Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      afty

afty

(7 wyników)
    • Można tu rozpatrzyć zastosowanie jednego z następujących leków homepatycznych: Staphysagria 15CH- dość systematycznie i dość długo 10 kulek raz w tygodniu Borax 5CH- Afty w jamie ustnej, na języku i na wewnętrznej stronie policzków. Pęcherzyki są piekące i bardzo bolesne Magnesia carbonica 5CH- Afty na policzkach, języku, wargach, uczucie kwaśnego smaku w ustach Sulfuric acid5CH- Afty, owrzodzenia z wysiękiem białawym lub żółtawym. Afty u niemowlęcia ze ślinieniem i wyczerpaniem. Dla tego...
    • afty?(5)

dziecie ma zapalenie wirusowe gardla i afty, dostalysmy kalium muriaticum, mamy smarowac aftinem, ale kiepsko nam to idzie-afty sa z tylu, nad "jezyczkiem", dwulatek zaciska zeby i nie wiem, ile z tego aftinu sie dostaje. wiadomo-jesc nie chce. co moglabym jeszcze zrobic, jak pomoc, zeby to swinstwo szybciej zeszlo? dziekuje
    • Afty(7)

Wrzuciłam "Afty" w wyszukiwarkę i znalazłam różne odpowiedzi. Dlatego też jeszcze raz pytam się - od sierpnia robią mi się afty - występują takimi rzutami - nie więcej jak 3 na raz. Robiłam wymaz - nie mam żadnych grzybów. Byłam też u specjalisty chorób dziąseł - biorę wit. B-complex, A+E, ale nie ma wybitnej poprawy. Teraz miałam przerwę 2 tyg. i wczoraj znów zrobiły mi się dwie. Może coś mi poradzicie???
    • Afta(6)

Na czubku języka wyszła mojej 9 letniej córce wielka afta. Jest juz od kilku dni, dziecko nie może jeść i płacze w nocy. Pomaga jej tylko zimna woda, albo wystawienie języka za okno. Moze cos mi poradzicie by usmierzyć ból??
    • Witam córka ma infekcje juz od 4tyg kaszel katar itp,leczona róznymi lekami ale jakos bez skutku do tego dziś doszła afta w buźce i opryszczka na wardze chciałam jej dac cos z homeopati no i wyczytałam ze moge dac thymuline a co z rhux toxicodendron? moge dac 2,5 letniej córce jesli tak to w jakich dawkach? nie moge nigdzie znalezc na forum dawkowania u dzieci pozdrawiam
    • Przegrzebałam wątki o dziąsłach i poraziła nie mnogość leków na tą przypadłość. Trzy dni temu zaczęły mnie boleć dziąsła, najpierw na górej szczęce po prawej stronie, w okolicach 4 i 5. potem w tym samym miejscu po lewej stronie. Z czasem ból i opuchlizna rozprzestrzeniała sie na prawie całą górną szczękę. I na dolną w okolicach 4 5 i 6. Dziąsła są spuchnięte, ale raczej twarde nie rozpulchnione, nie wyczuwam aby była tam ropa czy inna wydzielina. Nie krwawią, nie ma nieprzyjem...
    • Hej, moje dziecko ma w buzi taką dziwna rankę, dokoła czerwną a w środku jakby dziurka i coś białego, to jest na zewnętrznych górnych dziąsłach, więc na pewno nie jest to od ugryzienia, ale strasznie brzydko to wygląda i sie trochę przeraziłam. Może to pleśniawki albo jakieś afty, nigdy czegoś takiego nie miałam więc nie wiem jak to wygląda. Co z tym robić? Synek narzeka przy jedzeniu, że go to boli. Dodam, że homeo podejrzewa grzybicę, jesteśmy po 1 tabletce Silicea 200CH wzięte...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się