1990

(5 wyników)
  • daty skrajne, bo na 326 osób z 1981 jest 1 osoba a z 1990 - 3. Większość to lata 1988-1989 (40 osób miało tylko jedno imię). Na szczycie listy plasują się: Katarzyna 28 Magdalena 21 Anna 19 Aleksandra 15 wśród męskich (ich mało, bo to "babski" kierunek): Michał 5 Aleksander 5 Marcin 4 Mateusz 4 pojedyncze są: Andrzej, Angelika, Anita, Anton, Artur, Bartłomiej, Bartosz, Dagmara, Dariusz, Elżbieta, Fabiola, Hanna, Irena, Iwona, Jan, Jonatan, Karina, Karol, Ksenia, Laureen,...
  • Moja stara klasa: Agnieszka Anna Karolina Katarzyna (3) Magdalena Małgorzata Marta Martyna Natalia + Laura, Syndi, Estera (nie z mojej klasy, ale wyróżniające się na tle reszty) Adam Arkadiusz Dariusz Grzegorz (2) Krzysztof Marcin Mateusz Michał (2) Patryk Piotr Rafał Robert Szymon Tomasz Nowa klasa: Agata Agnieszka Aleksandra Alicja Angelika Anna Barbara Betina Bogna Daria Elżbieta Joanna (2) Karolina Katarzyna Magadalena Małgorzata Marta Moni...
  • Dziewczyny : Katarzyna Magdalena Weronika Paulina Iwona Monika Laura Olena Jagna Angelika Klaudia Olga Aleksandra Anna 3x Swego czasu : Maria,Alicja,Aneta i jeszcze jedna Anna Chłopaki: Aleksander Roland Maksym Piotr Tomasz Adam Tobiasz Patryk Swgo czasu : Wojciech Pamiętam,że na początku liceum po raz 1szy usłyszałam imię Olena - myślałam, że się wówczas przesłyszałam i jest Leną ;)
  • Zastanawiałyśmy się właśnie z Abielą, co spowodowało nagłą popularność imienia Patrycja, która rozpoczęła się w latach 70. Liczby wyglądają tu bardzo ciekawie: - do roku 1920 mamy jedną Patrycję, potem przez 10 lat żadnej; - w latach 30. - 3 Patrycje, potem przez 10 lat znów żadnej; - w latach 50. 13 nadań, w 60. - 246, az tu nagle w latach 70. właśnie - 10 693 nadania, w 80.- aż 36 tysięcy, a w latach 1990-94 - 22 tysiące. Już nawet Oliwia miała więcej nadań, bo w kazdym dziesi...
  • Czy ktoś zna może pochodzenie i znaczenie tego męskiego imienia? Wydaje mi się, że to imię biblijne, ale nic więcej nie wiem. A znam aż trzech Arielów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.