Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      badania krwi

badania krwi

(30 wyników)
    • Witam,mam obawy że mogę być w ciąży ponieważ spoznia mi sie okres juz ponad msc. robiłam daw testy na ciaze i wyszły poztywnie,ostatnio zrobiłam sobie badania krwi ale nie wiem jak je odczyta czy jestem w ciay .Podaje wyniki moze ktos potrafiłby mi pomoc? Wbc - 6,6 Lymph 1,7 Mid- 0,3 Gran4,5 Lymph% - 26,0% Mid% -5,3% Gran%-68,7% RBC- 3,95 HGB-12,0g HCT- 31,1 MCV- 78,8 MCH- 30,3 MCHC 38,5 RDW-CV3 12,7 RDW-SD 37,3 PLTWPV 241 PDW 16,5 PCT 0,233
    • biore długo tabletki, w tym czasie 3 razy zmieniałam lekarzy, ani jeden z nich nie skierował mnie na badania krwi pomimo, że pytałam, słyszałam że są potrzebne tylko wtedy gdy wystąpia jakieś'podejrzenia'. ja jednak chce wreszcie je zrobić i tu pytanie. Wiem, ż emają byc to badania na krzepliwość i próby watrobowe - ale które, bo w ośrodku kolo mnie pani powiedziala że sa 3 rodzaje i ona nie wie jakie trzeba. W dodatku całość wyceniła na 70 zł, czy to naprawdę tyle kosztuje?
    • Od trzech lat biore tabletki antykoncepcyjne /minulet, teraz marvelon/ czy nie powinnam dostać skierowania na jakieś badania krwi? Jeśli tak, to na jakie? Dziękuję
    • jak co roku chce robic badania krwi by wszystko miec z glowy i wiedziec co sie ze mna dzieje. ogolnie teraz nie najlepiej sie czuje, jestem rozdrazniona, z apetytem tez jest krucho. nic mi sie nie chce,nie moge sie skupic itp. poszlam do lekarza po skierowania na badania. w czasie rozmowy zasugerowalam czy moge tez zrobic badanie na magnez i zelazo a pni dr powiedziala ze nie sa to znaczace badania. mam napisane mocz, krew, cholesterol, cukier i transaminazy (powiedzialam pani dr ze prz...
    • witam Od kilku dni mam zawroty głowy kiedy się kładę.Co to może być? Jakieś problemy z ciśnieniem? Zawsze miałam bardzo niskie ciśnienie nawet w obu ciążach- lekarz się śmiał pytajac "czy jeszcze żyję" bo pomiar był przeważnie 50-60/80-90 Nie robi mi się ciemno przed oczami tylko takie mam uczucie jakby ktoś mi zamieszał łyżeczką w głowie jak w szklance z herbatą. Nie biorę żadnych leków, nie jestem wegetarianką, skończyłam ostatnio miesiączkować -może to od tego (choć nigdy niczego...
    • wiem ze moje pytanie moze sie wydawac niektorym smieszne ale zostalo mi zlecone wykonanie badan krwi: morfologia, bilirubina, tymol. ASPAT i ALAT, nie jestem pewna czy powinnam wykonac je na czczo czy teznie ma to znaczenia?
    • Mam dwa sposoby podawania wysokosci cholesterolu przy nadaniu krwi. Na pierwszym wynosi on 248 mg/dL a na drugim 5,6 mmol/l. Czy ktos wie moze jak to sie przelicza? Chcialabym porownac oba wyniki ale nie wiem jak :(
    • jutro mam 3. dzień okresu, a idę do lekarza na badania, przez co najprawdopodobniej będę musiała mieć pobieraną krew. czy jest to bezpieczne? czy nie zmieni to wyniku badań? rano również będę oddawać próbkę moczu, czy nie zmieni to wyniku badania, jeśli mam okres...?
    • Proszę powiedzcie mi do jakiego lekarza się udać żeby zrobić badania krwi i hormonalne. Bardzo wypadają mi włosy, jestem już zmęczona tym problemem. Mam przeczucie ze dermatolog niewiele mi pomoże, próbowałam juz setki kosmetyków i tabletek i nic.:(
    • Witam Wszystkich serdecznie. Mam 32 lata. Od połowy roku cierpię na powracające obrzeki. Te przed miesiaczką pomijam, większość z nas tak ma. Pojawiają się jeszcze inne. Występuję srednio raz w miesiacu, utrzymują się 3-4 dni. Najbardziej mam opuchniętą twarz i okolice oczu, najbardziej po przebudzeniu, ale w ciagu tych dni obrzęk utrzymuje sie cały dzień. Opuchniete też mam palce u dłoni i w ogóle cała czuję się okropnie: wiecie jak to jest. Obrzękom tym często towarzyszy piecz...
    • Witam! Karmie piersią już 5 miesięcy. Pomimo tego, że dużo jem (niestety mam dietę beznabiałową i bez produktów alerogennych) to spadłam znacznie z wagi (ważę mniej niż przed ciążą), zaczęły pasować na mnie ubrania w rozmiarze 36 i nawet 34! :( Ostatnio zauważyłam, że mam zawroty głowy i jest mi często słabo i miewam nudności. Zastanawiałam się czy to mogą być objawy niedożywienia i czy powinnam rozważyć opcję zaprzestania karmienia (test ciązowy zrobiłam, w ciąży nie jestem). Czy t...
    • .. ?
    • Mam takie pytanie czy brak lub zbyt duże stężenie jakiegoś hormonu może dawać takie objawy jak ciąża? Ostatnią miesiączkę miałam 25.10.2007 i od tamtej pory nie pojawiła się(wtedy karmiłam jeszcze dziecko piersią). Zrobiłam test ciążowy, który dał wynik pozytywny, mam typowe objawy ciążowe: wymioty, metaliczny smak w ustach, nadwrażliwość na zapach, wymiotuję conajmniej 2-3 razy dziennie jak zjem coś co mi nie pasuje...a pasuje niewiele bo ziemniaki, kopytka,chleb i jeden sok, odrzuca mnie o...
    • Dziewczyny,jak wyglada badanie tarczycy?Może któraś miała robine takie badanie?Mam bardzo szybki metabolizm i podejrzewam,że może być odpowiedzialna za to tarczyca.Czy badanie tarczycy odbywa sie na podstawie badania krwi,czy jakos inaczej?Pozdr.
    • Czy to się którejś z Was przytrafiło?? Dodam, że było tam dość duszno, picie wody nie pomogło, więc opuściłam salę i.. odleciałam. Dodam, że do siebie nie mogłam dojść jeszcze przez około 2 godziny, było mi słabo, a z samochodu musiałam zostać wyniesiona. Nie odchudzam się, jem raczej dużo, jak na swoją figurę, jestem wysportowana i naprawdę nie wiem, co o tym myśleć (ciąża wykluczona)...? Jakie badania powinnam zrobić?
    • ciagle jestem zmeczona. poczatkowo myslalam, ze to wynik niewyspania i duzej ilosci pracy. ale teraz sie wyspalam a caly czas sie czuej jak snieta ryba. mam takie momenty, ze po prostu nie moge otworzyc oczu - a wcale nie spie, tylko czuje jakby calkowity odplyw energii. co to jest?
    • od jakiesgos czasu boli mnie glowa.do tego kreci mi sie w glowie i od czasu do czasu mam wrazenie ze chce mi sie wymiotywac.mialam okres.trwal troche krocej niz zwykle.zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywanie.dodam ze mam problemy z pecherzem.z badan wyniklo ze sa jakies bakterie,bialka i azotyny w moczu.biore na to tabletki ale czy to moglo wplynac na to ze test nie byl wiarygodny?do tego to niskie cisnienie ktore mam.poszlam do lekarza poniewaz boli mnie glowa a on nic mi n...
    • Zaczęło się to moje złe samopoczucie jakies 2 tyg po porodzie zawroty głowy, zimne poty, zachwianie równowagi i trwa po dzień dzisiejszy. Była u ginekologa, aby wykluczyć ciążę, powiedziałam mu o swoim złym samopoczuciu, powiedział, że to normalne przy karmieniu piersią i, że to ta pogoda. Nie sądzę, aby to była rzeczywista przyczyna, naprawdę źle się czuję, czasem mam wrażenie, że zaraz stracę przytomnośc, robi mi się tak słabo. Proszę podpowiedzcie jakie wyniki zrobić, od czego ...
    • na jakiej podstawi lekarz dobiera pigułki do danej kobiety czy fenotyp ma znaczenie. O co powinien zaptac przed przepisaniem
    • Witam:) Po pierwsze szukam niezlej pani ginekolog w Lublinie,najlepiej w przychodni... Zwasze chodzilam do mezczyzny, lecz ostatnio zacza sie dosc dziwnie zachowywac i czuje sie niezrecznie. (dodam ze mam 21 lat i nie jestem niesmiala,no ale bez przesady...) Poza tym chcialam zapytac jakie dokladnie badania nalezy zrobic przed tabletkami anty (bo wczesniej pan dr przypisal mi tylko po badaniach krwi i cytologii a to chyba za malo?) i czy mozna zrobic je "na wlasna reka" za jaka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się