1991

(4 wyniki)
  • Porównajcie jak zareagowało USA 17 lat temu, gdy odbijali Kuwejt z rąk irackich, zrównali Irak z ziemią, zamordowali w dywanowych nalotach 100tys cywilów, zrujnowali kraj gospodarczo, wycofujące się z Kuwejtu wojska zmasakrowali. Porównajcie to do odbijania Osetii z rąk Saakaszwilego. Już sobie wyobrażam ten jad lokalnych rusofobów gdyby Rosja w Gruzji postąpiła choć w 1/10 w tak barbarzyński sposób jak USA w przypadku Iraku w 1991 roku.
  • Ostatnio znalazłem wzmianki na temat lotów bojowych samolotów myśliwskich MiG-31 Radzieckiego Lotnictwa nad Iranem w czasie pierwszej wojny Irackiej! Nie stety są to bardzo fragmentaryczne informacje! Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Interesuje mnie każda informacja!:) Z tego co mogłem w swoich źródłach wyczytac można wywnioskowac dwie rzeczy: - Była to akcja na specjalne życzenie Iranu co by Amerykanie nie zapuszczali się za daleko(MiGi-31 chroniły granicę powietrzną Irańsko...
  • Niedawno w prasie byal wzmianka o konferencji prasowej naczelnika parlamentu CZeczenskiej Respubliki Tausa Dzabrailowa, ktory nazwal wyniki demograficzne wojny w Czecznie. Wiekszosc czytaczy nie zwrocilo uwagi na wazny i "nielogiczny" fakt: ze 150-160 tysiecy czlowiek, ktorzy zgineli w czasie obuw ojn, tylko 30-40 tysiecy byli Czeczencami! Czyli w respublice, gdzie wiekszosc staniwia Czeczency, po jakies dziwnej przyczynie zgineli jako pierwsi inne narody "nieczeczenscy". Mowiac ...
  • Wg oświadczeń irackich, więc na pewno nie zawyżonych: gaz musztardowy 2850 ton tabun 210 ton sarin 795 ton VX 3,9 tony biologiczna: wąglik 2200 galonow (po 3,78 litra jesli amerykanski galon) botulina 5000 galonów rycyna 3 gal. gangrena 89 gal. aflatoksyny 581 gal. Gdzie to ukryto? Jak mozna to zneutralizować? Czy za 100 lat będzie grożne? When Iraq accepted the terms of the 1991 Gulf War cease-fire agreement, it agreed to destroy all its weapons of mass destruction...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna