Dodaj do ulubionych

Przystań Zdziarska - rekreacja i wypoczynek

06.02.17, 14:11
Szanowni,
w ramach budżetu partycypacyjnego zgłosiłem inicjatywę stworzenia ogólnodostępnego miejsca rekreacji i wypoczynku nad Kanałem Żerańskim "Przystań Zdziarska" smile
W ogólnym skrócie - chciałbym aby miasto uprzątnęło i przystosowało dla mieszkańców miejsce dawnej przeprawy promowej na rogu Zdziarskiej i Białołęckiej.
Pomost, możliwość zwodowania łódek i kajaków, wiata, stojaki rowerowe, ławeczki do odpoczynku i kontemplowania przyrody, miejsce na grill/ognisko... Tak to widzę smile
Szczegółowy opis znajdziecie pod zamieszczonym poniżej linkiem.
Przystań Zdziarska
Będę bardzo wdzięczny za umieszczanie tam komentarzy, uwag i dodatkowych pomysłów, które może udałoby się jeszcze zrealizować, jeśli pomysł zostanie zwycięsko przegłosowany.
Wiem, że projekty pod którymi pojawiają się wpisy, potwierdzające zainteresowanie mieszkańców sprawą mają większe szanse w głosowaniu smile

Z góry dziękuję i 3-mam kciuki abyśmy wszyscy mogli w 2018 roku korzystać, z tak fajnie zaaranżowanego miejsca smile

Pozdrawiam
S.
Obserwuj wątek
    • slavecky4 Re: Przystań Zdziarska - rekreacja i wypoczynek 02.03.17, 12:57
      Drodzy Państwo,
      Projekt został zakwalifikowany do dalszego etapu. 4-go marca pomiędzy godziną 11,00-14,00 w UG Warszawa-Białołęka będę "bronił" swojego pomysłu w formie krótkiej prezentacji. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do komentowania na stronie budżetu partycypacyjnego oraz na spotkanie w Urzędzie. Będę prezentowana również inne, ciekawe projekty dla naszej dzielnicy.
      Napisano o nas również w Tu Białołęka - polecam artykuł smile
      tustolica.pl/trzy-swietne-pomysly-dla-kanalu-zeranskiego_74810

Pozdr
      S.
      • slavecky4 Re: Przystań Zdziarska - rekreacja i wypoczynek 05.03.17, 01:26
        Szanowni,
        miło mi poinformować, że na dzisiejszym spotkaniu, wśród kilku znakomitych pomysłów, udało mi się chyba poprawnie uargumentować również koncepcję "Przystań Zdziarska". Przedstawiciel Miasta - Marek Piwowarski - warszawa.tvp.pl/27189658/marek-piwowarski-dyrektorem-zarzadu-zieleni - w uproszczeniu stwierdził, że nie jest przeciwny, wręcz przeciwnie, nie ma nic na przeciwko i Miasto będzie ze mną w kontakcie smile
        Jest więc światełko w tunelu wink
        S.
        ps. i "zna, bardzo lubi i to jest bardzo fajne miejsce nad Kanałem" smile
        • slavecky4 Re: Przystań Zdziarska - rekreacja i wypoczynek 21.06.17, 23:27
          Szanowni!
          Projekt został pozytywnie zaopiniowany i znajduje się na liście! smile
          Gorąco zachęcam do głosowania!
          Poniżej link do projektu oraz do wizualizacji Przystani Zdziarska
          Głosowanie

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/19092771_1732294946788591_628151471878093648_o.jpg?oh=d4c732c1dfac900a1792ca2b906d3176&oe=59DE9C2C
          • dan-y13 Re: Przystań Zdziarska - rekreacja i wypoczynek 01.08.17, 14:55
            świetny projekt, miał mój głos i żałuję, że nie przeszedł.
            Zostanie on ponowiony za rok?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka