Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      badanie moczu

badanie moczu

(31 wyników)
    • hej,czy można zrobic sobie badanie moczu podczas okresu?
    • bałko 90.5 mg/dl bakterie nieliczne leukocyty 50-70 wpw erytrocyty 100-120 wpw Reszta wszystko w normie. Jestem zalamana tymi leukocytami i erytrocytami :(( Dodam, że nie mialam miesiaczki w dniu badania, ale wyniki moczu robiłam pierwszego dnia infekcji pęcherza - czy to możliwe by w pierwszym dniu infekcji były aż tak złe wyniki... Naczytałam się że podwyższone erytrocyty to może być rak nerek i oczywiście się podłamalam
    • odebralam swoje wyniki badania moczu odczyn zasadowy ciężar wł 1029 nablonki plaskie 1-2 leukocyty pojedyncze w preparacie erytrocyty wyługowane pojedyncze w prep flora bakteryjna liczna obecne kryształy fosforanów bezpostaciowych poj komórki drożdzy zaczynam sie martwić bo dużo tego
    • Czy można robić badanie moczu w czasie miesiączki czy należy poczekać aż się skończy? Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdr.
    • Drogie koleżanki, mam pytanko czy gdy wykonam ogólne badanie moczu może w nim wyjść że jestem w ciąży? prosze o szybka odpowiedz:*
    • Jak to możliwe żeby badanie moczu wykazało obecność bakterii czy czegoś innego, gdy lekarz daje mi na tydzień antybiotyk a dopiero po skończonej kuracji zleca analizę?
    • [i]od kilku dni cierpie na nieustanne parcie na pęcherz. Byłam u lekarz, który stwierdził zapalenie pęcherza. Lekarka przepisałami furagin. Jednak nie widzę poprawy. Nadal czuję, parcie na pęcherz, plusem jest to, że nie odczuwam bólu ani pieczenia przy oddawaniu moczu. Niestety od wczoraj zaczęły boleć mnie plecy. Czy znacie jakieś domowe sposoby na zapalenie pęcherza lub środki dostępne w aptece bez recepty, które mogą mi pomóc.[/i]
    • ... EWENTUALNĄ CIĄŻĘ???
    • wlasnie odebralam moje wyniki m.in. badania moczy i chyba cos sjest nie tak. Byalabym wdzieczna gdyby ktos mi wyjsnil o co chodzi(do lekarza ide za kilka dni) LEU 25 nablonki pł. liczne wpw krwinki białe 7-15 wpw krwinki czerwone św. 0-2 wpw śluz b. obfity bardzo liczne barkterie Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam :)
    • Witam! Mam problem natury kobiecej :( Boli mnie brzuch,czuje dziwne pieczenie w pęcherzu i na dodatek zaczęłam krwawic. Nie powinnam mieć okresu,ponieważ biorę tabletki antykoncepcyjne i kończę opakowanie dopiero w niedziele (zaczęłam krwawic w czwartek)Co to możne być?? Czy możne występować krwawienie podczas brania antykoncepcji? Czy możne to być reakcja na nie zrobienie przerwy w braniu tabletek (dwa miesiące brałam tabletki,później normalnie miałam miesiączkę)A możne to od strony pęcherz...
    • Witam! Od kilku dni mam problemy z pęcherzem, biorę lek Urosal, troszke pomaga. Do jakiego lekarza mam pójść i jakie badania wykonać aby wiedzieć, że juz wszystko jest w porządku? Bardzo dziekuję za odpowiedź.
    • Mam ogromną prośbę o poradę , lub skorygowanie złych informacji.Czy to prawda ,że kiedy w organiżmie kobiety brakuje estrogenów zaczynają się problemy z pęcherzem moczowym.Od 10 lat jestem po operacji usunięcia macicy i jajnika .Nie mogę przyjmować HTZ z powodu żył i ciśnienia.Zauważyłam ostatnio że częściej oddaję mocz , i że boli mnie pęcherz, gdy jest napełniony ,albo "potrzymam" dłużej .Bardzo proszę o poradę .Dziękuję.
    • Mój problem rozpoczał się mniej więcej półtora roku temu. Zerwałam z chłopakiem, stałam się bardziej nerwowa itp. Wtedy w sytuacjach stresowych, ciągle musiałam chodzić oddawać mocz np pojechałam ze znajomymi na działkę i w nocy około 10 razy wstawałam, a nie piłam dużo.Później wszystko wracało do normy, szczególnie w dzień siusiałam zupełnie normalnie, jedynie w nocy wstawałam 2 razy, choć gdy miałam coś ważnego i stresującego następnego dnia to potrafiłam przed zaśnięciem iśc do łazi...
    • dosc czesto odczuwam bole na dole plecow ,w srodkowym punkcie,bylam u ginekologa nic nie wykryl,zrobil usg wszystko ok bylo,moze to nerki ?czy zwykle badanie moczu wykaze jak by bylo cos z nerkami ?
    • Witam usunieto mi polipa z szyji macicy.Musialam go usunac,bo bolal mnie na dole brzuch i bardzo czesto chodzilam siku, tak jakbym miala zapaplenie pechrzerza.Mowiono ze to moze byc ucisk na cewke i dlatego.Po zabiego tydzien bylo ok.Ale teraz znow jest to samo,znw mnie boli na dole brzuch i chodze co 5 minut siku.Co to moze byc?? Przyszly wyniki z wycinku tego polipa.Bardzo sie boje ze to moze cos zlego.Moze ktos wie co oznaczaja te wyniki.: 1.polypuscervicalis 2.fagmentum myome...
    • W ostatnich dniach zaobserwowałam, że często zdaje mi się że chce mi się siku a gdy ide do łazienki okzauje się że moczu jest niewiele. Poza tym pod koniec oddawania moczu odczuwam ból. Czy wiecie co to może być? Do jakiego lekarz powinnam się z tym udać? Dodam, że ostatnio byłam nad morzem, ale nie sądze żebym przeziębiła pęcherz bo pogoda była bardzo ładna. No chyba że się mylę... Z góry dziękuję za pomoc.
    • Widziałam tu wątki dotyczące stanów zapalnych pęcherza ale ja mam trochę inne objawy, tzn. odczuwam nacisk na pęcherz, zwłaszcza w nocy ale nie ma przy tym żadnego pieczenia, bólu przy siusianiu itp a wręcz przeciwnie - czuję nacisk na pęcherz, idę do toalety, wylatuje dosłownie kilka kropel a ja czuję ogromną ulgę. czy taki objaw to również jakiś stan zapalny czy może jakieś problemy ginekologiczne? Bardzo proszę o poradę
    • Witam Wczoraj wieczorem zaczęłam odczuwać pieczenie cewki moczowej. W nocy oddałam mocz z krwią. Jestem przerażona. Umówiłam się na popołudniu do lekarza rodzinnego. Co to moze być? Teraz piecze dalej i sikam na czerwono. Help co jest grane?
    • Ostatnio bardzo często robie siusiu, z dużym parciem i dość sporo (jak na podejrzewane przeze mnie zapalenie pęcherza gdzie robi się często, kilka kropel z pieczeniem)Latam do łazienki 2-3xh, dodatkowo wokół cewki moczowej są jakby małe "gruzełki" nie są do wyciśnięcia, raczej zgrubienia pod naskórkiem...nic mnie raczej nie swędzi i nie piecze...ogłupiłam...czy takie sprawy zgłasza się do urologa czy lepiej do gina żeby powiedział czy to też nie ma związku z układem płciowym?
    • Mam chhyba zapalenie pecherza myslalam ze to po seksie ale chyba to zapalenie pecherza do jakiego lekarza mam sie udac ,mozna do ginekologa aby ten dał mi skierowanie do urologa czy jak to sie tam nazywa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się