aborcja

(13 wyniki)
  • aborcja(5)

Potrzebuję pomocy! Moja żona usuneła pierwszą ciążę trzy lata temu,od tego mometu zaczęły się problemy z zajściem w ciążę.Od dwóch lat leczymy się w Antrum Bytom i Urogen Tarnowskie Góry.Nistety żona nie przyznała się że usunęła ciąże, tylko że poroniła.U mnie wyniki są w normach u żony niby też a jednak cały czas nic z tego.Czy ktoś może mi w tym pomóc co mam dalej robić? Ja już tego psychicznie nie wytrzymuję!
  • aborcja(41)

Miałam 20 lat, poznałam wspaniałego (tak mi się wtedy wydawało) faceta. ona miał 39 lat, od kilku lat rozwiedziony. Szalona miłość, wspaniały sex (mój pierwszy mężczyzna), prezerwatywy lub stosunek przerywany i ... ciąża. Zawiózł mnie do lekarki (chyba kiedyś coś ich łączyło), po dwóch dniach zgłosiliśmy się na zabieg. Po 4 miesiącach znudziłam mu się. Mam 32 lata, od roku jestem mężatką (ale mieszkamy razem od 6 lat). mój MĄŻ - wspaniały człowiek ma 50 lat. Nie jest wulkanem sexu...
  • MARCINKIEWICZ CHCE ZROWNAC IN VITRO Z ABORCJA!!! i zakazac go w polsce - zaraz o tych bedzie w dzienniku w polsacie:(
  • moj maz tez. nie wiem, moze jestem jakas naiwna, moze to normalka, ze takie kliniki tez TO robia. dzis bylismy w klinice zajmujacej sie pomaganiem parom zajsc w ciaze. maja piekne ulotki, wszedzie o tym jak to pomagaja w walce z bezplodnoscia. pan doktor opowiadajac rozne historie powiedzial takze, ze nie mamy pojecia ile maloletnich pacjentek zglasza sie do niego w sprawie aborcji... czyli pan nie pomaga tylko zajsc w ciaze, ale takze i w usunieciu niechcianej ciazy. nie wiem, ...
  • Ostatnio weszłam sobie na stronę internetową pewnej warszawskiej organizacji kobiecej. I co tam przeczytałam: porady dla kobiet chcących dokonać aborcji (z adresami "dyskretnych" osób, które mogłyby ten "ciążący" problem rozwiązać...), porady psychologiczne dla kobiet po "zabiegu", pomoc dla kobiet z "tym problemem", będących w trudnej sytuacji finansowej... Czytałam to i skręcało mnie z bólu. Nie, nie dlatego, że traktują nas prawdopodobnie jak baby drugiej kategorii (bo przecież...
  • W informacjach na stronie kriobanku, odnośnie "Indukcji jajeczkowania i zabiegu inseminacji" przeczytałam, że : "Wzrost nie jednego, lecz kilku pęcherzyków zawierających kilka komórek jajowych zwiększa zdecydowanie szanse na ciążę pociąga jednocześnie za sobą większe ryzyko ciąży mnogiej. Stąd też konieczność monitorowania stymulacji ZAPOBIEGANIE ciąży mnogiej(...)" No, monitorowanie OK, ale jeśli usg pokaże, że jajeczek uwolniło się kilka, czyli szansa na ciążę mnogą jest większa...
  • Babeczki , przepraszam, że znów wracam do tematu, ale muszę się wygadać i gdzieś wyładowac złość. Właśnie to znalazłam na portalu gazety: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4773220.html I nawet nie chodzi mi o wypowiedź biskupów sprzeciwiającej się in-vitro (w końcu poglądy KK są mi znane), choć to, że piszą do paralemtu zakrawa na kpinę. Poraziła mnie natomiast wypowiedź pani Gronkiewicz- Waltz (zobacz video - pod tekstem). Nie dosyć, że mówi bzdury to jeszcze twierdzi, ż...
  • dziewczyny może to głupie pytanie ale w/g mnie to jest problem a ściśle wiąze się ze staraniami o dziecko.wypowiedzcie sie jezeli możecie skąd macie fundusze na prywatne leczenie,oczywiście zakładam ze wszystkie pracujecie tak jak i wasi męzowie ale nie ikrywajmy -prywatne starania o dziecko pochłaniaja znaczne oszczedności.czy w waszych miastach te wszystkie badania monitoringi wizyty sa w ramach kasy chorych?co maja zrobic osoby które czekaja na dziecko a nie maja funduszy na pr...
  • po prostu brak slow! wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,NRokita-maja-juz-psa-i-kota-zachcialo-im-sie-dziecka,wid,11256769,wiadomosc.html
  • Wrrrrr(4)

Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, jaka jestem wkurzona!!! Ratuneczku!!! Czy ktoras z Was ma kontakt do jakiegos warszawskiego lekarza z doswiadczeniem w prowadzeniu zagrozonych - albo tez dziwnych- ciaz? Znam parke debili, ktorej zachcialo sie aborcji farmakologicznej (nie wiedzialam, ze tak sie teraz nazywa zabijanie!!!), wykonanej bez powodzenia. Nikt teraz nie wie, jak dzieciaczek zareagowal na taka dawke swinstwa. W kazdym razie, dali sobie na wstrzymanie ...
  • Bardzo proszę o informację Was Kochane Dziewczyny, czy któraś z Was zna profesora? Dziękuję za informacje.
  • Właśnie to przeczytałam, zajrzyjcie. A oto fragmenty, chyba najbardziej bulwersujące: "Ponad 90 proc. przyczyn kobiecej bezpłodności związanych jest z uprzednią aborcją, używaniem spirali oraz chorobami przenoszonymi drogą płciową" "Nie można również przemilczeć faktu, że kobieta płaci cenę swojej naturalnej zdolności prokreacyjnej za określone sposoby zachowań seksualnych. Aborcja, antykoncepcja, choroby przenoszone drogą płciową - są to faktory, które wyznaczają cenę kobiec...
  • Wiem, że to nie miejsce ale nie mam z kim się tym podzielić. Właśnie dowiedziałam się od mojej koleżanki po ponad 10 latach znajomości że usunęła ciążę kiedy jej córka miała 3 miesiące... Mała ma teraz 6 lat więc to było właśnie 6 lat temu...Z jej mężem przyjaźnię się jeszcze dłużej - chodziliśmy razem do liceum. Podobno usłyszała wtedy nie ma mowy o drugim dziecku... i dostała kasę. Ja nie umiem teraz z nimi rozmawiać, nie potrafię nie patrzeć przez pryzmat tego co usłyszałam... ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się