aborcja

(27 wyników)
  • Jestem studentką socjologii Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Potrzebuję wsparcia dla realizowanego przeze mnie projektu badawczego - chcę spróbować pokazać, w jaki sposób najbliższe i dalsze otoczenie Kobiet myślących o dokonaniu aborcji wpływa na to, że podejmują One tę decyzję - lub na to, że tego nie robią. Mam także nadzieję dowiedzieć się, kto ma na tę decyzję największy wpływ. Planuję przeprowadzić anonimowe badanie, dotyczące powyższych kwestii – chciała...
  • czy ktos moze mial takie odswiadczenia? jakie to moze miec skutki dla dziecka?
  • Wrzucam info z grupy dyskusyjnej pro-choice, podajcie dalej: JUTRO (wtorek 14-ego) O G.16:00 POD SEJMEM ZBIERAJA SIE KOBIETY, ZEBY ZROBIC ZBIOROWY COMMING OUT, ALBO MOWIAC PO POLSKU - PRZELAMAC TABU I MILCZENIE, PRZYJDA Z TABLICZKAMI Z NAPISEM "MIALAM ABORCJE" - OPROCZ TEGO BEDZIE TRANSPARENT Z NAPISEM "ABORCJA - PRAWEM KOBIET" W PIECIU JEZYKACH. Postanowilysmy nie czekac az zrobia to znane kobiety, ktore okazaly nie nienamawialne na razie. Nie czekamy. Zaczynamy. Byc moze bedzie ...
  • Witajcie. Będąc nastolatką miałam aborcję. Było to kilkanaście miesięcy temu. Od tamtej pory nie byłam ani razu u ginekologa. Boję się, że może powiedzieć, że już nigdy nie będę mogla mieć dzieci, albo coś takiego... Aborcję robiłam sama - dopochwowo tabletkami (misoprostol). Skrzepy wypływały mi 7-8 miesięcy po "zabiegu". Okresy mam bardzo nieregularne, zawsze miałam nieregularne, nawet przed "tym". Ostatnio zauważyłam jeszcze 2 małe skrzepy na podpasce... Zaczęłam się denerwować......
  • Aborcja(27)

Jestem po niechcianej aborcji.Chlopak meczyl mnie ponad miesiac i w koncu dopial swego.Od momentu zabiegu mam plamienia,krwawienia(juz 3 tyg).Teraz zbiera mi sie jakis plyn w macicy.Co to moze oznaczac?Lekarz twierdzi,ze nic groznego.
  • Aborcja(13)

Zapraszam do ściągnięcia ciekawych ulotek o aborcji - są tu: www.ds.wszechpolacy.pl
  • Niedawno znalazlam dosyc ciekawa strone o ABORCJI. Osobiscie dowiedzialam sie kilku istotnych faktow np. czy wiecie, ze 61% Polakow jest za zlagodzeniem ustawy, a ja zawsze myslalam, ze naleze do jakis wypaczonych wyjadkow;-) Wczoraj odbywala sie debta w programie "Debata" ;-) Tam z kolei dowiedzialam sie, ze w latach 90 zebrano milion trzysta glosow poparcia pod wnioskiem o przeprowadzenie referendum w tejze sprawie i co i panstwo poslowie, kolejny raz wybrali rozwiazanie za Nas....
  • prawy.pl/czytaj.php?id=2399&pocz=0&xx=&dz=nowosci dla wielu to pewnie zaskakujące, co?
  • Co sądzicie na temat legalizacji aborcji??? Wiem...co zaraz wszyscy napisza, ale przeciez aborcja - to nie tylko dziecko. To również matka!!! To również matki uczucia, przede wszystkim jej tragedia!!! Nie popieram aborcji! Ale staram sie zrozumiec te kobiety! Dla nich to było jedyne wyjscie...dla nich, dla tych kobiet własnie to chyba najwieksza tragedia...to one musza zyc pozniej z tym wrednym uczuciem, z tym wstretem do samej siebie, z komplikacjami, bardzo czesto z niemoznoscia...
  • Aborcja(15)

Mam dopiero 18 lat i jestem w ciazy.Nie msm warunkw niestety na wychowanie i utrzymanie dziecka. Gdzie moglabym dokonac zabiegu przerwania ciazy?I do korego tygodnia zabieg taki jest mozliwy. Blagam POMOZCIE!!
  • Jestem męzatką z 4,5- letnim synkiem. W sobotę miałam z mężem stosunek bez zabezpieczenia.Ostatnio nie układa się między nami i nie jestem pewna czy chce mieć kolejne dziecko. Mam pytanie, czy zażycie Postinoru to ABORCJA? Jesli tak to nie będę potrafiła tego zrobić i żyć z ta myśla!!!Jestem zła na siebie,że w ogóle tak myslę. Mąż chce tego dziecka, ja nie wiem!!!Minęło ok 50 godz. Nie mam dużo czasu na podjęcie decyzji.Czy wystąpienie krwawienia po zażyciu tej tabletki oznacze,że...
  • Jestem w bardzo trudnej sytuacji. Jestem w 6 tygodniu ciąży. Zawiodła prezerwatywa. Niestety - nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciązy przeszłam kurację antybiotykami, ktore są absolutnie zabronione podczas ciąży, bo uszkadzają płód. Zdecydoałam się więc na aborcję - legalną. Dodam, że na partnera nie mam co liczyć. Gdzie mam się zgłosić???? Barbara
  • Znalazłam taką stronę dotyczącą aborcji medycznej w Polsce. www.aborcja.com.pl www.aborcja.com.pl/ Co myślicie na temat opisywanych tam leków? Jestem w "potrzebie" i szukam możliwości farmakologicznego usunięcia ciąży. pozdrawiam margreg2
  • Od razu zastrzegam, że kieruje mną ciekawość i nie jestem w ciąży. Moja koleżanka jest w ciąży, to najprawdopodbniej 15 tydzień. W tym tyg. miała pierwsze Usg, wszystko wygląda ok. Mimo to zapytała lekarza o badania prenatalne, a ten odpowiedział krótko: Nie ma co ich robić,bo gdyby wyszły źle to już i tak za późno na aborcję. hmm.. Jeśli to prawda to dlaczego tak późno kieruje się kobietę na pierwsze USg, które chyba pokazuje, że dziecko może urodzić się nie zdrowe?? A może ten ...
  • Czy ktos moze mi wyjasnic jaki jest zwiazek miedzy zazywaniem tabletek wywołujacych okres a aborcja? Bo z tego co wiem to tabletki na wywolanie okresu podtrzymuja ciaze, wywoluja okres tylko wtedy kiedy kobieta nie zostala zaplodniona.Mimo to spotkalam sie z opinia ze te tabletki powoduja "usuniecie ciazy"
  • Aborcja(6)

JA chcialam potwornie tego dziecka.Moi rodzice tez.Tata plakal 4 dni po zabiegu.Balam się,ze on bedzie z inna,a ja sama z dzieckem.I to tak bolalo..a obiecywal,ze bedziemy razem po wszystkim,,i zostawil mnie i tak..Zyje tylko dzieki SEronilowi i Afobamowi..A na sen Stilnox.Ale jak dlugo tak mozna????
  • gdyby ktoras z was (nie zycze nikomu) dowiedziala sie ze dziecko bedzie mialo jakas bardzo powazna wade genetyczna, usunela by ciaze?
  • Miałam dwie aborcje(uzasadnione),oraz jedna operacje usuniecia torbieli.Czy to mogłoby spowodować bezpłodność?
  • Interesuje mnie jak dlugo trzeba czekac od dnia usuniecia ciazy, kiedy mozna znowu sie kochac? Slyszalam o 2 tygodniach, czy to prawda? Prosze darujcie sobie zlosliwe komentarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się