Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      aborcja

aborcja

(11 wyników)
    • Witam, czy jeżeli są wskazania z medycznego punktu widzenia do aborcji i taka ciąża zargraża np. życiu matki czy ogólnie jej zdrowiu, to czy lekarz ze względu na przekonania religijne ma prawo odmówić?
    • Po co liberalizowac ustawe antyaborcyjna, skoro w Polsce nie ma lekarza, ktory zgodzilby sie zrobic aborcje. Ustawa nie zmieni sumienia. Prawda?
    • W felietonie Magdaleny Środy zatytułowanym: "Mój PRL": www.wprost.pl/ar/203317/Moj-PRL/ przeczytałem, że PRL pozwalała na swobodne aborcje. Wprawdzie własnych doświadczeń w tym zakresie nie posiadam, ale też nie odniosłem wrażenia, by w Polsce mojej młodości na potęgę usuwano ciąże. Chętnie poznam opinie profesjonalistów o aborcjach i ich dostępności w tamtym czasie ...
    • Aborcja(152)

Dzisiaj jak Roman Giertych mowil o ochronie zycia poczetego to sobie tak pomyslalem ze PiS moglby jakas zajac sie tymi wszystkimi prywatnymi gabinecikami ktore tworza podziemie aborcyjne. Zeby jakos odslonic bardziej ten problem i zobaczyc jak to wszystko wyglada. Czy moje dywagacje sa nieco kosmiczne? pozdrawiam:)
    • "Gazeta Krakowska": Ginekolog z Olkusza wmawiała swoim pacjentkom, że są w ciąży i przeprowadzała fikcyjne zabiegi aborcyjne. Koszt takiego zabiegu oscylował między półtorej a dwoma tysiącami złotych. Od innych kobiet lekarka miała wyłudzić prawie 6 tys. zł za przeprowadzenie badań cytologicznych, których w rzeczywistości też nie robiła Najpierw policja z Olkusza a potem Prokuratura Okręgowa w Krakowie poszukiwały kobiet, które miały być oszukane przez lekarkę. Nieoficjalnie wiadomo...
    • "Tabletki antykoncepcyjne, "pigułki po stosunku", prezerwatywy, spirale być może już niedługo znikną z niektórych aptek. Dlaczego? Są farmaceuci, którzy nie chcą ich sprzedawać. Wielkopolscy posłowie uważają, że to absurd. Farmaceuci ze Stowarzyszenia Farmaceutów Katolickich starają się o zmiany w prawie. Walczą o swoje sumienia i domagają się zawarcia kaluzuli w prawie farmaceutycznym, która pozwalałaby na "powstrzymanie się od wykonywania praktyk zawodowych nie- zgodnych z jego sumieniem". ...
    • aborcji www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Ginekolog-zatrzymany-za-naklanianie-do-aborcji,2885,2.html * Oferował każdemu z policjantów kilkusetzłotową łapówkę; proponował, by ktoś inny dmuchnął za niego w alkomat. Badanie wykazało w jego krwi prawie promil alkoholu.* :))))))))))
    • "Rozwiązanie umowy o pracę i pozbawienie licencji pielęgniarskiej – usłyszała Cathy Cenzon-DeCarlo, gdy sprzeciwiła się asystowaniu przy aborcji 22-tygodniowego dziecka." www.fronda.pl/news/czytaj/usa_pielegniarka_walczy_ze_szpitalem_ktory_zmusil_ja_do_asystowa I ja to rozumiem. W szpitalu, gdy często trwa walka o życie człowieka i liczą się sekundy, nie ma miejsca na dyskusje podwładnego z przełożonym. Jak w wojsku. Pracownik kwestionujący służbowe polecenia przełożonego w ka...
    • PERYSKOP Newsweek numer 02/03, strona 2. Aborcja na fali Prawo Do Polski ma zawinąć pływająca klinika aborcyjna. Przedstawicielki organizacji kobiecych rozmawiały o tym z Rebeccą Gomperts, założycielką fundacji Kobiety na Falach. W tym tygodniu upływa dziesięć lat od wprowadzenia w Polsce ustawy antyaborcyjnej. O tym, że należące do najsurowszych w Europie przepisy trzeba zmienić, mówił dwa tygodnie temu sekretarz generalny SLD Marek Dyduch. Okazało się, że włożył kij...
    • oinie o tym szpitalu sa bardzo rozne a ja mam sie tam zglosic na kolposkopie i lyzeczkowanie, dlatego mam pytanie czy moze ktoras z was miala tam wykonywane takie zabiegi?? prosze o opinie
    • 6 lat za dzieciobójstwo Karę 6 lat więzienia wymierzył bydgoski sąd matce, która w odstępie roku zamordowała dwójkę swoich nowo narodzonych dzieci. Bydgoszcz Kobieta uczyniła to obawiając się, że porzuci ją konkubent. Do tragedii doszło w 1999 i 2000 roku w jednym z hoteli robotniczych na bydgoskim osiedlu Kapuściska. Mariola K. tuż po porodzie dusiła swoje dzieci, a zwłoki podrzucała do pobliskich śmietników. Wyrok nie jest prawomocny. PAP Prezerwatywy, pigulki......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się