Dodaj do ulubionych

DZIECKO - 4tygodniowa grypa

15.11.16, 12:32
Co podać dziecku które męczy się 4ty tydzień z grypą.
Osłuchowo czysto, zapalenie spojówek, katar żółto-zielony, kaszel naprzemienny raz suchy czasem mokry.
Wczoraj był po raz pierwszy stan podgorączkowy 37,8. Nie zbijaliśmy tej temperatury.

Podaję belladonnę na kaszel i angin heel na czerwone gardło.
zmodyfikować ten zestaw?
proszę o pomoc bo lekarz rodzinny nam przepisał syrop na kaszel na bazie etanolu i antybiotyki (do połykania i do oczu)
Obserwuj wątek
    • catherine1980 Re: DZIECKO - 4tygodniowa grypa 15.11.16, 12:39
      dostaliśmy amotax i atecortin do oczu

boję się podawać bo dziecko ma zespół aspergera i obecne funkcjonownie jest wymęczone ciężką pracą
      boję się regresu
    • j.piotrowska Re: DZIECKO - 4tygodniowa grypa 15.11.16, 12:57
      No przepraszam, że się wtrące of temat.. ale czemu nie pójdziesz do lekarza homeopaty - jeśli nie chcesz podawać leków przepisanych przez lekarza rodzinnego..? 4 tygodnie męczarni dziecka.. nie jestem pewna czy na tym forum uzyskasz jakąkolwiek pomoc. Grzej do lekarza kobito - taka moja rada :)
    • catherine1980 Re: DZIECKO - 4tygodniowa grypa 15.11.16, 13:00
      Byłam z synem 2 razy u lekarza i coraz to gorsza artylerie nam wymierza.
      Homeopata niestety ma termin odległy stąd moja pytanie tutaj
      • j.piotrowska Re: DZIECKO - 4tygodniowa grypa 15.11.16, 21:38
        Rozumiem, niestety ja też nie mam dobrych doświadczeń z moim lekarzem rodzinnym. Ale tak jak mówię - to forum jakieś martwe niestety. :/
        Ten atecortin brzmi groźne, na szybko znalazłam Sulfacetamid, wygląda trochę bezpieczniej. Może to lekarz by przepisał? Na kaszel może Stodal? Mi zawsze pomagał.
        Ale to takie gdybanie, może pomoże na przeczekanie do tego terminu u homeopaty?
    • j.piotrowska Re: DZIECKO - 4tygodniowa grypa 15.11.16, 21:41
      Aha no i ze swoich domowych to na katar odciąganie jeśli dziecko nie dmucha samo i inhalacje solą fizjologiczną chociażby, sól morska do nosa, maść majerankowa pod nos, czosnki, czarne bzy i inne szamaństwa które ja uprawiam z dzieckiem..
      • catherine1980 Re: DZIECKO - 4tygodniowa grypa 22.11.16, 15:40
        Dostaliśmy się do homeo
        od tygodnia mamy berodual + mucosolvan (inhalacje)
        i notakehl

Tydzień mija a katar i kaszel nadal nie przechodzą
        ręce mi opadają

dodatkowo rodzinny stwierdził że oskrzela czyste a homeo że to zapalenie oskrzeli
        • j.piotrowska Re: DZIECKO - 4tygodniowa grypa 23.11.16, 23:02
          no to współczuję. Może prześwietl te oskrzela? To przynajmniej będzie wiadomo czy to to.. Może rodzinny da skierowanie jeżeli powiesz że się martwisz?
        • j.piotrowska Re: DZIECKO - 4tygodniowa grypa 30.11.16, 21:44
          Catherine i jak tam?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka