badanie moczu

(3 wyniki)
  • Właśnie, od jakej temperatury trzeba zrobić badanie ogólne moczu i posiew??? Nie mam doświadczenia i prawde mówiąc sie martwie. Dodam że żednych niepokojących objawów nie zauważyłam. Help. Pozdrawiam.
  • Właśnie byłam z synkiem na USG. 2 miesiące temu wyszło że ma poszerzoną miedniczkę, do 5mm. Mieliśmy za 2 miesiące zrobić kontrolę, bo to poszerzenie miało się samo zmniejszyć (tak mi mówili i taką miałam nadzieję). Okazuje się, że nerki mają dobry rozmiar, nie mają złogów ani zmian ogniskowych, prawa jest ok, ale lewa ma powiększoną miedniczkę w dalszym ciągu (14x8x6mm). Mam zrobić badanie moczu, bo może tem byc infekcja, jeżeli tak, to po wyleczeniu tejże infekcji czeka nas cy...
  • Witam jestem mamą prawie 6-miesięcznego Krzysia, kiedy miał 3,5 tygodnia trafiliśmy na oddział nefrologii z ZUM strasznie cierpiałam, nigdy nie zapomnę jego płaczu, do tej pory tak nie płakał jak wtedy gdy wkuwano mu się aby wbić wenflon:(, potem scyntygrafia cewnikowanie dziecko cierpiało. to było we wrzesniu i pażdzierniku, kazano nam sie stawić dopiero w styczniu na badania ale przed świętami zrobiłam sama badanie moczu i okazało się że dziecko znowu ma białko w moczu, znowu s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się