Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      badania krwi

badania krwi

(5 wyników)
    • Witam, zakładam ten wątek, ponieważ nie trafiłem jeszcze na jasne instrukcje dotyczące przygotować do badania krwi. Rozumiem, że Endokrynolog zawsze powinien podać dokładne instrukcje, aczkolwiek czasami się zapomina takie rzeczy ( jak to bywa przy niedoczynności np ;)) ). Wiadomo, że powinno iść się na czczo, ale jak jest z tymi tabletkami? Mój endokrynolog mówi, że mam iść na badanie po połknięciu euthyroxu, mojej znajomej ( inny endo ) tak samo zaleca, lecz endo mojej ciotki, nie pozwa...
    • W poniedzialek rano ide na badanie krwi (tsh, ft3, ft4) i nie wiem czy powinnam wziac tabletke tak jak zawsze o godz 8 rano? Czyli tuz przed badaniem? Nie wiem tez czy lepiej isc na czczo, czy nie. Prosze dajcie znac czy to ma jakies znaczenie. Pozdrawiam.
    • Witam wszystkich, Mam Hashimoto, zaczęło się od zapalenia poporodowego tarczycy, nadczynności i obecnie niedoczynnośc. Przyjmuję euthyrox 75 i 100 na zmianę co drugi dzień. [u]Moje najnowsze wyniki:[/u] TSH - 1.76 (0.30-5.60) FT3 - 1.84 (1.70-5.00)4.24% FT4 - 1.17 (0.65-1.90)41.60% Za Waszą namową zrobiłam B12 - 754 (191-663) ferrytyna - 7.4 (6.0-159) hemoglobina - 12.8 (12.0-16.0) MCH - 26.3 (27- 34) Reszta badań krwi w normie. [u]Badanie USG[/u] - wykryto hipogen...
    • Dopadło mnie straszne przeziębienie - mimo,że lekarka nie stwierdziła żadnego stanu zapalnego/gardło,oskrzela,płuca/ przyjmuję drugą dobę zalecony antybiotyk Klabax, czuję się fatalnie / słaba jestem niesamowicie,duszno mi a pot dosłownie kapie mi z całego ciała!!!chyba jest coś żle z moim TSH - czy mogę teraz zrobić badania TSH, Ft3, Ft4????
    • Witam, od pewnego czasu czytam to forum, choć mnie na szczęście to nie dotyczy, (chociaż zaczynam mieć wątpliwości), ale na nieszczęście moją mamę tak. Moją mamę przez 15 lat leczyli a to na astmę, a to wmawiali jej, że to nerwica. Podczas masażu szyi - wizyty u kosmetyczki- ta wyczuła jej guzki na szyi. Mama zrobiła USG, które potwierdziło już duże guzy no i hormony tarczycy, które tez były masakryczne. Guzy były do natychmiastowego wycięcia. Po wycięciu i dożywotnim niestety ł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się