Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      aneks

aneks

(29 wyników)
    • Muszę zaplanować sobie kuchnię:) Niestety nie mam za dużego pola popisu bo ma być to aneks to nie za duży. Zawsze podobały mi się tzw. wyspy ale w tym przypadku chyba to odpada bo jak twierdzi mój mąż nie ma na to miejsca. Podobają mi się też takie słupki z wbudowanym piekarnikiem i mikrofalówką. Jak to wszystko pomieścić tu? Uda się czy nie mam na co liczyć?
    • Witam!! Czy ktoś z Was miał problem z uzyskaniem pozwolenia na przeniesienie kuchni jako aneksu do pokoju, czy też wcale nie było wymagane takie pozwolenie?? Mieszkanie jest spółdzielczo-własnościowe. Wcześniej panowie ze spółdzielni mówili że to tylko formalność, a teraz zaczynają się coraz większe schody. Problem jest tylko z kanałem wentylacyjnym (moim zdaniem problem) trzeba go pociągnąć z łazienki i ta sprawa ma być omówiona z kominiarzem. Swoją drogą może wiecie czy jeżeli nie ma...
    • Witajcie, Mam mały dylemat. Kupiliśmy 2pokojowe mieszkanko i chcielibyśmy je jak najlepiej zagospodarować. Zastanawiamy się nad urządzeniem aneksu kuchennego w dużym pokoju, aby z kuchni mieć dodatkowy pokój. Co o tym sądzicie - tzn. jak to wygląda w praktyce? Czy faktycznie kuchnia w pokoju to nieporozumienie? Proszę o wasze opinie, pozdrawiam Beata
    • witam wszytskich i prosze o porade tych , którzy maja w swoich mieszkaniach aneks kuchenny . odbieram mieszkanie we wrzesniu ok 80 m2 i jestem obecnie na etapie rozmieszczenia scian działowych . kuchnia na planie jest wcisnieta miedzy 2 pokoje i jest dosyc mala ok 9m2,wiec zaczelam sie zastanawiac nad aneksem kuchennym w pokoju 25m2. powiedzcie mi prosze jak sie mieszka i w praktyce sprawuje takie rozwiazanie? dzieki
    • Pierwotnie zamierzaliśmy w części gdzie jest kuchnia położyć terakotę a na podłodze pokoju panele albo klepkę. Jednak ponieważ pokój jest dość wąski a aneks ma być urządzony wzdłuż pokoju nie będzie to zbyt efektownie wygladać (byłoby wtedy pół długości pokoju terakota a pół drewno). Stwierdziliśmy więc, że w aneksie kuchennym trzeba będzie położyć na podłodze ten sam materiał jak i w całym pokoju. Problem tylko co to ma być? Boję się położyć paneli czy mozaiki w aneksie kuchennym...
    • witam serdeczenie Mam dylemat.Chciałabym przeniesć kuchnie do dużego pokoju. Zastanawiam się czy będzie to dobra opcja bo z jednej strony zyskujemy dodatkowo pokoj.A z drugej strony przy młym metrażu każdy metr się liczy (43 m2) Kuchnie chciałabym przenieść do pokoju o 18 m2.pocieszam sie fakte że ludzie w kawalerkach jakoś sobe radzą więc ja sobie też poradze (przynajmniej pocieszam się)Możecie mi poradzić cy kuchnia połączona z pokojem zdaje egzamin?? Czy lepiej zosatwic tak ja...
    • Witajcie, jestem na etapie wykańczania nowego mieszkania. Salon połączony jest z aneksem kuchennym. Mam jednak problem: nie wiem, czy oddzielić kuchnię od pokoju stołem, czy wysokim bufetem? Z czego zrobić taki bufet?Jak powinien wyglądać? Macie coś takiego u siebie? Jakieś zdjęcia? Dzięki.
    • Witam, postanowiłam was zapytać, jako, że czytając forum widzę ile potencjału jest w ludzkich pomysłach i wyobraźni. Ja jak na razie nie wymyśliłam nic sensownego. Kupuję mieszkanie 42,3 m kw: łazienka, przedpokój, pokój z aneksem kuchennym i sypialnia. Pierwszy raz stykam się z aneksem kuchennym i nie bardzo wiem jak rozplanować meble itp. Mam parę mebli, które wstawię do mieszkania, mogę przesłać plan mieszkania, wymiary już posiadanych mebli (kilka sztuk). Macie jakieś pomys...
    • Witam, Doradźcie proszę, czy aneks kuchenny sprawdza się w mieszkaniu ? Mam do kupienia mieszkanie dwupokojowe z aneksem kuchennym lub z odrębną kuchnią ale to z aneksem jest bardziej przestrzenne. Mam jednak obawy czy dla trzyosobowej rodziny jest to dobre. Nigdy nie mieszkałem w mieszkaniu z aneksem więc nie znam wad i zalet takich rozwiązań tym bardziej ze duży pokoj z aneksem stanowiłby także sypialnię a drugi pokój byłby dla dziecka. Czy ktoś może o tym cos napisać, jak aneks...
    • przymierzamy sie do kupna mieszkania, marzy mi się salon połączony w nowoczesny sposób z aneksem kuchennym - panele połączone z terrakotą, wszystko oddzielone blatem. tylko... czy to jest praktyczne? wiem, że nie będę mogła zostawić garów w kuchni i zamknąć drzwi jak przyjdą goście, hihi :)))) najbardziej zależy mi na opiniach osób, które maja właśnie aneks kuchenny. pozdrawiam
    • witam, w pokoju nie będzie zbyt wielu meblli. Coś pod tv, półka i wisząca witryna + kanapa.Tytaj link do mebli o których myślę www.pagedmeble.pl/pdf/carina.pdf Jaką do tego dobrać kuchnię? Nie chcę wenge bo będzie zbyt ciemno. Prośba o podpowiedź co będzie pasowało. Pozdrawiam
    • będe musiała zrobić aneks kuchenny w dość małym pokoju ( ok 20 m) pokoj ma duże okno balkonowe, czy w takim razie musze robić okap nad kuchenka gazową ? kratka wentylacyjna jest na innej scianie i przez pol pokoju bym musiała przeciągać a zrobienie kuchni na tej własnie ścianie nie wchodzi w gre. czy ktoś moze mi doradzic coś madrego, zeby nikt sie do mnie nie przyczepił jak juz wszystko sobie zamontuje i rozplanuje. Czy kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym musi mieć jakieś...
    • Witam! Zastanawiam sie nad umieszczeniem pralki w zabudowie kuchnnej. Obawiam sie jednak czy odglosy prania i wirowania nie beda zbyt uciazliwe, gdyz kuchnia polaczona jest z pokojem dziennym. Konkretnie zastanawiam sie nad pralka BOSCH WLX 20460, ktora wg producenta podczas prania emituje 55 dB, a podczas wirowania 70 dB - duzo to czy nie duzo? Czy ktos ma pralke w aneksie kuchennym? Jak wrazenia? Prosze o rade. Pozdrawiam!
    • Witam wszystkich. Jestem właśnie w trakcie urządzania nowego mieszkania. Mam już wstępny projekt aneksu kuchennego ale nie mam pojęcia co zrobić ze ścianą. Jeżeli pomalować to na jaki kolor? Myślałam o szkle między szafkami. A może lepsza byłaby płyta mdf w kolorze blatu?
    • Witam wszystkich Mam nie lada problem z moim aneksem kuchennym. Proszę o uświadomienie mnie jak to kolorystycznie powinno pasować do siebie z jadalnią. Marzy mi sie waniliowa kuchnia fronty "ekrany". krzesla do jadalni mam juz dawno kupione wygladaja tak www.allegro.pl/item474253044_rattan_krzesla_dwa_kolory_solidne_i_ladne_wyprze.html tyle ze kolor jest ciemy jak na jednym z obrazkówk. Lampa w kuchni będzie wyglądać tak: www.topstylowe.pl/sklep_foto/big/2315.jpg i czy w jadalni...
    • Jak zagospodarować taką przestrzeń, o ile mozna mówić o przestrzeni wogóle. chcę tam mieć - lodówkę, zlewozmywak,płytę lub kuchenkę i maxymalną ilość innych rzeczy - oczywiście w granicach rozsądku. Czy macie jakieś doświadczenia, czy możecie polecić kogoś kto to zaprojektuje??
    • Witam wszystkich. Jestem na etapie wybierania zabudowy do kuchni - połączyliśmy pokój z kuchnią i otworzyliśmy wszystko na duży przedpokój. Mam duże (80 m) mieszkanie, oprócz tego pokoju z kuchnią jeszcze 3 pokoje i osobną toaletę i łazienkę. Póki co jest nas dwoje, ale docelowo ma nas być 4(?). Wszyscy (w salonach kuchennych) atakują mnie, że mam dużą kuchnię - zamiast się cieszyć (że dużo zarobią), to są oburzeni, że tyle roboty. Zastanawiam się, czy w takiej zabudowi...
    • czy ktoś ma z takim rozwiązaniem doswiadczenia? Nie chcemy łączenia terakoty od striny kuchni z terakotą od strony salonu.
    • W pokoju ok 17 m2 będziemy mieć aneks kuchenny. Czym najlepiej oddzielić go od pokoju? Mąż wymyślił rozsuwane drzwi, cztery skrzydła na szynach, składane na dwa po bokach. Takie coś a'la japońskiego - drewniana rama i w środku płótno lub półprzezroczyste pleksi, zamawiane u stolarza. Nie jestem, przekonana do tego pomysłu, ale innego nie mam. Dodam, że kuchnia to będzie jeden długi blat z szafkami i wbudowanym AGD wzdłuż krótszej ściany pokoju, vis a vis okien. Wolałabym uniknąć...
    • Ratujcie :). Pomieszczenie wygląda tak: wchodzimy z przedpokoju. Na wprost drzwi podwójne drzwi balkonowe, po jego dwóch stronach okna. Po lewej kuchnia o głębokości 190 cm, długa na 465, po prawej duuży salon. Moje dylematy: 1. Jak oddzielić taką kuchnię od salonu z zachowaniem zasad ergonomii? Wchodzi w grę cienka ścianka/barek - mieści się w ramach kuchni, ale siedzący przy barku jest dokładnie w ciągu komunikacyjnym, bokiem do długiego przedpokoju (jak dla mnie - niekomfort...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się