Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      aneks

aneks

(26 wyników)
    • Na którym z nowych osiedli warszawskich kupić mozna mieszkania z normalnymi kuchniami, a nie z tymi kuchniopodobnymi aneksami kuchennymi? Swoją drogą to ciekawa zaraza te nieszczęsne aneksy kuchenne - dobrze że ta beznadziejna i niepraktyczna moda już mija. Szoda tylko, że wśród nowych i gotowych lokali mało jest takich z normalnymi kuchniami, a pojawiają się one dopiero w niektórych rozpoczynanych inwestycjach.
    • Deweloperzy wreszcie poszli po rozum do głowy. Po Dom Development (inwestycja na Gocławiu) również Polnord (nowe inwestycje w Wilanowie) zrezygnował z budowania niepraktycznych aneksów kuchennych w swoich mieszkaniach. Widac głosy i argumenty klientów są coraz częściej szanowane (pewnie efekt malejącego popytu). Od dawna przecież wiekszość zainteresowanych kupnem mieszkania wskazywała tzw. "aneks kuchenny" jako poważną wadę inwestycji: -mieszkanie z aneksem kuchennym jest bardzo ...
    • dlaczego większość mieszkań na rynku pierwotnym ma ciemne aneksy kuchenne na końcu pokoju zamiast mieć widne oddzielne kuchnie z oknem? Dlaczego developerzy budują takie dziadowskie mieszkania?
    • czy może już kuchnia? większość mieszkań teraz budowanych nie ma oddzielnej kuchni, zostają więc tylko mieszkania z aneksami. Chcemy przeznaczyć dwie sypialnie na pokoje dla dzieci a samemu zamieszkać w salonie, jak się śpi w takim salonie?
    • Ciekawi mnie opinia forumowiczów nt "aneksów kuchennych". Ja dopiero po roku deoszedłem do wniosku, że to kompletne nieporozumienie. Otóż rok temu kupiłem 2 pokojowe miejszanie niestety z aneksem i je wyposażyłem w podstawowe rzeczy, tak aby można je było wynająć. Stosunkowo szybko znalazłem najemców - studentów, choć na etapie "oglądania" niektórzy kręcili nosami, że ten kto będzie mieszkał w pokoju z aneksem będzie narażony na częste wizyty osoby z drugiego pokoju. Pal jednak ...
    • śr., 01/23/2008 - 13:26 — Edytor Klienci coraz częściej pytają o oddzielną kuchnię w mieszkaniu. Takie oferty przeważają jednak w starszym budownictwie Szukając kilkuletniego mieszkania na rynku wtórnym, musimy się liczyć z tym, że większość oferowanych lokali będzie pozbawiona oddzielnej kuchni. Dlaczego? – W nowym budownictwie, jak wyjaśniają pośrednicy, przeważają mieszkania z aneksami kuchennymi. Przez pewien czas był to bardzo popularny układ. Klienci tymczase...
    • Tak naśmiewają się z nich Czesi - jak się ostatnio dowiedziałem. Podobno w Pradze przezostatnie 2 lata tez był szał na aneksy, ale bardzo szybko zorientowali się jaka to niewygoda i generalnie obciach- bo sprzedaje się klitę powiększoną optycznie przez aneks, ale nie zmienia to faktu że to klita, a w dodatku smrodliwa - dla singli OK, ale nie dla rodziny gotującej obiady. Dla zainteresowanych dodam, że mieszkania w Pradze (Czeskiej oczywiście) są tańsze o ok.20 - 30% niż nasze, ...
    • czy będą aneksy do umów kredytowych dla osób które zawarły umowę kredytową przed zmianami? - w starych umowach nie ma zakazu wynajmu mieszkania, nie ma tez zakazu nabywania innej nieruchomości bez utraty dopłaty do kredytu
    • Witam - już trochę zostało na tym forum powiedziane na temat pewnych problemów z aneksami kuchennymi. Zwracaliście m.in. uwagę na brak wydzielenia przestrzeni kuchennej, co powoduje m.in roznoszenie się kuchennych zapachów w mieszkaniu , czy inne sprawy natury funkcjonalnej. Ja sam posiadam dwa mnieszkania kupione względnie niedawno, obydwa mają aneksy i wymienione wyżej problemy - aczkolwiek mogę sie z nimi w pewnym sensie zgodzić, to jednak nie są one dla mnie osobiście aż tak b...
    • Witam, Developer zmienia pewna rzecz ze standardu wykonczenia mieszkania opisanego w zalaczniku do umowy przedwstepnej. Oczywiscie standard pogarsza sie a developer informuje ze aneks nie zmniejsza kwoty !. Czy nie podpisanie takiego aneksu w kontekscie zapisu: "Zmiana, rozwiązanie lub odstąpienie od umowy wymaga formy w jakiej sporządzona jest niniejsza umowa pod rygorem nieważności." moze byc powodem do rozwiazania (lub raczej odstapienia) umowy przez developera. (Uwaga: ...
    • Przeglądam sobie ekskulzywnie wydany kwartalnik:"JWC Magazine" - jest takie coś :) rozdają za darmo. A tam co widzę? Na planach rozkładów mieszkań JWC tam gdzie był aneks kuchenny został on odcięty ścianą tak żeby zrobic wrażenie, że niby mieszkanie ma oddzielną kuchnię. Metraże tych "kuchni": 5,60; 6,27; 4,64!!!!! Co niby ludzie mają sobie wstawić do takiej kuchni? Panowie z JWC wiem, że tonący brzytwy się chwyta - ale uwierzcie mi ludzie aż takimi idiotami nie są, żeby dali so...
    • CZY KTOŚ ODDAL JUZ ANEKS DO UMOWY CZY PYTALIŚCIE CO Z TA SPÓŁKA ZALEŻNA JAK WAM SIE PODOBAJA POSTEPY NA BUD...
    • Witam, czy kogos zapraszali juz na podpisanie aneksu do umowy w zwiazku z przesunieciem terminu oddania lokalu?Kupuje mieszkanie w budynku B i juz sie przygotowywalam na termin wrzesniowy, a tu spore przesuniecie... czy ktos wie cos wiecej? Bylabym wdzieczna za info!
    • Witam Czy ktoś kupił mieszkanie od Zambetu Marysin Las? Termin oddania mija w grudniu a deweloper nie zamkną jeszcze budynku twierdzi, że ma problemy z Stoenem i C.O. miejskim. Szacunkowy termin oddania to czerwiec 2011 (już zakłada 6msc obsuwy). Jak coś coś wiejącej na ten wiecie to się podzielcie na forum.
    • Za chwilę zaczną pisać że kosmici przylecieli i zaczną kupować mieszkania po 20 tys $ marsiańskich/m2 dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,5992630,Zabraknie_malych_mieszkan_.html Albo krasnale mają dość mieszkania w muchomorkach:)
    • Witam. Od jakiegos czasu sledze (aczkolwiek nie regularnie)watki poruszane na tym forum.Super, ze znalazla sie taka osoba, jak Ty, ktora spolecznie pomaga zagubionym w temacie mieszkan ludkom.;) Jak nietrudno sie domylsec, naleze do tej niezorientowanej czesci i mam pewne pytanie;) Chodzi o nastepujaca sytaucje: zawarlam umowe o budowe mieszkania z firma dewelopersko-budowlana i jednoczesnie podpisalam umowe ze spoldzielnia na odrebna wlasnosc lokalu. Mieszkanie jest juz oddane,...
    • Deweloper zgodnie z umowa mial oddac mieszkanie do konca czerwca 2004. Niestety sie spoznil... Odsetki za opoznienie (zgodnie z umowa) - 0,1% za kazdy tydz opoznienia. W sierpniu pomyslalem, ze skoro mieszkanie nie jest i tak gotowe, to niektore scianki mozna inaczej ustawic. Deweloper - nie ma problemu, ale piszemy aneks - nowy rozklad scianek ale i inny termin oddania - koniec wrzesnia. Ja sie zgadzam na 30.09. Ale odbior i tak mam w polowie pazdziernika, bo nowy termin okazal s...
    • Czesc Forumowicze Nasz kochany deweloper, firma MI budująca min Osiedle Lesne na Bemowie, od pewnego czasu wysyla do swoich klientow informacje, ze zmienilo sie prawo budowlane i ze do otrzymania pozwolenia na uzytkowanie budynku niezbedne jest wykonczenie mieszkania przez przyszlych wlascicieli. Podobnie usiluja nas sklonic do podpisania umowy ze stoenem i ponoszenia kosztow energii pomimo ze budynki sa nawet nieotynkowane ...... Czy ktos cos takie dostal od innego dewelopera cz...
    • drodzy mieszkańcy. Będę mieszkanką osiedla Millenium I etapu. Mam pytanie do mieszkańców którzy zdecydowali się na aneks kuchenny. Mam cięzki orzech do zgryzienia czy zburzyć część sianek w przedpokoju i przenieść kuchnię do pokoju dużego zyskując w ten sposób dodatkowy z kuchni. Zasatnawiam się czy po przeniesieniu aneksu zostanie na tyle miejsca w pokoju żeby go jakoś sensownie urządzić. Szczerze mówiąć napaliłam sie cholernie na ten aneks ale mam mam też obawy, że później be...
    • Witam wszystkich, ktorzy maja problem w wyniku wycofywania sie JWC z programu 30/70. Probowalem sprawdzic, jak sie maja obnizki ceny mieszkania proponowane przy przejsciu z programu na komercje do cen oferowanych w zwyklym programie komercyjnym. Zadzwonilem wiec do Biura Handlowego JWC i zapytalem sie o aktualna cene oferowanych mieszkan na Dabrowce Wislanej. Okazalo sie, ze trzypokojowe mieszkanie o takim samym metrazu jak moje kosztuje 2546 zl/m^2. Sa to mieszkania juz gotowe do ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się