trudno się po takim wstępie spodziewać powitania z otwartymi
              ramionami.
              No i powiedz, proszę, czego oczekujesz? Że ja powiem: no nie, on jest gość, na
              pewno ma rację, będę ciąć wszystkie posty nie na temat? Się nie da. Stricte na
              temat to da się porozmawiać na komunikacji albo telefonach. Tu ludzie przychodzą
              na pogaduchy i tak, owszem, na przepychanki polityczne (też się dziwię
              przyjemności, jaką im sprawiają, ale ja lubię być zdziwiona). Że Big News i
              Longeta zemkną stąd, podkuliwszy mentalne odpowiedniki ogonów? Cóż, za nich nie
              odpowiem, ale się zalęgli, są i będą. Jak ich nie ma, pół forum wykonuje gest
              Marcinkiewicza, a drugie pół pyta, gdzie słać paczki z żywnością, bo może
              zaniemogli.
              • przyslowie Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:43
                Duch gościa może tego nie pojąć. Próżny trud.
                • szprota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:46
                  Ale co sobie popisałam przemądrzale, to moje ;)
                  • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:50
                    A może ten gostek jest wielce przemyślny (hihihi) i najprostszą metodą
                    (personalia) chce sobie tylko nabić licznik?
                    Bo, że to admin (gdziekolwiek), to mi się nie mieści w pałce;)
                    • szprota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:53
                      No może, ale po co mu nabijanie licznika na forum gazety.pl? Na phpowskich
                      forach, gdzie się za liczbę postów dostaje jakiś fajny podpis pod nickiem, to
                      jeszcze rozumiem, ale tu? Chyba tylko do autopublikacji na fotoforach się przydaje.
                      • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:55
                        No bo (nie zaczyna się zdania od więc, a więc zacząłem od no bo, he he he) może
                        gostek jest mądry inaczej?;)
                        • przyslowie Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 00:06
                          Zrobiłam porządek i mam suche majty na dnie oceanu.
                          • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 00:13
                            A moje i bez specjalnego porządku są całkiem nie wilgotne;)
                        • szprota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 00:10
                          W sumie nie ma przepisu, że wszyscy muszą być mądrzy tak samo. I całe zresztą
                          szczęście.
                          • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 00:14
                            Muszę, a nawet chcę, się z Tobą w tym względzie zgodzić;)
        • Gość: szprota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.zdnet.com.pl 04.01.08, 23:03
          > Ty tutaj pilnujesz porządku? Buhahaha. Nie mogę :D
          Nie. Czasami moderuję. Jeśli nie widzisz różnicy, to faktycznie, ja też nie mogę
          (ale cieszę się, że się pośmiałeś)
    • Gość: leslaw_m Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.lodz.msk.pl 04.01.08, 23:08
      bo to jest forum dla spamerów,psychicznych zboczeńców i nudziarzy.
      po to , aby nie zatruwali życia twojej części netu.
      kapujesz?
      • szprota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:09
        Zapomniałeś o neurotykach i potteromaniakach :)
      • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 04.01.08, 23:12
        hehehe
        To prawdziwy CUD, że zaglądają tu jeszcze jakieś Ekstra Mądre Duchy.
        Inaczej człowiek sfiksowałby do reszty:)
      • Gość: lavinka z nielogu Dobrze powiedziane..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 23:34
        Dobrze powiedziane. Czy na sali jest jakaś osoba,która nie wypełniała choć raz
        testu na netykietę z towarzyszką moderatorką szprotą na czele? ;-P
        A tak na poważnie to bez naszych kochanych trolli forum jest niemożebnie nudną
        tablicą ogłoszeń.... GWŁ i tym podobne....

A pamiętacie akcję spamerską EURO2012? ;-)))
        • szprota Re: Dobrze powiedziane..... 04.01.08, 23:42
          Ale jeden raz z tym testem to było w ramach eksperymentu poznawczego! :P
          • Gość: lavinka z nielogu Re: Dobrze powiedziane..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 23:55
            Jaaasne tak jak wszyscy ;-)

Rrrany jak długo się pisze w tych rękawiczkach...(szczegóły u Cię na szproteście)
            • szprota Re: Dobrze powiedziane..... 05.01.08, 00:06
              (czytałam i nawet ci odpisałam)
              Zachorowałam na rękawiczki takie niby z jednym palcem, ale z zakładką, pod którą
              są skryte normalnie włóczkowe palce, tylko przycięte; taki bajer do szybkiego
              reagowania na konieczność skasowania biletu.
        • Gość: nett1980 Re: Dobrze powiedziane..... IP: *.toya.net.pl 05.01.08, 00:23
          No ja nie wypelnialam, a z czym to sie je?
    • nefnef Zamilknij umyśle zaćmiony bezduszną 04.01.08, 23:42
      regulaminowością
    • Gość: Che, che, che. Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 01:04
      ORMO czuwa.
      Nawet w necie.
      Łza się w oku kręci.
      • Gość: nett1980 Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.toya.net.pl 05.01.08, 11:06
        O pierwszy, ktory otwarcie będzie się staral o papiery kombatanckie
        za walke z 3 RPy.
        Walczyl nieugięcie o prawde i sprawiedliwosc na tylach wroga
        -"Dodatek do emeryturki 1000 Euro poprosze na fajki i wycieczki do
        dzielnic uciech".
    • hubar Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 13:03
      :-D no to kolego pojechałeś po całości.
      Ale widzisz, tu na forum jest jak w życiu, nie Ci mają rację którzy mądrze
      mówią, ale Ci co potrafią zakrzyczeć innych. Ot takie Leppery z Brzezin nam sie
      tu zagnieździły, lecząc swoje kompleksiki.
      • longeta Hymm?to kapuś i prowokator:-))) 05.01.08, 13:09
        hubar napisał:

> :-D no to kolego pojechałeś po całości.
        > Ale widzisz, tu na forum jest jak w życiu, nie Ci mają rację którzy mądrze
        > mówią, ale Ci co potrafią zakrzyczeć innych. Ot takie Leppery z Brzezin nam sie
        > tu zagnieździły, lecząc swoje kompleksiki.

........marny na dodatek,a taki z niego admin jak ze mnie:-)))

ps.
        To tylko kaganiec oświaty w wasze mroczne miasto i co niektóre zakute pałki:-)))
        • szprota Re: Hymm?to kapuś i prowokator:-))) 05.01.08, 13:39
          Wiecie, za co czasem lubię Longetę? (piszę prywatnie, nie z punktu widzenia
          moderatorki...) - że mu się czasem zdarza popełnić perełkę.
          "To tylko kaganiec oświaty w wasze mroczne miasto" - no abstrahując od treści,
          sama poezja :D
          • Gość: nett1980 Re: Hymm?to kapuś i prowokator:-))) IP: *.toya.net.pl 05.01.08, 13:51
            A w kontekscie calego dorobku na forum, to czeska komedia.
            • szprota Re: Hymm?to kapuś i prowokator:-))) 05.01.08, 14:00
              I jako taka, ma swój wdzięk :)
              • Gość: nett1980 Re: Hymm?to kapuś i prowokator:-))) IP: *.toya.net.pl 05.01.08, 14:10
                Mam jakis defekt mozgu, ale z tego kraju tylko Krecik mnie
                bawil ...Moze to jako zbrodnie zakwalifikuja niektorzy, ale humor
                angielski odpowiada mi najbardziej. Taka typka ze mnie.
                • Gość: szprota_z_herbatą Re: Hymm?to kapuś i prowokator:-))) IP: *.zdnet.com.pl 05.01.08, 14:45
                  Nie defekt mózgu, tylko inny gust :)
      • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 13:41
        hubar napisał:

> :-D no to kolego pojechałeś po całości.
        > Ale widzisz, tu na forum jest jak w życiu, nie Ci mają rację którzy mądrze
        > mówią, ale Ci co potrafią zakrzyczeć innych. Ot takie Leppery z Brzezin nam sie
        > tu zagnieździły, lecząc swoje kompleksiki.
        >

Raczył to napisać wzór cnót wszelakich. A jednocześnie osobnik niezwykle
        tolerancyjny, wprost przykładowy egzemplarz na poszanowanie innych. A do tego
        mundry!, aż strach.
        • hubar Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 23:54
          big_news napisał:
          >Raczył to napisać wzór cnót wszelakich. A jednocześnie osobnik >niezwykle
          tolerancyjny, wprost przykładowy egzemplarz na >poszanowanie innych. A do tego
          mundry!, aż strach.
          ==
          Zaimponowałeś mi!
          Takie samokrytyki z Twojej strony się nie spodziewałem.
          • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 06.01.08, 12:43
            Ty też mnie zaskakujesz.
            Tym, że wciąż nic nie kumasz.
    • diogenespies ghost.net - Ty jakis cenzor parszywy jestes 05.01.08, 13:53
      Podsza adresy swoich wybitnie administrowanych forów?
      • longeta Re: ghost.net - Ty jakis cenzor parszywy jestes 05.01.08, 14:59
        diogenespies napisał:

> Podsza adresy swoich wybitnie administrowanych forów?

Typowe dla starych SB'eków robią prowokację,później się przyznają ze są tacy
        cwani........a kretyni,sorki, hubary łapią się na te mądrości:-)))

Nie ma żadnych forów,chyba że siedzi(?),a powinien realnie:
        nielubiegazety2.salon24.pl/4424,index.html
        Nie ze mną te numery modek;-)
        (zieeew)jakie to POspolite i prostackie,numery towarzyszy:-)))
        • szprota Re: ghost.net - Ty jakis cenzor parszywy jestes 05.01.08, 15:01
          Longi, wyluzuj z nazywaniem ludzi kretynami, uprzejmie cię proszę :)
          • Gość: balonik Re: ghost.net - Ty jakis cenzor parszywy jestes IP: *.icm.edu.pl 05.01.08, 15:10
            Tak, proś go. Na pewno cię posłucha.
            • szprota Re: ghost.net - Ty jakis cenzor parszywy jestes 05.01.08, 15:18
              Jeśli nie poproszę, nie posłucha na pewno. Jeśli wytnę, zaraz zacznie
              lamentować, że cenzura. Baloniku, już ci pisałam, gdzie możesz rozwiązać swój
              problem dotyczący mojej moderacji...
              • radioaktywny Re: ghost.net - Ty jakis cenzor parszywy jestes 05.01.08, 15:35
                Problem tego forum polega na kompletnym chaosie. Administratorzy kompletnie nie
                panuja nad tym co sie tutaj dzieje. Nie chodzi mi o poruszane tematy, a o poziom
                dyskusji. Gdy zwraca sie uwage na totalne chamstwo, nietolerancje i panujacą
                tutaj głupotę administratorzy wesołkowato gliglają do forumowiczów. To tylko od
                nich zalezy jaki poziom reprezentuje soba forum, jacy ludzie tutaj przychodza i
                wreszcie jaki poziom rozmowy tutaj panuje. Jak dotychczas administratorzy
                preferuja ilość, a nie jakość i z radościa wpisuja sie w posty, które z miejsca
                powinny byc wywalane, a autorzy banowani.
                Prawdę mówiąc kiedyś wiecej tu przebywałem, teraz zaglądam z rzadka, poziom tego
                co wypisuja tutaj niektórzy, a zwłaszcza chodzi mi o dwie osoby jest taki, że po
                prostu w połowie przerywam zniesmaczony czytanie poszczególnych wątków. Szkoda
                mi tylko, że moderator tak pieknie wpisał sie ten klimat puszczajac oczka i
                wdziecząc sie do piszacych najbardziej prostackie bzdety.
                Zdaje sobie sprawę, że natychmiast zostane obrzucony obelgami, a może nawet
                zasłużę na ofukniecie przez moderatora, tak jak spotkało to autora watku, ale
                trudno, podzieliłem sie swoja opinią bo czas aby ktoś wreszcie uporządkował to
                co tutaj sie dzieje i mam nadzieje, że sponsorzy tego forum wreszcie podejma
                jakies decyzje.
                • big_news Re: ghost.net - Ty jakis cenzor parszywy jestes 05.01.08, 15:39
                  ...Kocham Cię!
                  • longeta Re: ghost.net - Ty jakis cenzor parszywy jestes 05.01.08, 15:54
                    big_news napisał:

> ...Kocham Cię!

To ja też..........przecież wszyscy kochają nasze "stare"modki ;-)

To tylko taka gra
                    wiadomosci.wp.pl/kat,,statp,UHJ6ZWdssWQgcHJhc3k%3D,wid,9536116,wiadomosc.html
                    POstępowa..........jak ten niby modek:-)))
                    • big_news Re: ghost.net - Ty jakis cenzor parszywy jestes 05.01.08, 16:05
                      O tak!
                      Postępowców cechuje "wyrafinowane poczucie" humoru.
                      Oczywiście, jedynie na innych, nigdy na swój temat.
                • szprota PPS czyli Przydługi Post Szproty ;) 05.01.08, 16:03
                  Mam uwagę: moderatorKA, nie moderator. Jestem rodzaju żeńskiego i uprzejmie
                  proszę o tym pamiętać. Niuans, ale ma dla mnie znaczenie.
                  Co do reszty twoich uwag... Nie, fukać nie będę. Innych rzeczy szukasz na forum,
                  inaczej je pojmujesz niż ci, którzy tutaj najaktywniej piszą. Siłą rzeczy nie
                  możesz być zadowolony z tego, co znajdujesz tutaj. Czy powinnam się tym przejąć?
                  Nie mam poczucia misji wpływania na kształt forum. Swoją rolę pojmuję jako
                  doraźne interwencje, gdy ludzie zaczynają się wzajemnie obrażać, a znając ich
                  sposób prowadzenia dyskusji myślę, że umiem też ocenić, kiedy ta interwencja
                  jest rzeczywiście niezbędna.
                  Zgodzę się z tobą, że nie panuję nad forum. I nie mam takiego zamiaru; swoich
                  uprawnień nie postrzegam jako narzędzi władzy, lecz jako mopa (za którym zresztą
                  średnio przepadam i gdyby kiedyś zapadła decyzja, że tej pani już dziękujemy,
                  raczej nie zmoczyłabym poduszki łzami ani suchych majt na dnie stawu).
                  • diogenespies Widziałem moderatorkę na żywo-jest seksowna:-) 05.01.08, 16:07

• szprota Re: Widziałem moderatorkę na żywo-jest seksowna:- 05.01.08, 16:09
                      Na pewno mówisz o tej drugiej. Nie w moim typie, ale na pewno atrakcyjna ;)
                      • diogenespies Druga widzialem tylko na zdjęciach 05.01.08, 16:10
                        proponowałem jej pozowanie ale odmowiła, a Twoje zdjęcie mam:-)
                        • szprota OMG. No, dowartościowałeś mnie 05.01.08, 16:13
                          Choć biorę poprawkę na to, że zdjęcie jest z pleneru z wiosny prawie dwa lata i
                          kilka kilogramów temu.
                          • diogenespies Wiosna, zwiewnie bylas wyeksponowana... 05.01.08, 16:16
                            cholera, zaczynam remanent w komputerze!
                            • szprota Czerń i dekolty, taktak 05.01.08, 16:20
                              O, też cię mam na zdjęciu - polewacie oranżadkę z Potrkiem na Księżym Młynie.
                              • diogenespies Jak językiem taktaka miętosiłaś! 05.01.08, 16:24
                                a polewam zawsze:-)
                    • longeta Re: Widziałem moderatorkę na żywo-jest seksowna:- 05.01.08, 16:11
                      Widziałem szprotę.......też na żywo,bez komentarza,bo human pewnie czyta;-)
                  • longeta Re: PPS czyli Przydługi Post Szproty ;) 05.01.08, 16:09
                    Hubara......na modka(!),będzie jak w brazylijskim miłosnym serialu dla gospodyń
                    domowych;-)

Frekwencja murowana.......wszystkie kwoki łódzkie szlifujące parkiety,a nawet
                    cassani:-)))

i stanie się cud.......amen
                  • big_news Re: PPS czyli Przydługi Post Szproty ;) 05.01.08, 16:11
                    Gotów jestem głosić wszem i wobec, iż jesteś ŚPMS*.
                    A do tego OOSNINDTNMNŻP*2.
                    Mnie w życiu by się nie chciało tłumaczyć różnej maści ponurakom, co i dlaczego.
                    O!;)

*Świetlanym Przykładem Moderatorki Społecznej.
                    *2Osobą O Stalowych Nerwach I Na Dodatek Te Nerwy Mającą Na Żelaznych Postronkach
                    • szprota Załóżcie mój fan club ;) 05.01.08, 16:15
                      Dowartościujecie mnie jeszcze bardziej.
                      (gdzie to Longeta widział mnie na żywo i czy aby nie ściemnia? Hm...)
                      • big_news Re: Załóżcie mój fan club ;) 05.01.08, 16:23
                        Chętnie wskoczę do takiego Klubu.
                        I to w ciemno, bo w odróżnieniu od Longety nie miałem przyjemności widzieć Cię
                        na żywca. A i bez "Żywca" też.
                        A nasz kolega kiedyś (bodaj z rok temu) pisał, że był (chyba w "Peronie")
                        nieoficjalnie i nie robiąc z tego żadnego halo, na jakimś forumowym spotkanku.
                        Może wtedy miał okazję docenić Twoje niewątpliwe walory?:)
                        • szprota Re: Załóżcie mój fan club ;) 05.01.08, 16:27
                          A, prawda, szerzył taką legendę :)
                          • big_news Re: Załóżcie mój fan club ;) 05.01.08, 16:28
                            Czyli, coś jest na rzeczy;)
                            • szprota Re: Załóżcie mój fan club ;) 05.01.08, 16:30
                              Możliwe. Dziwi mnie jeno, jeśli to prawda, że nie podszedł. Ja bym z samej
                              ciekawości się przysiadła.
                              • big_news Re: Załóżcie mój fan club ;) 05.01.08, 16:38
                                Może w realu Longeta jest bardzo skromnym i nieśmiałym chłopakiem?
                                A do tego, nienarzucającym się nikomu?
                                Kto go tam wie;)
                                • longeta Re: Załóżcie mój fan club ;) 05.01.08, 16:43
                                  big_news napisał:

> Może w realu Longeta jest bardzo skromnym i nieśmiałym chłopakiem?
                                  > A do tego, nienarzucającym się nikomu?
                                  > Kto go tam wie;)

Hymm,interesujące?.........możesz rozwinąć;-)
                                  • big_news Re: Załóżcie mój fan club ;) 05.01.08, 16:50
                                    No może nie podszedłeś w "Peronie" do forumowiczów dlatego, że nie chciałeś
                                    swoją skromną osobą rozpraszać ich i np. przerywać im interesującej dyskusji?
                                    Nie wiem, po prostu tak sobie tylko fantazjuję;)
                  • radioaktywny Re: PPS czyli Przydługi Post Szproty ;) 05.01.08, 16:24
                    Przykro mi, że moderatorKA nie pojeła o co chodzi. Zamiast zacząć analizować
                    sytuację zareagowała agresją i obrazą (gdyby kiedyś zapadła decyzja, że tej pani
                    już dziękujemy,raczej nie zmoczyłabym poduszki łzami ani suchych majt na dnie stawu)
                    Pomijam już kwestie określeń uzytych w tym zdaniu.
                    Szkoda było mojego pisania.
                    TYm bardziej mam nadzieje, ze kidys zajrzy tu osoba odpowiedzialna za cos
                    takiego jak forum GW.
                    • big_news Re: PPS czyli Przydługi Post Szproty ;) 05.01.08, 16:26
                      Jak już pisałem...
                      Kocham Cię!,
                      ale nudziszzzzzzzzzzzzzz, jak jasny gwint:/
                    • szprota Re: PPS czyli Przydługi Post Szproty ;) 05.01.08, 16:36
                      Przykro mi, że nie wyszłam naprzeciw twoim oczekiwaniom. I że w twojej opinii moja reakcja była przepojona agresją (chociaż doprawdy nie zamierzałam wyrażać czegoś, czego nie było) i obrazą.
                      Postawmy sprawę jasno: nie zamierzam twojej wizji silnie moderowanego forum spełniać. Nie będę ciąć postów nie na temat, nie będę ukrócała wypowiedzi mających na celu mniej lub bardziej trafne żarty. Jeśli uważasz, że to wymaga interwencji u osób bardziej odpowiedzialnych ode mnie, zapraszam tu.
                      Tyle ode mnie.
                      Nie wiem, jak reszta, ale dla mnie nastaje sobotni wieczór i zmykam się bawić.
                      • radioaktywny Re: PPS czyli Przydługi Post Szproty ;) 05.01.08, 16:43
                        Nie personalizuj problemu do sytuacji ja Ty, zupełnie celowo go sprowadzasz do
                        poziomu konfliktu i rozmywasz. Moje oczekiwania to moja sprawa. Ty jesteś
                        moderatorka forum Łódź, a nie grupy adorujących osób.
                        Moderowanie forum nawet przedszkolaków, to wbrew pozorom poważna
                        odpowiedzialność i warto byłoby. Jest tu miejsce dla każdego, ale nie na
                        wszytstko co piszą i to od Ciebie zalezy czy to miejsce wymiany poglądów, czy
                        rozchichotany magiel.
                        Miłego wieczoru
          • longeta Re: ghost.net - Ty jakis cenzor parszywy jestes 05.01.08, 15:35
            szprota napisała:

> Longi, wyluzuj z nazywaniem ludzi kretynami, uprzejmie cię proszę :)

Słowo........."dziadka kłamczucha",ostatni raz,w tym beznadziejnym
            wątku........ale nawet prowokacja,rodzi akcję,O!

Ps.nie przechodźmy obok żuli obojętnie;-)
            • szprota Jednakowoż 05.01.08, 16:06
              Są tu tacy, którzy sprowokować się nie dali, a w każdym razie nie polecieli w
              kretynów i buraków. Ani żuli.
    • brite pitolenie 05.01.08, 16:35
      Bigi i Longi są potrzebni na tym forum.

Zgadzam się zaś w kwestii rozmydlania wątków idiotycznymi wstawkami politycznymi.
      • longeta Re: pitolenie 05.01.08, 16:42
        brite napisał:

> Bigi i Longi są potrzebni na tym forum.
        >
        > Zgadzam się zaś w kwestii rozmydlania wątków idiotycznymi wstawkami politycznym
        > i.

No taak........teraz są idiotyczne a jeszcze kiedyś(nie tak dawno)idiotyczne
        wstawki o kartoflach,POwodowały że nie jedne majtki były mokre nawet w
        krematorium;-)
      • breblebrox Re: pitolenie 05.01.08, 16:42
        Albo, albo...
      • big_news Re: pitolenie 05.01.08, 16:45
        Miło mi to czytać.
        Dlatego tylko asekuracyjnie i z nadzieją na zaprzeczenie spytam, czy przypadkiem
        niektórzy nie traktują tej naszej tu oczekiwanej obecności, niczym nieodzownego
        praktycznie wszędzie żywota wiejskich głupków?;)
        • longeta Re: pitolenie 05.01.08, 16:56
          big_news napisał:niczym nieodzownego
          > praktycznie wszędzie żywota wiejskich głupków?;)

Hymm,to zależy od punktu siedzenia.......ja tam lubię łódzki folklor,jest taki
          intęligętny;-)
      • Gość: "marianczyk0" Re: pitolenie IP: *.toya.net.pl 06.01.08, 11:53
        www.widelec.pl/widelec/1,82861,4806346.html Jak to forum
        bez takiego duetu mogłoby istnieć? Lonżik z Bażin tańczy jak mu ten
        drugi zagra na cieńkiej fujarczce!
        • breblebrox Re: pitolenie 06.01.08, 14:16
          Arse!
          • nett1980 Na tlumaczenie pierwszej zwrotki trafilam 06.01.08, 14:38
            I mam po poludniu w niedziele uchachachna twarz, na monitor jednak
            nie pluje. Kiedys mi to kolezanka przyslala, ale jak dzis
            zasugerowane analogie sie wlaczyly...

"Jadę Skodą 100 na Orawę na camping,przejeżdżam przez Morawy,rządzi
            tam straszydło ,wychodzi z bagień ,zre głównie Prażan i nazywa się
            Jorzin z bagien.Wykończyli go proszkiem rozpylanym z samolotu"
    • breblebrox Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 16:48
      Chciałam przeczytać całość wątku, serio, ale ok. 50 postu od czadzenia zaczęły mi łzawić oczy.
      • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 16:52
        To zacznij od 60.
        Później jest już tylko hard;)
        • breblebrox Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 16:59
          Nie chce mi się już. Wątki powyżej 60 postów są dla mnie zbyt trudne do ogarnięcia.
          • przyslowie Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 21:18
            A ja muszę ogarnąć wątek, który ma już teraz prawie 500 postów i tym
            się nie łamię.
            • breblebrox Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 06.01.08, 12:35
              No to jesteś cierpliwsza ode mnie, choć o to nietrudno.
              Troszkę mi łatwiej po włączeniu tłumaczenia strony na język szwedzkiego kucharza.
    • marianczyk0 Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 23:10
      tak jest czlowieku dobrze mowisz
      longete i bignewsa wyrzucic stad w jasna cholere
      ja bym sam mogl byc tu adminem ale mi nie wypada bo jestem z krakowa
      ale w przeciwnym wypadku to bym cial tych dwoch matolow az by im
      krew zaczela leciec
      • nefnef Ręce precz od szproty! 05.01.08, 23:41
        Ręce precz od szproty!
        Mamy najlepsze towarzysko-polityczne forum i tak trzymać!
    • kropka Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 05.01.08, 23:53
      w mordę jeża przez lejek! Tak ambitnych aesów to na Gazecie jeszcze nie było.
      Trzy ostrzeżenia i ban! Niezłe :)
      Nie wiedziałam że "Żołnierz Wolności" ma forum. Ty tam adminujesz, prawda? A
      moze na forum Radia Maryja?
      Podziel sie doswiadczeniem. Chętnie poczytam i pomarzę, jak pieknie mogłoby byc
      na forum Gazety!
      • marianczyk0 Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 06.01.08, 00:06
        nie podniecaj sie tak bo kaze lwom zjesc twoje dziecko
        • Gość: ona czas na zmiany IP: *.13.rev.vline.pl 06.01.08, 17:43
          Zgadzam się z autorem wątku, od kilku lat zaglądam na to forum, jak również na inne. Jest ono strasznie zaśmiecane przez grupę jakiś kolesiów. Nikt tych wątków nie usuwa, sama przestałam tu pisać, po kilku chamskich komentarzach. Wiele osób, które mają coś do powiedzenia, uciekło z forum, stało się tak dlatego, że nie było ono moderowane właściwie.
          • przyslowie Re: czas na zmiany 06.01.08, 17:50
            Wyglądasz na osobę łatwo frustrującą się, ale to już nie mój problem.
          • Gość: nett1980 Re: czas na zmiany IP: *.toya.net.pl 06.01.08, 18:07
            Jesli po napisaniu tego poczulas sie podbudowana, lepsza itd., to
            chociaz taki z tego pozytek.
            • przyslowie Re: czas na zmiany 06.01.08, 18:17
              Tutaj nie mam się czym podbudować. Wręcz przeciwnie. Smuci mnie to,
              że wiele osób woli sobie ponarzekać, pobiadolić, byle tylko nic nie
              zrobić, aby niezadowalający stan rzeczy cokolwiek chociażby zmienić
              lub w jakiś sposób na to wpływać.
              • Gość: nett1980 Re: czas na zmiany IP: *.toya.net.pl 06.01.08, 18:25
                Pewnie frustruja sie, ze jak zaloza watek o cudownosci nieznosnej
                lekkosci bytu, to nikt tam sie nie udziela. A jak tak Big cos wrzuci
                na ruszt, to watek puchnie i nie zawsze to sa pyskowki, no chyba, ze
                WIADOMO Kto, zacznie prowokowac.
                • longeta Re: czas na zmiany 06.01.08, 19:56
                  Gość portalu: nett1980 napisał(a):no chyba, ze
                  > WIADOMO Kto, zacznie prowokowac.

No kto,kto???...........nie daj się prosić,sam jestem ciekaw;-)
                  • Gość: nett1980 Re: czas na zmiany IP: *.toya.net.pl 06.01.08, 20:14
                    Z cala pewnoscia nie chodzi o Lorda Voledmorta. Nie pochlebiaj sobie
                    <rotfl>
          • big_news Re: czas na zmiany 06.01.08, 18:42
            Może Cię zaskoczę, ale... nie znam osobiście ANI JEDNEJ OSOBY Z TEGO FORUM!
            Trudno więc mówić, że zaliczam się do jakiejkolwiek grupy, tym samym nie wchodzę
            też w skład żadnej kasty kolesiów.
            Nie wiem, co Ty tam kiedyś pisałaś, pojęcia nie mam pod jakim nickiem to
            robiłaś. Jeżeli chcesz się poużalać nad własnym, ciężkim forumowym bytem, to
            wypadałoby, żebyś podpisała się tak jak to drzewiej (rzekomo) bywało. A na koniec:
            o ile poczuwasz się do bycia rzecznikiem osób mających wiele do powiedzenia, a
            które stąd zdezerterowały, to chociaż wypisz listę tych zniesmaczonych, którzy
            Cię do tego wyznania upoważnili. Bo tak, niczym nie podpierając owego
            oświadczenia, jesteś niestety mało wiarygodna.
            • Gość: lemurzyca Re: ale obciach IP: *.pools.arcor-ip.net 06.01.08, 19:56
              czesza blaszanym grzebieniem z powylamywanymi zebami
            • lavinka Re: czas na zmiany 06.01.08, 20:08
              To pewnie wina Warszavki :)
    • Gość: bad pixel Albo jesteś śleby albo ślepego udajesz, skoro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 15:26
      pisanie o bzdetach nie mających nic wspólnego z tematem wątku, widzisz tylko u
      Biga i jego kumpla z Brzezin. Prześledź wpisy aaa202 i jej klakierów(nett1980,
      miejski_narty itd).
    • Gość: bad.pixel link IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 16:46
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=74037420
      • Gość: nett1980 Re: link IP: *.toya.net.pl 07.01.08, 17:14
        Gora urodzila mysz?
        Blagam napisz gdzie mniej wiecej mieszkasz, jak bede chciala sie
        przeprowadzac, to wole omijac miejsca, gdzie mieszkaja najwieksi
        pieniacze w Lodzi. Chociaz sama tez potrafie byc cieta, gdy za
        duzo "Chamstwa w panstwie" ;)
    • iszkariota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 18:22
      Wypada mi tylko przyklasnąć ghost.netowi. Dokładnie mam takie samo zdanie.
      • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 18:55
        Jakoś się nie zdziwiłem...
      • tome.k Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 18:57

Każdy, kto ma trochę oliwy w głowie mu przyklaśnie.

A najbardziej śmieszy mnie tłumaczenie tych wszystkich durnowatów
        postów - dzięki dyskusji nie na temat wątek unosi się na górze i
        można go zauważyć. Ja myślałem, że na forum wchodzą ludzie, którzy
        czytać potrafią... mało tego że umieją czytać, to umieją również
        kojarzyć fakty, oceniać ile wątków przybyło po porównaniu daty
        ostatnich odwiedzin i daty wysłania postu.
        • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 19:13
          Miodzio.
          Każdy, kto ma inny zdanie, jest ograniczony umysłowo.
          Jeżeli tak, to forum, w swej zdecydowanej większości, składa się z
          potencjalnych pacjentów pewnych zakładów zdrowotnych.
          Chyba, no chyba, że diagnoza osób przyklaskujących autorowi... jest błędna.
          Co zdarza się nie tylko marnie opłacanym lekarzom, ale i, jak podejrzewam,
          również niektórym bywalcom FŁ.
          • tome.k Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 19:58

Nie o poglądy tu chodzi a o porządek dyskusji i trzymanie się tematu.
            • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 20:15
              Wiem wiem!
              Najzabawniejsze jest to, że niektórzy zbulwersowani praktykami zmieniania
              tematu, raptem jeden post później... zmieniają beztrosko temat!
              I to jest właściwie Mistrzostwo Świata!
              W hipokryzji?
        • misiomis Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 19:20
          tome.k napisał:

> Każdy, kto ma trochę oliwy w głowie mu przyklaśnie.

A jak nie przyklaśnie, to znaczy, że nie ma oliwy?
          • iszkariota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 19:22
            Nie,to znaczy, że mu się klaskacz zepsuł.
            • big_news Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 19:29
              Oto wpis Pana doskonałego, co to w życiu mu się nie zdarza zmienić tematu i
              pisać i pisać i pisać, jakże by inaczej!, tylko i wyłącznie na temat.
              buhahahahahahahahahaha
            • misiomis Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 19:30
              A jeżeli ktoś nie ma i nie miał klaskacza? Ja nie mam.
              • iszkariota Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 19:50
                To nie było skierowane konkretnie i personalnie, raczej ogólnie i zartobliwie.
                Jeśli wziałeś to do siebie-przepraszam.
                Co do przesłanie ghosta - podtrzymuje to co napisałem wcześniej.
                • misiomis Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 21:00
                  No właśnie ja nie wziąłem tego do siebie, tylko ogólnie. A jeżeli ktoś miałby kogokolwiek przepraszać, to raczej kolega Tome.k niż Ty.
                  Ja się z ideą silnego moderowania nie zgadzam i nie uważam, żeby miało to świadczyć o braku czegokolwiek w głowie.
        • Gość: nett1980 Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.toya.net.pl 07.01.08, 20:20
          A moze to jak z ta zasada, ze zly pieniadz wypiera dobry? Takie
          prawa rynku? Ja tam zauwazylam, ze wiekszosc watkow, tak jakos
          zbacza z tematu, powstaja podtematy, opryski, forum tak juz chyba
          ma. A nie udzielam sie tylko na tematycznych czy tez na Gazecie.pl.
          Z tym rozmywaniem watkow troche sztuczny problem , co innego
          chamstwo i wstawki genitalne, czy ad personam, to trzeba tepic.
    • breblebrox Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 07.01.08, 23:13
      Hmmm.
      Rozumiem i jedną, i drugą stronę. Częściowo.

Ok, powinno być tu trochę więcej reakcji na wulgaryzmy, może powinno się czasami wyciąć to i owo, bo to jednak w oczy kole, a jest to forum publiczne. I nie pitszcie o "wolności słowa", czasami niektórzy przeginają. I może to wkurzać czytelników.

Co do trzymania się tematu - pewnie i niektórzy są monotematyczni, niektórzy politematyczni, niektórzy całkowicie wyzbyci wyczucia tematu. Ale póki się nikogo nie obraża, to nie widzę w tym nic złego. Nie jest to forum tematyczne, nagłówek rozumiem jako "ludzie z Łodzi" i traktuję trochę jako Hyde Park.

Rozumiem też moderatorki, które nie mają całego życia na spędzanie go na forum, poza tym są wiecznie posądzane o stronniczość, złe intencje i głód w Somalii. Rozumiem, że czasami i im nerwy puszczają (a do tego z jedną pracuję, więc już w ogóle).
      Ale, Szproto, Ixtlilto, jesteście adminkami społecznymi. Społecznymi. Pewnie niewdzięczna to rola, ale się zdecydowałyście. Nikt Was nie zmuszał, nie ma więc się co obrażać.
      Skoro czasu Wam brak można zwrócić się gdzieś wyżej, żeby powiększyli Wasze grono o jakiegoś pomocnika. Kogoś, kto miałby wyczucie smaku, tak aby ciąć chamstwo, i dostęp do internetu w pracy, wraz z czasem na to, aby to forum monitorować. Nie wiem, może Miejskie_Narty, może nawet Big_News (przez złośliwość :-P).

I w ogóle wszyscy się kochajcie i szanujcie.
      Dobranoc.
      • iiri Zjawiskowa kurde 07.01.08, 23:19
        Demokracja***
        • breblebrox Re: Zjawiskowa kurde 08.01.08, 19:45
          Prawda? Jestem z siebie dumna.
    • Gość: nett1980 Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.toya.net.pl 08.01.08, 19:36
      Jak podoba ci sie forum w dniu dziejszym? Nie udzielaja sie dwie
      kontrowersyjne postaci. Hmm, owszem moze ja Lavinka troche z tematu
      zboczylysmy przy watku o kradziezy pradu.
      • przyslowie Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 08.01.08, 19:45
        No i jak się podoba?
        Jest super jak cholera.
        To nawet nie salon, to istny wersal.
        Przypomina mi trochę informację usługową, bo roi się od pytań typu:
        a gdzie obróbka stali? gdzie benzyna taniej? a jak dojechać? a gdzie
        akumulator dostać? gdzie klub rowerzystów?
        A zginął gdzieś chyba kręgosłup kultury...
        • przyslowie Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 08.01.08, 19:49
          A gdzie paznokcie akrylowe?
          Cicho jak na morzu....
          "Jedżmy! Nikt nie woła..."
          • Gość: nett1980 Re: Czas zrobić porządek na tym forum! IP: *.toya.net.pl 08.01.08, 20:08
            O! Ktos za kims teskni?
            ;>
      • miejskie_narty Mnie się wątek coraz bardziej podoba, 08.01.08, 20:07
        Breble zasugerowała, że jestem osobą z wyczuciem smaku, a bad pixel, że jestem klakierem Aaa. W zasadzie nie mogę się nie zgodzić.

Poza tym lubię rozmywać wątki i preferuję stanowisko, iż czcze gadanie pomaga tym, którzy założyli wątek, bo podbija go w górę.

Ale moderatorem bym nie został. A na pewno nie społecznym. Gdyby Agora płaciła mi za każde cięcie i każdą połajankę odpowiedni procencik z zysków, to kto wie, może bym się skusił. No i oczywiście służbowy laptop, karta kredytowa (najlepiej pisze się z kawiarenek), opieka medyczna i karnet na basen w Nowej Gdyni. Tyle że wtedy musiałbym znaleźć sobie nowe hobby, bo przecież klikanie po godzinach byłoby frajerstwem.
        • Gość: nett1980 Re: Mnie się wątek coraz bardziej podoba, IP: *.toya.net.pl 08.01.08, 20:22
          Taaak, jak tak dalej pojdzie, to niektorzy nie beda sie czepiac TWA,
          ale K(lkubu)K(lakierow)Aaa202.
          • iszkariota Re: Mnie się wątek coraz bardziej podoba, 08.01.08, 20:33
            Nie chodzi o rozmywanie wątków, które w same w sobie jest czynnością bardzo
            interesującą i pobudząjacą do myślenia. Chodzi o wyczucie, dobry smak, i
            wrażliwość na teksty, które są obraźliwe w treści i przesłaniu, tylko takie
            należy wycinać. Mam wrażenie, że jeśli takie teksty, i tylko takie leciałyby za
            sprawą moderatorów w kosmos to prędzej czy później osoby lubiące tu wymieniać
            poglądy zaakceptowałyby rządzące tu prawa, tak jak przyzwyczaiły się do
            logowania przy zakładaniu wątków, a wcześniej, do napisania czegokolwiek.
            Tak rozumiem obowiązki moderatora, społecznego, czy płatnego to wszystko jedno.
            Jedna czy druga forma opieki powinna służyć do ograniczania pewnego stereotypu
            polaka, wszechobecnego w realu.
            • breblebrox Re: Mnie się wątek coraz bardziej podoba, 08.01.08, 20:36
              Oklasky!
              Zgadzam się w 100%.
            • iszkariota i dodam jeszcze 08.01.08, 20:36
              że nie chodzi mi o zapanowanie miłości na forum i pokoju na świecie, a o
              utrzymanie pewnego rodzaju szacunku pomiędzy forumowiczami i dbanie właśnie o to.
          • breblebrox Re: Mnie się wątek coraz bardziej podoba, 08.01.08, 20:35
            KaKaAaa202?
            • Gość: nett1980 Re: Mnie się wątek coraz bardziej podoba, IP: *.toya.net.pl 08.01.08, 20:42
              A czemu by nie, Szprota tez postulowala o swoj fanklub!
              Marianczykowy tez powstal swego czasu. Padna oskarzenia o
              powstawanie kultu jednostek jako opozycji braku prawdziwej
              religijnosci wsrod czytelnikow "Wybiorczej"?
              • breblebrox Re: Mnie się wątek coraz bardziej podoba, 08.01.08, 20:50
                A można do kilku kółek należeć?
                I czy trzeba płacić jakieś składki, bo ja nic nie zapłacę?
        • breblebrox Re: Mnie się wątek coraz bardziej podoba, 08.01.08, 20:54
          Eche, na takie warunki to nawet ja bym poszła.
          A poza tym nie o tępienie rozmywania się rozchodzi, a o tępienie wulgarności.

Skoro nie Ty, to nominuję Big_Newsa.
    • binbash8przez5 Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 27.01.08, 14:03
      Ja też prowadzę forum i to zwiazane z Łodzia.
      Wysoko kultura i konkretne teksty to jego mocna strona.
      • nakole Re: Czas zrobić porządek na tym forum! 27.01.08, 14:46
        ...gdzie, zaproszenie na to nieskazitelne forum?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka