Dodaj do ulubionych

_____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ UE____

14.10.05, 16:59
Tekst skopiowany z
fanslask.aha.pl/modules.phtml?name=News&file=article&sid=1725&mode=thread&order=0&thold=0

"...Cała działalność kolegi posła jest dość interesująca. Nie wierzycie? No
to powiedzcie, po co na koszykarski klub sportowy pieniądze wyłożyła przed
rokiem firma Work Service? My chyba wiemy dlaczego. Otóż firma Work Service
jest związana nierozerwalnie z osobą Tomasza Misiaka (dotychczas radnego
Wrocławia, obecnie senatora RP, członka Platformy Obywatelskiej). Work
Service według naszych informacji została dofinansowana przez pieniądze
pozyskane z Unii Europejskiej. To była kasa na wspomaganie programów
zwiększających zatrudnienie. We Wrocławiu kasę z Unii rozdziela tutejszy
układ miejski, zdominowany przez… Platformę Obywatelską. Czyż zatem nie było
tak, że pieniądze rozdysponowane przez członków Platformy trafiły do członka
Platformy, by w ramach sponsoringu trafić do klubu, którego właścicielem jest
członek Platformy?
Swoją drogą jesteśmy ciekawi jak to jest, że prezes wielkiego klubu może być
jednym z członków sztabu wyborczego Donalda Tuska, skoro jest człowiekiem,
który chciał swego czasu w amoralny sposób wpłynąć na wybory wewnątrz Unii
Wolności. Gdy był jeszcze członkiem tej partii przywiózł za sobą autokar
ludzi, których przez wyborami postanowił do tejże Unii zapisać. Mieli godzinę
później odpowiednio zagłosować. Spisek został wykryty i takie działania
schetynie uniemożliwiono. Dlatego później tak łatwo zmienił barwy klubowe z
UW na Platformę Obywatelską.
Aktualnie kolega poseł zbyt komfortowo sobie nie sypia. Ale to już jego
problem..."

Ciekawe. Nie mogłem się oprzeć aby to przekopiować. Co o tym sądzicie?
Odważne oskarżenia więc coś w nich musi być.
Obserwuj wątek
    • Gość: infor. Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U IP: 82.160.112.* 14.10.05, 19:12
      Tajemnicą poliszynela jest to kto i jak MUSI sponsorować kosza żeby móć
      prowadzić spokojnie interesy we wrocławiu, tylko dziennikarzom nie starcza
      odwagi tego opisać.
    • Gość: marysia Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.10.05, 19:41

No i dlatego PO tak bardzo się boi Kaczorów - pełna panika.
    • qbekq Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 15.10.05, 09:06
      > Co o tym sądzicie?

Nic nie sądzimy, bo to normalne. Schetyna, Misiak i wszystko jasne.
      • Gość: marysia Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.10.05, 18:18

Czy mają jakieś problemy, chodzi mi o to czy prokuratura, NIK się nimi
        zainteresował? no i czy są szanse czy sprawa jak zwykle gdzieś się
        nie rozmyje,jak wiele innych afer. Na jakim etapie jest ta cała afera?.
        • map4 Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 17.10.05, 09:54
          Gość portalu: marysia napisał(a):

> Na jakim etapie jest ta cała afera?

Na razie tej afery nie ma.

Nie wydaje mi się również, żeby po wyborach drób zainteresowany był grzebaniem w
          brudach koalicjanta. Ta afera przyschnie aż do momentu w którym koalicja zacznie
          się rozpadać.

Niemcy nazywają to zjawisko "Realpolitik".
    • Gość: cisza Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 10:43
      Coś ucichło. Czyżby kolejny wątek łowczy z nagonką?
    • kkopytko Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 17.10.05, 09:46
      Mnie najbardziej interesuje ta część. Czy może ktoś potwierdzić lub stanowczo
      zaprzeczyć?

„...Work Service według naszych informacji została dofinansowana przez
      pieniądze pozyskane z Unii Europejskiej. To była kasa na wspomaganie programów
      zwiększających zatrudnienie. We Wrocławiu kasę z Unii rozdziela tutejszy
      układ miejski, zdominowany przez… Platformę Obywatelską..."
      • map4 Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 17.10.05, 11:46
        kkopytko napisał:

> Mnie najbardziej interesuje ta część. Czy może ktoś potwierdzić lub stanowczo
        > zaprzeczyć?
        >
        > „...Work Service według naszych informacji została dofinansowana przez
        > pieniądze pozyskane z Unii Europejskiej. To była kasa na wspomaganie programów
        > zwiększających zatrudnienie. We Wrocławiu kasę z Unii rozdziela tutejszy
        > układ miejski, zdominowany przez… Platformę Obywatelską..."

Tak się akurat składa, że na stronie internetowej dostepne są uchwały RKS,
        (zporr.dolnyslask.pl/rks.htm), brak natomiast załączników do nich.

W uchwałach są ogólnie dostępne pierdoły, a w załącznikach konkretne projekty,
        wnioskodawcy i kwoty. Teraz już wiecie, dlaczego załączników do uchwał w
        internecie brak ;-)

Mnie natomiast interesuje coś innego.
        Skład regionalnego komitetu sterującego (m.in. ):

18. Emilian Stańczyszyn Burmistrz Polkowic

32. Ks. Stanisław Krzemień Konferencja Episkopatu Polski

34. Andrzej Jaroch AZS Politechnika Wrocławska

W jaki sposób oskarżony Emilian S. siedząc w tiurmie bierze udział w pracach
        RKS ? Czy na posiedzenia jest doprowadzany z aresztu ?

Co we władzach komitetu powołanego przez władze ciągle jeszcze świeckiego
        państwa robi przedstawiciel Konferencji Episkopatu Polski ?
        (www.zporr.dolnyslask.pl/zal/rks/UMWD%20uchwala%20o%20powolaniu%20RKS%20wersja%20jednolita.pdf)
        Par. 2, Punkt 1, litera "o".

No i wreszcie pozycja 34 spisu osobliwości: Andrzej były wiceprezydent Jaroch -
        chwilowo w przechowalni o nazwie Politechnika Wrocławska.
        Kto go tam zgłosił ? Czy ktoś się do niego przyznaje ?
        • map4 Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 17.10.05, 11:49
          map4 napisał:

Raz jeszcze, tym razem działające linki:
          zporr.dolnyslask.pl/rks.htmwww.zporr.dolnyslask.pl/zal/rks/UMWD%20uchwala%20o%20powolaniu%20RKS%20wersja%20jednolita.pdf
          • map4 Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 17.10.05, 11:52
            map4 napisał:

> Raz jeszcze, tym razem działające linki:

Co jest ?

link1

<a
            href="www.zporr.dolnyslask.pl/zal/rks/UMWD%20uchwala%20o%20powolaniu%20RKS%20wersja%20jednolita.pdf">
            link 2 </a>
        • map4 Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 17.10.05, 11:56
          map4 napisał:

zporr.dolnyslask.pl/rks.htm,

Oraz drugi link ...
          <a
          href="www.zporr.dolnyslask.pl/zal/rks/UMWD%20uchwala%20o%20powolaniu%20RKS%20wersja%20jednolita.pdf"
          target="_blank">www.zporr.dolnyslask.pl/zal/rks/UMWD%20uchwala%20o%20powolaniu%20RKS%20wersja%20jednolita.pdf</a>
          • Gość: Łoś_bimbacz o pieniądzach_ z_ U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:12
            pieniądze z unii to forma pomocy publicznej, która z definicji powinna byc
            jawna. To przetarg, taki sam jak inne przetargi. Jako przedsiębniorca,
            chętnie bym wiedział, kto dostał ( np. mój konkurent) i jaką kwotę.
            Takie intuicyjne myślenie, wszycy wiemy, że Karaków dostał na coś tam, a
            Wrocław na Szewską. Jakaś gminna tuba niech podejmie wyzwanie i zdementuje te
            insynuacje.
      • brat44 Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 17.10.05, 11:54
        kkopytko napisał:

> Mnie najbardziej interesuje ta część. Czy może ktoś potwierdzić lub stanowczo
        > zaprzeczyć?
        >
        > „...Work Service według naszych informacji została dofinansowana przez
        > pieniądze pozyskane z Unii Europejskiej. To była kasa na wspomaganie
        programów
        > zwiększających zatrudnienie. We Wrocławiu kasę z Unii rozdziela tutejszy
        > układ miejski, zdominowany przez… Platformę Obywatelską..."

