Forum   1991

1991

(189 wyników)
  • Możecie sobie wyobrazić taką scenkę. Siedzę w fotelu i oglądam film "Widziadło". Jest wieczór 2 listopada 1991 roku. W filmie tym pokazana jest taka scenka jak facet ( w tej roli Roman Wilhelmi) wyjeżdża ze stajni, zahacza głową o belkę w drzwiach i ginie. Nie wiem jaki impuls spowodował to, że powiedziałam głośno: - I wyobraźcie sobie, że już więcej tego faceta nie zobaczycie w żadnym filmie A następnego dnia - 3 listopada 1991 podano wiadomość, że Wilhelmi zmarł (o tym, że chorował w og...
  • Walerian Janusz Pańko (ur. 8 października 1941 w Turzym Polu, zm. 7 października 1991 w Słostowicach) – polski prawnik, nauczyciel akademicki, poseł na Sejm X kadencji, prezes Najwyższej Izby Kontroli.
  • Do dzisiaj pamiętam jak 2 listopada 1991 roku oglądałam film "Widziadło". Chyba wszyscy pamiętają tę scenę jak Wilhelmi wjeżdża do stajni i ...zostaje bez głowy. Wówczas wbiłam się w fotel i zażartowałam w angielskim stylu: "No i teraz już go nie zobaczycie w żadnym filmie" A następnego dnia usłyszeliśmy informację, że Wilhelmi zmarł. Nikt nie wiedział, że chorował bo wówczas się jeszcze nie mówiło głośno o tym, że ktoś choruje.
  • Posłowie KPUD pytają ministra spraw wewnętrznych GW 171, wydanie z dnia 24/07/1991 , str. 2 Na jakiej podstawie Jarosław Kaczyński miał wgląd w akta MSW dot. agentów SB – ministra Henryka Majewskiego pytają Jarosław Kapsa i Janusz Okrzesik. Skąd Kaczyński zna akta SB Henryk Majewski w Sejmie nt. znajomości przez Jarosława Kaczyńskiego akt MSW czyli agentów SB. „Życie Warszawy” Może ktoś wie co chodziło.
  • Freddie Mercury, właściwie Farrokh Bulsara (ur. 5 września 1946 w Stone Town na Zanzibarze, zm. 24 listopada 1991 w Londynie) – wokalista rockowy i autor tekstów, frontman brytyjskiej grupy Queen. Wielokrotnie wyróżniany tytułem jednego z najlepszych wokalistów w historii muzyki popularnej, autor takich piosenek jak "Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions", "Somebody to Love", "Killer Queen" czy "Crazy Little Thing Called Love". Zmarł z powodu powikłań wywołanych przez AIDS.
  • 24 listopada 1991 roku zmarł Freddie Mercury, wokalista grupy Queen. I tu za Wikipedią: pl.wikipedia.org/wiki/Freddie_Mercury Quenn - jeden z najwybitniejszych zespołów w historii muzyki rozrywkowej. Krzysztof
  • hascofungin napisał: > Witam! > Licze na wasza pomoc: > Mam opla kadetta 1.4 z 1991 roku. > Dzis wystapil pewien problem ktorego przyczyny nie znam, mianowicie wóz zaczal > pracowac na trzy zamiast na cztery cylindry. Zauwazylem ze rok temu gdy > zrobilo sie cieplej zachowywal sie podobnie, niestety nie pamietam co wtedy > zrobilem zeby pozbyc sie tego problemu! Co moze byc tego przyczyna, moze to > nie ma w ogole zwiazku z ta zmiana temperatury?!...
  • osoby mogące mi pomóc proszę o kontakt mk@hm.pl
  • Porównajcie jak zareagowało USA 17 lat temu, gdy odbijali Kuwejt z rąk irackich, zrównali Irak z ziemią, zamordowali w dywanowych nalotach 100tys cywilów, zrujnowali kraj gospodarczo, wycofujące się z Kuwejtu wojska zmasakrowali. Porównajcie to do odbijania Osetii z rąk Saakaszwilego. Już sobie wyobrażam ten jad lokalnych rusofobów gdyby Rosja w Gruzji postąpiła choć w 1/10 w tak barbarzyński sposób jak USA w przypadku Iraku w 1991 roku.
  • 8 sierpnia 1991 r. około godziny 18 maszt Radia Warszawa zawalił się. Trwały wtedy prace remontowe, a za główną przyczynę katastrofy przyjęto nieprawidłowe napięcie odciągów. Maszt Radia Warszawa był najwyższa konstrukcją kiedykolwiek zbudowana przez człowieka. Liczył sobie niemal 647 m wysokości, czyli o 140 więcej niż Tapei 101. ------------------------ pieprzone cywile
  • Kolejna tajemnicza śmierć.Tyle lat minęło a afera FOZZ ciągle nierozwiązana.POlska to dziki k-raj.
  • jak w temacie, interesuje mnie średnie wynagrodzenie brutto (google zawiodło). ewentualnie przykłady cen. ile np. kosztowała flaszka czystej, chleb, paczka fajek, buty, piwo, tani samochód, telewizor....
  • Czy ktoś mi może zdradzić jak mniej więcej kształtowała się popularność tego imienia w latach osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych? Ostatnio, gdzie się nie ruszę, spotykam ze 4-5 Mart, urodzonych prawdopodobnie w drugiej połowie lat osiemdziesiątych. Czy przypadał wtedy jakiś szczyt popularności tego imienia?
  • Witam posiadam wino Volnay z 1991 roku henri de boileau Francuskie juz zaraz po nowym roku bedzie leciał 18 rok , czy jest coś warte? jak tak to ile? Dziekuje za pomoc Pozdrawiam
  • Czy ktoś się znajdzie? :) Klasa F, o profilu ogólnym z j. angielskim. Wychowawca: p. Barbara Kadłuczka.
  • Jakie to są? Pytam, bo jestem z tegoż rocznika i chciałabym dowiedzieć się ile dziewczyn w mojej nowej klasie nosi modne imiona.
  • i oszczędzają pieniążki? Założyliśmy z mężem dla naszego syna fundusz. Sa na niego wpłacane pieniądze z chrzcin i teraz z pierwszych urodzin. Oprócz tego mamy tak zwaną świnkę na nieprzewidzianie, nieplanowane i przypadkowe wydatki-każdy wrzuca tam kilka drobnych z portfela.
  • Czy warto kupić BMW 524 TD z 1991 r w idealnym stanie za 13 tys. zł. sprowadzone i zarejestrowane z przebiegiem 200 tys. zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna