agxa1 17.02.08, 11:54 co sadzicie o ich jakosci jak wygdadaja i sprawuja sie po kilku latach? czy mozna negocjowac cene podczas zamawiania, czy ktos z panstwa dostal jakis upust? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rroobbii Re: szafy wnekowe komandor i inne 17.02.08, 21:36 W kwestii ścisłości "szafy wnekowe komandor i inne" to marka komandor lub inna odnosi sie do rodzaju profili, szyn i wózków prowadzących w drzwiach przesuwnych. Wiec nie ma znaczenia czy to będzie np. szafa typu Komandor, O-W Senator, czy też inny ważne że gwarancja na system najczesciej jest na min. 5 lat. A rodzaj szafy zależy od rodzaju i dokładności montażu wypełnienia ( czyli płyty meblowej, szkła, lustra, rattanu i etc.) Napisz na priv jak chcesz jakis rodzaj szafy i wymiary wnęki to coś zaproponuję. Odpowiedz Link Zgłoś
inter3000 Re: szafy wnekowe komandor i inne 19.02.08, 15:57 Dokładnie tak jak napisał poprzednik - Komandor to konkretna marka, inne to inne :) U mnie stoi właśnie szafa Komandora i sprawuje się bez zarzutu. W zasadzie nie słyszałem, żeby ktoś narzekał na samą konstrukcję, ale paru znajomych skarżyło się kiedyś na złe wykonanie (dotyczyło to jednak zazwyczaj mniejszych firm, lub samodzielnych grup montażowych). Ogólnie sam system szczerze polecam, dużo wygodniejszy niż tradycyjne otwierane szafy. Odpowiedz Link Zgłoś
inter3000 Re: szafy wnekowe komandor i inne 19.02.08, 15:59 suplement: co do negocjacji ceny, to ja za dużo nie urwałem... ale warto było, bo nie miałem żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: szafy wnekowe komandor i inne 20.02.08, 00:38 a na jakie znizki tzn ile mozna "urwac" moge liczyc :-) pytam bo moze masz doswiadczenie...wiadomo ze koszt szafy to w duzej mierze reklama, markeing prowizje dla dystrybutorow... Odpowiedz Link Zgłoś
inter3000 Re: szafy wnekowe komandor i inne 20.02.08, 14:39 To było parę procent. Dużo więcej udało się zaoszczędzić dzięki wskazówkom projektanta. Taki człowiek wie, co ile waży w całości kosztów i jak taką szafę zrobić najtaniej. W moim przypadku dzięki innemu projektowi koszt spadł bardzo znacząco (inny układ półek inny system ich podtrzymywania). Najlepiej porozmawiać ze specjlaistą i wspólnie się zastanowić jak obniżyć koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: szafy wnekowe komandor i inne 21.02.08, 09:42 dziekuje za odpowiedzi. Grunt to trafic na uczciwego doradce :-) a moze pare wskazowek co do wyboru tych wewnetrznych "urzadzen"? Kalkulatory podane na stronie komandora niestety wykazuja bledy... Chyba zdecyduje sie na takie szafy, zalezy mi na czyms porzadnym i niezawodnym. Odpowiedz Link Zgłoś
inter3000 Re: szafy wnekowe komandor i inne 25.02.08, 11:57 To na pewno - ale sam nie czuję się kompetentny w doradztwie - zamówiłem taka szafę i już :) Co do projetu zdałem się na osobę obsługującą stoisko, ufam, że jeśli ktoś się czymś zajmuje na codzień, to zrobi to pewnie sparwniej i lepiej niż ja, nawet po długich przemyśleniach. Poza tym szkoda mi było czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka006 Re: szafy wnekowe komandor i inne 02.03.08, 11:50 Nie wykazuje błędów, kalkulatory tego typu zawsze ustawia się tak, żeby zainteresować klienta i go przyciągnąć. Jak połkniesz haczyk, pójdziesz na ekspozycje, posłuchasz sprzedawcy, jakie to inne firmy są drogie i "marne" ich systemy - już Cie mają. A tak naprawdę jest troche inaczej. Robiłam wycenę w Komandorze, Indeco i systemu Raumplus - różnice były niewielkie. Jednak te ostatnie drzwi jeździły najlepiej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pit0007 Re: szafy wnekowe komandor i inne 03.03.08, 10:01 Z tym bywa różnie - w kalkulatorze nie da się zdefiniować wszystkiego i bywa, że końcowa wycena jest niższa. Tu nie ma reguły. A już na pewno regułą nie jest zaniżanie ceny - na pewnym poziomie klienci bardzo szybko by się zorientowali i odwrócili od firmy... co prawda znam to z innej branży, ale mechanizm jest uczciwy. Jak sie sprawdza, które drzwi "najlepiej jeżdżą"? Wszystko zależy tak na prawdę od wykonania konkkretnej szafy - jak są umocowane prowadnice itp. Ja miałem sprawdzoną ekipe z Komandora, ale na samym porównianiu dzrwi na stoisku raczej bym się nie opierał. Odpowiedz Link Zgłoś
iszafy Re: szafy wnekowe komandor i inne 06.06.08, 23:47 faktycznie, w wielu firmach często pojawia się problem wyceny ze wzgledu na korzystanie z różnych źródeł i sposobów wyceny, sprawdz jak to działa na stronce Indeco na www.iszafy.pl , tam u każdego sprzedawcy cena jest jednakowa, a sam klient może też wykonać taką przykladową wycenę w kliku opcjach ( koniecznie włącz głosniki ). Chyba nie wiele osób zwraca uwagę na fachowość panów stolarzy. Nie dajcie się zwieść samą ceną, to od ich umiejetnosci zależy czy z pojedynczych elementów poskładają nowoczesny mebel czy komunistyczny klocek. Wielu z tych "fachowców" widziałem podczas pracy i wielu z nich nie nadaje się do pracy w markowej firmie. Dobre firmy wciaż pracują nad swoim produktem i naprawdę dwie identyczne szafy mogą wygladać skrajnie różnie. Stolarz raczej nie zrobi takiej szafy jak dobra firma, to ludzie, którzy mają zakodowane swoje sposoby montażu i są niereformowalni. Wystarczy spojżeć na szafę by wiedzieć kto ją robił, sąsiedzi i znajomi też raczej to rozpoznają :))Ludzie posiadają już pewien poziom wrażliwości estetycznej. Jeżeli słyszałaś o zasadzie OTAKE to zapraszam na iszafy.pl znajdziesz ją tam wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iszafy Re: szafy wnekowe komandor i inne 07.06.08, 00:01 masz rację, że koszt szafy to również marketing, prowizje itp ale nie tylko. Wszystko zależy od skali działalności. Spotykałem się ofertą prywatnych stolarzy, którzy byli drożsi od markowych firm, ze wzgledu na stałe koszty, mniejszą ilosc zleceń i droższy zakup materiałow. Ci ludzie działają na mniejszą skalę i nie mają takich cen na materiały, jak duże firmy, w których też sami się zaopatrują . Coraz częściej oferty na rynku są wyrównane, a jakość, gwarancja, marka - bezcenne :) teraz każdy ma ciekawe promocje ... zanim umówisz sie z kimkolwiek zerknij na www.iszafy.pl (przy włączonych głosnikach) tam znajdziesz wiele tematów , ktore powinny Cię zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
haniajalo Re: szafy wnekowe komandor i inne 24.03.16, 12:27 Osobiście jestem mega zadowolona z usług Komandora z Jupitera. Szafe robiłam już kilka lat temu ale działa bez zarzutu. Panie z punktu bardzo miłe i super doradziły pod względem funkcjonalności. Z tego co pamiętam to dało się coś urwac z ceny, poza tym oni jakby z automatu dawali jakiś rabat. Ja Komandora polecam, mam doświadczenie tylko z tym punktem w Jupiterze, nie wiem jak jest w innych, ale tu wszystko bardzo profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś