-
www.rynek-kolejowy.pl/30940/Na_Annopolu_powstanie_nowa_zajezdnia_Tramwajow_Warszawskich.htm
-
Czy ktos wie dlaczego jest zamknięty i do kiedy?
-
Dawno tamtędy nie jechaliśmy, ale w sobotę coś nas podkusiło.
Nawierzchnia Szlacheckiej i Przykoszarowej jest w fatalnym stanie.
Ponadto ciężarówki wywożą gdzieś nad kanał ziemię z Derbów (czy to
aby legalna zwałka???) i niszczą byle jak położoną nakładkę z
destruktu. Czy tak powinna wyglądać droga gminna?
-
Witam!
Kilka dni temu ukazał się mój artykuł na temat możliwości wykorzystania linii tramwajowej na Annopolu, w którym powróciłem do dyskusji, która toczy się na ten temat od kilku lat. Wiele osób uważa (w tym ja), że ma ona wielki, niewykorzystany potencjał.
W kwietniu skończy się przebudowa Trasy Toruńskiej (S8) i w dużej mierze zapomnimy o korkach. Będzie więc można łatwo dojechać do przystanku tramwajowego.
Linię na Annopolu można wykorzystać na 2 sposoby:
1) przesiadając się do...
-
Wg drogowców miał być gotowy pod koniec sierpnia. Mija pierwszy tydzień września a roboty w głębokim... lesie :-(
Ktoś wie coś o nowym terminie zakończenia tego remontu?
Pozdr
S.
-
Centra handlowe zamiast P+R.
opinia.bialolecka.pl/2011/01/07/eko-bialoleka-pr-mowimy-nie/
Pośmiejmy się razem. Radni piszą interpelacje w sprawie studzienek, a na boku znikają nam parkingi.
-
... do tramwaju na Annopol. Myślę, że mała korekta trasy linii 204 załatwiła by sprawę (Skarbka z Gór, Berensona, Ostródzka, Juranda ze Spychowa, Danusi, Szlachecka, Daniszewska, Annopol, Rembielińska i dalej bez zmian do PKP Praga).
--
agent ze WSI ;)
pl.youtube.com/watch?v=tUEyYuZkjVI
www.youtube.com/watch?v=F_Oxtn000L8
-
Słuchajcie, tzn. Czytajcie, Drodzy Współforumowicze.
Z racji wypełniania obowiązków służbowych wobec Pracodawcy (co nie
ma wiele wspólnego z tą sprawą) wpadł mi w ręce podkład geodezyjny
dla projektu budowy kilku hal magazynowych na Annopolu dla firmy
***. Podkład z inwentaryzacją instalacji pod- i nadziemnych,
naniesieniem rezerw, istniejących budynków, budowli itp, z podpisami
itd itp.
Jakież było moje (i paru moich Kolegów) zdziwienie, gdy na
podkładzie zobaczyliśmy na t...
-
Dziś mam nastrój na narzekanie. Jeśli ktoś nie lubi narzekań, proszę nie czytać dalej. Będzie tylko bezproduktywny jad.
Idzie zima. Jak tylko spadnie śnieg .. - no właśnie. Czy może być jeszcze gorzej? Mieszkam na Vikingu:
*) Artyleryjska - zamknięta. Niby do końca roku(?) - ale to pic na wodę. W styczniu powiedzą, że niespodziewanie spadł śnieg i wielkiej przeprawy mostowej przez (wielki) kanał nie dało się zrobić. Będzie ta przeprawa mostowa budowana niedużo krócej niż Most Północny - r...
-
Dzisiejsza informacja z TVN Warszawa:
www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,zapadla-sie-jezdnia-na-trasie-torunskiej,6086.html
Moim zdaniem problem z mega korkiem wystąpił już wczoraj. Słyszałem przez CB (wczoraj około 17:00), że problemem nie była zapadnięta jezdnia tylko prace związane z podłączaniem nowego wiaduktu. Czy ktoś z Was przejeżdżał tamtędy i widział to na własne oczy?
-
Piękną pogodę dziś mamy, nie bardzo chce się wychodzić z domu. No to
posiedziałem dziś nad mapą ZB z piwem w ręku. I takie myśli mnie
naszły.
1.
O tym, żebyśmy podnieśli standard obecnie istniejących ulic na ZB do
naszych potrzeb komunikacyjnych, to mowy nie ma. Nie pomieścimy 4
pasów ruchu, chodników i ścieżek rowerowych ani w pasie Ostródzkiej,
ani Głębockiej, ani Malborzkiej, ani Ruskowego Brodu, Berensona czy
Juranda ze Spychowa. O Białołęckiej nie wspominając. Jedyną ulicą,...
-
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6401612,Osiem_propozycji_nowych_lokalizacji_dla_KDT.html