A to juz pierdoły, bo kasę dzieli Urząd Marszałkowski, cały post to jedna
        wielka manipulacja;-)

A już najdebilniejsze jest stwierdzenie, że jeżeli pomówienie jest ostre to
        musi być w nim ziarno prawdy, no cóż... misiowy rozumek.

• kkopytko O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 17.10.05, 12:00
          A czy orientujesz się może czy takie dofinansowanie dla Work Service było?
    • Gość: gość Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U IP: *.pl 17.10.05, 12:04
      co tu dużo mówić... Zarówno Schetyna jak i Misiak.. kto ich zna, potwierdzi bez
      mrugnięcia okiem - są tam gdzie są cudze pieniądze. A przewałka z obchodami
      Wrocławskiego Millenium.. dlaczego została niewyjaśniona?
      • Gość: Wrocławianin Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.05, 12:25
        Świetne żródło - "Fan Śląsk" - czyli pisemko w wersji internetowej
        pseudokibiców Śląska, dla których nie liczy się mecz na boisku, tylko pojedynki
        na trybunach i poza nimi. Ustawki, walki, bicie policji oto ich ulubione
        tematy. "Fan Śląsk" - propagandowa tuba niejakiego świeżo upieczonego posła
        Pardy z LPR. Czy chłopcy z Oporowskiej mają konkretne dowody na to co piszą? Bo
        jeżeli nie, to mogą mieć kłopoty z wymiarem sprawiedliwosci, a wtedy to nawet
        poseł Radek im nie pomoże. Choćby rzucił się po raz kolejny na ziemię i się po
        niej tarzał. A co z Bartusiem Nowotarskim, wielkim przyjacielem "Fan Śląsk"? O
        nim nic nie napiszą? A szkoda :)
        • kkopytko O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 17.10.05, 12:33
          Źródło jest takie jakie jest chociaż z doświadczenia wiem że więcej z tego
          źródła dowiem się o prawdziwych faktach niż z Gazety Wyborczej dlatego pytam
          się po raz kolejny czy ktoś coś na ten temat wie i czy firma Work Service
          otrzymała dofinansowanie z UE?
          • Gość: marysia Re: O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.10.05, 13:11

Na tym forum tego się nie dowiesz gazeta jest bardzo stronnicza i na pewno Ci
            nie udzieli żadnych materiałów w celu rozwikłania sprawy, informacje
            niepochlebne na temat członków PO lub ich kandydata na prezydenta p.Tuska są
            usuwane (tak jest na forum Warszawskim), albo poruszając temat nie po ich myśli
            zaraz wpisują się klakierzy, robiąc z autora i jego wątku pośmiewisko.
            Przyjdzie czas, a wielcy znowu będą malutcy, a może nawet oddadzą, co sobie
            bezprawnie przywłaszczyli.

Na temat Kaczyńskiego i PIS-u można tam psy wieszać, wtedy to jest dobrze, ba
            nawet bardzo dobrze.
            • Gość: Wrocławianin Re: O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.05, 13:31
              To nie redakcja Wyborczej, tylko "Fan Śląsk" powinien przedstawić konkretne
              dowody na to co pisze. Ale raczej bym się tego po nich nie spodziewał. Mogą ci
              za to napisać o kolejnej ustawce, wyjeżdzie na mecz, ilu ich pojechało i czy
              bili się kimś i była zadyma czy nie. Albo mogą ci napisać laurkę o Radosławie
              Pardzie.
              • Gość: marysia Re: O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.10.05, 13:39

Lepiej spróbuj napisać o Misiaku, Schetynie i Sidorowiczu (romeo za pięć
                groszy, obdarowujący nie swoim) - oczywiście ten temat też na tym forum został
                przemilczany.
                • kkopytko Re: O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 17.10.05, 15:11
                  Że redakcja o tym nie napisze to ja jestem pewien. Natomiast chciałem się
                  dowiedzieć, bo dużo osób na tym forum interesuje się polityką i politykami czy
                  przypadkiem ktoś coś wie o dofinansowaniu Work Service?
    • qbekq Coś w tym musi być. Nawet w Wyborczej piszą. 18.10.05, 11:44
      Coś w tym musi być. Nawet w Wyborczej piszą że w Śląsku czegoś się obawiają.

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35755,2936698.html
      "...Już wcześniej, bo do końca sierpnia, kluby miały przedstawić audyt i
      zaświadczenia o niezaleganiu w ZUS, Urzędzie Skarbowym oraz zawodnikom i
      pracownikom. Klubem, który najbardziej protestował przeciwko obowiązkowemu
      audytowi, był... Śląsk. Został jednak przegłosowany.
      - Głos pana Schetyny jest tak samo ważny, jak każdego innego przedstawiciela
      klubu. A ich jest 14 - opowiada jeden z uczestników spotkania. ..."
    • truten.zenobi Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 18.10.05, 12:02
      z tego co wiem(!) to takie dotacje otrzymywali. Byłem kiedyś na szkoleniu
      poświeconym dotacjom z UE i firma WS była podawana jako pozytywny przykład że
      te dotacje można uzyskać.
      Pewnie można to sprawdzić!
      Pozostałych rewelacji nie potwierdzam bo nie wiem! Ale wcale bym się nie
      zdziwił gdyby w znacznej części okazały się prawdziwe.

A jeśli chodzi o p. Misiaka to warto by tez się zainteresować jego poczynaniami
      w samorządzie studenckim AE ;)

„Jak se wybraliśmy tak se będziemy mieli!”
      • Gość: marysia Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.10.05, 13:34

W chwili obecnej są nietykalni tzw. święte krowy i wszystko im umknie jak zły
        sen, chociaż prawdopodobnie dobrze śpią i nieźle się bawią, mając w głębokim
        poważaniu to, co obywatele o tym wszystkim myślą, bo w innym przypadku ktoś to
        został zdemaskowany i skompromitowany swoimi poczynami politycznymi w oczach
        całego narodu głęboko by się zaszył gdzieś np. Puszczy Białowieskiej, ale jak
        wszyscy wiedzą nie mamy do czynienia z ludźmi honoru.

Ř A jeśli chodzi o p. Misiaka to warto by tez się zainteresować jego
        poczynaniami
        >
        > w samorządzie studenckim AE ;)

Warto też poczytać umowy o pracę w WS , które młodzież podpisywała zmuszona
        bezrobociem na bajońskie kwoty jak na realia Polaka szaraka i młodego
        człowieka, a jest to taka sumka 50 tys. odszkodowania dla tej firmy w razie
        podjęcia pracy przed upływem pół roku.
        Najpier ponoć otworzył firmę z funduszy z UE, które miały być przeznaczone dla
        bezrobotnych, a potem tymże dzieciakom dawał (nie wiem czy tak czynią dalej)
        takie świsteczki, a one szczęśliwe że mają pracę za kilka marnych zł
        podpisywały takie umowy szczęśliwe, że w końcu mają pracę na kilka miesięcy.
        • truten.zenobi Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 18.10.05, 15:50
          Ja na całe szczęście nie musiałem nigdy nawet sie zastanawiać nad pracą w WS
          tak wiec niewiele wiem o tej firmie.
          Za to rozśmieszały mnie rady tych panów dla bezrobotnych i szukających pracy.
          Są to ludzie (z tego co wiem) którzy nigdy nie pracowali w normalnej firmie,
          nigdy też nie prowadzili normalnej firmy (firmy która funkcjonuje dzięki swoim
          klientom a nie układom i dotacjom) nie zaczynali od zera i nie wiedzą jak to
          jest uczyć się, pracować, itp.

Za to są bardzo dobrzy w wykorzystywaniu pracy innych, świetnie funkcjonują w
          różnych dziwnych układach i biurokracji, potrafią się zawsze ustawić.

Tak więc ich rady sprowadzały się do truizmów i sloganów – ale swoją rubrykę w
          GW mieli (ciekawe na jakich zasadach??????)
      • kkopytko Re: _____O_Schetynie,_Misiaku_i_pieniądzach_ z_ U 19.10.05, 23:13
        truten.zenobi napisał:

> z tego co wiem(!) to takie dotacje otrzymywali.

Czyli coś w tym jest co piszą. Co prawda nie jest niezgodne z prawem
        sponsorowanie drużyny przez firmę która otrzymuje dotacje z UE ale w tym
        wypadku gdzie powiązania polityków są tak oczywiste jest według mnie wysoce
        niemoralne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka