Dodaj do ulubionych

Chłopak ranny w kręgosłup czeka na leczenie za ...

12.07.04, 21:27
"To był nieszczęśliwy wypadek"
To w Vulevu ludzie nieszczęśliwie i przypadkowo wbijają sobie noże w plecy??
Obserwuj wątek
    • Gość: joana Re: Chłopak ranny w kręgosłup czeka na leczenie z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.04, 02:13
      w kazdej knajpie dochodzi do pobic z roznym skutkiem, czasem smiertelnym.....
      nie kazda jednak tragedia jest opisywana w gazecie. Bledem jest zrzucanie winy
      na niewinnych
      • Gość: Jacek Re: Chłopak ranny w kręgosłup czeka na leczenie z IP: *.0.36.195.adsl.snet.net 13.07.04, 15:52
        Joasiu , czy nie sadzisz ,ze jest twoim potstawowym prawem czuc sie bespieczna
        w miescie w ktorym mieszkasz . Kto jest newinny? Obsluga i wlasciciele lokalu
        zaniedbali obowiaskow , jesli nie poniosa jak najdalej idacych konsekfencji,
        tragedia sie powtorzy. Moze tym razem to bedzie twoj brat , maz , cz ojciec?
        Jak sadzisz kto bedzie winny wtedy ?
    • Gość: kmb Re: Chłopak ranny w kręgosłup czeka na leczenie z IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 03:40
      Ochrona jest winna zaniedbania obowiązków, a właściele klubu powinni być
      postawieni przed sąd pod zarzutem nie udzielenia pomocy poszkodowanemu i
      utrudnianie postępowania. Zatem nie ma mowy o niesłusznym spychaniu winy na
      biedaków, bo co powinna zrobić ochrona?
      1. Zareagować natychmiast widząc bójkę, co miało sporą szansę zapobieżenia temu
      nieszczęściu.

2. Skoro nie zareagowała, powinna złapać tych śmieci i przechować ich na
      zapleczu do czasu przyjazdu policji, a nie patrzyć spokojnie, jak skaczą w
      najlepsze po wykrwawiającym się chłopaku i rozbijają mu szklanki na twarzy.

3. Skoro spieprzyli w 1 i 2 punkcie, to ich szef powinien przynajmniej to
      przyznać, a nie żałośnie wybielać swoich niekompetentnych debili narażając się
      przy tym na śmieszność: "Uważam, że moi ludzie rzetelnie wypełnili swoje
      obowiązki i nie mam potrzeby ich przesłuchiwać". Czy ten matoł siebie słyszy?
      Żal serce ściska i ręce opadają. Zdziwiłbym się, gdyby ktokolwiek jeszcze zaufał
      agencji Aze Bis zatrudniając u siebie ich ludzi. Ta firma jest już
      skompromitowana, podobnie jak klub Vulevu, który pokazał, że nie potrafi
      zapewnić bezpieczeństwa swoim klientom, a w dodatku wszystko wskazuje na to że
      chroni sprawców i jeszcze jego właściele kłamią prasie, że otaczają opieką
      rodzinę poszkodowanego.
    • Gość: STrup Nie ma co dyskutować. Trzeba działać. IP: *.chem.uni.wroc.pl 13.07.04, 08:28
      Chłopak potrzebuje pomocy. Oberwał stając w czyjejś obronie. Jest szansa na
      wyleczenie. Szansa kosztuje 15000 dolarów.
      Czy zamiast dywagować kto zawinił (ochrona? właściciel knajpy?) nie lepiej
      pomóc? Sprawą winy i kary niech się zajmie policja i sąd.
      Gdyby każdy ze stałych forumowiczów wpłacił równowartośc 2-3 paczek papierosów
      i gdyby Gazeta na swoich stronach pomogła w zbiórce, te nędzne pieniądze byłyby
      już zebrane.
      Proszę Gazetę o założenie konta i tzw. patronat medialny. Nic więcej.
      • Gość: Tomasz Ziemba Re: Nie ma co dyskutować. Trzeba działać. IP: *.wroc.gazeta.pl 13.07.04, 15:23
        Już działa konto, na które można wpłacać pieniądze dla Kuby Tokarza.

Dolnośląska Fundacja Rozwoju Ochrony Zdrowia
        Bank Pekao S.A. I Oddział Wrocław
        nr 45 1240 1994 1111 0000 2495 6839 z dopiskiem „JUDOKA”

Pamiętajcie o dopisku!
        Tomasz Ziemba
        • Gość: killla Re: Nie ma co dyskutować. Trzeba działać. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.04, 15:57
          w tego typu sprawach mało kto z pokrzywdzonych wie, że może dochodzić
          odszkodowania i zadośćuczynienia nie tylko od sprawców napadu (o ile zostaną
          ujęci), lecz również odszkodowania od właścicieli lokalu, którzy nie zapewnili
          należytej ochrony.
          Ci którzy o tym wiedzą często rezygnują, wychodząc z założenia że nie będzie
          się "dorabiał" na swojej krzywdzie. W tym przypadku, gdy w grę wchodzi zdrowie
          i dalsze życie młodego chłopaka, a alternatywą jest wózek inwalidzki, moim
          zdaniem nie ma się czego wstydzić, tylko dochodzić tego co się zgodnie z prawem
          należy od winnych zaniedbań.
          Niezależnie od tego wpłacę "kilka złotych" na podane konto.
          • Gość: STrup Też wpłacę IP: *.chem.uni.wroc.pl 14.07.04, 11:24
            Gość portalu: killla napisał(a):

> ....... Niezależnie od tego wpłacę "kilka złotych" na podane konto.

Należy się chłopakowi choć taka pomoc i wdzięczność za postawę.
            Też wpłacę. I innych namawiam.
    • Gość: skin Re: Chłopak ranny w kręgosłup czeka na leczenie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 12:35
      a mozeby tak juz wiecej do miejsca gdzie sobie przypadkiem noze w plecy ludzie
      wbijaja a ochrona fachowo sie przyglada, wiec moze do takiego miejsca juz wiecej
      bysmy nie poszli? he? caly wroclaw szerokim lukiem omija "vv" co wy na to?
      • Gość: STrup Bojkot takich miejsc - to najlepsze rozwiązanie IP: *.chem.uni.wroc.pl 13.07.04, 13:36
        Gość portalu: skin napisał(a):

> a mozeby tak juz wiecej do miejsca gdzie sobie przypadkiem noze w plecy
        ludzie wbijaja a ochrona fachowo sie przyglada, wiec moze do takiego miejsca
        juz wiecej bysmy nie poszli? he? caly wroclaw szerokim lukiem omija "vv" co wy
        na to?

To jest wręcz oczywiste.
        Ja tam na pewno nie wejdę.
        • wielki_czarownik Ja też nie, 13.07.04, 16:07
          Nie mam zamiaru "przypadkowo" nadziać się na nóż w chwili, gdy "rzetelnie działająca" ochrona odwraca wzrok a magnetowidy rejestrujące obraz z sali są "przypadkowo" wyłączone.
          • Gość: izzi pop Re: Ja też nie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:38
            Chyba nie bardzo wiecie o czym piszecie ?
            Zostawmy sprawę policji, to ona zbada kto jest sprawcą i mam nadzieję jak
            NAJSZYBCIEJ ukarze sprawce.A my pomóżmy chłopakowi.
            Bijatyki zdarzają się w każdym klubie. Ja często chodziłam do P 1, aż do pewnej
            imprezy , gdy cała podłoga była we krwi i nikt nawety nie pofatygował się o
            starcie jej. W efekcie była wszędzie na parkiecie, nawet na stolikach ! Bójki
            w P1 to standart, nawet w tą sobotę było gorąco ( wiem od kumpeli ) Nie wspomnę
            o innych miejscach. Ale wiem że bramka w Vulewu jesty kulturalnejsza niż w P1,
            gdzie traktują cię jak szmatę.

• wielki_czarownik EEE 13.07.04, 20:07
              Ja wolę pójść np. do Guinessa zamiast do jakiejś dreso-budy. Tam jest spokój i kultura.
    • Gość: izzi pop Re: Chłopak ranny w kręgosłup czeka na leczenie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:42
      Coś mi się wydaję, że dziennikarz piszący o tym wydarzeniu zapomniał o etyce
      dziennikarskiej i za wszelką ceną chce się wypromować na czyimś nieszczęściu.
      Ale może się mylę !
      ;(
    • Gość: anonim Re: Chłopak ranny w kręgosłup czeka na leczenie z IP: *.magma / *.magma-net.pl 13.07.04, 19:43
      bylam i widzialam jak "pracuja" ochroniarze w klubie vulewu, brak slow...
      uwazam ze to oni sa winni zaistnialej, dramatycznej sytuacji.
    • Gość: AREK Re: Chłopak ranny w kręgosłup czeka na leczenie z IP: *.awf.wroc.pl 14.07.04, 10:19
      znalezioną kasiore w gabinecie lekarskim u ordynatora psychaitryka przekazac
      dla KUBY!!!!

czy to przypadkowa zbierzność nazwisk właścielki lokalu pani
      Jankiewicz /która "zapominiała" włączyć kamery z jednym z bardziej wpływowych
      panów w mieście równiez o nazwisku Jankiewicz??? /
    • markona Re: Chłopak ranny w kręgosłup czeka na leczenie z 14.07.04, 12:03
      rzeczywiście, knajpiara jest tu chyba "najbardziej" pokrzywdzona. Ludzie, nie
      jestem akurat bywalcem tej speluny, ale warto by zorganizować jej bojkot. Tak
      aby chociażby za brak zainteresowania poszkodowanym, bąć co bąć swoim klientem,
      odczuła to rzeczywiście skutecznie. Może w krótkim czasie splajtuje...
      Pamiętajcie tylko bojkot jest skuteczny
      • Gość: izzi pop Re: Chłopak ranny w kręgosłup czeka na leczenie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:42
        A więc udrerz w stół, a nożyce się odezwą. haha ha

Miałem rację,. Pan dzienniklarz specjalnie podsyca atmosferkę, by być na
        szczycie forum i pisać kolejne atr. .
        a swoją drogą zazdrość to grzech, nagonka to grzech dziennikarski. pod
        warunkiem, że ktoś jest dziennikarzem, a nie pis.., po to by dostać kasę od
        konkurencji.. Wiecie przecież,że dziennikarze opłacani są od linijek, słów.
        nie dajcie sobą manipulować dziadki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka